*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

En superb vinner

Foto: Hesteguiden.com

Stallmann Ole Johan Østre vant to løp torsdag på Bjerke. Han kjører vår banker på Biri fredag

Ole Johan Østre er en av mange fremadstormende unge kusker i Norge. På Bjerkes lunsjtrav torsdag prikket unge Østre inn to flotte vinnere. Fredag får han sjansen bak Morten M. Ottersen-trente 2 French Superb i et ungdomsløp.

Fra et perfekt andrespor mot billig motstand tror vi French Superb vinner dette løpet. Morten M Ottersen er svært flink travtrener, men kanskje ikke den aller mest offensive kusken. Ole Johan Østre nyter stor respekt i disse ungdomsløpene og har vist at han kan kjøre taktisk og 2 French Superp står alene på våre bonger i V5A-spillet fredag.

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag på nett her!

V5B-spillet ser derimot vidåpent ut, og vi klarer ikke å finne noen klare bankerkandidater. Men i den fjerde avdelingen(V5-4B) bruker vi såkalt dobbeltbanker, det vil si at vi låser løpet på to hester. Erik Killingmo er trener av begge hestene og vi snakker om 4 Shanakee og 10 Quantum Maximillian. Begge er i strålende form og skiller seg klart ut fra resten. Shanakee gjorde en pangprestasjon på Klosterskogen sist ved å vinne fra spor elleve og Quantum Maximillian måtte kun strekke våpen for klassehesten Kendrick's Victory.

Her kan du levere våre eksperttips til V5A

Øvrige vurderinger:
4 White Chimney har perfekte betingelser i V51-A og kan lede fra start til mål. Sees som et soleklart motbud til favoritten 6 Ofelia Vang.

4 Remsvarten blir favoritt i V52-A på SPRINT. Varsko her, dette er ingen sprinter. 11 Lere Kjellen fløy til mål sist, løser det seg fra spor elleve, så kan Kolle lure alle til slutt. 2 Edel Terna varslet form sist og kanskje kommer det en meget sjelden seier i kveld.

5 Jo Bas har vist fart ved flere anledninger på Leangen, møter vesentlig billigere motstand i kveld og uten sedvanlig galopptøys kan han skrelle her. 2 Døsslandspil er GV's valg i løpet og blir underspilt. Dog blir 4 Turbo Frøkna berettiget favoritt.

2 Runrig har kun vunnet et løp i sin karriere og hittil i år er det blitt fire andreplasser og kusk og trener Odd Arne Sagholen er stor optimist. Tja, sier vi. Det er tvilsom vinnervilje på denne og han blir for stor favoritt i kveld. 7 Real Cosmic er best på kapasitet, feilet i tetkampen sist og har vært glitrende i startene forut.

Her kan du levere våre eksperttips til V5-B

I monteløpet som er V5B-3 er det svært jevnt mellom hestene. Meget travsikre 4 Stjerne Ask settes knepent først, foran 6 Mørtvedt Jerkaran som får montedronninga Liv Pedersen som makker. 7 Gyllstjern har kapasitet som holder, men vil verken trave eller ri for tiden. 5 Mørtvedt Per skal også tilmåles seierssjanse.

Annonse: Grøstad og Lerum på plass i Stavanger med kanongode spilledrag til Forus-helgen

6 Dorr Valentin er meget spennende i V5-5B. Gjorde et kruttsterkt løp sist, men måtte strekke våpen for gode Hemne Pil som kom via siste indre. Ikke veldig sterk motstand i kveld, og er et spennende spill også i Dagens Dobbel. Uromentet er som alltid ruseren 5 Rigel Stjernen. Fartsmessig overlegen, viljemessig underlegen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.