Favoritter i kø i Stavanger

Foto: hesteguiden.com

Og således er det fare for lav utbetaling på Forus. Sjekk våre Forus-tips.

Det er en svært favorittpreget meny som tilbys spillerne på Forus travbane i Stavanger denne tirsdagen, men det skal som kjent ikke skje mye før det blir penger ut av det på slike omganger.

Sportspills meny tirsdag:
V5 Momarken: Tornadoen stormer videre
Oddstips: Barcelona viser vei
Oddstips 2: Benfica viser hjemmestyrke
Lunsjtips Drammen: Tar sin sjuende seier

Vi velger oss bankeren i et amatørløp denne tirsdagen. 2 Ride Pointer i V5-2 så rett og slett lysende ut for sin eier og kusk Einar Nedrebø nedober oppløpet forrige tirsdag, og tok enkelt ned gode Premance Simono. Det var Ride Pointers andre løp etter pause, og etter å ha skuffet fra tet (var stri i tet da) i sin første start etter pause nest sist, var det en kraftig forbedret Ride Pointer vi fikk se sist. Ride Pointer gjorde flere svært gode løp i våres og formpilen peker altså rett vei. I kveldens løp er det mer eller mindre tetgaranti for Ride Pointer og mot tildels begrenset motstand, må det være en topp vinnersjanse for den femårige vallaken til Einar Nedrebø.

Klikk her for å se våre V5-tips til Forus

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (kommentatorfeltet finner du under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

Den første storfavoritten møter vi allerede i V5-1 i form av formtoppede 3 Vinnivinn. Og i en feilfri utgave er det naturligvis en svært god vinnersjanse for Wiig-traveren. Men Vinnivinn er en galopplysten krabat, og selv om travet har stemt bedre i det siste, er det fortsatt høy galopprisiko. 2 Ovedølne står atter en gang fint til på strek og selv om også dette er en svært usikker herremann, kommer Ovedølen til å lede lenge i kveld. 7 Dan Pål så lenge ut som en vinner på Jarlsberg sist (hadde gitt oss 4600 kroner tilbake på lillebongen ved den anledningen), men ble skakk ut mot oppløpet og måtte kjøres på sikkerhet. Vesentlig enklere i mot i kveld og Dan Pål kan vinne et slikt løp. 1 Bidden er ikke spesielt god fra start, men går til mål og leverte et flott oppløp sist. Kan avlegge sitt maidenship i kveld, dersom de antatte forgrunnsfigurene roter seg bort på galopp. 5 Almina har vunnet V75-løp og møtte for gode hester sist. Tilbake i mer vante omgivelser, er også Djøseland-hoppa en mulig vinner. 4 Svenno så slått ut omtrent hele veien sist, men vant tilslutt enkelt. 11 Åspe Viktor kan fortsatt en del.

To hester gjør opp?
To hester skiller seg ganske så klart ut i V5-3. Det var flott stil på 1 Seaman sist i sitt debutløp. Kusk Kenneth Handeland hadde mye igjen i treåringen over mål, og det kan være så enkelt ut at dette løpet leder Seaman fra start til mål. 6 Power Va Bene ledet til ut på oppløpet sist, men galopperte da som trolig vinner. Ikke helt utenkelig at rutinerte Rune Wiig kan klare tet fra sjettesporet i volta, og kapasitetsmessig er Power Va Bene bra. Bak disse er det langt mellom profilene. 8 Nighttrain Shadow gjorde en Norgesdebut helt på det jevne i Bergen sist, men med rygg på den mulige tethesten Seaman, er det kanskje ikke helt umulig. 5 Emil Wibb har kapasitet, men det ender trolig i galopp igjen. 4 Maksi Jet har kun gjennomført et travløp og viste ingenting spesielt da. Kommer nå ut etter noen måneders pause og er muligens forbedret.

Her kan du levere Sportspills eksperttips til Forus

50 000 kroner er det til vinneren i et litt uoversiktlig treårsløp i V5-4. Rune Wiig velger å kjøre 3 Leticia og det blir også vårt førstevalg. En ganske enkel hoppe dette, men hun overrasket positivt i en kvalifisering til Hoppekriteriet tredje sist som treer i mål. I finalen var ikke hoppa god nok og sist var det tidlig game over. Fint startspor i kveld og det kan være tet hele veien. 5 Halleluja O. holdt på å detonere en V75-bombe av dimensjoner nest sist som toer bak Variete og nærmet seg denne mye nedover oppløpet. Sist ble det startgalopp, er en het seierskandidat i kveld. 6 Support Her trengte trolig løpet sist, ned en klasse i dag og duger godt her. 1 Continental Woman holdt koken flott etter en tøff åpning sist, er i utvikling og startsporet er ypperlig. 8 Harbour L. står litt til på tillegg, men i et lite felt kan velkjørende Svein Ove Wassberg og Harbour L. få en fin posisjon underveis. 10 Thierry News skuffet litt sist, men fikk et upassende løpsopplegg og er et mulig skrellbud. 7 Piece Of Heaven viste fin fart tidligere i sommer, men har galoppert mye i det siste.

Annonse: Øivind Grøstad med over 50 000 innspilt torsdag/lørdag. Tirsdag er det nye kanonobjekter

Tung favoritt blir 3 Made By Lendalund i V5-finalen og det er naturligvis en topp vinnersjanse for den seiersvante Mikkelsen-traveren. Har gjort gode løp hele veien, og står flott til i kveld. Motbudet er først og fremst 2 Gigant O. Det er slett ikke utenkelig at Wiig-traveren vi sitte foran i kveld (dersom han klarer å svare ut Made By Lendalund). Ikke glem at Gigant O. var knallgod vinner fra tet på Sørlandet 15. august og enkelt avviste vinneren av Bergens treårsfestival Glideable Volo nedover oppløpet ved den anledningen. Har kanskje ikke innfridd etter det, men kveldens utgangsposisjon er ypperlig. Rune Wiigs andre hest i dette løpet, 9 Astral Projection, har også levert meget fine løp i det siste. Var en flott vinner for Lars Anvar Kolle sist, og den flinke stalljenta til Rune Wiig, Brit Lea, har fått et sjeldent fint oppsitt i kveld. Astral Projection kan vinne her også, spesielt om det blir kjøring mellom Gigant O. og Made By Lendalund. Bak disse tre det tynt, og vi blir svært overrasket om noen andre blir ropt etter V5-finalen.