*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

En Tarzan inntar Biri

Foto: hesteguiden.com

Kolbu Tarzan var ihvertfall strålende i debuten for Finn Holmen og da tror vi på ny seier fredag.

04.01.13 21:27

Sportspills meny fredag:
Tour de Ski: Vi vurderer fredagens ti dueller
V4 Färjestad: Norsk suksess i Karlstad
Oddstips: En endeløs nedtur

Med V4 fra Färjestad og V65 fra Biri er det flott travsport å glede seg til også fredag. Vi har naturligvis tips til begge banene og håper på mer tipssuksess etter en bra torsdag for vår del.

Innleveringsfrister Biri
V65 kl 19.00
V5 kl 20.05
DD kl. 20.25

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

Det ble strålende suksess for våre tips torsdag. Vi hadde tips til fire baner og fikk tipsklaff på samtlige. Aller best gikk det Under Bjerkes lunsj-V5 der vi varslet for at megafavoritten Dreamcatcher kunne tape i V5-2 (og den tapte) og valgte å bankerspille Stensvik Iver i V5-1 istedenfor. De som fulgte vårt mellomste forslag (innl.pris kr 486) kunne kvittere ut pene 3 461 kroner. Under V4-løpene på Umeå kunne de som spilte vårt største DD-forslag (innl.pris kr 300) kvittere ut pene 804 kroner. På Bergen travpark ble det treff både i V5A (mellombongen) og V5B (llilebongen), i tillegg til DD-treff. Og på Åby ble det seks rette på lillebongen under V65-løpene, i tillegg til DD-klaff på det største DD-forslaget. Totalt ble det 12 163 kroner innspilt på våre forslag torsdag.

Fredag innledet på beste vis da lillebongen (innl.pris kr 120) betalte tilbake 365 kroner på Färjestad. Dermed har vi truffet på våre åtte siste foreslåtte bankere de siste dagene.

Oppdatert fredag kveld: Sportspills traveksperter har klart kunststykket å sette de ti siste bankerne vi har foreslått de tre siste dagene i Norge og Sverige, inkludert V65-bankeren Kolbu Tarzan og V5-bankeren Engtun Blesen på Biri fredag kveld. De som fulgte vårt minste V65-forslag på Biri fredag (innl.pris kr 200) kunne kvittere ut pene 782 kroner. Også det minste V5-forslaget gikk i pluss. En innsats på kr 210 betalte tilbake kr 309.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

På Biri går vi rett på bankeren i V65-1 og er 7 Kolbu Tarzan (som vi bankerspilte sist) like bra som i debuten for Finn Holmen på Bjerke for halvannen uke siden, så taper han ikke V65-1. Smågalopperte litt fra start på Bjerke sist, men kom fort nedpå igjen og satt i tet runden fra mål. Forlot konkurrentene nedover oppløpet og landet på råsterke 31.3 full vei. Det rekker i lange baner til seier her, og selv om dette er en en urutinert herremann, så blir han neppe dårligere med løp i kroppen.

Motstanden er svak med unntak av 2 Lome Letta og 5 Prinse Stil, men vi er ikke tvil om at Andre H. Stensen sitter bak den beste hesten og bankerspiller i V65-1.
Rangering V65-1: A: 7 B: 5-2 C: 12-8-1-6-9-11-3-4-9-10

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V65-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Startsider er ikke alltid lette å lese og et eksempel på det kommer her i V65-2. Lykkes Hans Christian Holm med å forsvare teten med 1 Andy B.R, tror vi på flott vinnersjanse for den kapable femåringen. Fjorårssesongen ble ingen suksess, men den ene seieren som kom var i hvertfall i et V75-løp.

Annonse: Grø har blitt visket i øret om en meget interessant hest her i V65-2 og hesten er ikke i nærheten av å være favoritt

Skulle derimot Gunnar Austevoll lykkes med å få teten med 3 Wendy Way, tror vi fort dette er vinneren. Hoppa er i knallform, men kan galoppere og er sårbar hvis hun blir fanget opp i dødens. Vi synes disse to skiller seg litt ut, men begge kan galoppere og da tar vi også med travsikre 5 Fabian As og formtoppede 7 Corazon Amok i et ellers jevnt felt.
Rangering V65-2: A: 1 B: 3-5-7 C: 2-6-9-8-4

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V65-3 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Sist søndag så lanserte vi 10 It's All In The Game som vår V5A-banker på Sørlandet, men baneforholdene gjorde travløp umulige og stevnet ble avlyst. Fredag dukker den Åsbjørn Tengsareid-trente Master Thoj-sønnen opp på Biri og vi lanserer ham først igjen. Hesten var strålende for Tengs sist på Forus.

4 Mr. Knoxville valgte å ta imot storfavoritten Cosmos Limburgia sist fredag på Biri, men måtte nøye seg med andre bak en god Royal Chocolate. Mr. Knoxville viste overraskende gode startegenskaper da og kan få tet igjen. Vinnersjanse. Best på kapasitet er trolig 7 Ultimate Rock, men det lukter tøft løp fra dette sporet og han har speedige konkurrenter rundt seg.

2 Staply lanserte vi som et klart førstevalg nest sist (første gang ut eller lang pause) og Staply imponerte som vinner da. Langtfra like god sist, men baneforholdene kan ha spilt hesten et puss den dagen. Fire hester skal rekke langt i V65-3.
Rangering V65-3: A: 10 B: 4-7-2 C: 5-1-6-8-9-3

HTML EMBED

V65-4 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
En opplagt og gåpåvillig 4 Engtun Blesen har naturligvis en flott vinnersjanse i dette løpet, men dette er og blir en banditt. Han ville hele veien på Bjerke fjerde sist, men tredje sist var han helt utafor. På kapasitet er han klart best og på det minste V65-forslaget bankerspiller vi. I V5-spillet bruker vi imidlertid Engtun Blesen som banker.

7 Raukvin kan dog utfordre storfavoritten. Heller ikke Raukvin er stabil, men han tåler et par svinger i tredjespor hvis han må og feilfritt kan han utfordre favoritten. Det kan helt sikkert også 8 Korat dersom han legger godviljen til, men det er ikke det hver dag han gjør. Vi tror vi fanger vinneren på disse tre og må gå tynt i et løp.
Rangering V65-4: A: 4 B: 7-8 C: 9-1-5-6-3-2-10

Annonse: Grøstad har en et helt eventyrlig praktfullt drag til sine kunder i V75-6 på Jarlsberg fredag. Denne må du sjekke ut

V65-5/DD-1 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Det er ikke lett å sveive inn 1 Thai Extreme på bestilling lenger, men fredagens oppgave er i nærheten av en drømmeoppgave for Blekkan-traveren. Fra førstespor blir det trolig tet og lykkes Blekkan å dempe litt underveis, kan det holde helt hjem. Dog er hesten svært sårbar for press underveis, så det må selvsagt garderinger til.

4 Freestone har varslet form på slutten og lykkes formkusk Kai Johansen med posisjonene underveis, har Freestone alltid en polett på lager i sluttfasen. 3 Millbank står fint til og unngår hesten dødens er han skummel. 6 Beak's News vant et bløffløp fra tet sist, tet får han ikke her og da blir det mer sjanseartet. 8 Saturn Blue Chip har tapt sportrekningen, men er uten tvil formhesten i løpet. Skummelt løp dette og i V5-spillet betaler vi for hele bunten.
Rangering V65-5/DD-1: A: 1 B: 4-3-6-8 C: 7-10-2-5

V65-6/DD-2 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Hold i hatten og trekk et nummer. Ja, V65-finalen er mildt sagt vrien og vi setter Blekkan først igjen med 11 Zeus Blue Chip. Det er form på Blekkans stallhester for tiden og hesten har vært meget bra i to strake seiersløp.

Veldig ustabil er 4 Nosey Parker, men her kan det bli tet og i moderate omgivelser kan det gå hele veien. Nosey Parker er ihvertfall klart bedre enn raden. 9 Alisma De Grande innfridde som vår frekke lunsjbanker i Drammen tredje sist, og var helt under båten nest sist. Klart forbedret igjen sist, men bakspor er og blir sjanseartet for en slik hest. 5 Banker Fly må ha det på sin måte, da kan han vinne.

2 Mockingbird holder som alle stallhestene til Per Oleg Midtfjeld usikker form for tiden, men kapasiteten er ikke dårlig. 7 Cayenne Advance og 6 Photo Lins står vondt til, men skal likevel ikke glemmes i et svært flott spilleløp.
Rangering V65-6/DD-2: A: 11 B: 4-9-5-2-7-6 C: 1-3-10-8 D: 12

V5-4 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
Vi byr på flott spilleobjekt i dette løpet i form av 5 Gann Min. 13-åringen varslet form i to monteløp på slutten av fjoråret, før han gikk sitt første travløp på åtte måneder på Bjerke i romjula. Avsluttet da flott til fjerde og hadde langt fram da. Fredag er det kun åtte hester med i løpet, en klar fordel for Gann Min.

3 Løset Elden har vist form på slutten og selv om det ikke ble noen seire på 20 starter i fjor, er Alm-traveren helt klart seiersaktuell her. Lunefulle 4 Hjortejegern blir spillernes favoritt, men det er dårlig stridsmoral i Sagholen-traveren og han burde vunnet sist. Kun tredjevalg for oss.

2 Marmorjenta viste klar fremgang sist og sprint passer trolig enda bedre. 8 Fykeneld er god fra start og slår til med noen gnistrende sprintløp fra tid til annen. 6 Orella er bra start og unngår hoppa dødens er hun en liten fidus.
Rangering V5-4: A: 5 B: 3-4-2-8 C: 6-1-7

V5-5 - Varmblodshester. 2100 meter voltestart.
6 Vigilia blir vår klare favoritt i avslutningsløpet. Mikkelborg-hoppa har vist flotte fartsressurser hittil, men mest av alt galopp. Billigere løp enn hun har fredag, har hun ikke hatt og startsporet er bra. Feilfritt tror vi det er vinneren.

Odd Arne Sagholen har en vanskelig oppgave med å få 4 Dee Dee Snyder feilfritt avgårde fra fjerdesporet i volta. Klarer han det er det ingen tvil om at fireårshoppa kan legge på til to strake. Hoppa var god i seiersløpet sist på Biri. 1 K.N. Lindy May er ingen stjerne, men spor en i volta og Gunnar "smyg" Austevoll som kusk, det er ofte en seiersgivende kombinajson.

7 Romantic Crown viste ikke allverden i debuten for Trond Anderssen, men er garantert forbedret her. 8 Velocita var hardt betrodd på Jarlsberg i romjulen, men tross billig tet var det ingenting å svare med når angriperne kom ut mot oppløpet.
Rangering V5-5: A: 6 B: 4-1-7 C: 8-5-3-2

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.