Favorittene lever farlig på Sørlandet

Foto: hesteguiden.com

Det er en sjeldent fin meny i sør søndag og det kan bli flotte utbetalinger. Sjekk våre travtips.

Dobbel V5 på Sørlandet søndag og det er sjeldent vi har sett så fine og åpne spilleløp på en søndag på Sørlandet. Bankerkandidatene er omtrent fraværende og vi spiller faktisk bankerfritt i begge V5-veddemålene.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Sørlandet

V5-1A:
Vi vurderte lenge om vi skulle spille favoritten 3 Røvaren som banker her, men pause,debut bak startbilen og noen formsterke konkurrenter gjorde at vi droppet den tanken. Røvaren har nå kommet i trening hos Eirik Høitomt og står med to strake seire fra april.

10 Værvill er blitt ti år gammel, men under så flott utvikling at han kan vinne igjen. Slo bra hester i seiersløpet sist, og klaffer det noenlunde fra bakspor kan han vinne igjen. 4 Karmland Balder gjorde et par svært fine løp i fjor, og var blant annet femte i et tøft treårsløp på Jarlsberg 6. november. Kommer nå tilbake etter seks måneders pause med uviss form i bagasjen.

7 Trø Loma var ikke mer enn hun måtte være i årsdebuten, men løp i kroppen har nok gjort godt. Er travsikker og scorer stort på det og kan vinne på en optimal dag. 12 Raukvin har fart som rekker, selv om formen er litt usikker etter pause.
Rangering V5-1A: A: 3 B: 10-4-7-12 C: 4-1-9-8-6-5-11 D: 2

Klikk her for å se våre V5B-tips til Sørlandet

V5-2A:
Dagens fineste spilleløp her i den andre avdelingen selv om det er kun sju hester til start, og alle kan vinne. 3 Classic Star var strålende tetvinner sist, får garantert teten igjen, og dersom ikke fireåringen blir utsatt for hardt press underveis kan han vinnen igjen, selv om motstanden er tøffere nå. Fra innerspor må det også være flott vinnersjanse for 1 Vintage Lindy som holder kalasform om dagen.

Frode Hamre sender ut 4 Winmecredit til norgesdebut. Alltid vanskelig å plassere disse amerikanerne inn i slike løp, og 2600 meter er også et spørsmålstegn, men hesten har fine meritter fra Canada. I følge Frode travet hesten råsterke 12.5 i tolv minusgrader i Canada i februar og distansen skulle ikke være noe problem, og hesten matches mot de store fireårsløpene utover sommeren.

2 Millbank overbeviste sist, 5 Yankee Showboat holder uforandret fin form, 7 Global King kommer med to strake fra Forus og 6 New Cowboyland har fått løp i kroppen. Her er det ingen annen utvei enn heldekk.
Rangering V5-2A: A: 3 B: 1-4-2 C: 7-5-6

V5-3A:
Vi tror to hester er tilstrekkelig i dette løpet, og tror at den yngste er best og setter 7 Voje Spika først. Hun har fantastisk fin kapasitet denne fireårshoppa, selv om hun hadde en dårlig dag på jobben sist på Bjerke, men da stod hun feil til. Kjører Thor Borg feilfritt i kveld, tror vi det er en vinner.

5 Torpana vant tretten løp i fjor, og kommer nå tilbake etter tre måneders pause. Her bærer det trolig tidlig til tet, og da kan det bli ledelse hele veien. 1 Sibbe gjorde en strålende sisterunde sist og kom alene til mål. Gjorde en knallsterk opphenting etter startgalopp nest sist, men Frode Hamre har ingen tro på sin hest i kveld. 25 varmegrader og klart skjerpet motstand, var Frode Hamres klare melding til oss søndag formiddag og da dropper vi Sibbe fra kupongene.

Form er det også på 9 Pepp Evy (men bedre hester imot nå) og 6 Hilderid (men vil ikke vinne travløp for tiden).
Rangering V5-3A: A: 7 B: 5-1 C: 9-6-3-2-8-4

V5-4A/V5-1B:
Selv fra spor åtte klemmer vi til med 8 Bungalow Bill i dette løpet. Når Frode Hamre melder til oss at det er stallens beste vinnersjanse søndag, må vi følge, da Frode er svært flink til å vurdere egne hester. Hesten har galoppert litt i USA, men i følge Frode skyldes dette utstyrsproblemer. Her kommer Frode til å ladde fra start og han tror på vinnersjanse selv fra dødens, da dette er en riktig fin hest.

5 It's Over Hanover kommer til å bli tungt betrodd i dette løpet, men Tjomsland-traveren imponerte ikke sist på Jarlsberg etter et fint løp. Vant greit fra tet i norgesdebuten, og sprint er garantert en fordel, men motstanden er bra og treårshoppa må være bedre enn vist for å vinne, tror vi.

1 Glady L. gjør en svært interessant debut for Bo Westergaard og fra et perfekt innerspor bak bilen er det ikke utenkelig at Bo kan sitte foran. Glady L. har tidligere vært svært variabel i prestasjonene, men duger veldig godt de dagene hun vil.

7 Askens Fuji har utviklet seg flott de siste månedene, men sjuendespor bak bilen og sprint er neppe optimale betingelser for Tengsareid-traveren.3 Negotiable dukker opp i regi Bo Westergaard, og kan være farlig direkte. Gjorde flere fine løp i regi Ove Kenneth Karlsen i fjor, og tredjespor bak bilen er en fin utgangsposisjon.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 5 B: 1-8-7 C: 3-10-11-4-9 D: 12-6

Annonse: Klokkene viste 15.4/500 nylig. Rolf Lerum lanserer en helt bortglemt hest i V5-3B på Sørlandet

V5-5A/V5-2B:
Mer Hamre i V5A-finalen og nå med en kaldblods og Frode mente faktisk at dette er hans beste vinnersjanse søndag. 9 Lauvås Jejo har gjort seg helt om i sine siste starter. Kanongod vinner fra dødens tredje sist, galopperte seg bort nest sist og satt bom fast som klink vinner sist. 2100 meter er ikke noe problem for hesten og motstanden er svært overkommelig denne søndagen og Lauvås Jejo kan være en frekk banker.

2 Sjerpen utstyres med Eirik Høitomt og feilfritt duger Sjerpen. Har galoppert litt den siste tiden, og således er det litt spørsmål rundt formen, men selskapet er billig. Form er det definitivt på 11 Ranlem Tor (god treer sist etter pause), 8 Mustang (går mest på det jevne, men dønn riktig motstand nå) og 10 Holt Mina (står flott inne i dette løpet og riktige betingelser nå). 1 Tekno Viktor trodde vi på nest sist i V75, men fireåringen innfridde ikke og blir kun en minioutsider her.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 9 B: 2-11-8-10 C: 1-5-3-7 D: 6-4-12

V5-3B:
Her er det bare å trekke i hatten. Mange middelmådige hester på farten og svært uoversiktlig lavgrunnlagsløp. 7 Chief Photo er ingen stjerne, men fireåringen er travsikker og god fra start. Her kan det bære rett til tet og da skal det være en brukbar vinnersjanse for Fast Photo-sønnen.

6 Sparksandflyin' gjorde en ålreit debut sist på Forus. Holdt da brukbart stand fra tet til sølv, og med et løp i kroppen er nok Wiig-traveren forbedret søndag. 12 J.T's Gold sloknet fra tet i debuten, men er muligens bedre bakfra og motstanden er svak. 11 Thai Orlando har skuffet i sine første løp, men kan vinne mot så svak motstand.

3 Emira Dream er heller ingen stjerne, men har i det minste trukket et bra sporFrode Hamre hadde ingen tro på 5 Delicious Hunter, og ble veldig overrasket om den vant. Fungerte dårlig i debuten for Frode og galopperte flere ganger og viser heller ikke noe i trening.
Rangering V5-3B: A: 7 B: 6-12-11-3 C: 8-10-2-1-5-6-9

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Sørlandet

V5-4B:
Han blir formidabel favoritt, seiersmaskinen 2 Conclude i den fjerde B-avdelingen. Men før eller siden tar det imot for den flittig startende Conway Holl-sønnen til Øystein Tjomsland og sist vant Conclude uten å imponere i det hele tatt. Det kan ha vært slik at det solide løpet fra Grand Prix-helgen satt i beina da, slik Tjomsland antyder, men det kan også ha med at Conclude begynner å merke et tøft løpsprogram.

Motstanden blir også stadig bedre og vårt soleklare motbud her må bli 5 Maldini Di Quattro. Femåringen till Frode Hamre kommer nå til tilbake etter behandling og har sett strålende ut i trening. I kveld setter Frode på jordblender for å få hesten mer travsikker og ikke glem at denne karen ga Super Challenge kamp til døren i et V65-løp på Bjerke tidligere i vinter. En feilfri Maldini Di Quattro kan vinne fra dødens og er kun markert på utrolige seks prosent i formiddagstimene søndag. Se opp.

4 Opus One F.H skuffet muligens litt og var klart slått av Conclude da. Men gjentar Opus One F.H seiersløpet fra nest sist, er han i seierskampen her. Vi synes disse tre hestene skiller seg ut her, selv om det er form både på 6 Options Blue Chip (hvor havner denne fra spor seks), 12 Be My Love (iskaldt herfra) og 8 Bullmeister (imponerte ikke i Bergen sist, og vant mot skrøpelig motstand nest sist).
Rangering V5-4B: A: 2 B: 5-4 C: 6-12-8-7-10 D: 1-11-9

V5-5B:
De har variert i prestasjonene den siste tiden, stallhestene til Bo Westergaard, men vi prøver likefullt med 8 Atlantic Ås som favoritt i det som ser ut som en fartsfylt V5-B finale. Atlantic Ås skuffet både nest sist på Drammen og sist på Jägersro, men sitter Atlantic Ås på skuddhold her i sluttfasen er han kapabel til å blåse hele gjengen.

Uviss form er det også på den sannsynlige tethesten 4 Loverboy Pellini. Har galoppert i sine tre siste starter, og heller ikke vist voldsom stridsmoral den siste tiden. Får Høitomt dempe litt i front, kan han uansett vinne dette. 3 M.T Cherokee var god toer bak John Paul's Legacy nest sist i Bergen, sist galopperte hesten i tetkampen i den første svingen. Frode melder at hesten er fortsatt fin i trening og med klaff på løpet kan han vinne.

1 Løb Cowboyland satt bom fast i lederryggen på en god Rembrandt November sist i Bergen i debuten for Refsland/Tengsareid. Fra et nydelig innerspor er det ikke helt iskaldt i kveld, mot favoritter med usikker form. Kanonform er det også på gamlingen 6 Ronald Star og unngår Solberg dødens her, er det vinnerform på Juliano Star-sønnen. 10 French Design var godkjent sist, og går sikkert framover med løp i kroppen. Passes litt. 7 Mysterious skuffet litt sist og nest sist, men spurtet strålende til andre bak Gliding Myth tredje sist.
Rangering V5-5B: A: 8 B: 4-3-1-6 C: 10-7-2-5 D: 9