En vidunderlig trav- og galopphelg står foran oss. Lørdag er det en feiende flott V75-omgang på Biri med blant annet DNT's hoppechampionat for begge raser. Og lørdag kveld er det endelig klart for sesongpremiere på Øvrevoll med flere storløp på menyen. Søndag kveld er det stor internasjonal V65-omgang på Jarlsberg med jackpot og hele 391 262 SEK ekstra i sekserpotten.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

I denne artikkelen skal vi konsentrere oss om lørdagens V75-omgang på Biri. Hovedløpene lørdag er DNT's hoppechampionat for fireårige varmblods og kaldblods, men det er også en herlig sølvdivisjon og eliteløp for varmblods og et gnistrende kaldblodsløp i V75-6 på menyen. Jeg velger å spille med to bankere, de kommet ut i hhv V75-2 og V75-3.

Ny seiersmaskin fra Søvik
Jarlsberg-trener Lars Magne Søvik har trent flere seiersmaskiner i sin karriere og mye tyder på at han har en ny i den franskfødte hoppa 2 Force De Flandre. Hun norgesdebuterte på Biri for en drøy måned siden. Da kom hoppa fint tilbake etter galopp. Siden har det blitt to overbevisende seire. Har en flott utgangsposisjon foran seg i V75-2 og jeg tror den tredje strake seieren kommer lørdag, sammen med formkusk Vidar Hop. 2 Force De Flandre blir den ene av mine to V75-bankere lørdag.
Rangering V75-2/V5-4: A: 2 B: 4-5 C: 6-1-7-9-8-3

Husk at du ser alle V75-løpene fra Biri gratis på Nettavisen. Sendingen starter lørdag kl 13.00.

Balder vinner igjen?
V75-3 er stengt ved 325 000, men samtidig åpent for fireåriger med grunnlag under 525 000 kr. Det har lokket Derbykandidatene 8 Balder Odin og 6 Grisle Tore G.L. til start, der jeg tror klart mest på sistnevnte. Svein Ove Wassberg valgte et passivt opplegg i årsdebuten i Kongepokalen på Sørlandet for en måned siden og hesten gikk pigg i mål etter sene luker. Moe Odin-sønnen valgte deretter et V75-løp på Bergen travpark uken etter. Selv fra tolvtespor bak bilen var Balder Odin tøff nok til å ta ned ledende Grude Elling og det var meget imponerende. Er normalt raskere fra start enn jevnaldrende 6 Grisle Tore G.L. og det taler veldig for Balder Odin lørdag. 2 Lille Helge er en bra hest, men neppe på nivå med Balder Odin. Jeg velger å bruke 8 Balder Odin og Svein Ove Wassberg som min andre V75-banker på Biri lørdag.
Rangering V75-3/V5-5: A: 8 B: 6-2 C: 1-3-4-5-7

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-1/V5-3 - DNT's hoppechampionat. 4-års hopper. Kaldblods. 2100 m volte.
Kun sju hester velger å stille til start i V75-1 til tross for en førstepremie på 75 000 kroner. Jeg tar med fire hester på samtlige V75-forslag og fem hester på det største.

1 B.W. Anita blir min frekke favoritt. Mjølnerød-hoppa står spennende til på strek og viste prov på flott kapasitet i flere løp i treårssesongen. Galopperte seg bort i årsdebuten på Bergsåker for en måned siden, men Mjølnerød har tro på seier og strekhestene er alltid farlig i slike løp. 7 April Faxa er eneste hest på 40 meter tillegg. Er alltid med der fremme, men kun vunnet ett av ti løp hittil. Langt tillegg betyr normalt lite med så få hester med.

6 Monster Merete har hevet seg mye de siste månedene og blitt langt mer stabil. Tåler å gjøre jobben underveis og er en klar seierskandidat. Det er også 4 V.M.K. Diana selv om kusk Per Vetle Kals ligger lavt på forhånd. Hoppekriterietoeren har så bra kapasitet at selv om hun ikke er i toppform, kan hun vinne V75-1.

5 Valle Borka var klart slått av Monster Merete i Årjäng for en måned siden, men er under utvikling og får plass på det største V75-forslaget.
Rangering V75-1/V5-3: A: 1 B: 7-6-4 C: 5-2-3

V75-4/V4-1 - DNT's hoppechampionat. 4-års hopper. Varmblods. 2100 m auto
Også i varmblodshestenes hoppechampionat venter 75 000 kr til vinneren. To hester skiller seg klart ut og jeg spiller disse to på samtlige V75-forslag.

4 Global Bred To Win sviktet i Hoppekriteriet, men vant seks av åtte løp som treåring og imponerte stort ved flere anledninger. Årsdebuterer lørdag, men stall Gundersen har garantert trent godt gjennom vinteren. Fjerdespor bak bilen gjør henne til min tetfavoritt og derfra blir hun lei å ta ned. Frode Hamre tror dog at han kan forsvare innersporet med 1 Jolene B.R. Hoppekriterievinneren fikk en gjennomjøring i årsdebuten på Sørlandetf for en måned siden og holdt mest farten da. Slo til med en strålende V75-seier på Jarlsberg forrige lørdag, der hun regelrett spurtet ned ledende Custom Cheval. Det klare motbudet til den store favoritten og to hester rekker normalt svært langt i V75-4.
Rangering V75-4/V4-1: A: 4 B: 1 C: 6-8-5-7-3-2

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-5/V4-2 - Varmblodshester. Sølvdivisjonen. 1609 meter autostart.
Et fantastisk fint løp i sølvdivisjonen der jeg betaler for sju og åtte hester på de to største V75-forslagene.

1 Park View er ikke blant de mest betrodde, men både trener Erik Killingmo og kusk Eirik Høitomt tror hesten kan forsvare sitt innerspor og lede hele veien. Park View har kommet fulltanket til mål i sine to siste løp og sprint er yndlingsdistansen. 3 Dream Builder så bøs ut i Hamre-debuten på Bjerke for halvannen uke siden og satt bom fast over mål da. Neppe dårligere med løp i kroppen og et opplagt seiersbud lørdag.

7 Alpha Scarlett R.R. har vunnet fire av fem løp i år og vant sprettlett fra tet sist. Nå er det sjuendespor bak bilen og flere startraske hester på innsiden. Jeg ranker spillefavoritten ned som tredjevalg. 4 Vitro Diablo ble trøtt fra dødens i seiersløpet til Alpha Scarlett R.R. sist, men her er startsporet bedre og kan nå tet. Fjerdevalget.

9 Strong Case holder hysterisk form og blir det tøft tempo kan vallaken ta en fortjent seier, 2 Ibra Boko årsdebuterte i Årjäng for en måned siden, men ble sittende fast da. Trener Kim Pedersen har litt tro på sin hest. 5 Mellby Frodo fikk alt sydd på Bergen travpark sist og spurtet inn til knepen seier. Klaffer det optimalt kan han vinne igjen.

10 Orlando Classic har ikke startet på et par måneder og er behandlet siden forrige start. Jeg tar hesten med på det største V75-forslaget.
Rangering V75-5/V4-2: A: 1 B: 3-7-4-9-2 C: 5-10-6-8

V75-6/V4-3/DD-1 - Kaldblodshester. 2600 meter voltestart.
Et flott kaldblodsløp over tre distanser venter i V75-6, der jeg spiller fem og seks hester på de to største V75-forslagene.

Evighetsmaskinen 11 Søndre Jerkeld holder koken på imponerende vis i en alder av 12 år. Tross lengste tillegg er Søndre Jerkeld en motivert favoritt i V75-6 og distansen er snarere et pluss enn et minus. 5 Brenne Banker har vært litt variabel i det siste. Skuffet litt sist, men toppnivået er høyt. Åsbjørn Tengsareid er opptatt med svensk V75 lørdag, Vidar Hop er spennende gjestekusk lørdag.

3 Valle Grom blir sendt til ulvene, men jeg tror ikke hesten gjør seg bort. Står fint til på strek og formen er strålende. 4 Stensvik Martin fikk alt ødelagt da Ulsrud Tea galopperte på oppløpet sist og kom fulltanket i mål. Har vært veldig ustabil i det siste, men har hesten en bra dag, er han en klar seierskandidat.

10 Voje Piril galopperte bort en fjerde/femteplass på Sørlandet nest sist og var ikke helt på topp da. Sterk toer bak umulige Månlykke AM i svensk V75 sist. Jeg tar ham med på de to største V75-forslagene. 6 Stumne Fyr har manglet det lille ekstra i sine siste løp, men kan vinne om han presterer på sitt aller beste. Får plass på det største V75-forslaget.
Rangering V75-6/V4-3/DD-1: A: 11 B: 5-3-4-10-6 C: 2-7-8-1-12-9

V75-7/V4-4/DD-2 - Varmblodshester. Eliteløp. 2100 meter autostart.
Et herlig eliteløp avslutter lørdagens V75. Det er mange vinnerkandidater og jeg markerer for sju og åtte hester på de største V75-forslagene.

1 Gigant Invalley er uansett en motivert favoritt. Truls Desseruds herlige kjempe var tilbake som en vinner i V75 på Bergen travpark sist etter tet fra start til mål. Da var det 2100 meter, det er det også lørdag. Er så rask fra start, at han trolig forsvarer innersporet. Ligger ikke hesten for hardt på underveis, er det bra vinnersjanse. 1 Gigant Invalley blir min DD-banker.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

9 Kick Off Classic blir første garderingshest. Hesten holder strålende form og spurtet flott til andre i svensk V75 sist. Fra niendespor må det løse seg underveis. 3 Cash Okay imponerte stort i to strake seiersløp, men skuffet stort fra dødens sist. Klaffer det bedre med løpsopplegget lørdag, er hesten spennende her og blir for lite spilt.

11 Madelen L.T.C. har ikke vunnet i regi Trond Anderssen på fire forsøk. Ellevtespor svekker sjansene lørdag, men hun trener flott og er en mange garderingshester. 5 Ferrari B.R. skuffet i årsdebuten på Bjerke for halvannen uke siden, men kan nok bedre. 4 Lionel holder fortsatt koken på sterkt vis. Bra startspor trekker opp. Fireårige 6 High Flyer velger å årsdebutere mot eliten. Kriterievinneren kan ikke regnes bort.

10 Always On Time holder strålende form. Jeg tar med Helgestad-traveren på det største V75-forslaget.
Rangering V75-7/V4-4/DD-2: A: 1 B: 9-3-11-5-4-6-10 C: 12-8-7-2