Et ess i ermet?

Foto: hesteguiden.com

Sportspill spilte inn 23.000 kroner på Biri forrige lørdag, og når 38 millioner kroner venter en alenevinner i Bergen satser vi på at Little Brown Ace spiller ut kortene sine riktig. Sjekk våre V75-tips her.

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Det er slett ikke enkelt å knekke V75-koden, men vi klarte det altså forrige lørdag på Biri. Det er nye sjanser på Bergen travpark på lørdag, og det er en relativt krevende meny spillerne blir presentert i byen mellom de syv fjell denne gangen. Løpene inneholder ikke de helt store sportslige høydepunktene, men med unntak av et løp er det jevnt over hyggelig kvalitet på en del av deltagerne i regnværsbyen ved denne anledningen.

Det er nettopp i det løpet som mer ligner en poengjakt enn et V75-løp at vi fant vår banker for dagen, og vi synes at 7 Little Brown Ace i den fjerde avdelingen ligner en klink vinner. Varmet ikke helt som best forut for den siste starten, men i selve løpet fungerte 5-årshoppa langt bedre. Det ble en enkel seier til slutt på 17.2 full vei (virket til å ha en del å gå på i målgangen) ved den anledningen, og løp i kroppen etter litt pause har normalt gjort veldig godt.

Matchet i relativt tøffe omgivelser forut for den siste starten, og på lørdag støter S.J.`s Photo-datteren på mildt sagt billig motstand. De aller fleste av deltagerne i dette løpet hører hjemme i lunsjløp/poengjakter, og når kusk Lars A. Kolle ikke gjør noen feil i sulkysetet om dagen er Anderssen-traveren i de beste hender. I en omgang hvor de sikre holdepunktene glimrer med sitt fravær satser vi således på at favoritten bokfører årets fjerde triumf, og verdt å merke seg er da at de øvrige deltagerne i dette løpet til sammen har vunnet fem løp i år (og de triumfene har kommet i skrotlag).

Vår rangering: A: 7 B: 8-5-9-6-11 C: 3-10-1-2-4

V75-1, 1609 meter autostart
Et heftig sprintløp for varmblodshester innleder denne rebusen, og løpet teller etter vårt skjønn mange vinnerkandidater (fem hester hever seg dog litt over mengden). Vi forventer at det blir tøft tempo på forestillingen med en rekke svært startkjappe hester i første rekke, og da tror vi i så fall at 11 Neil Andover blir tung å stå i mot til slutt. Tapt for gode hester i Danmark i de to siste startene, og sist han gjestet Norge ble det en enkel seier på fine 14.1 fra tet på Forus (og slått var da årets Derby-deltager Ann`s Jets T.). Rune Wiig setter seg opp bak 4-åringen ved denne anledningen, og det er neppe noe minus.

Det er neppe noen som henter en lengde på 1 Ride Pointer ned startsiden, men det spørs om gjestekusk Lars A. Kolle (kraftig kuskeforsterket da) vil sitte foran med 6-åringen. Klart mest effektiv med et løp i rygger, og med perfekte luker til slutt fra rygg leder er ikke 18-prosenteren i spillet ueffen. Gikk pigg i mål som fjerde på 16.2 full vei i den siste starten, og hesten så veldig fin ut.

Det kan da være slik at 3 Match Ball Rex sitter i føringen ut av den første svingen, og selv om ikke Varenne-sønnen så lysende ut ved triumfen på 15.0 over aktuell distanse i relativt billige omgivelser i den siste starten, skal selvsagt spesialsprinteren til Marianne Frostrud regnes tidlig (tross alt vunnet på lave 14-tider på sprint tidligere i år).

Litt langt ute bak startbilens vinger står både 7 Valuable og 8 Conclude (og da må det klaffe litt på veien for at det skal kunne bli seier), men det er intet å utsette på formen til noen av dem. Førstnevnte avsluttet solid til tredje på 14.1 fra en plass langt ned i køen i den siste starten, og på den tilsvarende kjøringen i fjor vant da også 4-årshoppa et V75-løp. Sistnevnte har vunnet hele ni løp i år, og etter å ha vært nede i en liten downperiode (var dog ute i tøffe lag forut for den siste starten) var Tjomsland-traveren tilbake som en vinner på fine 14.9 full vei i den siste starten.

Litt skuffende fra rygg leder var 5 Zita Oldeson ved fjerdeplassen på 14.1 over aktuell distanse i den siste starten, og det blir etter alt å dømme litt tøffere opplegg underveis denne gangen (og da får hun først en plass som C-hest på vårt store system).

Vår rangering: A: 11 B: 1-3-7-8 C: 5-2-10-4-12 D: 6-9

Annonse: Willyne blir megafavoritt i V75-2 hjemme i Bergen. Lerum/Grøstad går tvertimot storfavoritten.

V75-2, 2100 meter voltestart
Et kaldblodsløp med veldig mange vinnerkandidater venter oss i den andre avdelingen, men noen løp må vi gå tynt i (og da velger vi oss dette løpet). Vi har dog veldig god tro på at vinneren er å finne blant våre to utvalgte, og fra spiss er 5 Gylden Kongen snakk om hesten å slå (vi tror ingen nekter 4-åringen teten i dette løpet).

Forsvarer seg veldig godt i fra den posisjonen, og Elding-sønnen kan fort gjenta den nest siste bedriften ved triumfen på 28.0 full vei (helt overlegen fra tet den gangen). Det ble litt feil i den siste starten, og på en god dag leder Wigdal-traveren rundt om (kan dog være litt variabel).

Vi garderer kun med 7 Tord Viking, og etter at 7-åringen var storfavoritt til å vinne fra spor tolv i Skien i den siste starten mot klart bedre hester enn dagens konkurrenter er Helgestad-traveren nå nede som en foreløpig 20-prosenter i spillet (og det må være feil). Perfekt inne i løpet på pengene, og vi tror at Spikeld-sønnen blir fryktelig tung å stå i mot til slutt (vel å merke i en feilfri utgave, men voltestart kontra autostart tror vi bare er en fordel).

Kan umulig ha vært frisk for dagen i den siste starten ved fjerdeplassen på 29.8 full vei (gikk kruttsterke løp hele veien forut for den starten), og når kretsen rundt hesten melder om at han har sett helt lysende ut i treningen forut for lørdagens dyst, ja så tror vi på en topp vinnersjanse. Vi har ikke kanontro på at favoritten 3 Willyne legger på til sin femte strake triumf mot klart skjerpet motstand, og da dropper vi 6-åringen denne gangen.

Vår rangering: A: 5-7 B: 3-9-12-14-4 C: 2-6-8-11-13 D: 1-10-15

V75-3, 2100 meter voltestart
Vi støter på en av dagens største favoritter i form av 5 Embakasi i dette varmblodsløpet i den tredje avdelingen, og på sitt beste leder 5-årshoppa rundt om. To strake triumfer har blitt hjemført på overlegent vis nå på slutten, og det er vel slik at storfavoritten har alt for lite penger på seg i forhold til faktisk kapasitet. Dog ikke like spenstig og fin i den siste starten som ved triumfen på sterke 14.8 over en sprint i Skien i den nest siste starten, og når hestene til trener Steinar Holm har hatt korte formtopper og levert svært variable prestasjoner i hele år, tør vi ikke å stole helt på Coktail Jet-datteren.

Vi tyr således til noen garderinger på våre to største spilleforslag, og stort dårligere enn folkebankeren tror vi ikke at 2 Bella La Stella er. Avsluttet som en vind til sølv fra køplass i debuten for Øystein Tjomsland, og i et veldig tøft 3-årsløp i Sverige i den siste starten får hun mer enn godkjent for innsatsen til sjette på fine 14.6 full vei. Vi hadde ned mot 13.0 siste tusen (via fjerdespor i den siste svingen) på våre klokker den gangen, og med to løp i kroppen etter lang pause bør formen være sterkt stigende.

På vårt store system får vi også plass til 10 Hip Hop (nede som et åttendevalg i spillet!), mens vi tror at duoen 14 Farmer`s Julia og 15 Movie Q.C. får det veldig tøft med tanke på å gå helt til topps fra lengste tillegget (40 meter). Førstnevnte er veldig kjapp i vei med voltestart (og er trolig rett i ryggen på strekhestene mer eller mindre direkte fra sitt springspor på 20 meter tillegg), og formen på Mikkelsen-traveren er helt på topp. Tapte kun for gode Cyrilja i den tredje siste starten, og etter den starten har 7-årshoppa gått to veldig fine sprintløp til hhv seier og sølv.

Vår rangering: A: 5 B: 2-10 C: 15-14-11-7-6-1-3-4-8-9-12-13

V75-5, 2100 meter voltestart
Tungt betrodd i dette kaldblodsløpet i den femte avdelingen blir 6 Teng Kongen (faktisk dagens største favoritt med sine 73 % så langt), men noe sikkert stikk tror vi ikke dette er snakk om. Vant riktignok på fine 29.6 full vei i den siste starten, men hvis vi ser bort i fra Røster (som ikke var helt som best den dagen) var konkurransen syltynn i det løpet. 4-åringen er desutten ikke helt stabil (galoppert i tre av de fem siste startene), og vi tror ikke dette er snakk om en type som kommer til å rade opp.

Vi tyr således til noen garderinger på samtlige spilleforslag, og vi tror at 11 Tindrande er snakk om en bedre hest enn storfavoritten. Falt med flagget til topps ved tredjeplassen på 30.3 full vei på en tungløpt bane etter et tøft opplegg underveis i den siste starten, og champion Eirik Høitomt har nå blitt litt bedre kjent med 4-åringen. Avsluttet i 26-fart den siste runden ved andreplassen på 29.7 full vei i den tredje siste starten, og vi tror at 20-prosenteren i spillet blir fryktelig tung å stå i mot til slutt denne gangen.

Nydelig inne i løpet på pengene står 12 Hvalstad Jerven (i rivende utvikling denne), og formen er helt på topp der i gården. Ukjørt ved triumfen på 31.4 full vei i den siste starten (og 4-åringen gikk en formidabel sisterunde til fjerde etter tidlig galopp forut for den starten), og i en feilfri utgave tror vi på en topp vinnersjanse (latterlig lite spilt med sine 5 %).

Vår rangering: A: 6 B: 11-12 C: 10-2-3-4-12-9-8-13-5-1 D: 15-14-7

V75-6, 2100 meter voltestart
Et hoppeløp med kaldblodshester fordelt over tre distanser venter oss i den sjette avdelingen, og løpet ser etter vårt skjønn litt åpent ut (og på vårt store system får vi da plass til hele åtte hester). Vi setter 4 Myklejenta fremst, men den variable 5-årshoppa er ikke til å stole på. Sterk toer på flotte 27.3 full vei bak gode Trineline i den nest siste starten (og med tilsvarende innsats på lørdag blir hun ikke lett å slå), mens det ble galopp i den siste starten. Lars A. Kolle som kusker lørdag er i superform om dagen, og da er Skrugstad-traveren spennende med sine 20 %

Etter en strålende fjorårssesong med over 270.000 kroner innkjørt (vant hele 11 løp) er nå 15 Ness Tjo Oda på vei mot full form med et par løp i kroppen etter lang pause, og etter to fine innsatser til hhv fjerde og tredje nå på slutten på 26-tallet full vei kan det være slik at 6-årshoppa klatrer øverst på pallen ved denne anledningen.

Det er ikke ofte 14 Odins Tira skuffer i løp, men 6-årshoppa er avhengig av litt hjelp på veien for at det skal kunne bli seier denne gangen (må ha en rygg å gå i på sisterunden). Sprettlett fra tet på 28.0 full vei i den siste starten, og Moe Odin-datteren er snakk om en tidlig gardering.

Uforandret fin form holder 12 Vill Dina, og dagens kusk Rune Wiig fikk voldsomt fart på 5-årshoppa sist han prøvde seg bak 9-prosenteren i spillet (litt for lite spilt etter vårt skjønn). Det ble en totalt overlegen seier på 27.5 full vei den gangen (på Jarlsberg i den tredje siste starten), og i den siste starten bekreftet Elding-datteren form ved å bli tredje bak to svært gode hester i form av Trineline og Hornnes Tiril.

Det er selvsagt litt spennende når Eirik Høitomt setter seg opp bak formsterke 9 Sylv Spika (står nydelig inne i løpet på 20 meter tillegg), men championen har ikke vunnet med Gudmestad-traveren på syv forsøk tidligere (sølv som best).

Vår rangering: A: 4 B: 15-14-12-9 C: 2-11-6-10-8-3-1-13-5-7

V75-7, 2100 meter voltestart
Et flott varmblodsløp avslutter denne rebusen, og vi synes at vinnerkandidatene er veldig mange. Nydelig forutsetninger har dog 15 Year One med løpesnor fra 20 meter tillegg, og det kan fort være slik at 7-åringen gjentar bedriften fra sist han gjestet dagens arena. Da ble det en lett seier i et V75-løp på 15.1 over stayerdistansen, men etter den starten har det gått litt i dur og moll.

Bom fast som en trolig vinner i NM i den nest siste starten, mens han slo på en uheldig galopp i den siste starten. Så fin ut etter den fadesen, og når kusk Lars A. Kolle gjør alt riktig om dagen, ja så tror vi på en topp vinnersjanse. Etter vårt skjønn alt for lite spilt med sine 17 %, og da snakker vi om vår DD-banker for dagen.

To kapasitetshester på vei opp i form er 13 Sharpshooter og 14 Beat The Wiz snakk om, og vi tilmåler de begge solide vinnersjanser. Førstnevnte var en solid toer på fine 14.9 full vei bak gode Sune Palema i den siste starten, og Holm-traveren har vunnet V75-løp i Bergen før.

Vi synes at sistnevne så helt lysende ut i den siste starten etter litt pause, men trener og kusk Arild Eggen kjørte litt på sjanse fra et iskaldt åttendespor den gangen. Bom fast i mål med masse krefter spart (sjette på 14.8 full vei), og det er den rette årstiden for 5-åringen utover nå (latterlig lite spilt med sine 7 %!).

Det varsles fra ”alle hold” om 4 Obelix Damhus, men faktum er at dansken så langt har hatt litt dårlig uttelling på starter utenfor Danmark. Prøvd seg to ganger i Norge tidligere (med en femteplass som best), og i Sverige har heller ikke 5-åringen fått full klaff. Overbeviste oss ikke i de to løpene vi fikk sjekket via ATG`s løpsarkiv, og muligens er ikke lange reiser det Carmody Lobell-sønnen setter mest pris på. Et trangt fjerdespor i volten trekker også noe ned (galoppert en del på voltestart), og selv om den siste triumfen på flotte 15.3 over 3010 meter virker veldig bra, ja så er vi litt skeptiske.

Litt kinkig til i andre rekke står 10 I`LL Be Gone, og vi synes da ikke at det er riktig at 5-åringen skal være favorittspilt med sine 55 % Overbeviste ikke ved andreplassen på 16.2 full vei i den nest siste starten, og etter tidlig galopp i den siste starten synes vi ikke at Kløven-traveren fungerte helt som best. Kapasiteten er dog udiskutabel, men vi synes at dette er snakk om en favoritt i stor fare med dagens forutsetninger (trolig likt med hestene fra 20 meter tillegg etter 100 meter...).

Vår rangering: A: 15 B: 14-13-4-10 C: 6-1-5-2-7-12-11 D: 3-8-9

Spilleforslag
Til V75-løpene på Bergen travpark har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 75, 375, 750 og 2117 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Bergen
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Bergen travpark på NRK2 kl. 18.00-18.45 på lørdag.