Gå til sidens hovedinnhold

Feier konkurrentene av banen

Forus Open står på plakaten i Stavanger i dag, og alt annen enn seier til franske Rapide Lebel vil overraske oss stort, i en relativt oversiktlig V65-rebus denne søndagen. Sjekk våre V65-tips her.

Klikk her for å se våre V6-forslag.

Det er et monster av en hest publikum i Stavanger vil få oppleve i Forus Open med hele 1 million kroner til vinneren denne søndagen, og vi er rimelig sikre på at 10 Rapide Lebel peker lang nese til sine konkurrenter i V65-5 også denne gangen. Etter et knepent tap for Brioni i Elitloppet var franskmannen en totalt overlegen vinner i Finland på 12.8 full vei i den siste starten, og vi snakker da trolig om verdens beste hest pr. dags. dato.

Med tre strykninger i løpet (4 Cromwell, 6 Libeccio Grif og 8 Joke Face) er det bare for dyktige Eric Raffin og kjøre feilfritt første 200m, så drar han i høyretømmen og blir bukket til tet av lederen 2 Torvald Palema. Kusken kommer neppe til å dempe noe på tempoet, og han kommer da trolig bare til dra kreftene ut av motstanderne på sisterunden. Vi tror spenningen ligger i hvor langt foran konkurrentene 6-åringen er til slutt, og hva vinnertiden vil bli. Vi tipper Ginger Somolli-sønnen lander på rundt 10.5, og de øvrige i løpet må da trolig belage seg på å kjempe om sølvet.

Vår rangering: A: 10 B: 2-9-5 C: 1-7 D: 3

V65-1, 1600 meter autostart
De fleste av deltagerne i dette sprintløpet er ”over the top”, og vi synes at 3 Finders Keepers har en helt skreddersydd oppgave foran seg. Herdet i tøffe omgivelser i Sverige, og dersom kusk Åke Svandstedt fyrer av 10-åringen fra start, tror vi på umiddelbar tetkjenning. Fra spiss blir da ikke 10-traveren enkel å slå, og etter å ha avsluttet flott til fjerde på sterke 11.5 i den høyeste divisjonen på den andre siden av kjølen i den siste starten, tror vi formen er noe nær på topp. Vi tror sterkt på seier, og garderer da følgelig ikke.

En fin rad står 4 I`M Simonis Molar med, men Westergård-traveren har konkurrert i veldig billige omgivelser (og samme klassen som vår banker holder han ikke), mens det ser tungt ut for 5 Navy Seal U.S. å komme tilbake på topp (ikke vist mye av verdi i år). Det fine løpet kan 9 Playful få, og vi tror Gundersen-traveren er den tøffeste opponenten til favoritten i løpet.

Vår rangering: A: 3 B: 9-4-5 C: 6-7-8 D: 2-1

Annonse: Grøstad/Lerum serverer en frekk banker i V65-6, tipsene finner du her!

V65-2, 1600 meter autostart
Vi har blitt imponert av 1 Winmecredit i regi Frode Hamre, og dersom 4-åringen ikke skulle bli sittende fast i fra et litt sjanseartet innerspor (ikke lett å forsvare teten fra dette sporet på en sprint på dagens arena), legger alt å dømme Credit Winner-sønnen på til sin tredje strake triumf på norsk jord. Dønn overlegen på 14.6 over en sprint i Drammen i den siste starten, og dagens konkurrenter er ikke spesielt mye bedre enn de var den gangen.

Etter at Bo Westergård bommet starten noe helt fryktelig i den siste starten fullførte 10 Thai Olympic veldig godt til sølv på 15.0 full vei bak gode Onion F.H., og på en distanse som trolig passer langt bedre i dag, tilmåler vi den fartsfyllte 5-åringen solide vinnersjanser. Det ser litt tungt ut for 12 License Plate fra et vondt spor, men med forventet tøft tempo på forestillingen skal ikke speedkula til Jeppe Juel regnes helt bort.

Vår rangering: A: 1 B: 10-12 C: 2-5-3-7-8-11-4-6-9

V65-3, 1600 meter autostart
Helt perfekt til i dette sprintløpet står 3 Hitchcock, og etter at Hamre-traveren har fått ladet batteriene litt etter en rekke sterke løp i våres, tror vi den flotte 5-åringen skal ha et bra bud på den gjevest sjekken på lydende 100.000 kroner. Sporet er perfekt i dag, men dagens konkurrenter holder høy klasse (så noe dekket bord kommer ikke Windsongs Legacy-sønnen til).

Variable 10 Mysterious skal være snakk om en het vinnerkandidat på sitt beste (rågod ved triumfen på flotte 11.8 i den nest siste starten), mens duoen 1 Rex Ribb (på vei mot full form men noen løp i kroppen etter litt pause, men sporet er sjanseartet i dag) og 5 Sune Palema (skuffet i år, men kapasiteten er udiskutabel) også må tilmåles solide vinnersjanser. En hest som 6 Italiano er heller ikke bort på en god dag, men da må den kapable Wiig-traveren gå feilfritt for å kunne gå helt til topps.

Vår rangering: A: 3 B: 10-5-1-6 C: 2-11-4-9-8-7

V65-4, 1600 meter autostart
Rex Rodneys Ærespris er etter vårt syn det beste løpet hele denne Søndagen, for når formsterke Onion F. H blir et sistevalg så sier det sitt om kvaliteten på løpet. Vi setter det røde fenomenet 1 Trinite Des Vals først selv med tanke på at hun blir overflydd, men måten hesten vant på den siste helgen i mai på sterke 10,5/1609m inngir tillit. Så bare Eric Raffin kommer seg ut fra innersporet så er vinnersjansene store, men den fukse hoppa virker klart giftigst med ryggløp.

3 Select Yankee var fantastisk i fjor for Kung Åke, men i år har det vært litt stang ut. Står denne gangen helt riktig til spormessig, så bare han ikke havner for langt bak (Normalt ikke noe lyn ut) så er Yankee Glide-sønnen tung tilslutt.

10 Tucson var kanskje den beste tre åringen i Frankrike i fjor, men i år har det gått litt på tverke selv med over 500.000 innkjørt. Kommer ut i Sebastian Guarato regi (mannen bak Rapide Lebel) og selv om det er sprint skal Coktail Jet-sønnen tas på alvor.

6 Glideable Volo gjorde en fryktelig bra prestasjon på Solvalla når han landet på sterke 10,9/1609, og vi synes at Hamre-traveren bør vies litt oppmerksomhet i dag. 5 Orali fungerte ikke som best under elitlopshelgen, men hadde muligens vunnet uten galoppen inn oppløp. Nå skal hesten til familien Juel opp til eksamen, men vi skal huske på at dette er kanskje den beste hesten Jeppe Juel har hatt i sin varetekt. 8 Blactuxwhitesocks var bra på Leangen, men fra dette sporet på en kjapp bane synes vi det ser litt tungt ut å gjenta den siste bragden.

Vår rangering: A: 1 B: 3-10-6-5-8-4 C: 7-2-9

V65-6, 2990 meter voltestart
Aarbakke Maraton over 2990m, der favoritten blir 11 Quito De La Creuse som har vært fantastisk i år med seks seiere på åtte starter. På Solvalla der han ble nummer fem ble det litt kluss med posisjonene, men hesten hadde fin fart over mål. Bare Jean-Francois Senet kjører etter Skandinaviske forhold så er vinnersjansene fine for den syv år gamle vallaken.

5 Niveau De Vie er den beste norskeide vinnersjansen (Vigdis Teigland Johansen). Daguet Rapide sønnen er fryktelig bra for grunnlaget sitt og har imponert i sine to siste løp for Åke Svanstedt. 13,4/2140 m sist lar seg høre, og den lange distansen skal ikke være noe problem for den sterke fireåringen. Vi er litt inne på at han er god nok for å gå en høy 14-tid over dagens distanse, og det bør gjøre ham veldig seiersaktuell.

15 Laughing Stock er Danmarks beste stayerhest som alltid har en fryktelig speed siste 500m når han får gå i rygg i det lengste. Så blir Morten Juul sin kjæledegge dratt opp i siste runden kan han speede inn til seier. 10 Pedrito Du Vallon er en bra stayer som står 20m bedre til kontra favoritten på Solvalla, og med rutinerte Pierre Vercruysse i sulkyen skal han ikke glemmes.

3 Nash As er den klart beste strekhesten, og i en feilfri utgave ender han i toppen. 14 Price De Montfort blir mye betrodd, men han er klart best under skal, men han kan springe foran sulky også. Det var noe verdens beste montehest beviste under Kymi Grand Prix helgen i Finland, men det skal sies at motstanden den dagen var skral.

6 Odysseus er klart god nok til å vinne Aarbakke Maraton, men det nytter ikke og tape 30-40m fra start som Pål Buer ofte gjør på volte med denne hesten. I vanlige grunnlagsløp på Forus der han er overlegen går det greit, men vi fikk et eksempel i stayerløpet på Klosterskogen hvor håpløst det blir med en dårlig start i disse løpene. Hesten stod da 40 meter foran Juggle Face fra start, men inn i den første svingen var Kolgjini-traveren likt med Buer.

Vår rangering: A: 11 B: 5-15-10-3-14 C: 4-6-12-7-13 D: 1-2-8

Spilleforslag
Til V65-løpene på Forus har vi satt opp tre spilleforslag (V6) på hhv 135, 450 og 2160 kroner (samlebong 20 ganger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

PS!Vi går kun for seks rette denne søndagen, og får da dobbelt betalt ved klaff (men fraskriver oss retten til utbetalingen på fem rette).

Innleveringsfrister Forus
V5 kl. 13.15 (løp 2-6)
V65 kl. 15.05 (løp 7-12)
DD kl. 16.45 (løp 11-12)

Kjøp en bong og se løpene fra Forus gratis på www.rikstoto.no i dag.