Får utelling for sin fine form?

Foto: hesteguiden.com

Etter ombalansering fungerte Callistoga meget bra i den siste starten, og en finere oppgave enn dagens kan ikke vår banker for dagen få.

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Det var seieren som gikk fløyten på oppløpsgalop (slo over i passgang) mot gode Made By Lendalund i den nest siste starten, men etter litt endringer på skoningen fungerte 7 Callistoga klart bedre i den siste starten, og med helt optimale forutsetninger i den andre avdelingen i kveld tror vi sterkt på seier.

Comets Tail-sønnen avsluttet nemlig flott til fjerde på 16.4 full vei bak veldig gode hester sist, og tidligere har jo 6-åringen gått sine klart beste løp over dagens sprintdistanse (var jo snakk om en rendyrket sprinter i regi Per O. Midtfjeld dette). Sporet er perfekt med tanke på feilfri avgang, og vi tror årets første triumf i ny regi sitter klokkerent mot en formløs gjeng i en billig poengjakt.

Prøv gratis:Øk vinnersjansene dine med systemspill!

Spennende motbud
I finalen pådrar naturlig nok en formtoppet 4 Expensive Royal seg et tungt favorittstempel med sine drøye 85 %, og uten noen form for uhell underveis sitter fort årets fjerde triumf. En knalltøff åpning på løpet sist satt litt i beina til slutt, men det var lite å utsette på innsatsen til tredje på 17.0 full vei mot gode hester ved den anledningen.

Veldig spennende syntes vi dog 11 Star Star V. er med sine snaue 14 %, og vi betaler for Super News-sønnen på samtlige spilleforslag. 7-åringen har slitt i en lengre periode nå, men i de to siste startene har vårt drag i løpet vist en sterkt stigende formkurve (satt litt fast mot Thai Tanium & Co sist). Det var jo da også på nettopp denne tiden av året og utover at Tengsareid-traveren fant en fantastisk fin form i fjor , og vi tror på dakapo i år.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Øvrige vurderinger
V5-1: Rune Wiig er ikke spesielt positiv til 10 Vinnivinn, og da snakker vi vel kanskje om en favoritt i fare? Nei, det er slett ikke sikkert (rogalendingens uttalelser tar vi med en klype salt...). Spikeld-sønnen gikk et prøveløp på 32.5 full vei etter lang pause, og på sitt beste vinner jo den kapable 7-åringen et løp som dette sprettlett.

Flott kapasitet innehar 9 Kap Viktoria, og 4-årshoppa er trolig forbedret med løp i kroppen. Høgemark-traveren slo på en galopp med en fremskutt plassering i sikte sist i et løp det gikk veldig fort på sisterunden (og hun havnet jo håpløst til innledningsvis ved den anledningen), og med langt bedre forutsetninger i kveld skal Alm Viktor-datteren være tidlig aktuell, i et løp det fort kan komme en smell.

V5-3: Etter tre strake triumfer ble seiersrekken brutt for 13 Erga Svarten sist, men noen formsvikt tror vi ikke på. Sarpen-sønnen fikk håpløst langt frem fra køplass i et løp det gikk veldig fort til slutt ved den anledningen, og det står ingen av Welita`s kaliber på strek her. 5-åringen er tung å stå i mot til slutt på sitt beste, og Erga-traveren ser nå ut til å ha stabilisert seg veldig (håpløst usikker før).

Åndenød (tett i halsen) fikk 15 Viktorian sist, men tilbake i slag skal den kapable 4-åringen være tidlig aktuell. Vi går litt og venter på at 2 Pålfaks skal slå ut i full blomst, og fra strek er Järvsöfaks-sønnen litt interessant (hoppet seg vekk i V75`en på lørdag, men et par løp i kroppen bør ha gjort godt). Banditten 11 Nimo er som alltid et uromoment, og i en feilfri utgave skal ikke Mikkelsen-traveren regnes bort.

V5-4: Favoritten 5 Astral Projection kommer tilbake etter litt pause etter å ha vært litt syk med uviss form, og i et løp det ligger an til fryktelig kjøring innledningsvis med en rekke svært startkjappe konkurrenter bak startbilens vinger tyr vi til bred gardering. Vi kan ikke tenke oss at 1 Yankee Showboat klarer å forsvare sitt innerspor, og da blir det i så fall litt sjanseartet for Tjomsland-traveren.

Stigende form har 4 Yrneo Boko, men Mikkelsen-traveren har fortsatt til gode å vise oss skikkelige fighteregenskaper oppunder mål. Det vrimler av minioutsidere i dette løpet, og hester som 3 Extra Strength, 7 Lupin O.M. og 10 Freddythefender bør alle vurderes tidlig.

Prøv gratis:Øk vinnersjansene dine med systemspill!

Vi spiller Hunter til fin odds i DD
Favoritten 5 Dragostea Din Tei i DD-1 setter trolig ikke veldig pris på det lange oppløpet på Momarken, og med en forventet veldig tøff innledningen på dette løpet tror vi 9 Hunter er først når pengene skal fordeles til slutt. Eggen-traveren gikk et helt greit løp til fjerde på 14.7 over dagens distanse i den siste starten, og i kveld er det optimal balanse (skoløs) som gjelder for Viking`s Way-sønnen.

Kjøp Nettavisens DD-forslag her .

Åpent
Litt småskummelt i DD-2, men duoen 4 Ravnfaks og sterke 13 Mjølner Flaks settes fremst. Førstnevnte går stadig gode løp, og champion Eirik Høitomt vet nok å løse flokene fra et litt sjanseartet innerspor på 20 meter tillegg. Sistnevnte sliter tidsvis med aksjonen, men dagens arena passer nok Mjølnerød-traveren veldig godt (trolig forbedret med 26-løpet sist i kroppen etter litt pause).

Ekspertforslag
Til V5-løpene på Forus har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 112, 432 og 1134 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her, mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 350 kroner til løpene på Momarken ligger ute her .

Kjøp en DD-bong og se løpene fra Momarken på nrk.no nett-tv i kveld!

Sportspill.no on Facebook