Vi er vel i gang med en ny strålende trav- og galoppuke. Også denne helgen byr Rikstoto på Super Saturday med internasjonal V75 på Mantorp og ikke minst GULLJACKPOT i V75 på Jarlsberg lørdag kveld. På nasjonaldagen søndag 17. mai er det som vanlig stevne på Øvrevoll med internasjonal V64, men søndagen byr også på Copenhagen Cup og internasjonal V75 fra Charlottenlund.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Før vi kommer dit skal vi gjennom blant annet gjennom en innholdsrik tirsdag. Den innledes med V4-lunsj på Hagmyren. Mandag ettermiddag byr Momarken på internasjonal V65/V4, mens det mandag kveld er stor jackpotomgang i V64-spillet fra Axevalla med 1 837 778 SEK ekstra i sekserpotten.

Flotte gevinster i V65 på Jarlsberg søndag 10. mai
Det ble flott treff for undertegnedes største V65-forslag (innl. pris kr 1 890 kr) i V65-spillet på Jarlsberg søndag kveld. Storfavoritten 5 Elegant Ima innfridde som banker i V65-1, men både 1 Kjennesgodtut (57,5 prosent) og 7 Moe Tyr (56,4 prosent) sviktet i sine respektive løp. Dermed ble det flotte 13 801 kr i utbetaling. Totalt ble det klaff for seks andelslag på Eksperten.

I denne artikkelen skal det heretter handle om Momarken og tirsdagens internasjonale V65-omgang. Her er det spillestopp kl 16.20, mens V4 som innledes i V65-3 har spillestopp kl 17.10. Det er en flott omgang som venter og Jarlsberg-trener Vidar Hop blir min nøkkelkusk da han både kusker den ene av mine to V65-bankerer, min DD-banker og min favoritt i V65-1.

Mons nekter å tape
Vidar Hops aller beste vinnersjanse i dag er nok 3 Mons i V65-3/V4-1. Den Arthur Bø-trente fireåringen har gjort fem starter i 2020 og vunnet samtlige. Totalt står hesten med seks seire og to andreplasser på ni starter i karrieren. Imponerte i seiersløpet sist da det ble langt fram fra køen, men viste sitt vinnersting og var først på streken. Mye bedre forutsetninger i dagens løp med tredjespor bak bilen og teten er innen rekkevidde. Motstanden skremmer ikke, jeg lanserer 3 Mons som den ene av mine to V65-bankere og Mons blir også min banker i DD-spillet.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Nytt stortalent fra stall Gundersen
Geir Vegard Gundersen er i ferd med å sende ut sitt arsenal av herlige treåringer nå og søndag fikk vi se en ny oppsvisning av stortalentet Elegant Ima i V65-1 på Jarlsberg. I dag er det dags for løpsdebut for toppstammede 4 Broadway Sun. Denne gikk sitt prøveløp sammen med nevnte Elegant Ima og fulgte henne helt inn og landet på 16.4/2140 meter. Frode Hamre sender ut treårshoppa 1 Jolene B.R. i debut i samme løp i dag, og han er klar på at hans hoppe ikke har klassen til Gundersens hest. Fjerdespor i volta bekymrer kanskje litt for GV, men hans hester er stort sett veldig travsikre. 4 Broadway Sun blir stor favoritt i V65-2, men jeg spekulerer ikke og bruker ham som min andre V65-banker.

DD-banker fra Hop
Vidar Hop har som nevnt innledningsvis flere fine sjanser i dag og 10 Birk Faks er blant dem i V65-6/DD-2. Det er ganske bra klasse på dette løpet og det holder nesten V75-klasse. Men seiersmaskinen Birk Faks er en tøffing og selv fra bakspor, tror jeg Bø-traveren har den beste vinnersjansen i løpet og således spiller jeg 10 Birk Faks som min DD-banker.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Vinner direkte i Killingmo-debuten?
V65-1 er et uoversiktlig løp for kaldblodshester i lavt grunnlag, men jeg synes fem hester ligner heldekk. 8 Tin Indi gjør sin debut i regi Erik Killingmo og skal kuskes av Vidar Hop. Killingmo er opp på sin hest og fireårshoppa har vist fint talent tidligere. Det kan være en klink vinner direkte og 8 Tin Indi er en motivert spillefavoritt i V65's første avdeling.

Krysskrevende poengjakt
V65-4/V4-2 er stengt ved maks 400 startpoeng og holder således svak klasse, i det minste er det formløse hester på farten. Mitt objekt i løpet har et vanskelig åttendespor bak bilen, men 8 Under D'Cherry Moon har vist fine takter i det siste og har klart bedre form enn det programraden gir inntrykk av. Blir ikke allverdens betrodd, men jeg setter henne først på min rank i et løp jeg gardere meget bredt.

Overlegen på kapasitet
Det er ingen tvil om at 5 Djarpur Dry er den klart beste hesten i V65-5, men vallaken kommer til start med usikker form etter å ha galoppert seg bort i sine to siste løp. Det trekker heller ikke opp at kusk Gunnar Austevoll er uten seier siden 12. mars. Fungerer Djarpur Dry er det neppe snakk om saken, men jeg spekulerer og tar med åtte hester på de to største V65-forslagene.