Erga vinner med Erga

Foto: hesteguiden.com

Tom Erga har en knakende flott fireåring i Erga Odin. Vi kan ikke se hesten tape i Bergen torsdag kveld. Sjekk våre V5-tips.

Bergen travpark har gleden av å arrangere dobbel V5 torsdag kveld og som vanlig i Bergen er det store favoritter på farten. Det er flere bankerkandidater, spesielt i B-spillet. I V5A-spillet spiller vi bankerfritt, da det er flere løp som krever få kryss. Den sikreste vinneren denne torsdagen finner vi i V5-3B hvor det er vanskelig å finne motargumenter for Erga Odin.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Bergen travpark

Tom Erga har vist at han er flink med kaldblodshester og for fjorten dager siden presenterte han fireårige Elmer som vant med over 60 meter i Bergen på 29-tallet over full vei. Enda bedre enn Elmer er nok jevnaldrende Erga Odin som var lysende i sitt første løp etter fire måneders pause på Forus for halvannen uke siden. På hjemmebanen Forus var hesten storfavoritt og Sportspills soleklare banker, og Moe Odin-sønnen imponerte storveis. 29.4 over full vei er det neppe noen av motstanderne her som er i stand til. Kanskje et ørlite minus at det er sprint, men med kun åtte hester på startstreken kan Tom Erga safe ned startsiden og kjøre tilslutt. Soleklar banker i B-spillet. Storebror Erga Svarten vant for øvrig på Forus tirsdag.
Rangering V5-3B: A: 6 B: 1-2 B: 5-3 D: 4-7-8

Klikk her for å se våre V5B-tips til Bergen travpark

V5-1A - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Riktignok møter 2 Sagina tøffere motstand enn til vanlig i den første A-avdelingen, men Øyvind Austevolls meget flotte Røste Bo-datter, kjemper i første rekke mot seg selv. Holder hun seg på beina er hun knalltøff nedover oppløpet og vi setter formhoppa først.

Spillerne gjør 3 Willomen til favoritt. Tja, sier vi. Willomen er ikke den største fighteren på Vestlandet og er lur oppunder mål. 4 Kandidaten har vi jaktet intenst de siste månedene uten fullklaff, men vi er fortsatt ikke i tvil om at Kandidaten vinner løp når som helst. Satt fast som mulig vinner nest sist. 5 Gil Rau Jo er også en luring oppunder mål. Formen er helt på topp for Øystese-hesten og kanskje kan ringreven Harry Søfteland få ristet det lille ekstra ut av vallaken. 9 Bottolf fikk det helt sydd opp i rygg leder nest sist og da ble det seier. Sist var hesten igjen uvillig i sluttfasen.
Rangering V5-1A: A: 2 B: 3-4-5 C: 9-11-10-6 D: 8-7-1

V5-2A - Kaldblodshester. 2600 meter voltestart.
Det kan være så enkelt at 1 Røvaren sporer dette løpet fra start til mål. Femåringen var knakende god i Bergen for fjorten dager siden, i sitt første løp etter to måneders pause. En såpass bra hest som Todina var helt sjanseløs. Med kun to hester på strek sitter en feilfri Røvaren garantert i føringen i det lengste her.

Men han skal holde unna for 11 Tomdin Ø.K. og skulle Bernt Øksnevads ultrakapable fireåring holde seg på beina hele veien, kan det bli vel tøft. Tomdin Ø.K. er derimot ikke den som ofte går feilfritt, men dette kan bli en herlig duell mellom to kapasitetshester som ikke har noe mot at det er 2600 meter. 4 Tekno Viktor er heller ingen kastekjepp, men også denne vallaken sliter med å holde seg på beina. Langdistanse er ikke noe minus. Vi kan også se 5 Ulfaks vinne dette løpet, hvis han har en av sine gode dager. Bak disse fire ser vi ikke flere vinnerkandidater.
Rangering V5-2A: A: 1 B: 11-4 C: 5-10-9 D: 2-8-7-3-6

Annonse: Rolf Lerum er ikke sikker på all in på verken Horgen Yx eller Noah Cæsar. Sjekk hans vurderinger til løpene på Bergen travpark

V5-3A - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Det er ikke så ofte Forusnestor Gunleif Tollefsen besøker Bergen travpark på torsdagene, men når han gjør det så er det neppe fordi han liker den kronglete turen fra Stavanger til Bergen spesielt godt. Torsdag tar han med seg familiehesten 5 Horgen Yx til Bergen og han kommer med en hest i knallform. Tre strake seire står niåringen med og han imponerte sist mot bra hester. Her er det billigere imot og trolig bærer det tidlig til tet. Bankeralternativ.

3 Gilborken holder sin nyttige form, og møter enklere motstand denne torsdagen. Han er som stallkompis Gil Rau Jo i V5-1A ikke like lett å vinne med lenger, men her kan det bli en fortjent seier. Det er ikke lett å få øye på flere vinnerkandidater i dette løpet. 4 Lykkesiv viser ikke form om dagen, ei heller 6 Oppegards Pilen eller 7 Tekno Kongen, men de er aktuelle ved de som jakter på dypt vann.
Rangering V5-3A: A: 5 B: 3 C: 4-7-6-2 D: 1

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. 2600 meter voltestart
Det har vært veldig fin stil på 8 Noah Cæsar den siste tiden og det må være en flott vinnersjanse også denne torsdagen. Noah Cæsar som eies av hardtsatsende Rune Ellingsen, var overbevisende vinner både nest sist og sist og favoriseres igjen av at det er stayerdistanse. Bakspor betyr veldig lite, vallaken gjør løpene sine tilslutt uansett. Topp vinnersjanse og bankeralternativ.

12 You Do Kievitshof er kjent som en vinnervillig frontrunner. Nå er det plutselig tillegg og langløp, det er uvisst hvordan det slår ut, men Tvedt-traveren er ihvertfall i form. 3 Omer spurtet meget friskt fjerde sist, var så litt mer på det jevne i to løp. Sist avsluttet tiåringen igjen flott bak nevnte Noah Cæsar. Kanskje kan Øyvind Austevoll sørge for at Omer får en etterlengtet seier. 11 Knödden Aubiose er variabel, men Svein Ove Wassbergs valg i løpet (er strøket). Aktuell. 6 Runday's Power slår til med et pangløp i ny og ne, fra et flott startspor er ikke sjuåringen helt borte her. 13 Super Charming er ikke like gåpåvillig lenger, men viste litt tegn til bedring sist. Med perfekte rygger underveis, kan Storetvedt-traveren muligens overraske.
Rangering V5-4A/V51B: A: 8 B: 12-3 C: 6-13-15-14-10-4-1 D: 9-5-7-2

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. 1600 meter autostart.
Meget fine betingelser for 2 Pomodori Gubi i V5A-finalen. Trener og kusk Ove Wassberg mente hoppa kunne vunnet i V75 nest sist på Forus med åpning. Det får vi aldri svar på, selv om vi betviler den påstanden. Sist holdt hoppa meget bra fra dødens og torsdagens forutsetninger er bedre kontra flere av konkurrentene. Fra andrespor er tetmulighetene gode, men Ove Wassbergs stallhester er som alltid ustabile og vi garderer.

9 Moa Crown vant løpet som vår favoritt ble treer i sist. Står 20 meter dårligere til i kveld, men den lett gjenkjennelige Tvedt-vallaken er en fin type som tåler en støyt eller to. Kan vinne igjen. 7 B.B.S. Bigbeauty er så rask fra start at hun kan utfordre vår favoritt ned startsiden. Unngår hoppa dødens, har hun dokumentert vinnerform i kroppen. 5 Sweet Centennial vant tredje sist og med noenlunde klaff underveis, er det flotte spurtegenskaper i denne dama. 3 Ocean Laser går mest på det jevne, med hundre prosent klaff er det ikke helt utenkelig med en skrell fra seksåringen.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 2 B: 9-7-5 C: 3-4-11-10-1 D: 8-6

V5-4B - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Linda Bø får tilliten bak 3 Løb Cowboyland i det såkalte eliteløpet. Linda kjørte også hesten tredje sist i Bergen og satt da bom fast med vinnerkrefter igjen da. Nest sist møtte niåringen for gode hester i V75. Sist overbeviste hesten med å ta ned formsterke John Paul's Legacy. Linda kan få en populær seier her.

8 Onion F.H blåser trolig til tet selv fra spor åtte (er strøket inn et spor nå siden 4 Yankee Rapida er strøket). Formen er imidlertid svært uviss på dansken nå, men på en god dag vinner han gjerne lett. 6 Shining Lantern holder sin svært nyttige form. Fra spor seks kan det bli dødens, men det er vinnerform på Tvedt-traveren. 7 Balder Exclusive må gjøre grovjobben selv. Knakk gode Pinball Winzard sist, men kunne ikke stå imot smygkjørte konkurrenter. Svein Ove Wassberg tester slitesterke 10 Uppercut Flevo som holder usikker fom nå. Kanskje får Svein Ove fart på hedershesten igjen?
Rangering V5-4B: A: 3 B: 8-6 C: 7-10-1 D: 5-2-9

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bergen travpark

V5-5B - Varmblodshester. 2600 meter autostart.
Ny tung favoritt på farten i V5B-finalen. Odd Storetvedts seierssugne Shogun Lobell-sønn 7 Village King står med tre strake seire og kommer til å bli svært mye spilt her. Det har vært flott stil på hesten i seiersløpene, men legg merke til at distansen nå er 2600 meter. Det er alltid et uromoment og vi spekulerer litt mot.

Fireårshoppa 1 Shocking Victory er ei hoppa vi liker, men hun har svingt vel mye i prestasjonene. Fra innerspor med Svein Ove Wassberg blir det smygløp her, og da er alltid Svein Ove farlig. Denne hoppa er god nok til å utfordre favoritten. 4 Zeron var radikalt forbedret på Forus sist. Ble da eierkjørt som i kveld, men står fint til. Kan være et sjokk. 9 Ettie Migliore startet ikke i 2011, men viste fine takter ved flere anledninger i 2010. Passes. 11 Habana Girl skal helst ha det litt servert, men Austevoll-hoppa holder nyttig form om dagen.
Rangering V5-5B: A: 7 B: 1-4-9 C: 11-8-12-2-3-5-6-10