En svenske og Solhus

Vi tror på en tøff svenske og på en super Solhus på Leangen i kveld. Sjekk våre V5-tips.

Sportspills meny mandag:
V65 Rättvik: En norgeskjenning får tillit
Lunsjtrav Sørlandet: Ingen sensasjon i lunsjen
Oddstips: Fredrikstad tar sin tredje strake

Med V4 fra Solänget, lunjstrav fra Sørlandets travpark, V65 fra idylliske Rättvik og en meget spennende dobbel V5 fra Leangen, jobber Sportspill-redaksjonen på høygir for å gi våre lesere best mulige vurderinger denne mandagen. Onsdag starter Jarlsberg sitt femdagers sommertrav, så det er en svært spennende travuke vi har foran oss.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Vi har all mulig respekt for Frode Husbyns Bagpipe i V5-1A, men når denne har trukket spor tolv bak bilen på en sprint og Leangen-spesialisten Crusow har trukket spor fem bak startbilen i kveld, må det være klar fordel Michael von Krusenstiernas seiersmaskin 5 Crusow. Vallaken vant fire ganger på ni forsøk i fjor og har allerede vunnet 7 ganger på tretten forsøk i år. Gjorde et formidabelt løp til tredje i svensk V75 nest sist og var overlegen vinner i sin siste start på Bergsåker. Ni av de elleve seierene de to siste årene er kommet på Leangen. Crusow har blitt svart opp noen ganger av overoptimistiske kusker på Leangen, men likevel vært best. Vi kan ikke forestille oss at noen svarer opp i kveld for hesten som var helt nede på 13.1 nest sist. Vi bankerspiller i V5-1A.
Rangering V5-1A: A: 5 B: 12-9-11 C: 7-8-1-10-3-2-6-4

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Vi har for vane å slå på tråden til Atle Solhus før Leangen-kjøringene og mandag morgen var meldingen fra Solhus klar. - Jeg kjører det det får fra start med 1 Gjølmes Super i V5-4B og har veldig god tro på å forsvare teten. Super'n avsluttet strålende sist til andre og slo seg forbi blant annet gode Mistress Superb den dagen. Vallaken har holdt flott form i lengre tid, og går alle distanser. Fra tet har vi vondt for å se hesten tape dette løpet, spesielt siden Atle Solhus er en fremragende tetkusk. Nå kan absolutt Gjølmes Super vinne dette løpet også om han blir overflydd, og vi spiller hesten banker i V5-B-spillet.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 1 B: 5-4-10 C: 12-8-11-7-3-6-2-9

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-2A - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Åpent i den andre A-avdelingen der vi gir et knepent tips til 10 Asterix B.R. Ble spilt til storfavoritt i et av NM-løpene nest sist, etter to gode løp i Sverige. Men fra tet skuffet fireåringen litt da og måtte nøye seg med tredje. Litt på det jevne også sist, da hesten holdt farten greit til fjerde. Ikke noe tøff motstand mandag, og Solhus er spennende gjestekusk.

3 Abby Tutterø spurtet strålende til seier nest sist, og holdt farten hyggelig til tredje sist i et NM-løp. Står fint til i kveld, og skal strekes tidlig. 11 Play Online fikk en etterlengtet for fortjent seier fra tet sist som vårt drag. Kommer seg ikke til tet i kveld, men skal være med å gjøre opp om seieren. 9 Nice Moment overrasket med NM-seier nest sist etter en flott spurt. Sist ble det galopp direkte. Kan vinne dette.

4 Malakitt kan litt og står fint til. Olle Carlsson (som vi pratet med mandag morgen) hadde ingen tro på seier med 6 Spatial Hanover. Hesten har kun gått på det jevne i Sverige. 1 Win With Windsong dukker opp i regi Atle Eggan og står fint til spormessig.
Rangering V5-2A: A: 10 B: 3-11-9 C: 4-1-6-8-7-12-2-5

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-3A - Kaldblodshester. 1640 meter voltestart.
Tre hester gjør opp om seieren her og det er naturligvis umulig å ikke sette 1 Solør Stegg først da det er tetgaranti på Alm Viktor-sønnen. Solør Stegg vinner trolig feilfritt, men han er ikke stabil.

5 Hågå Elden må muligens trolig ut å dra annetsporet her etterhvert, men er såpass bra at han kan utfordre også derfra. 7 Vorset Ivers skal hente 40 meter tillegg på Solør Stegg, det er fullt mulig i et så lite felt. Flere vinnerkandidater finnes ikke.
Rangering V5-3A: A: 1 B: 5-7 C: 8-2-3-6-4

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Under tvil setter vi 4 Rico Lundager først i dette løpet. Vi er i tvil siden hesten ikke var som best sist, etter veldig fine løp forut for det. Men Olsen-traveren har vunnet sportrekningen, og da gir vi hesten en ny sjanse.

3 Rose News varsler Solhus ryggkjøring med. Med ett løp i kroppen og åpning tilslutt, er ikke denne hoppa dårlig. Andrevalget. 6 A.K.s Julia kan muligens få føringen. Juliano Star-datteren gjorde flotte løp i fjor, og leverte også et fint prøveløp. Jarle Morten Sørmo fikk en etterlengtet seier med Skofteblessen sist mandag og da kommer det gjerne en til på direkten.

11 Unzipped, 5 Bungalow Bill og 12 C.C. Garlands Star er ikke hester som skal gjøre for mye selv underveis, men i et åpent løp hører de hjemme på kupongene.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 4 B: 3-6-11-5 C: 12-7-8-1-10 D: 2

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill

V5-5A/V5-2B - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Andre Henning Stensen kjører ca ni timer tur/retur Biri - Trondheim hver løpsdag på Leangen. Med 29 seire på 168 oppsitt der oppe, har det vært suksessrikt. Vi nådde Stensen på telefon mandag formiddag (på E6'en på vei nordover) og Stensen synes at 14 Storsjarmøren var beste vinnersjansen i kveld. Vi er enige, hesten holdt flott fra tet sist etter en tøff innledning og full vei er en fordel. Løser det seg sånn noenlunde fra bakspor, er det fin vinnersjanse.

13 Stensvik Oda har tatt to seire etter langvarig fravær og vant svært enkelt i et ungdomsløp sist. Da var motstanden skral, i kveld er det tøffere imot og bakspor trekker ned. Gjestekusk Geir Vegard Gundersen trekker opp. 9 Dag Jerven gjorde et solid NM-løp for Ove Wassberg i sin siste start, men fikk ikke tak i nettopp Stensvik Oda. Dag Jerven er seiersaktuell her uten galopp. 8 Ulvsås Alma var positiv første gang ut etter lang pause, vi obser tidlig.

3 Bottem Viktor kommer trolig til å lede lenge, men mangler kanskje litt på toppformen. Helt ute på kanten nevner vi også at 2-prosenteren 10 Totomat hadde fin fart over mål sist og varslet fremgang.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 14 B: 13-9-8-3 C: 10-6-7-5-4-2-1-15-12-11

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-3B - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
6 Hambler's Waschera så ut som en klink vinner i tet midt i den siste svingen sist mandag, men så kom galoppen. Kom faktisk tilbake mot mål, før det kom en ny galopp. Klarer Ragnhild Bjørnbeth å kjøre i trav, synes vi det ser ut som en bra vinnersjanse.

8 Joe's Banker er Blekkans valg i løpet, ikke så rart siden det er stallhest. Seksåringen har vært fryktelig variabel i prestasjonene tidligere. Andrevalget. Olsen-duoen 3 Saxo K. (bra på Bjerke nest sist) og 9 Justloveyou (svak i debuten nest sist sist for Magne Olsen - forbedret sist) er begge tidlig aktuelle i dette uoversiktlige løpet.

7 Cupa er handlet inn av kretsen bak vinnerhestene Blueson og Arron D'Ombree, det er nok til å varsle for hesten. Solhus har ikke vært borti hesten.
Rangering V5-3B: A: 6 B: 8-3-9-7 C: 11-5-12-4-2-1-10

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-5B/DD-2 - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
- Jeg skulle svært gjerne sett at distansen var 500 meter lengre, det var kommentaren til Østersund-treneren Olle Carlsson da vi nådde ham på telefon mandag morgen. Han snakket da om storfavoritten 6 Odens Nillan i V5B-finalen. Hesten kommer med knallform i bagasjen fra Sverige og vant enkelt på 15.4 full vei sist på Färjestad. Odins Nillan er ikke noe lyn fra start, og må trolig ta denne gjengen fra dødens. Det er hesten trolig god nok til, men vi velger å gardere.

Først naturligvis med 2 Winter Weather som var strålende vinner fra tet sist mandag med trenerdatter Janne Olsen i sulkyen (for øvrig hennes andre seier med denne i år). Her ligger det i kortene at Magne Olsen får tet og prøvr å sitte der så lenge det går. Vi tror det kan gå, hesten viste form sist.

4 Synjo Harmony ble det store stallskriket i sin siste start, da Tom Erik Solberg skulle kjøre hesten i et av NM-løpene. Men Solberg fikk ikke fart på hesten som skuffet en smule da. Walsøe-traveren duger normalt bra her. 11 Come On Sandy kom ingen vei i et lureløp sist, men har en ganske så fin oppgave her. Passes litt.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 6 B: 2-4-11 C: 1-7-8-9-12-10-3