Gå til sidens hovedinnhold

En tornado over Drammen

Fjorårets komet Gomnes Tornado er lørdagens sikreste V75-vinner i Drammen. Sjekk våre V75-tips.

Delta i Sportspills Facebook-konkurranse og vinn en iPad2!

Sportspills meny lørdag:
Tippetips: City med stø kurs
Oddstips 1: En nordmann med suksess
Oddstips 2: Jesus leverer igjen
Premier League: Oversikt skader/karantener

Drammen travbane er vertskap for ukens meget spennende V75-omgang der det venter saftige 36 millioner kroner på en eventuell alenevinner. Sportslig er det glimrende løp på 800-meters banen. Vi byr på to bankere, men kun den ene av dem blir favoritt i V75-spillet.

Klikk her for å se våre V75-tips til Drammen

Med 633 020 kroner innkjørt og ti seire på femten starter, ble 10 Gomnes Tornado en av de store kometene på den norske kaldblodsfronten i 2011. Den sjuårige Spikeld-sønnen som er oppdrettet, eid og blir trent av Bjørn Gulbransen fra Røyse avlegger sin årsdebut i Drammen lørdag. Til tross for at 14 skarpskodde konkurrenter stiller på startstreken, synes vi løpet er ganske billig for Tornadoens del. Gomnes Tornado avsluttet fjoråret med å bli firer i et V75-løp på Bjerke noen få dager før jul, etter en råsterk sisterunde. Lørdag er distansen 2500 meter (bare en fordel), sporet er perfekt og Hans Christian Holm sender garantert Tornadoen tidlig fremover. Vi har sansen for både 4 Jotun og 14 Tranmælsgutt, men setter alle våre V75-kroner på at Gomnes Tornado fortsetter seierssankingen i 2012. Vi spiller banker i V75-3 (og i V5-veddemålet).
Rangering V75-3: A: 10 B: 14-4 C: 8-12-9-11-2-7-5-6-15-13-1-3

Klikk her for å se våre V5-tips til Drammen

Spill Borgen - slukk sorgen
Det er en velkjent frase i travkretser og den godeste Borg'en står med 2989 seire før lørdagens V75-stevne i Drammen og er altså på god vei mot magiske 3000 seire. Den fine fireårshoppa 3 Priceforme G.T. som kommer ut i V75-4, har Thor Borg allerede vunnet to løp med i innværende sesong. Vi likte hoppa godt i seiersløpet tredje sist, men enda bedre i seiersløpet fra tolvtespor på en sprint i Drammen nest sist. Det var en rå prestasjon. Sist skuffet Broadway Hall-datteren en smule på Jarlsberg som toer. Var litt tråkk underveis og selv om hoppa ikke var langt bak vinneren i mål, burde hun vunnet det løpet. Lørdag møter hun bare norskfødte konkurrenter og fra et perfekt tredjespor bak bilen, blir det et fint løpsopplegg underveis. Stallkompis 1 International Lover blir favoritt i løpet, men vi tror Thor Borg sitter på den beste hesten og trår til med et frekt bankertips. Feltet ellers holder svært laber klasse, her gjelder det kun for Thor Borg å unngå dødens. Gjør han det, vinner hun trolig. Banker i V75-4.
Rangering V75-4: A: 3 B: 1-6 C: 9-2-5-11-4-10-8 D: 12-7

V75-1/V5-3 - Varmblodshester. 1700 meter autostart.
Seiersmaskinen 6 Acolyte Hanover står med to strake V75-seire og var bunnsolid vinner for fjorten dager siden etter at Frode Hamre både var god og heldig med disponeringene underveis. Vi advarte litt for favorittfall den dagen og gjør det samme denne lørdagen. Sprint og sjettespor er ikke helt optimale betingelser og det er en viss risiko for dødens. Naturligvis kan Acolyte Hanover også vinne derfra, men vi spekulerer litt i favorittfall denne lørdagen.

Vi tror nemlig Tom Erik Solberg gir full gass bak 7 Tourbillon og når teten. Gottling-traveren ble strøket sist lørdag i Bergen, da hestetransporten ble stående fast på Haukeli. Teten er som kjent gull verd i Drammen og treneren er optimist. 5 C.C. Seventy Five overrasket med å svare ut teten sist. Trøtnet litt den dagen, men førstesporet var blytungt på Bjerke den dagen. Vi tror Mikkelborg-traveren er enda hvassere med smygløp. Tredjevalget.

1 Lorne Elijon Gatling står sjanseartet til i innerspor. Blir ikke Mjøndalen-hesten for kraftig overflydd, er han seiersfarlig. Det kan også 11 Sune Palema være, men Westergaard-traveren er avhengig av både fart på forestillingen og flyt på veien for å vinne dette.
Rangering V75-1/V5-3: A: 6 B: 7-5-1 C: 11-10-9-2-3 D: 8-4

Annonse: Øivind Grøstad byr på et brutalt objekt i V75-2 på Drammen lørdag, Hesten blir knapt spilt

V75-2/V5-4 - Varmblodshester. 2500 meter voltestart.
Gunnar Austevoll er en mester i kjøre på smyg og her i den andre avdelingen setter han seg opp bak pausehesten 2 Blades Of Glory. Slik vi leser dette løpet kommer Blades Of Glory til å få ryggen til den sannsynlige tethesten Embakasi og over 2500 meter vil det garantert løse seg i sisterunden. En smygkjørt Blades of Glory er et meget spennende drag i dette løpet.

1 Embakasi kommer tilbake etter tre måneders pause og kommer garantert til å lede dette løpet lenge. Hoppa viste at hun behersker distansen på Sørlandet i sin tredje siste start, men fikk da ryggløp innvendig. Vi er ikke like sikre på at hoppa er like bøs dersom hun skal taue dette feltet og nøyer oss med andrevalg på spillefavoritten. 9 New Cowboyland var meget dyktig vinner av et V65-løp på Bjerke i sin siste start og har funnet en ny formtopp. Voltestart går fint, distansen går fint og Gottling-hoppa skal tidlig på her. Normalt er 10 Carte Blanche av de beste her, kanskje den aller beste. Men fjerdespor og voltestart lukter startgalopp lang vei og da setter vi Undems nyervervelse ned som fjerdevalg.

Svært usikker form holder 7 Movie Q.C. nå. Hoppa tjente over 600 000 kroner i fjor og oppgavene blir tøffere nå. Er imidlertid kjapp i vei på voltestart og kommer flott avgårde fra førstesporet. 11 Olympic Image var litt under pari sist, men har ellers vist kanonform gjennom hele vinteren. Heidi Moens kapable Gidde Palema-datter skal ikke undervurderes her heller.
Rangering V75-2/V5-4: A: 2 B: 1-9-10-7 C: 11-15-3-8-13-14-12-5 D: 4-6

Klikk her for å se våre V75-tips til Drammen

V75-5 - Kaldblodshester. 1700 meter autostart.
Tom Erik Solberg velger å kjøre 4 Lome Jokeren i dette åpne sprintløpet, vi velger hans vrakhest 10 Tordin. Stordal-hesten holder stålform om dagen og etter to strake seire femte sist og fjerde sist, har hesten levert tre flotte innsatser, selv om det ikke har blitt seier. Bakspor tror vi ikke betyr så mye, får Tordin gode rygger er han sterk til slutt. Spurtet strålende til andre nettopp på sprint i et V75-løp på Bjerke nest sist.

4 Lome Jokeren har neppe fordel av sprint, men Tom Erik Solberg velger denne da han kjører fast for Lars O. Romtveit. Vallaken var bedre enn noengang da han ledet et V75-løp på Klosterskogen fra start til mål for en måned siden. 8 Torpa Jo blir stor favoritt etter to strake seire. Men vi må advare litt her, motstanden er en helt annen lørdag og Torpa Jo har aldri vært en tøffing i sluttfasen (selv om han har vist bedre tendenser også der i seiersløpene). 3 Bare Malin var så tøff fra dødens sist at vi ikke kan utelukke hoppa her. Fra et fint startspor med en kjøresugen Vidar Hop blir hun fjerdevalget.

11 Erga Odin er trolig best av alle på kapasitet. Men Tom Erga, Erga Odin på sprint fra bakspor i Drammen. Det lukter ikke suksess, men vi vil jo ikke dumme oss helt ut og betaler under tvil. 1 Løkki Vilma er i kalasform, men førstesporet blir trolig en felle for Vilde M. Kals flotte hoppe.
Rangering V75-5: A: 10 B: 4-8-3-11 C: 1-2-7-9-12-5

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Drammen

V75-6 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Kan det være så at Geir Vegard Gundersen sitter i tet ut av den første svingen her med 5 Playful? Det er ikke umulig selv om Playful er litt variabel fra start. Vi synes uansett hesten var så tapper utenpå Winmecredit sist på Bjerke at vi setter Playful først. Skulle han komme seg foran er han svært god til å forsvare seg.

Frode Hamre mener det er en fordel for 9 Winmecredit å gå bakfra. Vi tror Frode har rett. Vant et pliktløp på Bjerke sist, og holder uforandret kanonform. Med klaff underveis er Hamre-traveren fryktelig speedig. 6 Voodoo Hornline kan være den som overflyr Playful og kommer Svanstedt-hoppa seg foran blir hun ikke lett å slå. Men det kan like gjerne bli dødens. Variable 2 Navy Seal U.S. årsdebuterer og som de fleste Westergaard-hester, er ikke åtteåringen lett å sette inn i dette løpet.

12 Garland Kronos har trukket et iskaldt tolvtespor og selv om om han satt bom fast sist, er det nesten dødfødt å vinne eliteløp fra spor tolv i Drammen. 1 Golden Brown blir trolig kraftig overfløyet, men vil uansett få et smygløp. Ikke helt utenkbar.
Rangering V75-6: A: 5 B: 9-6-2 C: 12-1-8-7-10-11 D: 4-3

Klikk her for å se våre DD-tips til Drammen

V75-7 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Fra springspor er det bra sjanse for at 7 Hjelset Lissi sitter i tet ut av den første svingen her, og slik Erik Killingmos nyervervelse opptrer om dagen kan det ledelse fra start til mål. Overbevisende vinner igjen på Kloster sist, og full vei skal ikke være noe problem.

2 Torianna må muligens trave utvendig og nå er det virkelig opp til bevis for den svært vinnervillige og sparsomt startende hoppa. Til tross for at hun er blitt seks år, har hun kun startet åtte ganger. Seks av disse løpene er vunnet, flere av tildels svært overbevisende. 14 Ulsrud Tea har 40 meter tillegg på disse to damene, men vestlandshoppa er så tøff at hun tåler både en, to og tre runder i tredjespor. Vi setter henne inn som outsider.

8 Gylden Tina står også på tillegg, men "trenger" ikke å hente mer enn 20 meter på favorittduoen. Det kan gå dersom det klaffer underveis. Til tross for at det kryr av fine kaldblodshopper i dette løpet, velger vi å stå på disse fire.
Rangering V75-7: A: 7 B: 2-14-8 C: 6-5-1-10-9-12-13-11-4-3-15

Til slutt omtaler vi de to første løpene som går før V75-spiller starter

Klikk her for å se våre V5-tips til Drammen

V5-1 - Kaldblodshester. 1700 meter autostart.
Fra spor tre over sprintdistansen antar vi at Gunnar Austevoll vil prøve å sitte foran med 3 Ra Tina. Hoppa elsker sprint og trives svært godt i Drammen grunnet det korte oppløpet der. Hun har vært litt variabel den siste tiden, men vant nettopp her i Drammen nest sist.

8 Slåttodin kan selvsagt bli sluppet til tet, dersom Kolle kommer tidlig. Slåttodin ble garantert felt av den svært tunge banen på Bjerke sist, men gjorde uansett et flott løp. Fra dødens blir det verre å vinne, men Slåttodin er selvskreven på bongen. 2 Komnes Ess står endelig veldig fint til og har flott form. Også denne karen er variabel, men speeder fryktelig fort når han får løpene sine.

11 Baldergutt holdt på å detonere en V75-bombe av de sjeldne på Bergen travpark sist lørdag. Nå er det bakspor på sprint, det trekker ned i Drammen. 12 Alsaker Piril gjorde et kanonløp på Bjerke sist, men er også veldig hemmet av et dårlig spor.
Rangering V5-1: A: 3 B: 8-2 C: 11-12-10-1-5-7-9 D: 4-6

V5-2 - Varmblodshester. 1700 meter autostart. Stallmannsløp.
Det blir garantert frisk kjøring fra start i dette løpet og det kommer blant annet 1 Jetman til å profitere på. Han kan ikke utnytte førstesporet, men vi aner strekk i feltet og da blir det åpning. Jetman imponerte i seiersløpet sist og er kraftig på gang nå etter noen løp litt på det jevne.

4 The Taste Of Energy innfridde som vår V75-banker på Leangen for en snau måned siden etter en perfekt styring av Tom Erik Solberg. Nå setter meget urutinerte Trine-Alice T Espedal seg opp, det er mer sjanseartet. Unngår Gottling-traveren dødens, er han med i seierskampen. 3 Tour de Paris er nesten garantert tethesten. Blir ikke hoppa for stri i tet, kan det muligens holde hjem sammen med dyktige Oda Mykkeltvedt. Bak disse vrimler det av minioutsidere.
Rangering V5-2: A: 1 B: 4-3 C: 2-10-7-5-12-9-8 D: 11-6

Kommentarer til denne saken