*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Espen tar gull på Bjerke

Foto: Norsk Rikstoto

Gjestetipper Espen Edvardsen har god tro på Gull under V65-løpene på Bjerke onsdag.

Denne artikkelen er skrevet og tilrettelagt av Kurt Rune Leirvåg. Rangering og spilleforslag er utarbeidet av Espen Edvardsen.

I og med at vår faste V65-ekspert Håkon Einar Hansen er blitt syk, er det flytmannen Espen Edvardsen som er ansvarlig for onsdagens V65-tips til Bjerke.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten

Espen Edvardsen har levert glitrende tips til Sverige de siste ukene, men mon tro om ikke mandagens tips overgår det det meste. Under V4-løpene i Halmstad klemte Espen til med bankerspill på tredjevalget 6 Giglet i V4-1 (var faktisk femtevalg når han tips ble publisert). Giglet vant både overbevisende og lett og seks av Espens andelslag på Eksperten suste inn med fire rette (verdi kr 19 296 på samtlige). Under V65-løpene i Østersund mandag kveld, bød Espen på en ny strålende banker i form av andrevalget 5 Nikita Broline i V65-3 som vant fra dødens. Det ble etterhvert en meget vrien V65 i Østersund og kun tre kuponger fikk seks rette. Espen måtte dessverre nøye seg med fem rette. Hans største forslag på Nettavisen betalte ut tre femmere (hver verd kr 3 744 kroner). I tillegg ble det totalt 108 femmere fordelt35 andelslag og Espens tips innbragte således over 500 000 kroner innspilt denne voldsomme mandagen. Tirsdag vant begge hans V65-bankere Cayella Loyalty og Havbergs Mimi sine løp i overlegen stil, men i en ellers favorittpreget omgang ble det ikke de store utbetalingene.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten

Innleveringsfrister Bjerke
V65 kl. 19.00
V5 kl 20.00
DD kl. 20.25

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Under onsdagens V65-løp på Bjerke går Espen på bankeren allerede i V65-1. Riktignok svek 2 Super Gullet med galopp i kampens hete som tung favoritt under V75-løpene på Klosterskogen påskeaften, men Tjomsland-traveren hadde neppe tapt i det galoppen kom midt på oppløpet. Onsdag møter han svært billig motstand i et vanlig grunnlagsløp og dersom Øystein Tjomsland kjører feilfritt denne onsdagen, så taper ikke Super Gullet dette løpet. Det er langt mellom profilene i V65-1 og i en ellers utfordrende omgang blir 2 Super Gullet og Øystein Tjomsland blir bankervalget i V65-1.
Rangering V65-1: A: 2 B: 7-4 C: 9-13-8-15-1-12-5-10-3-11-6-4

HTML EMBED

V65-2 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
I V65-2 er vi nødt til å prøve en kraftig forbedret 11 Grafitti som vår favoritt. Etter å ha lekt med en så god hest som President Ideal i seiersløpet på Jarlsberg nest sist (satt riktignok i tet da, men så lysende ut nedover oppløpet), var Trond Anderssen-trente Grafitti om mulig enda bedre som toer bak knallgode Baldini i sin siste start på Bjerke. Hadde langt fram til Baldini 500 igjen, men leverte en gnistrende siste 500 og selv fra 20 meter tillegg onsdag, tilmåler vi denne best seierssjanser. Kommer også ut fra et fint startspor, og kan være oppe til strekhestene direkte.

6 Perfect Tabac galopperte seg bort inn mot den siste svingen i norgesdebuten på Momarken for drøye to måneder siden. Hesten var ikke slått på det tidspunktet. Fra springspor i volta utelukker vi ikke at kusk Geir Vegard Gundersen klemmer til fra start her og da er teten innen rekkevidde. Andrevalget. 3 Bear Cub blir spillefavoritten, men det er opp til bevis for Waaler-traveren nå. Har ikke vært i nærheten av å møte lignende motstand som dette og selv om hesten imponerte i seiersløpet sist, så var motstanden skrøpelig. Blir altfor mye spilt i kveld og vi setter fireåringen ned som tredjevalg.

8 Complete Control viste seg klart forbedret når han vant et lunsjløp sist. Også for denne er det klart tøffere imot i kveld og startsporet kan skape problemer. 12 Playcore gikk gjennom lydmuren sist. Til tross for grov startgalopp og bortimot 50 meter terrengtap, kom hesten tilbake via drøye spor i den siste svingen og tok seg forbi alt og alle. Vi måtte sjekke reprisen flere ganger for å forstå den prestasjonen, men det stemte hver gang. Må nesten tas på alvor etter et slikt løp. 13 Shoguns Fighter gjorde en svært tiltalende årsdebut og og vant både lett og overbevisende etter dødens den siste runden. Fra springspor på tillegg kan det bli ny seier, selv om motstanden er kraftig skjerpet.
V65-2: A: 11-6-3 B: 8-12-13 C:14-10-5-2-4-1-9-7-15

Annonse: Øivind Grøstad heiser en helt uspilt 20-oddser til topps i V65-2

V65-3 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Han burde kanskje vunnet sist, den godeste 2 Hitchcock, men gjorde uansett et flott løp under finaleløpene på Bjerke for nesten tre uker siden. Kom seg tidlig til tet da og vi trodde vel hesten skulle vinne 500 meter fra mål. Men det tok imot nedover oppløpet og Hamre-traveren måtte nøye seg med tredjeplass. Har uansett hevet seg kraftig igjen i vinter og det er slett ikke noe minus at det er sprint igjen i kveld. Gjestekusk Vidar Hop peiler nok inn føringen her og da skal vinnersjansen være god.

Stallkompis 3 Broadway Legs er ikke lett å bli klok på og er svært ustabil i prestasjonsnivået. Imponerte i tre strake løp, før hesten var helt under båten i det samme løpet som Hitchcock ble treer i for tre uker siden. Sånn er denne yankeen til Frode Hamre, men han er nok beste hesten i dette feltet. Her er det uansett dødensfare, og derfra har hesten vist seg sårbar. 8 Nonstop Sas trodde vi kunne utfordre Remee La Marc sist, men fra sjette utvendig er det ikke lett å vinne travløp i denne klassen. Er prisgitt tempo og løpsopplegg fra dette sporet, men vi har sansen for denne Tjomsland-traveren som også har fått ladet batteriene litt nå etter flere tette løp.

5 King Coral er tilbake i løpsbanen etter drøye fem måneders pause. Det er vanskelig å plassere Kihle-traveren, men han er fryktelig bra på sitt beste.
V65-3: A: 2 B:3-8-5 C:7-1-10-11-9-6-4

V65-4/V5-1 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Vi er ikke veldig overbeviste, men i mangel av bedre alternativer setter vi 2 Alm Kiwi først i et svært åpent kaldblodsløp. Seiersmaskinen til Tormod Rundhaugen ble fryktelig stum i steget i seiersløpet på Jarlsberg for nærmere fire uker siden og storskrellen Hågå Jo ble betenkelig nærgående til slutt. Det var på yndlingsdistansen sprint, i kveld er distansen 500 meter lenger. Men taktisk gode Lars Anvar Kolle kan sitt fag og velger muligens å kjøre i rygger i kveld. Speedige Alm Kiwi kan vinne, men garderinger må til.

9 Turboson varslet gryende storform på Momarken under påsketravet der. Vi har sansen for denne fartsfylte og tøffe svensken, som selv i en alder av ni år fortsatt ikke har lagt av seg galoppnykkene. Dog er han blant de tøffeste i denne klassen og lykkes Gunnar Austevoll med å kjøre feilfritt i kveld, tror vi hesten kan overraske. Vi velger å stå på disse to på det minste og mellomste forslag.

Med på det største forslaget og på V5-forslaget blir 5 Jerker Vinn V.H. som ikke er lett å bli klok på. Han er nesten stadig såkalt neste gang-hest, for så å skuffe i det neste løpet. Men nå er det form på Romtveit-traveren som kan vinne dette. 1 Gann Min har muligens ikke den samme hysteriske formen som han hadde tidligere i vinter, men vi må nesten streke for gamlingen fra et flott startspor. 10 Gosen Tass kunne ikke svare en rågod Tøffe Toft i et monteløp på Klosterskogen i sin siste start, men varslet formstigning igjen etter et par løp på det jevne. Motstanden skremmer ikke i kveld og sammen med lunefulle 11 Lome Jokeren er han aktuell på gardering i et flott spilleløp.
V65-4: A:2-9 B: 5-1-10-11 C:4-6-7-3-12-8

Annonse: Øivind Grøstad heiser en helt uspilt 20-oddser til topps i V65-2

V65-5/V5-2/DD-1 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Tetglade 1 Zetus skal ha et bra bud på å forsvare sitt innerspor i et nytt strålende spilleløp og lykkes Høitomt med det, kan løpet være kjørt. Nå har Kolnes-traveren hatt en måneds pause, men treningsrapportene er gode og selv om Zetus kanskje ikke var helt på topp i sine siste løp før løpspausen, må han spilles på flere svært sterke prestasjoner tidligere i vinter selv om motstanden er tøff onsdag.

2 Pondus Bork gjorde en svært tiltalende norgesdebut på Sørlandet for drøye to uker siden. Fra dødens på gode Megamuscle synes vi vallaken var tapper og sterk treer i det løpet. Bedre forutsetninger kontra Megamuscle i kveld og løp i kroppen har garantert hjulpet på. Nevnte 10 Megamuscle leverte et strålende løp i Klosterskogens fireårsløp i påsken og var sterk fjerde der etter store deler av løpet i dødens. Hamre-traveren er bra og selv fra bakspor skal han selvsagt tidlig på her.

12 Vasadu er hyperkapabel, og viste endelig tegn til bedring sist. Har galoppert bort mye penger denne, men vi husker fortsatt et seiersløp fra Biri i fjor høst da hesten satt sist runden igjen, travet hele sisterunden i tredjespor, men likefullt hadde avgjort 100 meter fra mål. I kveld kan Vasadu endelig få drahjelp i tredjespor. 6 Oh Superb avlegger sin årsdebut i kveld og Asbjørn Mehla er oppsiktsvekkende optimistisk, men fireårshoppa støter på knalltøff motstand. Det er veldig fin klasse på dette løpet og slett ikke sikkert vinneren er fanget på de omtalte og vi garderer således bredt i dette løpet.
V65-5: A:1 B:2-10-12-6 C:3-11-4-7-5-9-8

V65/6/V5-3/DD-2 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Nydelige forutsetninger for 6 Bork Odin i V65-finalen og den speedige Moe Odin-sønnen har varslet storform på slutten. Ikke utenkelig at Tor Wollebæk tester å sitte foran i kveld og får han dempet tempoet litt underveis, kan han bli vond å fange. Vi bankerspiller på det minste forslaget, men tar med et par hester til på det mellomstore og det største forslaget.

10 Wik Stjernen kunne aldri utfordre fenomenet Gylden Balder i Klosterskogens eliteløp sist, men Wiik-traveren bekreftet igjen knallform. Det ligger litt i kortene at hesten må gjøre grovjobben selv i kveld, om ikke Gunnar Austevoll klemmer til direkte fra bakspor. Uansett skal Wik Stjernen ha en flott vinnersjanse i dette løpet.

1 Dotterud Teddy viste tegn til gammel storhet på Leangen sist. Spurtet gnistrende nedover oppløpet da og selv om han ikke rukket igjen vinneren Pondus (som stod 40 meter foran fra start), varslet Dotterud Teddy form da. Fra et perfekt førstespor bak bilen kan det bli dønn riktig i kveld. Bak denne trioen er det jevnt mellom mange.
V65-6/V5-3/DD-2: A: 6 B:10-1 C: 11-4-2-8-9-7-3-12-5

V5-4 - Varmblodshester. 2100 meter autostart. Monteløp.
Siv Emilie Løvvold er nesten sikrere enn banken når hun setter seg opp bak favorittene i disse monteløpene og seirene trillerinn for den svært sympatiske Vear-jenta. Her får hun sjansen bak årsdebuterende 2 Lumiere De Nuit som viste seg å være en knallfin montehest utover fjoråret. Trener Tjomsland melder at hesten er litt tung i kroppen etter en tøff treningsperiode i vinter, men han tar ikke med hesten de 30 milene til hovedstaden for å satse på en premie. Lumiere De Nuit er normalt overlegen denne gjengen i monte og blir vår klare V5-banker denne onsdagen.
V5-4: A:2 B: 5 C: 7-10-3-6-4-9-8-1

V5-5 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Vi obset kraftig for 2 Ramsjerven i løpet på Klosterskogen langfredag og fikk nesten napp, men storfavoritten Mino ble akkurat litt for god. Den dagen var det strålende verdi på Anderssen-traveren, i kveld blir hesten forholdsvis klar favoritt. Det kan vi forstå, hesten står ypperlig til på strek som eneste strekhest (1 Filur er strøket), og det er bra sjanse for at Ramsjerven tar seg av dette løpet, men han er nok fortsatt ikke til å stole på og siden vi har en annen V5-banker, strør vi på med litt garderinger her.

Vi starter med kapable, men akk så usikre 14 Nordby Sleipner som var med i det samme løpet på Klosterskogen i påsken, men som da galopperte underveis. 6 Art Haaken kommer ut i årsdebut fra Jan Ivar Johansens lille, men kvalitetsfylte stall. Var Kriterie-finalist i fjor og har fin fart i kroppen. 1 Filur har gjort fine løp på slutten og er garantert et flott løp fra sin flotte utgangsposisjon på strek. 5 Atom Jutuln galopperte bort det som lignet en seier i den siste svingen på Biri sist og feilfritt er denne bra. 3 Bleikli Faksa holder nok ikke den samme kapasiten som de forannevnte, men hoppa er travsikker og lettplassert og scorer stort på det. Et flott spilleløp dette og vi garderer bredt.
V5-5: A:2 B: 14-6-1-5-3 C: 11-10-9-4-13-7-8-12

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.