Espen byr på en danske

Foto: Norsk Rikstoto

Det er ikke noe nytt at Espen byr på en danske i svenske travløp og mandag har han en ny på gang.

Denne artikkelen er redigert og tilrettelagt av Kurt Rune Leirvåg, tips og kupongforslag er utarbeidet av Espen Edvardsen.

Med enda en helligdag foran oss denne mandage, er det nesten business as usual innenfor travsporten, bortsett fra at det arrangeres lunsjtrav her hjemme. Men i Sverige ruller det på for fullt. Med V4 fra Tingsryd, enkel ettermiddags-V5 fra Romme og en meget utfordrende V65 fra Mantorp er det nok å henge med på hos broderlandet. Her hjemme får vi "nøye" oss med deobbel V5 fra Leangen.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Sveriges eneste milebane, Tingsryd, er kun åpen som sommerbane, og sesongåpner med V4 i ettermiddag. Sportslig er det svært bra kvalitet på løpene, og bankeren brukte vi lite på å finne frem til.

Innleveringsfrister Tingsryd
V4 kl. 12.20
DD kl. 12.37
V5 kl 13.32

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Dansk dynamitt på Tingsryd
4 Pioneer F.H. er i fantastisk orden for tiden, og møter samtidig helt riktig selskap i dagens løp. Han står samtidig veldig fint til i spor 4 bak bilen. Tingsryd er Sveriges eneste milebane, som går over 1609 meter. Pioneer F.H. er lynrask fra start, og teten er innen rekkevidde. Fra den posisjonen skal han ha en topp sjanse til å lede dette løpet fra start til mål. Sist på Åby fikk 6-åringen et perfekt løp i ryggen på Tofu, og når åpningen kom på oppløpet spant han bare i fra konkurrentene. Han var langt foran en så gode hest som Mr. Jef Fior i mål. Nest sist på Jägersro avsluttet han strålende til andre bak kanonen Real Showman. Pioneer F.H. blir vår klare V4-banker mandag.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Se opp for Conrad!
Conrad Lugauer er en trener som har hestene i kanonform for tiden. 11 Sir Mathijs er en hest som blir veldig lite betrodd i V4-3, men denne hesten er mye bedre enn programraden indikerer. Love You-sønnen så veldig fin ut i et prøveløp på Jägersro før årsdebuten, og jeg hadde god tro på hesten direkte, men løpsopplegget ble helt feil for Sir Mathijs. Sist på Halmstad meldte Conrad Lugauer hesten i et løp som han møtte på blant andre, Dreams Take Time, Maffioso Face og Drotning Silvias pokal vinneren Gisela Ås. Det tyder på at han har klare ambisjoner med denne 4-åringen. Dette er en traver som har hevdet seg godt i tyske årgangsløp, og han har blitt herdet mot veldig hard motstand. 4-åringen støter på et par bra hester i form av 3 Grumetti og 1 Donttellmeanymore, men han skal uansett regnes i fremste rekke.