Enerne dominerer i Drammen

(Hesteguiden.com)

Vi har ståltro på to enere under lunsjtravet i Drammen tirsdag. Sjekk tirsdagens lunsjtips.

Drammen travbane er vertskap for tirsdagens lunsjtrav og det er fine spilleløp sportssjef Andre Ringelien har snekret sammen, men det er samtidig stor fare for at det blir lav utbetaling.

Klikk her for å se våre V5-tips til Drammen

Både 1 Noahtheboatman (V5-1) og 1 Anthony Boko (V5-3) må ha flotte vinnersjanser fra sine innerspor og det er samtidig vanskelig å se en feilfri 4 Varg Spik tape i V5-5. Vi klemmer imidlertid til med bankeren direkte og stoler på 1 Noahtheboatman og spekulerer da i favorittfall både i V5-3 og V5-5.

1 Noahtheboatman gjennomførte en ålreit sesong hos sin daværende trener Øystein Tjomsland i 2010. To seire ble det på hesten på ni forsøk. Seirene kom i to strake seiersløp (januar/februar) og det gjorde hesten på en flott måte. Så meldte problemene seg og hesten ble strøket et par ganger, før den kom ut igjen i midten av mai. Men da fungerte ikke hesten og gikk sitt siste løp 23. juli.

På Klosterskogen 17. februar i år dukket så hesten opp igjen i regi Thorbjørn Skår. Og det var et meget tiltalende comeback. Angrep da 500 igjen via sporene (mot bra motstand) og hadde grepet i det lengste (men ble spurtslått av en smygkjørt Oddset Hæstak fra siste indre). Gode Hamilton Avenue ble regelrett slått og Noahtheboetman tok en sterk andreplass sammen med sin eier og trener Thorbjørn Skår.

Tirsdag er det spor en bak bilen, Lars Anvar Kolle setter seg opp som kusk, motstanden er billig og dersom førstesporet ikke blir en felle (det tror vi ikke), må dette være en stor vinnersjanse for seksåringen som garantert er forbedret med løp i kroppen. Bak favoritten er det vidåpent og ikke lett å plukke vinneren dersom favoritten mot formodning skulle rote seg bort.
Rangering V5-1: A: 1 B: 4-10-9 C: 7-2-8-11-12-6-3-5

V5-2:
6 Bjørntvedt Knekten overrasket på Klosterskogen sist da han vant som femtevalg (var på alle våre kuponger). Gjorde da en knallsterk sisterunde og tok ned favoritten Låhne Vind i god tid før mål. Vi har god tro på ny seier tirsdag for den meget forbedrede fireåringen.

3 Magitto (er blitt strøket)er trolig tethesten i løpet og trives på sprint. Er ikke blant de tøffeste oppunder mål, men den korte Drammens-banen kompenserer mye. 9 Drill var god i seiersløpene både tredje sist og nest sist, men har nok ikke fordel av sprint. 7 Øyjann var tapper fra tet nest sist (det var på full vei). Sviktet med flere galopper som vår banker på Momarkan sist. Sprint igjen nå, og dersom Øyhaugen kommer riktig på det fra spor sju kan Øyjann ta sitt livs andre seier.

1 Nuvre Tussa står flott til i innerspor. Kan smyge med derfra og kommer lukene tilslutt kan hoppa vinne. 10 Store Johan er ustabil, sprint neppe noen fordel, man fart finnes.
Rangering V5-2: A: 6 B: 7-1-10-5 C: 2-4-8

Annonse: Er ikke på fem på topp i fagbladene - Grøstad smeller til med kalasobjekt i V5-2 på Drammen

V5-3:
Det var knallfin stil på 1 Anthony Boko på Bjerke sist og det var en klart forbedret utgave vi fikk se av Revenue-sønnen til Frode Hamre. Forsvarer Anthony Boko sitt innerspor er nok løpet kjørt, men vi er ikke sikre og garderer.

Anders Pedersen kommer fra Danmark med 6 Pronto som har vunnet to av sine tre starter i Danmark i 2011. Spesielt sist var fireåringen god vinner etter en tøff forsering i sisterunden. Fra spor seks er det uansett litt sjanseartet med en middels kusk. 9 Alegra burde vel strengt tatt vunnet sist på Momarken selv om hesten måtte tåle drøye spor i sisterunden. Vant uanstrengt fra tet nest sist på Biri (kjørte seg til tet etter 500 meter).

Vi synes vel disse tre skiller seg klart ut, selv om det finnes bra kapasitet i 11 Blueridge Pride (men tungt fra spor elleve og har vel ikke innfridd hittil) og 10 Little Brown Ace (sjanseløs mot Anthony Boko sist på Bjerke). En viss formstigning noterer vi også på 5 Wannabeegood som kuskeforsterkes med Gunnar Austevoll.
Rangering V5-3: A: 1 B: 6-9 C: 11-10-5-2-8-7-3-12-4

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Drammen

V5-4:
Uten tvil lunsjens vanskeligste løp og her er det mange vinnerkandidater. Vi tror 2 Brooklyn Bounce kan være tethesten og da kan mye være gjort. Flott avslutning til sølv bak lørdagens V75-vinner Kendrick J.R. sist på Drammen etter perfekt smygløp. Stivnet litt fra dødens nest sist, og holdt koken strålende i et stallmannsløp på Bjerke fjerde sist til fjerde etter steintøft tempo underveis (satt da i tet).

7 Games We Play er nok beste hesten, og gjorde kanskje sitt beste løp i Norge sist. Kjørte seg da til tet etter 500 meter og vant overbevisende og uanstrengt og Eirik Høitomt var sjeldent lyrisk etterpå. 9 Be My Love har en flott rygg i vår tetkandidat Brooklyn Bounce og kan således sitte i et fremskutt utvendig par. Solid vinner fra dødens i seiersløpet nest sist, og slet med sjukdom i sin siste start. Rapporteres fit for fight igjen nå.

Fin kapasitet er det også i 1 Ofelia Vang (men førstesporet blir en felle?), 6 Ill Sentry (litt uviss form, men har alltid variert i prestasjonene) og 8 Lille Sleipner (men spor åtte og Anders Pedersen ser tungt ut).
Rangering V5-5: A: 2 B: 7-9-1 C: 6-8-5-12-4-11-3 D: 10

V5-5:
Det er umulig å ikke sette 4 Varg Spik først, og feilfritt taper han nok ikke. Bunnsolid vinner på Drammen tredje sist, knallgod V75-vinner nest sist og nesten enda bedre som firer sist på Bjerke etter grov startgalopp. Bankeralternativ.

Eirik Høitomt tror ikke han kan slå en feilfri Varg Spik med 9 Optisk Lyn, og det har han trolig rett i. Men Optisk Lyn har vunnet ni av sine totalt atten starter og vinnerhester skal man aldri kimse av. Og Høitomt kan som kjent kjøre hest. HC Holm vil muligens prøve å sitte foran med 1 Willy Billy. Klar fordel av Drammen for vallaken som dog ikke er veldig seierssugen om dagen.

6 Ra Tina utviklet seg voldsomt i fjor og tok blant annet en V75-seier i november på Jarlsberg. Kommer nå tilbake etter tre måneders pause, er god fra start og blir vår outsider. Bak disse fire er det tynt, selv om 8 Brendli Stjerna kan litt og 3 Slutt kan endel på en god dag.
Rangering V5-5: A: 4 B: 9-1-6 C: 8-3-5-2-7-12 D: 10-11