En vind over Østfold

K.N. Wind er en mil bedre enn raden og varslet storform sist. Tirsdag er det dags. Sjekk våre V5-tips.

Tirsdagens lunsjtrav avvikles på Momarken travbane på Mysen og det er en omgang der det ligger store penger i luften. Vår banker står med fire uplasserte og en tredjeplass på sine fem siste løp, men varslet form sist.

Travtrener Heidi Moen driver trenervirksomhet fra Begna i Valdres og har suksess med sine travere. 5 K.N. Wind var en av hestene som bidro i fjor og vallaken tjente over 220 000 kroner da og vant tre ganger på 26 starter. I år er det blitt en triumf på sju forsøk. Etter to måneders pause kom hesten ut i et V65-løp på Bjerke for fjorten dager siden og ble sittende i lederryggen underveis. Olav Mikkelborg søkte seg ut i den siste svingen og K.N. Wind så veldig sprek ut når galoppen kom og det er ikke utenkelig at det var seieren som røk da (løpet ble vunnet av Boreas).

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Tirsdag er motstanden meget svak og en feilfri K.N. Wind skal ha en topp sjanse her. På sitt beste holder denne hesten V75-klasse, det er det ikke mange andre som gjør i dette løpet. Vi trår til med bankerspill i V5-5.
Rangering V5-5: A: 5 B: 12-9-10 C: 4-2-6-3-7-8-11-1

V5-1 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Flere fine hester på farten i den første avdelingen, men det er neppe noen tvil om at Kristian Malmin har den beste hesten i 4 Laugh at my Face. Skulle denne fireårshoppa etter Viking Kronos komme seg feilfritt rundt, må det være en topp vinnersjanse. Men hun var ikke fin i travet sist, og galopprisikoen er nok fortsatt stor.

11 Dark Street er en fireåring i flott utvikling. Det var bra stil over Kolnes-traveren i seiersløpet sist. Møter bedre hester her og startsporet er sjanseartet. 5 El Jaros står 20 meter bedre til kontra Dark Street enn da de møttes sist og Kruse-traveren har gjort to svært fine løp nå. 8 Pingo Spring vant veldig lett sist og det løpet har sikkert gjort godt.

1 Zanzara var tøff toer nest sist og vi hadde litt tro på hoppa sist. Da galopperte hoppa idet hun hadde avgjort tetkampen. Arild Eggen vinner ikke mange løp, men kan ikke gjøre så mye feil fra innersporet. 2 Rain Maker holder fin form, men mangler foreløpig litt fighting spirit i sluttfasen.
Rangering V5-1: A: 4 B: 11-5-8-1 C: 2-12-3-9-6-10-7

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-2 - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Et løp kjemisk fritt for profiler og det lukter smell og heldekk lang vei. Formløse 5 Quiet Starlight har vi nesten ikke ett positivt notat på i år, likevel blir Anderssen-hoppa trolig favoritt her. Det forteller det meste. Nå er det ikke usannsynlig at Kolle og Quiet Starlight kan komme seg til tet og der trives hoppa utmerket.

Vi gjør det enkelt (eller vanskelig) alt etter hvordan man ser på det. Heldekk.
Rangering V5-2: A: 5 B: 6-1-3-9-10 C: 2-4-8-12-7-11

V5-3 - Kaldblodshester. 1640 meter autostart.
1 Nils På Änga vant uforskammet enkelt i sin siste start på Momarken og møter ikke tøffere selskap her, snarere tvertimot. Men fireåringen er ikke den mest travsikre karen og førstespor øker galopprisikoen. Mats Andersson som er trener og kusk har sin base i Årjäng og har vunnet fem løp på 46 starter i år. I fjor ble det 9 seire på 105 kjørte løp, så Andersson har en grei seiersprosent. Må bli favoritt.

7 Bertekongen trodde undertegnede var en vinner når han kom seg til tet tidlig sist, i et løp storfavoritten Grude jenta galopperte fra start. Men Flåten-hesten ga seg skuffende lett den dagen. Kommer fra en stall i superform (tre seire de siste fire dagene) og Bertekongen viser seg nok fra en bedre side tirsdag.

2 Graneodin kan være tethesten her og derfra gjør Holm-traveren gode løp. Sprint er neppe noe minus. 9 Arras følger alle disse på fart, men vallaken har svært tvilsom ork. Skulle det klaffe optimalt, kan han vinne. 11 Venger Ane er i fin form, men vinnerstinget og kampviljen er det all grunn til å sette et spørsmålstegn da.
Rangering V5-3: A: 1 B: 7-2-9 C: 11-3-6-8-11-5-4

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-4 - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Ny poengjakt og ny utfordring for spillerne. Med løp i kroppen forventer vi en klart forbedret utgave av 5 Honey Muscle her og setter Muscles Yankee-sønnen til Cato Antonsen først her. Avsluttet ålreit sist i Drammen og skal ha gått frem med det løpet i kroppen.

3 Imp var bra i en poengjakt på Bjerke nest sist, og hadde muligens litegrann krefter spart fra lederrryggen i Drammen sist (men gikk under maning). Nå varsler Odd Arne Sagholen tetkjøring og kan vinne derfra. 2 Mozart Fiveone har gjort gode løp i Norge tidligere og selv om raden er dårlig skal svensken duge godt her. 11 Corcovado dukker opp i regi Hedda E. Assev og er et stort spørsmålstegn. Har gjort noen ålreite løp tidligere og løpet er billig.

Marcus Hultman viste frem en meget opplagt Pippi på Färjestad søndag og 12 Nanymede K. kommer fra samme stall og vallaken vant et lunsjløp på Bjerke så sent som 8. desember i fjor. Klaffer det underveis herfra, tar vallaken mange tilslutt.
Rangering V5-4: A: 5 B: 3-2-11-12 C: 8-10-9-1-7-6-5