Favorittene innfrir, og så smeller det?

Foto: hesteguiden.com

Det kan fort være tillfelle, når Sørlandets travpark avikler sine løp i kveld.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Undertegnede har knapt fått hentet seg inn igjen etter gårsdagens meget spennende V75-omgang på Jägersro i Sverige, men det er bare å stupe på nye utfordringer. Etter å ha satt to strålende bankere i form av Covington Ås (sjettevalg) og Frillan Filiokus (1-valg) hang vi med til finalen, der vi måtte ha inn Practical Joke (4-valg) som en utgang på vårt store system.

Danskene inviterer til fest på Charlottenlund søndag. Kjøp andel her.

Etter et fantomløp utvendig hele veien tapte hesten med minst mulig margin til slutt, og da var det nok over 200.000 som gikk fløyten (og da måtte vi nøye oss med en trøstegevinst på 9704 kroner...). Det har tikket inn svært mange positive tilbakemeldinger til redaksjonen på vår artikkel til den V75-omgangen , og ekstra hyggelig var det at en av våre lesere kunne hente ut over 400.000 kroner etter å ha brukt våre vurderinger som et utgangspunkt for eget oppsett.

Tipsmeny søndag:
V65 Charlottenlund: Danskene inviterer til fest. Kjøp andel her
Tippetips: Hyperinteressant søndagskupong
Lesertips: Lesernes oddstips søndag
Tippeligaen: Se skade- og karanteneoversikt
Oddstips 1: Odd banker Start

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (kommentatorfeltet finner du under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

I dag er det nye nøtter å knekke på vår sørligste arena, og vi syntes A-rebusen ser relativt oversiktlig ut (og da prøver vi oss på samlebonger), mens det i B-rebusen kan være rom for at det kan dukke opp noen overraskende vinnere. Relativt urutinerte kaldblodshester er på farten i V5A-1, men i en feilfri utgave er det neppe noen som rører 6 Kile Sjefen. Vi hadde ned mot 30.0 siste tusen via sporene etter tidlig galopp i den siste starten ved andreplassen på 33.5 full vei, og vi syntes dette ligner en type som kan klatre relativt raskt oppover i grunnlagene.

I den andre avdelingen kan vi ikke helt se for oss at 6 Cabana Boy taper, og hesten må etter vårt skjønn være syk for dagen for å gå på et nederlag her. Yankee Glide-sønnen har vunnet tre ganger på rad i regi Frode Hamre uten at det har sett ut til at 3-åringen har gått i kjelleren (gjør ikke mer enn han må), og dagens lange distanse tror vi er midt i blinken.

Nettavisens V5A-forslag til løpene på Sørlandet kan du få levert her.

På ren utregning skal ikke 2 Sylv Spika tape i den tredje avdelingen, og det hadde i hvert fall vært fullt fortjent dersom Alm Viktor-datteren nå endelig fikk smake seierens sødme igjen etter en rekke sterke plasseringer i tøffe lag nå på slutten. Tøft inne i løpet står 6 Tangen Mari, men i et lite felt kan Tjomsland-traveren få relativt billig kontakt med de der fremme. Fin form viser både 1 Langaard Tiril og 3 Lex Cille, og begge bør regnes med solide vinnersjanser.

Hans P. Tholfsen tar turen til Sørlandet med talentet 2 Rite Sakra i V5A-4/V5B-1, og fra spiss tror vi den flotte Rite On Line-sønnen ikke lar seg fange. Etter to tettriumfer har 3-åringen gått fullt godkjente i to relativt tøffe løp nå på slutten, og mot en formløs gjeng i kveld har vi klokketro på at storfavoritten kammer hjem årets tredje triumf.

Nettavisens V5B-forslag til løpene på Sørlandet kan du få levert her.

Vi støter på et monteløp i V5A-5/V5B-2, og vinnerkandidatene er ikke mange etter vårt skjønn. Strålende form holder 2 Missionary Man, og med et meget oppløftende prøveløp på flotte 16.4 i denne grenen bak seg kan Egon Lavec-sønnen vise seg å bli svært vanskelig å beseire i kveld. Den som kan by opp til dans er i første rekke 5 Matador F.I. (gått velidig fine løp mot klart tøffere konkurrenter enn dette i alle sine siste starter), mens 8 Richrider får stå som en liten outsider etter sin fine triumf på 17.1 full vei på Jarlsberg i den siste starten.

Det er slett ikke enkelt å sette de syv deltagerene opp mot hverandre i V5B-3, og på våre to største spilleforslag tyr vi til den sikre varianten og helgarderer. På fart er det neppe noen som matcher 1 Ås Glimten, men viljen der i gården er ikke akkurat på topp (en billigere oppgave enn dagens er dog ikke mulig å oppdrivefor Moe Odin-sønnen). Tilbake etter lang pause kommer 7 Lill Rinja, og dersom formen er sånne noenlunde inntakt etter litt hvile bør Troll Kos-datteren være hyperaktuell i et løp som dette.

Annonse: Grøstad/Lerum: Over 50 000 innspilt de siste dagene. Søndag skal DD-lukene tømmes på Sørlandet

Det kan fort smelle ogsa i den fjerde avdelingen, og det tar vi høyde for på våre spilleforslag. Vi tror favoritten 4 Expensive Royal fort kan bli fanget opp i "dødens", og fra utvendig posisjon uten en rygg å gå i er det slett ikke sikkert at Staro Showbiz-sønnen forsvarer sitt favorittstempel. Kanonform holder både 8 Gidde R. Ikce og 10 Staro Va Bene, mens hester som 5 Lingo, 9 Thai Seaman og 11 Windshear bør vurderes tidlig, i et løp det kan ligge ant til tøft tempo på.

Denne rebusen avsluttes med et småskummelt løp for kaldblodshester, der vinnerviljen ikke er spesielt fremtredende hos noen av dem. Nydelig til i sitt springspor på 20 meter tillegg står 11 Sør Evita, og med løp i kroppen etter litt pause mot ikke alt for skarp motstand tror vi den speedige Pål Even-datteren skal ha et bra bud på den gjeveste sjekken. Et flott løp til tredje på 29.9 full vei i et V75-løp i den siste starten leverte 14 Ranlem Tor, og med Tom E. Solberg i sulkyen skal det være snakk om en opplagt vinnerkandidat i et løp som dette.

Spilleforslag
Til V5A-rebusen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 80, 320 og 720 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 96, 336 og 1260 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Sørlandet
V5A kl. 18.00 (løp 2-6)
V5B kl. 19.00 (løp 5-9)
DD kl. 20.00 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Sørlandet gratis på www.rikstoto.noi kveld!