En snau uke før jula setter inn for alvor, er det ingen grunn til å deppe for oss som liker trav- og galoppsport. Aktivitetsnivået holder seg oppe og vi nordmenn får blant spille til ekstra V65-omganger på Solvalla både mandag 21. desember og 2. juledag 26 desember og førstkommende lørdag venter det feite 30 millioner kroner til en eventuell alenevinner i V75-spillet på Bjerke. Hele julemenyen og åpningstider for Norsk Rikstoto finner du ved å klikke på her .

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

På Bjerke i kveld er det stallfolket som er i fokus, når Waba Gruppens finaleløp skal kjøres, og det er i hhv V65-4 og i den femte avdelingen våre unge håpefulle skal i aksjon. Kuskene bak de antatt beste i det første finaleløpet har ikke fått veldig gode hester å kjøre i det andre finaleløpet, og da ser det åpent ut på forhånd. Vi trekker frem Dag. S. Dalen som vår favoritt til å gå helt til topps, når han setter seg opp bak 9 Oro Mission i V65-4 (litt bedre enn raden, og han kan fort dukke opp blandt de tre i sitt løp) og 12 Perfect Tabac (seiersaktuell med litt flyt på veien i V65-5).

Spillemessig ser det nær sagt som vanlig interessant ut på landets hovedbane i kveld, og vi sparte bankeren til slutt denne gangen. Da snakker vi om en hoppe som viste seg å være voldsomt forbedret i ny regi i den siste starten, og det er snakk om et andrevalg i spillet. Erik Killingmo er treneren bak den hesten, og med Tom E. Solberg som kusk, skulle alt ligge til rette for suksess i kveld. Sportspill har lagt ut en rekke andelslag på Eksperten til samtlige stevner denne onsdagen, og de spillene finner dere ved å klikke på linken under.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Innleveringsfrister Bjerke
V65 kl. 19.00
V5 kl. 20.06
DD kl. 20.28

HTML EMBED

Blir vond å fange
I et kaldblodsløp i Nasjonalhestens pokalløp i V65-finalen står 1 Tuvansin veldig gunstig inne i løpet, all den tid hoppene i dette løpet har 20 meter godtgjørelse, og vi kan ikke skjønne annet enn at hun skal blir svært vond å fange i fra tet til slutt. Hun blir nestfavoritt i løpet (22% av innsatsene på seg), og vi bankerspiller.

4-årshoppa dukket opp i regi Erik Killingmo sist, og hvilken debut hun leverte. Kusk Tom E. Solberg styrte til angrep nedover den siste langsiden i det løpet, og da danset hun rundt konkurrentene til slutt. Triumfen på 30.8 full vei ble av den overlegne sorten til slutt, og vi hadde 27-fart på våre klokker den siste biten.

Sterkt det, og hoppa så veldig lekker ut. Det var den første starten etter et års pause, og da skal hun ha gått mye fremover på form med det løpet i kroppen. Vi tror hun går en lav 29-tid full vei, og da skal det i så fall ikke være mulig for duoen 12 Bokli Vind og 13 Lannem Sølvi å hente 40 meter tillegg på henne i kveld.

Vår rangering V65-6: A: 1 B: 13-12-7-11-8 C: 6-2-14-15-10-9-3-4-5

V65-1, 1609 meter autostart
Et heftig sprintløp for varmblodshester i den nest høyeste klassen innleder denne V65-rebusen, og vi synes vinnerkandidatene er mange. Vi synes favorittene står litt sjanseartet til, og da garderer vi bredt på storbongen. Favoritt blir 6 You Talking To Me, og hvis ikke startsiden koster "skjorta", kan han vinne i kveld.

5-åringen til Bjørn Goop har hatt en flott sesong med hele syv triumfer, og mer enn 400 000 kroner innkjørt, og han viste stigende form igjen etter en liten downperiode sist, ved å bli toer på 15.2 full vei. Nestfavoritt blir 10 Georgie Mae, og hun har også hatt en flott sesong med nesten 450 000 kroner innkjørt.

Hamre-traveren gikk relativt pigg i mål etter sen luke til slutt til sølv på 13.4 over aktuell distanse i Sverige sist, og dersom det klaffer litt på veien, kan hun gå helt til topps i kveld. Vi går å venter på at 11 One In A Million skal slå til (sølv på 15.3 full vei sist), mens 4 Pine News som holder fin form, også skal krysses tidlig.

Vår rangering V65-1: A: 6 B: 10-11-4 C: 1-9-5-3-2-8-7-12

V65-2, 2100 meter autostart
Et tynt eliteløp for kaldblodshester støter vi på i V65-2, og hvis vi kjører dette løpet fem ganger, får vi trolig fem forskjellige vinnere. Da er det bred gardering som gjelder, men fremst setter vi 3 Briskeby Rauen. Han holder solid form om dagen, og han er en av få i feltet, som fortsatt har litt av ungdommens mot.

Han gikk en strålende sisterunde til tredje på 25.5 full vei i den siste starten, og vi synes han skal være favoritt (dog kun 14% av innsatsene på seg i kveld). Det er veldig fine forutsetninger for 6 Særpefanten denne gangen, men hva med formen? Ja, litt dunkel vil vi si, men på sitt beste, må han være seiersaktuell.

En sjokkvinner på 24.9 full vei var 5 Horgen Kinge i den nest siste starten, og han gikk også et god løp sist (femte på 25.6 full vei). Således tidlig aktuell igjen, og det skal også 7 Greis Vinn være (stabilt god form). Det er spennnende med Tom E. Solberg opp på 1 Trollgutt, mens 4 Høstbo Fredrik leter litt etter godformen.

Vår rangering V65-2: A: 3 B: 6-5-7-1-4 C: 2-8

V65-3, 1609 meter autostart
Vi synes tre hester skiller seg ganske klart ut i dette sprintløpet for kaldblodshester i V65-3, og på vårt minste spilleforslag står 4 Nito Nicklas ugardert. Steinseth-traveren har gått gode løp nå på slutten uten å vinne, men i kveld skulle alt kunne ligge til rette for at han skal kunne ta en etterlengtet seier.

Han fikk sølv på 30.4 full vei i den siste starten, og det var ingen skam å tape for Ramsjerven (fryktelig tung å stå i mot til slutt den karen der) den dagen. Det gikk fort til slutt i det løpet (27-fart), og han trekker klar fordel av dagens distanse sprint. Han sitter tidlig i teten i kveld, og da skal vinnersjansene være veldig gode.

Vi garderer kun med 7 Horge Vera og 10 Rappo på våre to største spilleforslag, og de er kapable nok til å kunne utfordre favoritten til slutt feilfritt. Førstnevnte bekreftet form sist (bra tilbake til fjerde på 31.0 full vei etter galopp), mens sistnevnte hoppet seg vekk igjen sist (kapasiteten er dog udiskutabel).

Vår rangering V65-3: A: 4 B: 7-10 C: 8-6-9-5-3-1-12-11-2

V65-4, 2100 meter autostart
Det første finaleløpet i Waba Gruppen for de stallansatte har vi å se frem til i V65-4, og vi finner tre hete vinnerkandidater. Klar favoritt blir 5 Spider Bee, og det skal han vel kanskje også være. 4-åringen holder stabilt god form om dagen, og han speedet inn til en enkel seier på 14.8 over en sprint i den siste starten.

Da fikk han et fint opplegg underveis, men vi tror det er en viss fare for at det kan bli "dødens" i kveld. Da tror vi han kan være sårbar (ingen tøffing dette), og da velger vi å gardere. Det står noen startkjappe konkurrenter på innsiden, og dersom Silje K. Eilertsen prikker teten med 2 Nettare Sas, slipper hun neppe.

Sistnevnte avsluttet voldsomt til seier på 19.9 over 2500 meter sist, og ikke glem at denne hesten var veldig god i flere løp i fjor vinter. Viste seg også å være lynrask fra start ved flere anledninger da, og vi krysser tidlig. Det må tøft tempo til på løpet for at 4 Ubert Mourotais skal kunne vinne, men det kan det fort bli.

Vår rangering V65-4: A: 5 B: 2-4 C: 10-8-3-1-9-11-7-6-12

V65-5, 2100 meter autostart
Det siste finaleløpet i Waba Gruppen for de stallansatte venter oss i V65-5, og fire hester skiller seg veldig klart ut. Vi tror det blir litt kjøring til å begynne med i dette løpet, og det vil i så fall 12 Perfect Tabac profitere på til slutt. Han viser stadig stigende form med noen løp i kroppen etter litt pause, og han var god sist.

Det var i et sprintløp på Biri, og der fikk han tredje på sterke 13.7 bak to gode hester. Han utstyres med en god kusk i form av Dag S. Dalen, og da tror vi på en topp vinnersjanse. Teten kan være innen rekkevidde for 2 Ja El Tomcat, og selv om ikke han viser toppform om dagen, kan han lede et slikt løp rundt om.

Han sprudlet ikke ved fjerdeplassen på 14.2 over en sprint sist, men det var mot bedre hester enn dagens konkurrenter (Sprite Flight&Co). Vi tror klart mest på de to vi nå har nevnt, men både 1 Freia Maxim (holder uviss form etter litt pause) og 8 Maraton Broline (herdet i tøffe lag i Sverige) også skal være aktuelle.

Vår rangering V65-5: A: 12 B: 2-1-8 C: 3-5-9-11-4-7-10-6