En varm og en kald vinner i Bergen

Foto: Hesteguiden.com

Vi spiller to forskjellige banker i Bergen torsdag. Sjekk våre V5-tips.

Sportspills meny torsdag:
V5 Øvrevoll: Vi sparer bankeren tilslutt

Lunsjtips Bjerke: Vi gir oss ikke så lett
Oddstips: Brann kan få trøbbel

V75: Vinn utfylt kupong av Håkon til verdi kr 3000,-

Vi har en ny praktfull travhelg i vente med V75 på Solvalla både lørdag og søndag, der Elitloppet på søndag naturligvis er det store sportslige høydepunktet. men før den tid kjøres det trav her hjemme og torsdag kveld er det både dobbel V5 til Bergen travpark og V5-spill til Øvrevoll.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Bergen travpark

I Bergen er vi ikke veldig mye i tvil om bankerne. I V5A-spillet får Geir Gudmestad og 7 John Paul's Legacy all tillit i V5-2A. Den seksårige amerikaneren til Gudmestad har nå gjennomført tre løp i Norge og imponert hver eneste gang selv om hesten kun har vunnet en gang. Første gang ut galopperte hesten grovt fra start på Forus, men gikk ned mot 11.0 den siste kilometeren i kulissene. I et rammeløp utenfor V75 vant hesten overlegent i Bergen nest sist på sterk tid, og sist på Bjerke i Megaman Cup slo hesten på en ulykksalig målgalopp som fratok hesten en plass i finalen.

torsdag er det ned tre klasser motstandsmessig og trener Geir Gudmestad som valgte å kjøre hesten skoløs på Bjerke sist, har ståltro på sin hest. Det har vi også og en sliten og løpslei 1 Løb Cowboyland som kommer ut første gang i regi Åsbjørn tengsareid skal ikke kunne true vår banker, ei heller den fordums storheten 5 Rembrandt November som har fått litt av løpslysten tilbake.
Rangering V5-2A: A: 7 B: 5-1 D: 4-6-2-3

Vår banker i V5A-spillet har allerede sprunget inn over 2,3 millioner kroner. Det er for å si svært mildt noe mer enn vår banker i V5B-spillet som står med 5 000 kroner på konto. Men så har hoppa kun startet en gang da. Og for en debut 6 Steggsjura i V5-4B gjorde sist på Bergen. Hun var klar for å gå i nærkamp med 1,0 oddseren Våler Odin ut mot oppløpet, men slo så på en ulykksalig galopp. Hadde Steggsjura holdt seg på beina, hadde hun trolig vunnet løpet på 30.8/2100m. Nå ble det andreplass et stykke bak vinneren.

Klikk her for å se våre V5B-tips til Bergen travpark

Steggsjura er fallen etter Hege Best og det er også mora til meget flinke Timian Best (629 500 innkjørt), og søstera Gry Hege som faktisk starter i samme løp i kveld (har kun startet fem ganger). Med Åsajerven som far er anene i orden for Steggsjura og nun står nydelig inne i dette løpet. Holder hun seg på beina, taper hun ikke dette og selv om galopp kan hun vinne.

10 Lyngens Obelix viste endelig framgang igjen sist etter mye trøbbel, Fjord Vikki makset så det holdt sist på 32.9. Begge disse står 20 meter bak vår banker fra start, og 20 meter bak der igjen starter ubeseirede 12 Toddina (trenes av Odd Storetvedt), men Storetvedt har naturligvis valgt å kjøre Steggsjura (som trenes av Eivind Fjellstad). Vi spiller Steggsjura i V5B-spillet.
Rangering V5-4B: A: 6 B: 10-12-5 C: 7-8-1-3-4-2-9-11

V5-1A:
15 kaldblodshester over tre distanser er utfordringen i A-spillets første avdeling og løpet er ikke lettløst. Vi må prøve 10 Ulsrud Rigg som vår favoritt. Brenngod vinner etter startgalopp og kalasopphenting tredje sist. Rotet seg vekk på startsiden nest sist på Forus (som vårt objekt) og gjorde en praktfull opphenting etter sedvanlig startgalopp sist (kun årgangstoppen Ulfaks var foran i mål). Skulle noe sånt som Ulsrud Rigg finne på å trave hele veien, tror vi det er en klink vinner, men galopprisikoen er på formidable 72 prosent.

Meget solid vinner i sin nest siste start på Bergen var 9 Kleppe Manden, en av mange flotte kaldblodshester på Tom Ergas stall. Overtok da teten runden igjen og vant helt uanstrengt. Sist på Forus ble det to galopper, men likevel var hesten fjerde i mål. Toppform her altså og en soleklar vinnerkandidat. 1 H.G. Grid står ypperlig til på strek, men var sjanseløs mot en annen hest fra Tom Ergas stall sist, Elve Jokeren. H.G. Grid må ha det veldig servert underveis, det får hun naturligvis fra førstespor og dersom favorittene er innom sine stabile galopper kan hun vinne.

14 Ulsrud Tea gjorde i følge våre rapporter et hurtigarbeid på det jevne i Bergen forrige uke og har en tøff oppgave foran seg i årsdebuten. Fireårshoppa gjorde et strålende løp til søv i fjorårets HoppeKriterium og må selvsagt på bongen, selv om rapportene er litt tvetydige på henne. 2 Kringelandsbestina kommer tilbake etter sju måneders pause, men vant tre løp på kun ti starter i fjor og seirene kom på Bergen travpark, Forus og Klosterskogen så denne hoppa kan en god del.

Strekhestene 4 Gileld (bra innsats sist på Bjerke etter tungt løp) og 6 Haukeli Blæsen (veldig bra til seier tredje sist) er ikke helt borte her heller, dersom det blir litt klabb og babb for favorittene.
Rangering V5-1A: A: 10 B: 9-1-14 C: 2-6-4-15-7-8-3 D: 11-12-13-5

V5-3A:
Også Bergen gjør som Bjerke torsdag og putter et monteløp innenfor V5-veddemålet. I dette løpet er det for sikkerhest skyld fem fem forskjellige distanser hestene starter fra, men seks hester skiller seg klart ut.

9 Gilborken viser form både i monte og trav om dagen og har også en rytter som kjenner hesten godt (er i familiens eie og trening). Vant monte på sprint på sterke 26.3 tredje sist og blir vår favoritt. 2 Danield var veldig god i monte på høstparten i fjor (tok blant annet to strake), men har galoppert mye i det siste og holder således litt usikker form. Var også innom galoppen i monteløpet som nevnte Gilborken vant i april. Danield er blitt strøket.

Annonse: Rolf Lerum byr på et herlig objekt i monteløpet på en hest som "fløy" sist

8 Nøkle Pål får rutinerte Renate Aarlie som rytter, fulgte bra på til annenplass (dog på behørig avstand) bak Gilborken 21. april og er seiersaktuell bak de to favorittene. 6 Gil Rau Jo holder knallform om dagen og dersom Evy K. Teigen holder hesten unna galoppen er stallkameraten til Gilborken med i toppen. 1 Samina Ø.K stod 6o meter foran både Gilborken og Nøkle Pål i et tilsvarende løp 21. april, men var sjanseløs på å holde unna. Nå er det i tillegg 2100 meter. Tja.

11 Vangen Glunten vant et monteløp på Forus 1. februar mot bra hester. har ikke startet i monte siden og står litt tøft til på lang tillegg, men meget dyktige Victoria Steine er spennende som rytter her.
Rangering V5-3A: A: 9 B: 8-6 C: 11-1-4-6-7-10-3

V5-4A/V5-1B:
14 Timor holdt unna for både Særpefanten og Sjefsbrunen sist på Forus fra tet på sprint. Her er det svært mange hester å runde, og det skal ikke bli mye feil på veien for at løpet blir ødelagt. Men er god nok til å gå 26.5 herfra over full vei, og kapasiteten er høy og Øksnevad-hestene er i form om dagen.

10 Sylv Spika står 40 meter foran og har hysterisk form, men vil fortsatt ikke vinne travløp. Står fremdeles med kun en triumf på 41 forsøk og seieren kom i skrotlag på Haugaland travpark. Men trsdagens oppgave er skreddersydd for den travsikre og speedige Alm Viktor-hoppa. 8 Hæve Alma lyktes ikke på bortebane i V75'en på Jarlsberg i helgen, og gikk kanpt nok et løp på det jevne. Tilbake på hjemmebanen nå og kan vinne.

7 Dalsjento gikk nesten i nærkamp med Åspe Viktor sist og varslet at formen er i anmarsj. Tåler å gjøre en god del selv og slett ikke ueffen her. 12 Schutora står tøft inne på pengene, men har neppe vært bedre enn hun er nå og er ikke sjanseløs her heller. 13 Lykkesiv er i uforandret fin form og med klaff på ryggene underveis, er det ikke helt umulig.

4 Alva liker normalt ikke 2100 meter, men vant på distansen 23. mai fjor. 3 Huldre Lykke har også en viss kapasitet, mens 15 Bjørøy Tulla har slitt med formen lenge nå, og kun en gardering langt ute her.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 14 B: 10-8-6-12 C: 13-4-3-15-11-7-1 D: 2-9

V5-5A/V5-2B:
Tre hester skiller seg etter vår mening klart ut i V5A-finalen som er et stayerløp over 2600 meter der to av våre favoritter starter fra strek (fem hester fra strek i dette løpet).

5 Perhaps Dalimo gjorde en flott debut i Bergen og hadde trolig vunnet med nærmere 100 meter om ikke Herman Tvedt ble i overkant opptatt av å se hvor langt bak konkurrentene var når han svingte ut på oppløpet. da kom en oppløpsgalopp, og han holdt på å rote vekk en bombesikker seier. Hesten kom til Norge med svært solide meritter og rapporteres også å trene fint etter at par måneders pause.

Hovedutfordrer er 4 Askens Fuji som galopperte som pigg ut mot oppløpet på Sørlandet sist, men neppe hadde truet de to første i mål (Opus One F.H og O'Lillen). Uten galoppen hadde nok Askens Fuji landet på 16.8/16.9 over dagens distanse 2640 meter og Askens Fuji har utviklet seg flott i regi Åsbjørn Tengsareid. Fra 20 meter tillegg starter forvandlingsnummeret 13 York Hornline som har vært overdådig god i to strake seiersløp etter steintøffe løpsopplegg. Han må spilles igjen, selv om det høres tøft ut å hente 20 meter på våre forhåndsfavoritter.

9 Eck Legendary K. har gjort to fine løp for Gunnar Austevoll nå. Torsdag er det et trangt startspor på tillegg og mindre rutinerte Renate Aarlie som holder i tømmene, og oppgaven ser i tillegg tøff ut. Tja. Bak disse fire er det vanskelig å få øye på seriøse utfordrere, selv om 6 Ønas William varsles forbedret i trening.
Rangering V5-5A/V5-1B: A: 5 B: 4-13 C: 9-6-3-14-2-1-10 D: 15-7-8-11-12

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bergen

V5-3B:
Både 3 Horgen Yx og 5 Tøffe Toft gikk bunnsolide løp sist, selv om ikke plasseringene tyder på det. Horgen Yx galopperte utvendig løp etter noen hundre meter og ble deretter hengende i tredjespor resten av løpet til en ny galopp kom i den siste svingen som sliten. Torsdag ligger det an til tetkjenning direkte og derfra er det topp vinnersjanse for den vinnervillige vallaken etter Spang Best (16 seire på 66 starter).

Svein Ove Wassberg mente at 5 Tøffe Toft galopperte som vinner på oppløpet sist etter en råsterk opphenting. Tøffe Toft som banket Jærvsø Ole i et V75-løp på Bergen travpark 26. mars er på vei mot en kraftig formtopp og kan vinne dette løpet selv fra dødens. 9 Spang Spenter vant lett i Bergen nest sist, etter å ha kommet seg til tet drøye runden fra mål. Slo da Tøffe Toft som fikk et vesentlig tøffere løp den dagen. Sist ble det doble galopper på Erga-traveren.

8 Kringelandtellus var kanongod i fjor høst og vant blant annet et V65-løp på Bjerke da som storfavoritt. Men fungerte ikke som best rundt nyttår og kommer nå tilbake etter fem måneders pause, på kapasitet er han god noktil åvinne direkte, men formen er naturligvis usikker etter så lang pause. 2 Krøsus satt stengt i det lengste sist, men spurtet flott til tredje når det løste seg og ser ut til å være på gang igjen etter et par innsatser på det jevne.
Rangering V5-3B: A: 3 B: 5-9-8 C: 2-11-7 D: 10-1-6-4

V5-5B:
2 Super Fest Boy er en hest vi har sansen for. God fra start, distansesterk og tåler å gjøre en god del selv. Femåringen gikk sitt første løp etter seks måneders pause sist, og gjnneomførte da et flott angrep fra køplass på en utmerket måte til fjerdeplass. Har nok gått kraftig framover med løp i kroppen og dersom hesten kommer seg avgårde fra andresporet i volten tror vi på topp vinnersjanse.

Annonse: Rolf Lerum nei til Bullmeister og byr på dagens i særklasse beste spill

3 Goal Pointer tror Svein Ove wassberg på. Veldig bra treer på Forus i et langløp fjerde sist, og god toer etter et svært tungt løp i et jenteløp tredje sist. De to siste løpene har begge vært monte, der det ble lett seier i Bergen nest sist og tredjeplass bak gode Moon Dreamer sist på Forus. 6 Bullmeister vant greit på Forus sist i sin debut på norsk jord, men det var med respekt å melde i fryktelig billig lag. Blir altfor mye spilt her mot betydelig tøffere motstand og vi setter favoritten ned som tredje.

5 Fidilo gjorde et flott seiersløp sist og er i meget fin form, 4 Fast Brown Talk har to disk på rappen og fjerdespor i volten er ikke til å bli optimist av da. 11 Lisa's Monet fikk sitt smørløp innvendig sist og spurtet strålende til seier, nå er det tillegg og helt andre betingelser.
Rangering V5-5B: A: 2 B: 3-6-5 C: 4-11-9-12-10-8-12 D: 7-1