Et strålende vorspiel

Toppjockey Elione Chaves.
Toppjockey Elione Chaves.

Med jackpot i V64-spillet fra Bergsåker i sikte søndag ettermiddag, er det først galopp fra Jägersro galoppbane som gjelder.

Sportspills meny søndag:
V65 Biri:Kejseren er fortsatt ikke for gammel
V64 Bergsåker: Jackpot med Robert
Tippetips: Ingen grunn til å stole på Rosenborg
Oddstips 1: Liverpool-mirakelet fortsetter
Oddstips 2: Molde setter skapet på plass
Oddstips 3 Ny oppvisning av Sarpsborg

Denne artikkelen er tilrettelagt av Kurt Leirvåg, tips og spilleforslag er utarbeidet av Nettavisens galoppeksperter Birger Christensen og Morten Olsen.

Etter en flott lørdag med sportslige godbiter fra Forus travbane på rekke og rad, retter vi blikket mot en svært spennende søndag.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen.

Først ut er Jägersro galoppbane som både byr på V4 og V5 i dag. Søndag ettermiddag er det duket for jackpot i V64-spillet fra Bergsåker. 981 441 ekstra svenske kroner ligger i ekstra i sekserpotten, der vi gleder oss voldsomt til årsdebuten til fjorårets Elitloppsvinner Nahar. Litt senere søndag ettermiddag er det duket for sesongpremiere i Årjäng, og sist men ikke aldeles ikke minst er det Biri og internasjonal V65 og V4 som gjelder. Sportslig er det rett og slett en kanonomgang som venter på Biri i kveld.

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen


 

Nedenunder følger betraktninger og vurderinger fra Nettavisens galoppeksperter til søndagens V4 og V5-løp fra Jägersro.

Ny kanonutbetaling på gang i V4?
Søndagens V4 er ikke så enkel. Et par løpsdager til vil bringe nye hester ut i løpsbanen, og da er det lettere å danne seg et bilde av treneres form.

I V4-1 støter vi på seks meget gode treåringer. Flere av disse er meldt i Norsk Derby i august, og kanskje får vi den første svensktrente vinneren siden Colonia i 1990. Vår knepne favoritt blir 3 Borgen, som var nær ved å vinne det norske kriteriet i fjor. Dette er dog seks veldig gode treåringer som det blir spennende å følge. Ellers er det et godt sprintløp i V4-2 og to krevende løp til slutt og vi spiller bankerfritt, men står på hestene 6 Butterfly Dream, 2 Grey Goose og 10 Saturday Gift i V4-3/DD-2. Noe enklere i V5
V5 kan bli nokså favorittbetont. Den store favoritten dukker opp i V5-4 i form av nummer 1 Energia Central. Når vi dekker opp, er det av følgende årsaker:

Stallkameratene og topphestene Energia Colonial og Forever Snow var langt under pari for en uke siden.

Energia Central har ikke startet siden november 2012. Trener Borges mener at han er et stykke unna toppformen, og derfor blir motstanderne spennende objekter.