*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Favoritter i kø i Bergen

Foto: Hesteguiden.com

Det ser svært gjennomsiktig ut på Bergen travpark torsdag. Sjekk våre travtips.

Bergen travpark inviterer til sin andre travkjøring i 2012, når den idylliske travbanen i Åsane nord for Bergen byr på dobbel V5 torsdag. Kvaliteten på løpene bærer preg av at vi er midt på vinteren og det er tynne felter i de fleste løpene og stor kvalitetsforskjell på hestene. Vi kjører derfor bankerfritt i begge V5-spillene.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Bergen travpark

V5-1A - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Etter en velfortjent ferie på sydligere breddegrader er Åsbjørn Tengsareid tilbake i løpsbanen torsdag. Den regjerende Forus-championen gjester som vanlig Bergen travpark og har flere fine vinnersjanse denne torsdagen.

I V5-1A blir han stor favoritt med kapable 10 Precious Boy som galopperte seg bort som 1,3 oddser på Forus i sitt siste løp for halvannen måned siden. Den danskfødte femåringen har ellers levert solide løp, og trenger neppe å være i toppform for å legge dette feltet på rygg. Klart førstevalg og en bankerkandidat.

2 Triple Trouble T. har gjort to fine løp i Bergen etter ankomsten fra Østlandet. Flott startspor torsdag og med ytterligere fremgang kan han muligens gi storfavoritten kamp. 8 Harmony Ribb kunne ikke hente allverden sist torsdag i en rask avslutning. Gjorde et bra seiersløp nest sist, men har trukket et vrient startspor her. 4 Sophie Joiner var klart forbedret sist og er trippelaktuell her, mens en eventuell feilfri 1 No Limit Lavec har vist kapasitet og kan være en liten fidus sammen med formkusk Øyvind Austevoll i et svært ujevnt felt.
Rangering V5-1A: A: 10 B: 2-8 C: 4-1-3-6 D: 9-11-7-5

Klikk her for å se våre V5B-tips til Bergen travpark

V5-2A - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Amatøren Kjell Sunde har en riktig fin fireåring i 8 Vertigo Prins som må få favorittstempelet i dette løpet. Dessverre har Vertigo Prins gått glipp av flere topplasseringer da starthurtigheten har vært helt fraværende. Torsdag er det bilstart og det hjelper nok godt på for både hest og kusk og er Vertigo Prins på skuddhold ut mot oppløpet blir ikke fireåringen lett å avvise.

5 Førlands Faksen er kanskje enda mer fartsfylt, men ditto usikker. Tjordal-hesten har vist fryktelig fart mellom galoppene utover høsten og vinteren og vinner trolig feilfritt. På kapasitet skiller disse to seg klart ut, men amatørkusker er ikke de letteste å sveive inn. 1 Hogsnes Kongen ble kjørt av sin svært hyggelige eier, Rune Ellingsen, sist og hadde muligens utfordret gode Dag Viktoria om seieren da uten oppløpsgalopp. Står tøft inne på pengene her, men kapasiteten er bra, startsporet likeså.

2 Tjomsen nøyer seg med å gå i sitt eget tempo, og foreløpig har ikke det vært nok til å vinne. Startet hele 18 ganger som treåring i fjor, og er en klar trippelkandidat her. 9 Huldre Lykke rangeres foran, selv om formen er usikker etter lang pause. Viste veldig fin fart i fjor vår i flere løp.
Rangering V5-2A: A: 8 B: 5-1-9 C: 2-6 D: 4-3-7-10

Annonse: Klokkene lyver som kjent aldri og Rolf Lerum byr på en "klokkevinner" til saftig odds i V5-4A

V5-3A - Varmblodshester. 2100 meter voltestart
Fjorten hester til start i dette monteløpet, men det er fryktelig langt mellom godbitene. Favoritten er soleklar, 6 Goal Pointer. Etter et strålende seiersløp (trav) nest sist, ble hesten storfavoritt i sitt siste løp. Da måtte Goal Pointer strekke våpen for en smygkjørt Noah Cæsar, men gjorde uansett et flott løp. Goal Pointer trives i monte og må ha en flott vinnersjanse her.

12 Conway Holl har vist knallform i trav den siste tiden, og gjør sitt første løp i monte. Med flink rytter kan Tengsareid-traveren vinne på direkten i billig lag. 10 Manstrong vant overraskende i monte nest sist og bekreftet form mot tøffe elitehester i et travløp i sin siste start. Kan vinne igjen. 14 Glide har vunnet mange løp i monte, men formen har vært usikker lenge nå. På gamle meritter er selvsagt hesten aktuell her.
Rangering V5-3A: A: 6 B: 12-10-14 C: 1-7-9-4-13-3-5-8-11-2

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart
Hesten med det festlige navnet, 5 Veslefrikk med Fela, blir vår favoritt i dette kaldblodsløpet. Den nyss blivne fireåringen innfridde som vårt drag 24. november og feilet i et lovende angrep i sin siste start. Fine forutsetninger her og uten galopp tror vi på seier for Austevoll-hesten.

13 Skaffer Elden vant det løpet som vår favoritt galopperte seg bort i sist, men står nå 20 meter tøffere inne i løpet. Dog tåler Skaffer Elden å gjøre mye jobb underveis og kan vinne igjen. 2 Fjell Spik fikk maks som tredje sist, men nå setter Åsbjørn Tengsareid seg opp og motstanden skremmer ikke. 10 Annegull har fin fart og dersom hoppa får gode rygger å gå i underveis, kan hun speede ned denne gjengen.

1 Espeset Julie vant sikkert til 50 ganger pengene sist og holder hun seg på beina igjen, kan det bli ny seier. 4 Tun Tora var god i seiersløpet nest sist, mer på det jevne sist.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 5 B: 13-2-10 C: 1-4-11-14-3-6 D: 12-9-8-7

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Åsbjørn Tengsareid på farten med en ny storfavoritt her, 8 Top Line. etter to fine seiersløp skuffet hesten mye på Sørlandet i sin siste start. Møtte riktignok meget gode Sexy Dirty Money den dagen, men trakk seg uansett skuffende enkelt fra tet. Kommer nå tilbake etter nesten to måneders pause og møter svak motstand. Klart førstevalg skal vallaken være, men vi strør på med et par garderinger.

1 B.B.S. Bigbeauty ga oss 36 000 kroner da hoppa vant overraskende tredje sist etter en strålende styring av Johan Sundgren. Har galoppert seg bort i sine to starter etter det overraskende seiersløpet. Nå er startsporet perfekt og hoppa må være seiersaktuell herfra. 3 Shocking Love var seig og god fra dødens nest sist til fjerdeplass, sist kom aldri hesten inn i et temposvakt løp og den prestasjonen velger vi å se litt over. 6 Habana Girl hang fint med fra tredje innvendig sist, fra dette startsporet blir det mer sjanseartet og hoppa har ikke tidligere vært den som trives i sporene i sisterunden. 4 Super Saico er definitivt ingen stjerne, men motstanden er svak.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 8 B: 1-3-6 C: 4-2-10-7 D: 9-5

Klikk her for å se våre V5A-tips til Bergen travpark

V5-3B - Kaldblodshester. 2600 meter voltestart
Kun åtte hester til start i dette stayerløpet og vi ser kun tre vinnerkandidater. Skulle 9 Tomdin Ø.K holde seg på beina, tror vi Øksnevad-traveren viser konkurrentene bakskoene her. Tomdin Ø.K. har voldsom kapasitet, men galoppene har kommet tett hele veien. Langløp er garantert en fordel og fireåringen kan få en velfortjent seier her.

Ti år gamle 5 Dag Terna har kommet strålende tilbake etter morsplikter og gjorde en strålende høstsesong med seks seire på kun elleve forsøk. Solid avslutning til sølv bak gode Åspe Viktor sist og storformen sitter i. Øyvind Austevoll hadde som hoppa et strålende andre halvår i fjor og kan fortsette suksessen her.

8 Tekno Viktor har ingenting imot langløp. Men Tekno Viktor er også usikker på beina og må være på topp for å slå våre to favoritter. 6 Polar Høvding hadde normalt vært en vinnerkandidat her, men skuffet voldsomt i debuten for Ove Wassberg og må være kraftig forbedret for å vinne dette.
Rangering V5-3B: A: 9 B: 5-8 C: 6-7 D: 3-2-4

V5-4B - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart
Vi gir oss ikke med 1 Kandidaten og i et løp med mange vinnerkandidater setter vi vallaken først. Flott avslutning til tredje sist, og er garantert et fint løp fra sitt innerspor her. Åsbjørn Tengsareid får sjansen bak tømmene nå og kanskje er det ham som får ut det lille ekstra av sjuåringen.

9 Krøsus er en V75-hest på sine gode dager og kommer nå tilbake etter sju ukers pause. Blir amatørkjørt nå, men Solveig Maria Fosse har vist at hun duger bra som kusk. 2 Willomen var kraftig forbedret igjen sist, etter noen løp på det jevne. Fra et fint startspor kan Willomen vinne igjen, sammen med nestor Ove Wassberg. På kapasitet er det ingen tvil om at 4 Stilfaksen er god nok. Galopperte i et svært lovende angrep i den siste svingen sist, nå prøver Harald Inge Hagen seg som kusk. Vi er ikke sikre på at det er en ubetinget fordel.

8 Gjerde Åsar er stadig vrien å bli klok på. Burde vunnet sist, men er nok best bakfra nå på sine eldre dager. 5 Bottolf holdt fint fra dødens sist, men vi synes hesten har begynt å vise de samme tendensene nå som i Trøndelag tidligere i karrieren. Han mangler det siste lille for å vinne.
Rangering V5-4B: A: 1 B: 9-2-4 C: 8-5-6-3 D: 7

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bergen travpark

V5-5B - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
4 Village King hadde ingen problemer med å innfri som folkebanker og 1,6 oddser sist og torsdagens oppgave er ikke spesielt mye tøffere og det må være en strålende vinnersjanse for den staselige Storetvedt-traveren påny. Det ser ut som det blir tidlig tetkjenning også her, og Village King er uten tvil en bankerkandidat.

9 Peter Plys var meget positiv første gang ut for Harald Inge Hagen. Satt litt stengt nedover oppløpet da, men hadde nok ikke blitt bedre enn treer uansett. Peter Plys har kapasitet, og står klar til å overta dersom favoritten skulle ha en middels dag på jobb. 7 Best Of Boszorg har vist seg klart forbedret i sine siste starter og var klart godkjent etter et litt krevende løp sist. Spor sju er selvsagt ikke ideelt, men hesten er i form.

3 Troubador G.T. var fin i seiersløpet tredje sist, men har ikke vært mer enn på det jevne i sine to siste løp. 8 Shocking Victory varierer stadig i prestasjonene (helt på det jevne sist, flink gangen før), og har i tillegg tapt sportrekningen her.
Rangering V5-5B: A: 4 B: 9-7 C: 3-8-5-1-10-6-2

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.