En yankee trer fram

Foto: Hesteguiden.com

Odd Arne Sagholen har en Derbykandidat i fireårige Yankee's Photo. Fredag tror vi på seier. Sjekk våre V65-tips.

Sportspills meny fredag:
V75 Bergen: Millionær i V75

Oddstips: Brann reiser seg

Det er riktig fin kvalitet på løpene denne fredagen på Biri travbane. Fireårige K.L.M Buymethemoon gjør årsdebut. Tordin var rå på 26 tallet sist og blir storfavoritt, mens mange fine elitehester gjør hverandre stevne i V65-6. Nederst i denne artikkelen finner du også omtale av de V5-løpene som går utenfor V65-veddemålet. Bankeren i V65-spillet fant vi i den fjerde avdelingen.

Klikk her for å se våre V65-tips til Biri

Det ble for øvrig bra treff på Klosterskogen torsdag. Det minste forslaget gikk inn med fem rette både i V5A-spillet (utbetaling kr 210) og ikke minst i V5B-spillet (utbetaling kr 983). Tredjevalget Digital Charcoal (tolv ganger i vinnerspillet) var krysset av på samtlige spilleforslag.

Fredag setter vi vår lit til Odd Arne Sagholen og 9 Yankee`s Photo. Det er en meget bra fireåring som Odd Arne Sagholen har i sin varetekt her og SJ`s Photo-sønnen har gjort tre løp dette året der det ble en uheldig galopp i debuten. Nest sist så kjørte Sagholen seg totalt bort, men hesten avsluttet strålende til tredje. Nå sist på Jarlsberg så gjorde hesten en meget svett siste 1200m, men ble tatt ned kort før mål av gode Fritz Othello. I kveld står Yankee's Photo helt perfekt til i rygg på startraske 2 King Volo og full vei er helt perfekt. Sagholen går offensivt ut og sier dette løpet skal han vinne. Vi er ikke i tvil om at han sitter opp bak den beste hesten og Yankee's Photo blir vår V65-banker fredag.
Vår rangering V65-4: A: 9 B: 6-2-5 C: 8-3-11-12-1-10-7-4

Klikk her for å se våre V65-tips til Biri

V65-1/V5-3 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
1 Graneodin galopperte direkte bak bilen sist. Fredag står Moe Odin-sønnen helt perfekt til, og treffer Erland Holm starten så sitter de i tet. Fra tet skal Graneodin bli en vanskelig nøtt å slå. 3 Valle Virus kommer ut etter lang pause med et ok prøveløp i bagasjen. Gundersen ligger litt lavt, men vi skal huske at denne traveren tapte for Alm Taragon på målfoto i fjor og har vist voldsom fart ved flere anledninger.

8 Troll Viktor er en av de bedre på kapasitet, men hesten er vanskelig å få feilfritt rundt. På fart er han god nok. 2 Bjøroli står perfekt til på strek viste fin stridsmoral sist. Fortsetter hoppa utviklingen kan hun vinne igjen fra perfekte betingelser. 10 Rabb Arger kommer ut etter fire måneders pause og er etter rapportene tung i kroppen. Liten outsider første gang ut.
Vår rangering V65-1/V5-5: A: 1 B: 3-8-2-10 C: 4-11-12-9 D:5-7

Annonse: Grøstad/Lerum har allerede stilt seg i lukene. 22.4/500m på denne og nå skal den spilles i V75-1

V65-2/V5-4 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
De som husker godt vil kanskje erindre at vi prøvde et frekt bankerspill i V75 på 11 K.L.M Buymethemoon på Bjerke nyttårsaften. Den dagen tapte Holm-hesten med minste mulige margin for gode Fux Pride. Hesten gjorde ellers mange fine løp i fjor som treåring. Nå kommer Pine Chip-sønnen ut etter en tre måneders god treningsperiode og Steiner Holm kan fortelle at hesten fungerer meget fint, uten at han er testet spesielt hardt. . Dette blir årets første test og vi kan neppe forvente at Pine Chip-sønnen er på topp direkte, men uansett er kapasiteten så stor at han blir førstevalget direkte.

3 Tic Tac Toe har fin kapasitet, men det klaffer sjelden for hverken hest eller kusk. Thai Tanic-sønnen er kjapp fra start og formen er mye bedre enn raden. Blir det feilfri avgang og det klaffer for kusken underveis er Tic Tac Toe tidlig aktuell. Borderline står fint til, men ikke alltid han løser feilfritt hvis han har første rekke bak startbilen. Denne gangen kommer Lindy Lane-sønnen ut med draskylapper for første gang så kretsen rundt hesten tror på feilfri avgang.

2 Itsy er en fin fireårs hoppe fra Trøndelag som kommer ut etter vintertrening. Hoppa var blant annet svært god toer i et V75-løp på Bjerke i september. Står helt perfekt til med tanke på et fint løp og kan vinne direkte. 12 Matador Volo fungerte bedre enn på lenge sist. Sporet er ikke bra, men Hamre-traveren har kapasitet.
Vår rangering V65-2/V5-4: A: 11 B: 3-1-2-12 C: 6-7-10-5-9 D: 4-8

Klikk her for å se våre V5-tips til Biri

V65-3/V5-5 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
5 Tordin var helt rå sist og gjentar han en slik prestasjon så vinner Alm Viktor-sønnen dette løpet alle dager i uken, men sikker på beina er han ikke og motstanden er også klart sterkere i kveld. En klar favoritt, men vi tør ikke stole helt på han.

1 Banna Bein er i sitt livs form, men han er ikke enkel å vinne med da han kun har vunnet ett av 35 løp. Nå skal det sies at han har hele 17 trippelplasseringer, så det er en bra traver dette. Fredag står han helt perfekt til og startrask som han er, er vi inne på at Kai Johansen muligens prøver seg i tet denne gangen når det er snakk om sprintdistanse.

2 Bottem Faks har kapasitet for seier, men han er ustabil i prestasjonene og sprint er neppe noen fordel. 4 Jentungen har tjent mye penger på korttid, men hun står perfekt til i kveld og sprint passer godt. Tom Erik Solberg setter seg opp bak kapable 3 Megårds Knekten, det er verd å merke seg.
Vår rangering V65-3/V5-5: A: 5 B: 1-2-4 C: 3-6-7-12-9 D: 10-8-11

V65-5 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Vi varslet kraftig for 8 Varg Spik sist i Drammen og da gjorde hesten et kanonløp og tapte på målfoto mot gode Gylden Balder. I kveld er startsporet grunn til bekymring, men denne karen tåler å gjøre en del selv og med Høitomt atter opp i sulkyen setter vi hesten først.

9 Rinde Rappen er behandlet siden sist og kommer tilbake etter en pause. Skal kjøres skoløs fredag, det er en stor fordel for Moe Odin-sønnen, må krysses tidlig. 6 Borg Emil var bra første gang ut i år og tror nok Tommy Fløysand er interessert i komme seg foran på et tidlig tidspunkt. Skulle kusken (som ikke har vært heldig med styringene sine den siste tiden) lykkes med å komme seg foran er Borg Emil en het vinnerkandidat.

5 Bo Jular er jevn og flink, men var langt unna Borg Emil i sitt siste løp. Bo Jular må ha det servert underveis, får han det er han meget speedig.
Vår rangering V65-5: A: 8 B: 9-6-5 C: 10-1-7-2-12-11 D: 3-4

V65-6 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
1 Playful har trukket innersporet og skal ha en bra mulighet til å forsvare sitt spor. Gamlingen er blitt litt variabel nå. Etter en strålende innsats fra dødens på gode Winmecredit nest sist, var det ikke noe trøkk i hesten sist. Fra tet kjemper normalt Playful veldig bra. Favoritten.

3 Santana Ås kommer ut etter vinterpause og har trent som fortest 16/1600m. Trener og kusk Odd Arne Sagholen vurdere å sette på helstengt hodelag i kveld og vil nok prøve å komme seg foran, men det er klar risiko for dødens også. 8 Cream Of Arnie har trukket et iskaldt startspor, men er litt på gang etter pause. 5 Gidde R Icke er rask fra start, men blir overrasket om han henter lengder på hestene på innsiden. Har form til å vinne, men det må klaffe. Klaffe må det også for 12 Garland Kronos som ikke er sin beste form og fra dette sporet må det bli kraftig overpace.
Vår rangering V65-6: A: 1 B: 3-8-5-12 C: 11-2-9-6-7 D:10

V5-1 - Varmblodshester. 2100 meter autostart
Vi spiller bankerfritt i V5-spillet da vi er rimelig sikre på at to hester gjør opp i dette monteløpet. 6 Pols Plåster har en rutinert rytter denne fredagen. I montedebuten var Killingmo-hesten utstyrt med en svært ururtinert ryttet og det endte i galopp. Nå er det rutinerte Martine O. Sørvik som skal ri. Litt usikre på formen er vi (ga seg vel lett fra tet på Biri sist fredag), men løpet her er billig. Motbudet er 1 Lobella B.B som har vunnet to enkle seiere i monte for Liv Pedersen. Står fint til og skal nok en gang kjempe om den gjeveste premien.
Vår rangering V5-1: A: 6-1 B: C: 3-5-4 D: 9-7-2-8-10

Klikk her for å se våre V5-tips til Biri

V5-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
4 Lovestile var fryktelig tung i kroppen i årsdebuten på Bjerke for halvannen uke siden og det er nok en sprekere utgave vi får se i kveld. Det er en fin type dette og han må bli favoritt i dette løpet. Eck Chili Pepper er under fin utvikling, men startsporet er litt sjanseartet. Feilfritt er det uansett en flott vinnersjanse.

6 Takeover Lad var klart forbedret sist og gjorde en flott opphenting etter galopp. Gjør han en lignende innsats fredag, kan det være duket for seier. 12 Calle Cheven har veldig fin form og fortjener snart en seier. Det må klaffe maksimalt hvis det skal bli seier fra dette sporet, men det rensker veldig i kupongene hvis det skjer. Åpent bak disse.
Vår rangering V5-2: A: 4 B: 1-6-12 C: 3-5-11-9-2 D:8-7