En vinner fra Gudbrandsdalen

Foto: Hesteguiden.com

Wictoria Laylock holder strålende form og blir mandagens sikreste vinner på Leangen. Sjekk våre travtips.

Denne uken innledes med trav både på Leangen og Klosterskogen, og etter at vi hadde flott klaff på tipsene til løpene på Sørlandet i går er vi i Sportspill-redkasjonen ved godt mot. Fem av seks spilleforslag satt nemlig klokkerent på vår sørligste arena, og de som spilte det minste forslaget på 96 kroner i A-spillet kunne kvittere ut meget pene 2291 kroner.

V5 Klosterskogen:Vi tror på kickstart

Totalt innspilt på denne flotte søndagen ble da småpene 8247 kroner, og til løpene på Leangen finner vi vår banker i monteløpet som er i V5-2.

Klikk her for å se våre V5-tips til Leangen

Det handler om 2 Wictoria Laylock som får sine daglige treningsdoser hos Gudbrandsdalen Dagningen (GD) sin profilerte redaktør Kristian Skullerud på Lillehammer, som har hatt en kanonsesong. På 21 starter er det blitt to seire og 186 500 kroner innkjørt. Har tre strake annenplasser i sine tre siste monteløp, to ganger har hoppa tapt for meget gode Limerick og den siste gangen tapte hoppa for Moon Dreamer. I det løpet landet Wictoria Laylock på råsterke 11.7/1609m.

I kveld er det atter sprint og til tross for at 9 Canny Boy har gjort flere sterke monteløp hjemme på Leangen, tror vi veldig sterkt på Wictoria for Wictoria Laylock. Dyktige Liv Pedersen rir og dermed er hoppa som vanlig tilgodesett med en av Norges beste travryttere. Wictoria Laylock blir V5-spillets klart største favoritt, men vi føler ingen grunn til å spekulere.
Rangering V5-2: A: 2 B: 9-3 C: 1-10-4-6-7-8

V5-1 - Kaldblodshester 2640 meter voltestart
9 Slettvoll Rambo ble spilt til dunderfavoritt i et lignende løp på Leangen 29. august, men var da sjanseløs til å hente sitt tillegg. Det var på en rask sprint, i kveld er distansen 1000 meter lenger og det er naturligvis en fordel for tiåringen som var solid vinner i et V75-løp på Bergsåker i sin nest siste start. Men denne klassen er tøff på Leangen og han skal hente 60 meter på noen bra strekhester.

Nordlendingen 2 Runar har gjort to sterke løp på Umåker i sine to siste starter og er en av strekhestene som har fine betingelser her. Han har kanskje ikke møtt allverdens motstand der borte og har blitt langslått av Lykke Knut i Bodø i de to foregående løpene før Sverige-startene, men med Atle Solhus i vogna (en mester til å kjøre taktisk) skal hesten tidlig på. 5 Hellepål har ikke vunnet løp siden 4. november 2008 (har 15 seire i karrieren) og har hatt tre lite innbringende sesonger. Nå må vi imidlertid varsle for hesten som har gitt kraftig formbeskjed i sine siste starter. Holdt bra fra tet nest sist, sist gjorde Hellepål sitt beste løp på en evighet. Til tross for tredjespor og dødens i sisterunden var Hellepål med i seierskampen helt inn. Frakast het vinneren i det løpet. Vi setter treprosenteren inn som tredjevalg.

8 Remelden trodde vi på forut for et V75-løp på Biri 3. september (Stiv Kuling het vinneren), men da ga Remelden helt opp i siste sving. Har ellers jevnt over levert bra løp hele sesongen, men står kanskje litt tøft inne i dette løpet. 6 Vorset Ivers er på gang igjen etter en middels sommer og vår. Med litt hjelp på veien er han ikke sjanseløs. Fireåringen 1 Solør Stegg innehar bra kapasitet. Kanskje.
Rangering V5-1: A: 9 B: 2-5-8 C: 6-1-4-3

Annonse: Øivind Grøstad spilte inn 42 350 kroner sist mandag i Drammen. Grø hadde 12.7 siste 500 meter på denne hesten som kommer ut i V5-3 på Leangen og hesten blir ikke rørt av fagbladene

V5-3 - Varmblodshester 1640 meter autostart
Helskummelt løp dette og vi setter sjuendevalget 3 Camilla Rags først. Brækken-traveren har muligens ikke fordel av sprint, men varslet form både nest sist og sist og denne Soir Des Tibur-datteren går til mål alle dager i uken. 13 prosent er altfor lite for denne kapasitetstraveren som har slitt med skader denne sesongen.

10 Friendly Fire gjorde en ny strålende sisterunde sist etter galopp. Hvis passive Arve Sjoner for en gangs skyld er litt offensiv er det ingen tvil om at han sitter bak en av de beste hestene i feltet. 9 K.L.M. The Black blir spillefavoritt for n'te gang. Gjør stort sett hyggelige løp hver gang, men vinnerstinget er ikke veldig fremtredende. 12 Agobra Bisquite var strålende vinner fra dødens da hun gjestet Leangen 29. august og svenskegjesten kan vinne igjen.

8 Lobella B.B. er med på hengeren til Kristian Skullerud fra Lillehammer og hoppa etter velkjente Rotation har for tredje gang i Norge vært uheldig i sportrekningen. Motstanden er dog svært mye billigere enn i hoppas to første starter i Norge og her kan hoppa sørge for mer jubel for Kristian Skullerud. 5 No Pain No Gain blir hardt betrodd, men er ingen stjerne og blir kun et garderingskryss for oss. 4 Sweety Augustinu avsluttet meget positivt til tredje i løpet Farmers Julia vant sist mandag og 11 One Of The Best glimter stadig til med gode løp.
Rangering V5-3: A: 3 B: 10-9-12-8 C: 5-4-11-1-6-2-1

V5-4 - Varmblodshester 1640 meter autostart
Startsiden vi nok avgjøre en god del i dette løpet. Vi tror det er bra sjanse for at Atle Solhus dundrer til tet med 7 Gjølmes Super. Fireåringen til Erik Morten Garberg fra Gjølme var sjanseløs i en Derbykvalifisering nest sist til tross for et smørløp underveis. Sist på Bjerke holdt hesten bra til sjette i et V65-løp med mye bra hest på startstreken. Tilbake til hjemlige omgivelser nå der og jager sin tredje strake Leangen-seier (vant lett fra tet både fjerde sist og tredje sist hjemme på Leangen).

Men 1 Marinara Ås kan bli en lei nøtt å knekke, også på startsiden. Gjestet Leangen 6. september og vant da enkelt etter ledelse hver meter. Var riktignok billig motstand den dagen, men måten hesten vant på var solid. 2 Unzipped blir spillernes favoritt og som så mange ganger før blir Jomar Blekkans hester overspilt på Leangen. Treåringen er god fra start, men har vist svakhetstegn mot mål flere ganger og blir kun et tredjevalg for oss. Kapasitetsmessig er det ingen tvil om at 10 Creek's Soiree er på høyde med favorittene, men sprint og bakspor er ikke optimalt.

11 Change My Name er kraftig på vei opp i form og kan være en fidus. 12 Mr. Seaman er også i knallorden om dagen, men tolvtespor er vrient. 8 Searay har kapasitet, men viser ikke form. 6 Charmi har galoppert seg bort et par ganger nå, men avviste en så god hest som Boggy Victoria i seiersløpet 1. august.
Rangering V5-4: A: 7 B: 1-2 C: 10-11-12-6-8-4-3-9

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Leangen

V5-5 - Leangens DNT-serie for norskfødte treårige varmblodshester
Det er flere flotte treåringer hjemmehørende på Leangen i år og i V5-finalen setter vi Roar Walsøes stortalent 10 Synjo Star først. Vi ble voldsomt imponert av hesten i sin andre start 11.juli og bankerspilte derfor hesten 1. august. Synjo Star innfridde da enkelt. Fulgte opp med en glimrende fjerdeplass mot svært gode hester 22. august og stod da likt med hester som Crazy News og Tanita's Broadway. Står således ypperlig til inne i løpet i kveld og ses med bra vinnersjanse.

20 meter bak starter 12 Juliano Rags som avsluttet bra til andre i et av Derby-kvalene, men galopperte seg bort i selve finalen. Kommer ut med litt usikker form og har galoppert vel mye i det siste og spillefavoritten kommer slett ikke til noe dekket bord her. 14 Moni Strong var også med i Derbyfinalen, men lik som Juliano Rags så galopperte Levanger-hesten seg bort. Vi tror vinneren er blant disse tre.

8 Super Princess blir også mye spilt, men er avhengig av å få det litt servert. 1 Super Bluff kan muligens være en liten luring fra strek. Treårsvallaken til Arne Nilsen var positiv til sølv etter fire måneders pause sist til tross for dødens. Det løpet ble vunnet av 9 Donas Super Max som kom seg svært billig til tet. Til tross for at denne hesten er i flott utvikling, synes vi kveldens oppgave ser for tøff ut.
Rangering V5-5: A: 10 B: 12-14 C: 8-1-9-11-7-4-5-2 D: 6-3