En svensk kaldblodskonge

Foto: hesteguiden.com

Jan-Olov Persson har ikke bare vidunderet Hallsta Lotus, han har mye mer å by på. Sjekk våre V64-tips til Bollnäs søndag.

Sportspills meny søndag:
V65 Biri: Gundersen kroner verket
V5 Harstad: Stillerud har bankeren
Oddstips 1: Nå snur det for Sarpsborg

Oddstips 2: Jevnt på Alfheim

Tippetips: Viking er bankers

Det er en flott søndag som venter oss på travfronten. Biri travbane avvikler sin siste dag av sitt trippeltrav der det blant annet skal kjøres to flotte treårsløp for norsfødte varmblodshester med solide førstepremier. I tillegg er det V64 fra idylliske Bollnäs i Sverige og V5 fra Harstad travpark.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Etter en feiende flott V75-omgang lørdag, fortsetter Bollnäs med en fin V64-omgang søndag. Vi nordmenn får som vanlig delta og det er som alltid i Sverige fine penger å spille om. Det er altså V64 som som skal spilles, det innebærer at det også er utbetaling på fire rette også (dersom ikke det bare vinner favoritter da). Norgesvennen Jan-Olov Persson har blitt Sveriges suverent ledende kaldblodstrener og har en rekke flotte kaldinger på stallen, der elitehesten Hallsta Lotus er den naturlig stjernen. Og før denne så hadde Persson unikumet Järvsøfaks. Men i tillegg til disse er det mange andre gode og vår V64-banker kommer fra en fersk V75-seier.

Det handler om 7 B.W. Gulliver som var meget bra når han slo gode hester i Th Engnells Memorial på Färjestad i sin siste start og ble belønnet med 200 000 SEK. Hesten løser bra bak bilen, men er ikke noe lyn ut. Jan-Olov Persson satser nok tidlig fremover i håp om og enten overta tet eller låse løpet i dødens for Lome Kongen sønnen er sterk som få. Er B.W Gulliver like god, som i sine siste starter så vinner han dette løpet. Vi bankerspiller.
Vår rangering V64-5/DD-1: A: 7 B: 3-5-1 C: 9-6-2 D: 10-8-4

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill

V64-1 - Varmblodshester. Fireårsløp. 1640 meter autostart.
2 David Sisu har utviklet seg fint den siste tiden og kunne med klaff vært på trippelen i Sprintmesteren i Halmstad i sin siste start. Landet på råsterke 10.4 i finalen da, men rakkk ikke frem til bedre enn fjerde. Det er tøffe papirer, Han er rask ut denne Lindy Lane-sønnen og kommer han seg foran så er det en topp vinnersjanse, men vi er ikke helt sikre på at han klarer å overfly hesten på innsiden.

1 Go Green Pellini står ikke tilbake for favoritten på kapasitet, men han har vært litt plaget med skader den flotte Love You- sønnen til Svante Båth. Det har ikke klaffet på de fire startene i år, men når Båth kan melde om hest som trener forbedret og alt virker bra hjemme så synes vi han er interessant. Ørjan Kihlstrøm setter seg opp på fireåringen for første gang og vi låser V65-1 på disse to.
Vår rangering V64-1: A: 2-1 B: 7-6 C: 4-3 D: 8-5

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V64-2 - Varmblodshester. Treårige. 2140 meter autostart.
8 Tipsy Knight gav seg litt fra tet sist, men gangen før så gikk han meget bra etter galopp. Er rask ut så han kan få en fin posisjon,selv fra en dårlig utgangsposisjon. Helt nede som et åttendevalg i spillet søndag formiddag, vi smeller til med et frekt førstevalg.

9 Danilo Pointer er en fin traver som tapte to ganger fra tet da han ikke forstod helt hva dette gikk ut på. Sist når han fikk gå i rygg, så speedet han inn til enkel seier og hesten har trent fint nå etter en liten pause. 12 Fantom Håleryd er en fintstammet traver som kommer ut etter pause og har i tillegg blitt vallak siden forrige start. Trener i følge rapportene finere enn før og dette er en traver Svante Båth har litt ambisjoner med på sikt. Sporet gjør oppgaven vanskelig, men på kapasitet er han en av de bedre.

11 Criminal Minds gjør gode løp hele tiden og kanskje er det duket for seier denne gangen for det har hun virkelig fortjent. 7 Forzan Sund har utviklet seg meget fint den siste tiden da hun speedet inn til seier nå sist. Uten galopp må hun regnes tidlig i et åpent løp.
Vår rangering V64-2: A: 8 B: 9-12-11-7 C: 2-5-6-4-10-1 D: 3

V64-3 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
10 Eklas Superior er en riktig så fin hest for klassen. Kom ut etter ni mnd pause på Lindesberg sist, men var allikevel så bra forberedt at han vant på direkten. Normalt skal Super Arnie-sønnen har gått mye fremover med løp i kroppen, og skal dette være en flott vinnersjanse.

5 Airmail var den som måtte gi tapt for vår favoritt når de møttes sist på Lindesberg og det som storfavoritt. Denne gangen er rollene byttet om, og kanskje er resultatet det også for From Above sønnen er bedre enn det han presterte sist. Kommer Airmail seg foran så er han en het vinnerkandidat og må krysses. 11 Baroness Boko kommer til start etter lang pause, men hun leverte noen fine innsatser i fjor mot mye bedre hester enn dette. Trenger normalt løp i kroppen, men Stig H. Johansson sine hester er alltid godt forberedt så hun er tidlig aktuell.

7 Alex Wind er en fin traver som er mer sterk enn speedig så bare Erik Lindegren finner seg en ok posisjon fra et dårlig spor går han alltid til mål. 8 Schejk Amok er en annen vinnerkandidat, men hvor havner Troels Andersen fra dette sporet? Bakker han sist har han normalt ingen vinnersjanse så han må kjøre til litt slik han evt kan dette inn i 3-4 utvendig. 12 Never Young er en fin traver som må ha klaff fra dette sporet, men han var positiv første gang ut som vallak og normalt er han bedre med løp i kroppen. 4 Little Max var knalltøft ute sist og gjorde en fin figur. Seiersaktuell hvis han når tet.
Vår rangering V64-3: A: 10 B: 5-11-7-8-12-4 C: 1-3-9 D: 2-6

V64-4 - Dubbelcupen - Kaldblodshester. 1640 meter voltestart.
4 Frk. Juventus har en topp vinnersjanse bare hun takler sporet. Hoppa som trenes av den utflyttede nordmannen Stig Jarle Røste vant et lignende løp sist på en bra tid, så det er først og fremst det trange fjerdesporet i mot.

2 Järvsö Ninja kommer ut etter en to mnd pause og vi har sterke treningsrapporter på Mørtvedt Jerkeld-datteren. Hun innehar en solid rekordforbedring i kroppen, så er hun tilbake på topp er dette en meget spennende hest å ha på kupongen. 11 Troll Viktor har virkelig blomstret for Stian Eilefsen den siste tiden og seieren nå sist med innlagt galopp var av det solide merket. Står på 20 meter tillegg, men Bokli Eld-sønnen er meget kjapp fra start så han får normalt en fin posisjon direkte. Kan vinne selv om hoppene har 20 meter forsprang.

5 Jenny Best ble toer i løpet Frk Juventus vant sist, men hun fikk aldri muligheten fra ryggen hennes. Holder bra form H.G Balder datteren så kan vinne med klaff. 1 Närby Jänta var meget positiv sist da hun vant i debuten etter syv mnd pause med 28 siste 1000m. Står meget spennende til og er sikret et gunstig løpsopplegg uansett, bør krysses ved gardering.
Vår rangering V64-4:A: 4 B: 2-11-5-1 C: 15-9-14-13-8-3-10-6-12 D: 7

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V64-6/DD-2 - Varmblodshester. 1640 meter voltestart.
Per Lennartsson har fått sving på stallhestene igjen, etter at hestene slet med sykdom tidligere i år. Sist tirsdag på Eskilstuna tok Lennartson likegodt fem seire med stallhester. Det er imponerende. I V64-finalen sender han ut 14 Donttellmewhattodo som trolig er feltes klart beste hest. Den fireårige Offshore Dream-sønnen har vært ute mot de beste i årgangen under hele året. Nå møter han svært enkelt selskap, men han skuffet litt sist og vi velger å gardere.

12 B.W.L Champion har utviklet seg enormt den siste tiden etter en svak fjorårssesong. Er fryktelig rask fra start Pine Chip- sønnen, så klarer Ville Karhulahti og utnytte det så kommer han nok flyvende med en gang. Det er toppform i denne krabaten som må regnes tidlig. 3 Prayer Ås er strekhesten med best vinnersjanse for han har virkelig imponert i sine siste starter. Er rask ut fra så kommer han seg foran er han en vinnerkandidat, selv om hestene på tillegg står fryktelig billig inni dette løpet.
Vår rangering V64-6/DD-2: A: 14 B: 12-3 C: 9-8-13-15-5 D: 11-10-2-6-7-4-1