Faksen på tur

Alsaker Faks og Edvard Kristiansen.
Alsaker Faks og Edvard Kristiansen.

John Helge Gravvold og hans Alsaker Faks er på langtur til Hagmyren torsdag og kan vinne V4-1.

Det nærmer seg 17. mai, og på lørdag er det full fest på Øvrevoll galopp med V5 og V65-spill. I tillegg får vi nordmenn gleden av å være med i Sveriges ordinære V75-omgang førstkommende lørdag, all den tid 17. mai faller på en lørdag i år. Det betyr også at den hjemlige V75-omgangen er flyttet til mandag 19. mai. Nettavisen hviler som kjent aldri og har selvsagt tips til begge disse kjøringene på nasjonaldagen, i tillegg til jackpotomgangen i V65-spillet som avvikles i Åmål lørdag kveld.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.

Før den tid skal vi gjennom en hyperspennende torsdag med fire travstevner. Det hele starter på Hagmyren som byr på V4, før Bjerke overtar med sitt sedvanlig lunsjtrav på torsdagene. Til kvelds melder Nettavisens suverene Bergen Travpark-ekspert Rolf Lerum om en vanvittig spennende V65-omgang. Og om ikke det var nok på Åby er det kanonklasse på V64-omgangen når Sveriges beste fireåringer skal ut i kvalifisering til Drottning Silvias pokal (fireårige hopper) og Kung Gustafs pokal (åpen klasse).

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen.

Faksen duger
5. mai hadde undertegnede svært god tro på kapable 8 Alsaker Faks på Leangen, men også den dagen var John Helge Gravvolds åtte år gamle vallak i galopphumør, slik han ofte er. Det var han imidlertid ikke nest sist på Bergsåker. Der gjorde hesten en flott figur til fjerde fra lengste tillegg i et femtenhesters-felt. I morgen er det 2640 meter (grunndistanse) og selv om Faksen atter står på 40 meter tillegg, betyr det lite i et løp som kun teller ti startende hester. De som er frekke kan helt klart prøve et bankerspill på Alsaker Faks torsdag, da verken 6 Bro Viking eller 9 Järvsøgutten er noe bedre enn en feilfri Alsaker Faks. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.

Ville viser vei
For første gang i Nettavisens historie så heter vår bankerkusk Ville Nisonen. 37 år gamle Ville Nisonen driver sin trenergjerning tilknyttet Solvalla og har slett ikke gjort det verst. I fjor vant han 9 ganger på 125 kjørte løp, og i år har han allerede vunnet 5 løp på 44 starter. I V4-3/DD-2 sender han ut nyervervelsen 1 Palermo Caesar var god vinner i et stallmannsløp på Ørebro tredje sist. Hesten stod da i trening hos Anders Svanstedt. Når Leangen-kjenningen 6 Iabbok Sec blir av de mest betrodde i feltet, så er ikke motstanden mye å skryte av. En feilfri Palermo Caesar må ha en topp vinnersjanse i dette løpet og blir den klare V4-bankeren for oss.