Enda en kanon fra Øystein Tjomsland

Foto: hesteguiden.com

Tekno Odin vant overlegent lørdag og søndag følger jevnaldrende Eikdølen opp. Sjekk våre V5-tips.

Sportspills meny søndag:
Trav Harstad: Fine penger i vente i nord
Oddstips: Tromsø innfrir på hjemmebane
Tippetips: Kan Brann vinne på Lerkendal igjen?

Tippeligaen: Oversikt over skader og karantener

Sørlandets travpark og Harstad er de norske banene som kjører travløp denne søndagen. På Sørlandets travpark er det som vanlig dobbel V5 og det er svært fine spilleløp i sør denne søndagen. Spesielt V5A-spillet lukter det penger av. I B-spillet ser det litt mer oversiktlig ut.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Sørlandet

Fartsmessig overlegen
Vi hadde følelsen av at Solvang Balder kunne slå storfavoritten Eikdølen i V75 sist, men det hadde aldri skjedd om ikke Eikdølen hadde galoppert på den siste langsiden. Eikdølen kom fryktelig tilbake til fjerdeplass og hadde vunnet med et gjesp uten galoppen. Forutsetningene søndag er noenlunde de samme. Solvang Balder starter fra strek, mens Eikdølen har tjue meter tillegg. Dog er det stor skille på hestene i dette løpet kontra V75-løpet sist og da tror vi Eikdølen får en lettere vei fram. Vi har selvsagt ikke glemt at kapasitetshesten Torpa også starter fra strek i dette løpet, men vi tror Eikdølen holder seg på beina søndag og da taper han ikke V5-5B.
Rangering V5-5B: A: 11 B: 4-3 C: 14-8-12-5-6-15-13-2-7 D: 10-9-1

Klikk her for å se våre V5B-tips til Sørlandet

Urutiner, men best?
I A-spillet er det helt fritt for gode bankerkandidater og da velger vi heller å stole på kusken. I den andre avdelingen setter Eirik Høitomt seg igjen opp bak 4 Hegg Balder som galopperte fra seg seieren på Klosterskogen sist (da var det 30 meter ned til tredjehesten). Motstanden søndag er svært billig, her handler det om å kjøre i trav for mester Høitomt og nå kjenner helt sikkert Høitomt hesten bedre. Vi tror på seier og bankerspiller i V5-2A.
Rangering V5-2A: A: 4 B: 10-1-3 C: 8-11-7-2 D: 6-5-9

V5-1A - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Vi må teste svært formsterke 10 Canny som vår favoritt i dette løpet. Canny satt bom fast med et tonn krefter i V75-løpet som Dacke Håleryd vant sist på Sørlandet og vi ser slett ikke bort fra at Canny kunne utfordret om åpningen hadde kommet ut mot oppløpet. Har vist kanonform i lang tid nå og her kan det komme en etterlengtet seier.

3 I'LL Be Gone var helt under båten i årsdebuten, men nå melder Høitomt at hesten er fit for fight igjen. Vallaken holder solid V75-klasse på sitt beste og kan naturligvis vinne dette. Det kan også Frode Hamres nykommer fra Kolgjini-stallen. 2 Flibuster, til tross for at hesten står hardt inne grunnlagsmessig. Han er vant til mye hardere motstand i Sverige uansett.

8 Victor Palema er en tøffing, men fra spor åtte blir det litt vrient i Tengsareid-debuten. 7 Muffin D.K og 9 Opal's Pride er begge hester med hyggelig kapasitet som ihvertfall er trippelaktuelle.
Rangering V5-1A: A: 10 B: 3-2 C: 8-9-7-12-4-11 D: 1-6-5

V5-3A - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Det vrimler av nykommere på Hamre-stallen for øyeblikket og i dette løpet kommer det to til. I følge rapportene skal 8 Opening Day være den klart beste av dem og til tross for åttendespor setter vi yankeen først. Det kan være en klink vinner direkte mot ikke altfor skarp motstand.

10 Moneyline Volo årsdebuterer og også denne yankeen kan flytte beina. Hans Petter Tholfsen melder at hesten har trent bra i lengre tid og er han med i seierskampen direkte. 2 Thai Victory var svært forbedret sist og holdt lenge og vel mot bedre hester enn dette. Det blir tet eller lederrygg igjen. 4 Thai Orlando er som de fleste andre Thai-hester, god fra start og litt mindre god til slutt. Skuffet flere ganger i fjoråret og får stå som en outsider i årsdebuten.
Rangering V5-3A: A: 8 B: 10-2-4 C: 9-3-11-7-5-1-12 D: 6

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Vi satte Undem først i den første avdelingen med Canny og her må vi prøve telemarkingen først igjen, nå med stallhesten 4 Valle Fryd. Hoppa som opplevde å bli toer i Hoppekriteriet i fjor og tjene 100 000 kroner i et jafs. Satt bom fast i årsdebuten nest sist og galopperte seg bort sist. Holder hoppa seg på beina, tror vi hun vinner dette.

Det er først og fremst kapable 8 Tallas imot. Gaustad-traveren har ikke vist toppform i årets to første starter, men dette løpet er billig og Tallas trenger ikke være i knallform for å vinne dette. Bak disse to er det vidåpent og her kan det komme en smell dersom vår favorittduo underpresterer.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 4 B: 8-9-7 C: 11-2-5-13-6-3 D: 10-12-1

V5-5A/V5-2B - Kaldblodshester. 2140 meter autostart.
Til tross for nesten tre måneders løpspause er det vanskelig å ikke sette 4 Welita først her. Hun er veldig bra denne dama de dagene hun har sine beste dager, men er samtidig variabel. Her er både startspor og motstand riktig.

9 Asteria har ikke fått klaff på en god stund, men når Kristian Bjørnerød velger å ta turen fra Fredrikstad til Sørlandet på en søndag, så må vi ta det på alvor. Asteria spurtet flott etter sen åpning sist. 11 Ariladden tåler som kjent å gjøre mye selv. Etter en drøy måneds pause er formen litt uviss, men Ariladden er god nok til å vinne.

Det er også 1 Langaard Tiril dersom hun tramper i riktig gangart fra start. 7 Stumne Sirius strakk ikke til i V75 sist, men har ellers vist svært fin form over lang tid. Startsporet er imidlertid litt sjanseartet søndag.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 4 B: 9-11-1 C: 7-10-5-12-8 D: 3-2-6

V5-3B - Varmblodshester. Monteløp. 1609 meter autostart.
To Forus-hester settes først i dette monteløpet. 9 Emil Wibb viste ikke mye i travløp, men i monte går det meget bedre. Etter to strake monteseire, ble det galopp sist. Sammen med Kristine Kvasnes må hesten bli favoritt i dett svært ujevne feltet.

2 Zenitzia var klart slått av Emil Wibb 31. januar, men fra et flott startspor er Selliken-hoppa det første motbudet. 10 Neversaynever står 20 meter bedre inne i dette løpet kontra når den møtte Emil Wibb på Sørlandet 19. februar og Malin Berås kan son kjent sjelden regnes bort i monteløp. 3 Precious Gift vant et monteløp på Momarken for en drøy måned siden og er også en vinnerkandidat.
Rangering V5-3B: A: 9 B: 2-10-3 C: 1-5-4-8-7-6

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Sørlandet

V5-4B - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Øystein Tjomsland varsler optimal sommerbalanse på 2 Conchnito søndag og selv om hesten har skuffet en del på slutten, setter vi hesten først på bakgrunn av det. Tjomsland melder at det skal gjøre hesten mer spenstig og at vi får se en forbedret utgave søndag. Fra et flott startspor blir vallaken førstevalget.

Også fordi Tom Erik Solberg ikke var fornøyd med det siste jobbet for den store favoritten, 4 Alamo Boko. Hesten sliter med helsa og selv om han var strålende i seiersløpet på Bjerke sist, nøyer vi oss med andrevalget nå. Fungerer Alamo Boko som best, kan han trolig vinne fra dødens.

9 Zantana Tranns R. har flotte rygger fra start og med et løp i kroppen etter pause, skal hoppa være med her. 6 Dumdumboy falt tilbake til gamle galoppsynder på slutten av fjoråret, men på kapasitet er det ingen tvil om at Malmin-traveren er god nok til å vinne.
Rangering V5-4B: A: 2 B: 4-9-6 C: 8-10-7-3 D: 1-5-11