Endelig penger i Bergen

Foto: hesteguiden.com

For en sjelden gangs skyld er det store penger på gang i Bergen. Sjekk våre V5-tips.

Det er stort sett veldig gjennomsiktig når Bergen travpark inviterer til dobbel V5 i Vesltlandets hovedstad, men i kveld ser mange av løpene åpne ut på forhånd og da kan det blir svært fine kroner i utbetaling.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Bergen

Bankeren er derimot ikke noe oppsiktsvekkende med, all den tid 3 Konge Blesen møter helt riktig motstand og skal vinne sitt løp. Han møter helt riktig motstand denne torsdagen. Sist var han ute mot gode Flammen Tigris og Osingen og gangen før var det bare Willomen som ble for god. At senior Wassberg setter seg i vognen på hjemmebanen er også et pluss og når Haukeli Nora har trukket bakspor samt Papsen som ikke kan gjøre noe selv over full vei, ser ut som de tøffeste imot må det være topp vinnersjanse for den bereiste Hallingdal-hesten tilhørende Leiv Ivar Brenna fra Torpo. Konge Blesen blir således vår banker i begge V5-spillerne all den tid han starter i V5-5A/V5-2B.
Vår rangering V5A-5/V5B-2: 3 B: 11-5-2-7 C: 6-4-12-8 D: 9-10-1

Klikk her for å se våre V5B-tips til Bergen

V5A-1 - Varmblodshester 2100 meter autostart
1 Peter Skovgård står svært spennende til i sitt innerspor. Danskeimporten kommer ut i ny regi i kveld og er rask fra start. Med få startkatapulter i første rekke kan Øyvind Austevoll normalt sitte i tet og skulle hesten være så godt forberedt som man tror kan han fort sitte bak vinneren. 11 Perfect Globe så aldri ut som noen vinner sist før midt på oppløpet. Synes hesten gikk bra, men han gikk i rykk og napp så han må ha tempo for og komme til sin rett.

8 Wonder Boy A er spesiell, den ene dagen slår han til med et kano løp før neste gang er han dårlig. Sporet dårlig i kveld, men løser han slik han kan kommer offensive Harry Søfteland til å klemme til direkte. Seiersaktuell. 7 Gann Lass er i fin form og klaffer det med et perfekt ryggløp, så er hun seiersaktuell. 10 York Hornline holder usikker form, samt at Tore Håvardstun setter seg opp bak Wassberg-hesten er det ikke lov å ha for mye tro. 9 Born To Compete er en av de beste hestene i feltet, så klaffer det litt med posisjonene for Daniel Kvamsdal så kan han vinne.
Vår rangering V5A-1: A: 1 B: 11-8-7-9 C: 10-2-12-5-6 D: 4-3

V5A-2 - Kaldblodshester 1600 meter autostart
9 Trygfaks er feltets beste hest og har fin rygg fra start så her gjelder bare for Rolf Tvedt å kjøre feilfritt. Går Åsajerven-sønnen feilfritt så skal han bare vinne dette løpet, men helt til å stole på er han ikke. 5 Are Odin har ingen fin rad, men vi skal huske på at denne hesten er klart best i tet over sprintdistanse, og i kveld kan teten være innen rekkevidde. Fra tet kjemper Moe Odin- sønnen normalt bedre, og da er han en seierskandidat i dette forholdsvis billige løpet.

1 Skarstad Pia står fint til med Tengsareid i sulkyen og i den formen hun er i nå, kan hun muligens vinne i kveld, selv om vinnerinstinktet ikke er særlig fremtredende. 8 Hæve Alma er behandlet og har fungert fint i et par banejobb. På kapasitet er hun god, men sporet og distansen trekker en del ned. 6 Stingers en annen hest med stor kapasitet, men han binder seg veldig i løp. Også for denne karen er sprint en ulempe.
Vår rangering V5A-2: A: 9-5 B: 1-8-6 C: 10-4 D: 3-11-2-7

V5A-3 - Kaldblodshester 1600 meter voltestart.
Et sprintløp med hele 60 m tillegg for storavoritten Järvsöviking som har en tøff oppgave foran seg her. Setter derfor 3 Kjenner Tor først som er rask ut, men det er også de andre på startsiden så er ikke sikkert Tengsareid får tet gratis. Skulle Moe Odin- sønnen få tet så er mye gjort, og Kjenner Tor gjør sine klart beste løp fra tet. 9 Järvsövking er feltes beste hest, men han er belastet med 60m tillegg over kun 1600m og da skal det klaffe 110% med både posisjon og tempo-bedømming underveis, men han gjorde et toppløp på Jarlsberg sist.

2 Gjerde Åsar holder strålende form og er ute i helt riktige omgivelser. Fra tet så leder han lenge. Det samme kan sies om skrellbudet 1 Fodnes Corrado som på gamle meritter hadde vært mye betrodd her, men nå blir han bortglemt grunnet litt rusten rad. Her blir det trolig tet eller lederrygg, ikke helt iskaldt derfra. 7 Bjørøy Tulla har mye fart i seg , men det blir tøft å hente 20 meter på strekhestene. Både 4 Heffalompen og 5 Eng Støvern kan skrelle på en dag, om favorittene skulle ha en dag litt under pari.
Vår rangering V5A-3: A: 3 B: 9-2-1-7 C: 4-5-8-6

V5A-4/V5B-1 - Kaldblodshester 1600 meter autostart
9 Athena Kos blir stor favoritt, men dette er ikke noe sikkert kort. Hun har fart som i feltet matcher, men hun binder seg når hun må gå i feltet. Denne gangen står hun vanskelig til med 20m tillegg med mange hester å runde. Favoritt i fare. 1 Vertigo Bjørn er hesten i feltet, men han er litt urutinert og mangler ennå litt toppfart, men skulle Lars T Hauge klare å få en fin posisjon er det ikke mange som står i mot kreftene til Spikeld-sønnen. 5 Fjord Vikki var meget bra sist og skal regnes tidlig i seiersstriden. 12 Førlands Faksen er et skudd kanskje litt i det blinde, men jeg liker denne hingsten som er mye bedre enn raden. Problemet er kusken som kanskje er Norges dårligste, men han vinner et løp i ny og ne. Kapasiteten er hvertfall god nok for en topplass. Åpent bak disse.
Vår rangering V5A-4/V5B-1: A: 9-1 B: 5-12-2-4 C: 15-8-14-13-10-11 D: 3-6-7

Annonse: Øivind Grøstad presenterte 2-prosenteren Hornnes Tiril som en vinner onsdag på Bjerke

V5B-3 - Varmblodshester 2100 meter autostart
1 Pomodoro Gubi har vært ute i tøffe omgivelser den siste tiden, men utviklet seg fint. Blir normalt overflydd av Crown Pointer så det må løse seg for Wassberg- hoppa som fortjener en seier. 3 Askens Fuji har fordel av full distanse og er mer sterk enn speedig. Blir det litt tempo i løpet er det en fordel for Tengsareid-traveren. 7 Skyboy har egentlig ganske fin kapasitet, men han er ustabil i prestasjonene. Fungerer han slik han skal er han med der fremme. Sist var han ikke som best.

6 Crown Pointer har det gått stallskrik på siden han kom til Bergen. Han blåser til tet hvis Thomas Tuft ønsker og skulle han roe seg ned (har vært hissig tidligere) har han klasse til å vinne. 5 Men Vinn Då holder fin form og scorer mye på at han er travsikker, i toppen med klaff.
Vår rangering V5A-5/V5B-2: A: 1 B: 3-7-6-5-2 C: 9-4 D: 8-10

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bergen

V5B-4 - Varmblodshester 2100 meter autostart
3 Becky's Snowstar fikk et fint løp sist på Forus og satt da fast igjen med vinnerkrefter. Her satser trolig Anders Wolden alt på et kort fra start mot tet. Kommer han seg til tet, skal vinnersjansene være fine. 5 Wesley H Limburgia har kommet tilbake fra en alvorlig skade med brask og bram. Synes hesten var meget positiv sist og skal normalt bare bli bedre med løp i kroppen. Henter normalt ikke en lenge på Wolden-traveren, så det lukter litt dødens i kveld. 10 Knödden Aubiose trakk seg litt sist, men virker best når han får gå i rygg i tøft tempo. Henter mange tilslutt med overpace.

6 Pay Streamline holder meget fin form, og møter billigere selskap enn han har gjort i det siste. Uansett er Taglibue-sønnen helt avhengig av å smyge over full vei. Skulle det klaffe slik at han får bruke speeden siste 300-400m er han meget seiersfarlig. Åpent bak disse.
Vår rangering V5B-3: A: 3 B: 5-10-6 C: 9-2-7 D: 4-1-11-8

V5B-5 - Varmblodshester 2100 meter autostart
11 Nice Like Rose er meget bra de gangene hun er på topp (henger veldig på en tom tilslutt og blir lite kjørbar), men det må bli tempo i løpet hvis hun skal komme til sin rett her fra bakspor. 2 Jonnythecash er spennende med Åsbjørn Tengsareid som makker, og står spennende til spormessig i kveld. 7 Olivia Sund var bra første gang ut for Lars Tore Hauge og er nok enda bedre denne gang. Står i et spor litt langt ute, men bare hun finner en fin posisjon plukker hun mange tilslutt.

8 Papounet er feltes beste hest, men han er fryktelig vanskelig i aksjonen så her skal Claus Olsen virkelig opp til eksamen som kusk. Feilfritt vinner han, men galopp faren er 80%+. Åttendespor bak bilen, trenger ikke være en ulempe for denne svært spesielle hesten. 4 Sir Valley C.B har mye bedre form enn raden skulle tilsi, og dersom Pearsall Hanover-sønnen skulle gå feilfritt i kveld, skal han slett ikke overses her.
Vår rangering V5B-4: A: 11 B: 2-7-8-4 C: 6-12-1-5-10 D: 3-9

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bergen