Endelig litt flaks

Ofte holder det ikke med gode bankere og flotte outsidere får å vinne på trav, man må ha marginene på sin side dersom det skal bli gevinster.

Denne uken så ut til å bli en slik "stang-ut uke" der gode spilleforslag rant ut i sanden.

Det begynte på mandag da Romhus Skøyar`n tapte med knappest mulig margin i en favorittfri og vrien V5-rebus på Drammen. Vi ga leserne flott info og førstevalg på to svenskegjester vi hadde sjekket opp. R.B. Credo vant og slo en av dagens største favoritter, mens fjerdevalget Global Hunt kom akkurat forsent til å vinne. Med Romhus Skøyar`n først på foto ville våre lesere fått mange tusenlapper.

tirsdag lanserte vi en helfrekk banker i første avdeling i fjerdevalget Ilkvikk (19%) som sto med kun en seier på 79 starter!. Vi hadde regnet ut at den hadde en stor sjanse til å vinne tidsløpet, og når hesten etterhvert fikk åpning var det da heller ikke snakk om saken. En flott utgangsverdi og vi sto meget sterkt med bl.a. 12*11*6*2 på det store forslaget. Uheldigvis klarte favorittene å innfri en etter en, og tross en herlig banker ble det dermed magert utbytte på Momarken den kvelden.

Også under V65 på Bjerke onsdag begynte vi flott med hovedbanker på Tigger, og da Jetstile kneblet dagens folkebanker French Design var verdien fine 150 kroner. Vi sto meget sterkt rustet til de fire siste avdelingene (4*3*6*9), men som kjent vant det ingen hester utover andrevalg den kvelden, og igjen ble det lite lønn for strevet.

Lunsjtravet har vært en omsetningssuksess for Norsk Rikstoto, og også våre tips har vært solide siden vi startet opp for snart et år siden. En periode fikk vi inn V5-lunsjen 5 av 7 ganger, og denne torsdagen så vi ut til å prikke rett rebus igjen. 4. oktober satt lunsjen for 120 kroner (2.719 kroner i premie), og i går lå det an til nesten 4.500 kroner på det minste forslaget. Bankeren i V5-finalen, Miami Peach var dog ikke så rask fra start som vi hadde forespeilet, og hesten ble sittende fast innvendig. Dermed bare tredjeplass og nok engang stang ut.

Det skulle heldigvis snu, og på torsdagskvelden kom belønningen til våre trofaste lesere.

Vårt minste forslag på 108 kroner gikk inn med pene 3.475 kroner.

Hovedgrunnen til gevinsten kom i første avdeling der vi fikk store øyne når vi så at 14 Mountain Mohican kun var krysset på 2 prosent av bongene som et 13. valg i spillet. Vi syntes dessuten flere av de mest betrodde var klart overspilte, og rangerte Mohican som vårt tredjevalg og skrev:

Det kryr av outsidere i løpet og det er også 14 MOUNTAIN MOHICAN (2%!!) som debuterer i Bergen. Hester som har vunnet på Østlandet skal da ikke glemmes i byen som er adskillig mer kjent for sitt fotballag enn gode travere. Gikk dessuten fint til mål i sin siste start 11.10, og må strekes ved gardering.

Hesten spurtet inn til svært overraskende seier og en en utgangsverdi i V5 på hele 1.149,-. Deretter var det grei skuring med banker på storfavorittene Mjølner Faks og Min Plugg. Vi sto med tre hester i siste avdeling, og når favoritten Neven Monochrome tidlig var i tet var løpet i realiteten over.

Nye gevinster?
Fredagen er som vanlig dagen da vi legger ut våre V75-tips. Vi har hatt dårlig hell med dette svært vanskelige spillet i lengre tid, men kanskje det snur denne helgen. Ove Bjerkeset har slitt med sykdom i lengre tid, og ikke satt opp V75 siden han i sommer sørget for at Nettavisens lesere vant over en halv million. Lørdag er det Oves "lekegrind" Leangen som står som arrangør, og forhåpentligvis kan Ove snu den dårlige V75-trenden?.