En vinner med passion

(Hesteguiden.com)

Brief Passion tok en velfortjent og solid seier sist. Vi tror på gjentagelse fredag. Sjekk våre Biri-tips.

Sportspills meny fredag
V75 Leangen: Vi tror på en svenske og Høitomt
V5 Jarlsberg: Vi bankerspiller et andrevalg
Oddstips: Werder Bremen spilles

Det er trav både på Biri travbane og på Jarlsberg travbane i Tønsberg fredag. Biri er vertskap for V65-veddemålet, mens Jarlsberg byr på et svært interessant V5-spill.

Sportspillhar hatt en strålende uke på tipsene så langt med 36.500 kroner innspilt på foreslåtte spill, og senest i går på Bergen travpark spilte vi inn flotte 12.700 kroner! Vi satser mot nye gevinster i helgen, og håper tipsformen sitter i.

Klikk her for å se våre V65-tips til Biri

Vi finner vår banker på Biri i V65-4 der formsterke og kapable 4 Brief Passion har ypperlige forutsetninger. Brief Passion er blitt sju år gammel nå, men viste allerede som unghest at han hadde evner litt utenom det vanlige. Skadeproblemer satte imidlertid hesten hesten ut av spill i flere sesonger, men nå er det ting som tyder på at Brief Encounter-sønnen er i siget igjen. Galopperte som seiersaktuell i den siste svingen i et V65-løp på Bjerke fjerde sist. Tredje sist holdt hesten bra til fjerde etter et tungt løp. Nest sist ble det galopp, mens det sist ble vanntett seier fra tet.

Fredag har Brief Passion trukket et utmerket fjerdespor bak bilen, og selv om også 2 Unzipped kan flytte beina på startsiden tror vi Jomar Blekkan ikke velger å ta imot. Og vel i tet skal det være topp sjanse for at Brief Passion legger på til to strake. Verst imot synes vi formsterke 9 Mr. Virus er, men han har neppe fordel av sprint. Vi stoler på Brief Passion og Olav Mikkelborg i V65-4.
Rangering V65-4: A: 4 B: 9-2 C: 8-1-5-11-7-12 D: 6-3

Annonse: Øivind Grøstad har tipsformen inne og byr på et granatsjokk i V75-1 på Leangen lørdag

V65-1 - Kaldblodshester 2100 meter voltestart
Vi setter treårige 9 Smedviktor først i V65-innledningen. Det er flott kapasitet i denne treåringen, men han har sine nykker. Sist bremset han seg over i galopp når han hadde avgjort i seierskampen og ble forbiløpt av Norheim Jærv før han startet opp igjen (men da var det for sent). Tapte riktignok klart for 2 Snonsøy Elda nest sist, men vi synes Smedviktor var klart forbedret sist.

Nevnte 2 Snonsøy Elda blir selvsagt vrien å skubbe seg på om hun takler andresporet i volta. Meget bra i seiersløpet sist og det ser ut til å være mer å gå på. 1 Brunte starter fortsatt svært sjelden, men vant altså på Biri for fem uker siden etter tetkjenning hele veien. Ikke utenkelig at fredagens kusk, Andre H. Stensen, vil prøve seg på samme variant her. 7 Tekno Jerkmin har stort sett gått mot årgangstoppene i sommer og høst. Nå møter treåringen enklere motstand, men han må holde seg til trav om han skal duge her. Egenrådige 10 Kampen Blessen må ha det servert og fra bakspor kan det bli vrient. På fart er han god nok.
Rangering V65-1: A: 9 B: 2-1-7 C: 10-3-5-6-8-4-11 D: 12

V65-2 - Varmblodshester 2100 meter autostart
I utgangspunktet en topp vinnersjanse for vår Momarken-banker fra sist (skuffet litt da som tredje) 1 Lill Fair. Men HC Holm er usikker på om han klarer å forsvare innersporet og da blir det selvsagt betydelig mer sjanseartet. Løser det seg noenlunde viste hoppa at hun kan brukes underveis (i seiersløpet tredje sist på Biri).

6 Ino Lloyd er en av mange hester som kan gjøre Biri-fredagen meget hyggelig for Olav Mikkelborg (slik det var for fjorten dager siden da Olav vant tre løp). Ino Lloyd tåler å gjøre en god del selv og unngår vallaken dødens kan han få en velfortjent seier her. 5 Ramasjang vant i norgesdebuten fjerde sist, i de tre siste løpene har ikke Kolnes-traveren fungert som best. Her er motstanden svært overkommelig (er blitt strøket). 3 Logan kan være tethesten her og da blir "gamlingen" farlig, mens det fikk fine rapporter på 2 Meemat's Boy forut for løpet sist. Den dagen endte atter en gang i galopp.
Rangering V65-2: A: 1 B: 6-3 C: 2-10-7-4-12-9 D: 8-11

V65-3 - Kaldblodshester 1600 meter voltestart
Uggent sprintløp over to distanser dette, men vi tror vinneren er å finne på strek. 4 Garli Mollyn vant svært enkelt fra tet på Bjerke nest sist i et V65-løp. Det var over full vei. Sist trøtnet hesten en del siste 150 meter etter å ha havnet utvendig for storfavoritten Ramstad Odin. Voltestart er et lite spørsmålstegn, men trolig sitter Garli Mollyn tidlig i tet. Da blir ikke hesten lett å slå. Fra lederryggen kan det endelig være dags for formtoppede 1 Kipalill. Holder absolutt toppform om dagen og sprint passer utmerket. 3 Bakkeli Grim kan muligens snyte Garli Mollyn for teten. Skulle så skje er Bakkeli Grim en het vinnerkandidat, selv om formen er litt usikker etter pause.

Fra tillegg er det først og fremst 9 Ramstad Knerten som er aktuell. Han har tapt for meget gode Kosak både tredje sist og nest sist og gjorde et nytt flott løp på Momarken tirsdag. 11 Papsen må ha det veldig servert for at det skal bli seier her, men formen er fin.
Rangering V65-3: A: 4 B: 1-3 C: 9-11-7-2-10-8-12-5 D: 6

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Biri

V65-5 - Varmblodshester 1609 meter autostart
Vi tror to hester gjør opp i dette løpet. Vi setter den sannsynlige tethesten 1 Millbank først. Niåringen har opptrådt stabilt den siste tiden og avsluttet storveis til andre bak Orion Hindø i et løp under Klasseløpshelgen. Forsvarer Millbank teten her, blir han ikke lett å slå.

10 Cyrilja er trolig hesten som kan gjøre det. Hun er rå på speed denne dama, men bakspor på sprint krever at det blir tempo og får Lars Anvar Kolle dempe i front med Millbank blir det tøft. Vi tror likevel Cyrilja er kapabel til å klare det. Formhestene 3 Beak's News (endelig fine forutsetninger fredag) og 6 Olympic Image (men spor seks med startraske hester på innsiden gjør dette svært sjanseartet) står nærmest vår favorittduo, og med maks klaff på veien er heller ikke 11 Lincoln Frontline helt sjanseløs. 5 Creamy Dream er også på vei opp i form, men hoppa trenger trolig et par løp til får hun er en vinnerkandidat i slike omgivelser.
Rangering V65-5: A: 1 B: 10 C: 3-6-11-5-4-2-12-8-7-9

Klikk her for å se våre DD-tips til Biri

V65-6 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Ingen tvil om at V65-finalen er kveldens sportslige høydepunkt og dette feltet holder V75-klasse. Under tvil setter vi 5 Obtain først. Ble offer for en passiv styrning av stallmann Ole Christian Kjenner sist og kjørte for sikkerhets skyld oppi foranliggende hest, når angrepet ble satt inn i den siste svingen. Obtain liker offensive opplegg og tåler hardkjør underveis.

10 Chippon er i kanonform og til tross for bakspor tror vi Mikkelborg-traveren kan vinne dette. Satt bom fast bak gode Paco Halbak med vinnerkrefter på lager nest sist på Bjerke og vant sprettlett fra tet på Biri for fjorten dager siden. Med gode rygger i sisterunden kan Chippon speede ned alle. 7 Millstone og 8 Super Fest Boy har begge vært uheldige i sportrekningen og må ha klaff med posisjonene for å være med i seierskampen fra sine respektive spor.

11 Uptown B. Girl er ei svært kapabel treårshoppa som skuffet litt i Hoppekriteriet. Har ellers gjort en rekke flotte løp denne sesongen. 1 French Rhythm kommer tilbake etter halvannet års pause og vel så det. Er meget grunnkapabel og en liten outsider første gang ut. 6 Joie De La Lumiere risikerer å havne på vingel herfra, men løser det seg er Hammersborg-hoppa aktuell.
Rangering V65-6: A: 5 B: 10-7-8 C: 11-6-1-4-3-12-2 D: 9