Festen kan starte!

Foto: hesteguiden.com

Vi har en fantastisk helg å se frem til i hovedstaden med Kriteriet og Derby-finaler for alle klasser på søndag, men først skal vi igjennom en spennende V75-rebus på lørdag!

Klikk her for å se våre V75-forslag.

De sportslige godbitene står nærmest i kø, men høydepunktene er Bjerkebanens stayerløp over velvoksende 3140 meter for kladblodshester tett oppunder eliten samt Karsten Buers Æresløp for varmblodseliten hvor vinnerne kan kvittere ut hhv 100 og 125.000 kroner hver seg. To høyt doterte 3-årsløp står også på programmet, og det er i nettopp disse oppgjørene vi har funnet våre to bankere for dagen.

Feller samtlige til slutt?
Ja, vi har veldig god tro på at både 10 Duen`s Photo og 11 Benita Forte er fremst når pengene skal fordeles til slutt i hhv V75-2 og i den femte avdelingen. Førstnevnte er en type vi liker skarpt, og dersom denne 3-åringen unngår skader av noe slag fremover tror vi det kan bli en riktig blåser på sikt.

S.J.`s Photo-sønnen var et lekkert skue der han sprintet inn til en enkel seier på flotte 15.3 i den siste starten uten at kusk Bjørn Duestad plaget ham nevneverdig, og i en feilfri utgave tror vi ingen klarer å stå i mot vår første banker for dagen til slutt.

Fredagens oddstips: Leeds skuffer igjen
Øvrevoll fredag kveld: Vi byr på Larry igjen

Sistnevnte gikk et sterkt løp til sølv på 18.0 full vei bak årgangens klart beste hoppe Gone Juliane i den nest siste starten under krevende forhold, og etter galopp sist gikk Holm-traveren et toppløp. Vi tror ikke S.J.`s Photo-datteren er så usikker som raden kan tyde på (kjørte vel tøft om føringen via tredje spor sist), og mot konkurrenter som ikke skremmer vannet av noen har vi god tro på at den lekre hoppa avlegger sitt maidenchip på lørdag. Vår andre banker for dagen rapporteres å trene strålende for dagen, og da spiller vi med god tro.

Nettavisens V75-forslag til løpene på Bjerke kan du få kjøpt her!

To storfavoritter som innfrir?
Det er slett ikke utenkelig at både 11 Vesle Sjur og 1 Classic Grand Cru bokfører hver sin pinne i hhv V75-3 og i den sjette avdelingen i hovedløpene for dagen, men vi finner noen ankepunkter knyttet til dem begge. Førstnevnte innfridde som vår herlige banker på Jarlsberg i V75`en i den siste starten, og det var en kruttsterk vinner på flotte 24.6 full vei vi fikk se ved den anledningen.

Dagens lange distanse takler Lome Elden-sønnen bedre enn de fleste, men når treneren melder om at hun har hatt en del problemer med sine hester på stallen i det siste blir vi litt skeptiske. Det nytter ikke å være litt under pari dersom 5-åringen skal kunne ta sin sjette seier for året, og en hest som 5 Silkefaks (gikk 27.2 over dagens distanse i den siste starten, og en slik tid rekker langt også her) kan uansett vise seg å bli en lei nøtt å knekke.

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Når det gjelder 1 Classic Grand Cru i V75-6 så skal selvfølgelig sjansene for at den lekre Supergill-sønnen bokfører sin fjerde strake triumf være svært gode (og han får stå alene på vårt minste spileforslag), men når trener Steen Juul sier at han skal kjøre med åpent hodelag er vi ikke helt sikre på at 7-åringen forsvarer sitt innerspor. Vi har uansett veldig sansen for 6 Navy Seal U.S., og når den lekre Varenne-sønnen har bekreftet storform (det var sterkt og fullføre til sølv på flotte 12.5 etter et tøft løp utvendig sist) i de siste startene krysser vi tidlig.

Annonse: Øivind Grøstad byr på en bortglemt 30-oddser i V75-3 på Bjerke lørdag. Sjekk det draget.

Skuffet veldig sist syntes vi 2 Megaman Neo gjorde (ikke noe drag i Super Arnie-sønnen den gangen), men av en eller annen grunn har den kapable 7-åringen gjort sine absolutt beste løp på landets hovedbane de to siste årene. Det er desutten spennende nok når trener Trond Anderssen melder om at 18-prosenteren i spillet har fått noen skarpe galoppintervaller nå på slutten, noe som fort kan gi et løft.

Nettavisens to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner kan du få kjøpt her!

Øvrige vurderinger
V75-1: Vinnerkandidatene er mange i dette løpet med flotte 4-åringer spredt ut over tre distanser, men klart underspilt med sine snaue 12 % mener vi 9 Føynland Gutten er. Spikeld-sønnen var ute i den tøffeste kvalifiseringen til Derby i den siste starten, og når de der foran la inn en 25-runde til slutt var det lite å si på at Djøseland-traveren ikke helt kunne fullføre eget angrep via sporene. 4-åringen står dønn riktig inne i dette løpet, og kapasiteten på vår friske utgang på det store systemet er udiskutabel.

Favoritten 9 Fetter`n T.G. fortsetter å rade opp, men vi mener nesten bestemt at Elding-sønnen ryker på et nederlag her. Vi gikk i mot Gundersen-traveren i den siste starten også, men ved den anledningen holdt han på ny unna til seier. Vi har dog ikke latt oss imponere voldsomt, og mot veldig kvalifisert motstand fra et kultent startspor blir vi veldig overrasket dersom den sjette triumfen for året kommer her.

Tidlig aktuelle skal både 1 Næskvikk (utvikler seg stadig, og tet fra start til mål kan være et sannsynlig scenario)) og 12 Tangen Eld (ikke som best sist, men tilbake i toppslag sitter fort den åttende triumfen for året) være, og begge får en plass på våre tre minste spilleforslag.

V75-4: Vi støter her på et vidåpent hoppeløp for kaldblodshester, og bred gardering er å anbefale. Spennende til i sitt innerspor står 1 Sivfrøkna, og når vanligvis svært nøkterne Paal Gulbransen melder om et strålende treningsarbeid på Prins Juventus-datteren forut for denne starten må vi se opp for 19-prosenteren i spillet.

Vi husker veldig godt når 4-årshoppa var nær ved å holde unna for veldig gode Ness Tjo Alma på Drammen i sommer fra spiss, og med offensive Tom E. Solberg i sulkyen ser vi ikke bort i fra at tredjevalget leder rundt.

Ned en liten klasse går 5 Myhreng Eldi, og i en feilfri utgave skal 4-årshoppa være veldig seiersaktuell. Under utvikling er 4 Lykke Berit, mens det er spennende med Eirik Høitomt opp bak 2 Frøken Kiodol. Fra 20 meter tillegg mener vi 8 Kap Viktoria og 9 Smedanne skal være de mest aktuelle, og begge får en plass på våre tre minste spilleforslag.

V75-7: Denne rebusen avsluttes med et herlig varmblodsløp i relativt høyt grunnlag, og det er en rekke formsterke hester på farten (vi krysser av for ti av femten startende på vårt store system). Favoritten 2 Global Karanar imponerte oss ikke nevneverdig i comebacket sist, og selv om den storvokste Coktail Jet-sønnen trolig er forbedret med løp i kroppen har vi ikke ståltro på at han legger på til sin andre strake mot veldig skjerpet motstand fra et trangt andrespor (taper normalt en del ut selv om han går feilfritt, og når hestene fra 20 meter tillegg har løpesnor er dette langt i fra en optimal oppgave).

Vi setter dermed duoen 1 Uni Vivant og 14 Mysterious fremst, og vi ser ikke bort i fra at førstnevnte leder rundt om. Killingmo-traveren innfridde som vårt herlige skrik for dagen i den siste starten ved sin triumf på flotte 15.4 full vei, og som vi antydet foran starten sist peker formkurven kun en vei.

Sistnevnte har gått strålende løp i hele år, og fra sitt springspor på 20 meter tillegg med løpesnor forventer vi at den sterke Frome Above-sønnen løser ut i rett gangart. Da skal det i så fall dreie seg om en solid vinnersjanse, og Stareng-traveren burde etter vårt skjønn vært favoritt i løpet (kun snakk om et tredjevalg).

Spilleforslag
Til V75-løpene på Bjerke har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 144, 432, 864 og 2136 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Bjerke
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Program.
Hjemmeside.

Kjøp en bong og se løpene fra Bjerke på NRK2 kl. 19.00-19.45 på lørdag!