Fet odds i Olympiatravet

Lørdag kjøres Olympiatravet på Åby med 1,5 millioner kroner til vinneren. Også i spillet er det mye penger å kjempe om siden ATG frister med fet odds.

Jetstile er eneste norske deltager i løpet, men i spillet bør det derimot bli massevis av norske deltagere.
Fra tid til annen stimulerer det svenske spilleselskapet ATG vinnerspillet ved å legge ekstra penger i premiepotten. Det gjøres i morgen. Hele 500 000 kroner ekstra vil ligge i premiepotten for vinnerspillerne. Disse kommer altså oppå den normale gevinstandelen på 80 prosent. Helt opp til en vinneromsetning på nesten tre millioner kroner vil det ligge mer penger i utbetalingspotten enn det blir spilt for, så nå gjelder det å finne et godt objekt, fylle ut vinnerbongen med banekode L3, løp 6 og lørdag.

Husk å spille
Fra Norge kan man spille både Vinner, Plass, Trippel og Duo til Olympiatravet. Bongene må merkes med banekode L3, løp 6 og lørdag. Innleveringsfristen er klokka 15.06.

Her finner du program til løpet.

ATG's forhåndsinformasjon til Åby.

Olympiatravet kan du se på Rikstoto Direkte - og i NRK2s V75-sending klokka 18.00-18.45. Rikstoto Direkte starter sendingen lørdag formiddag klokka 12.00 og holder det gående til alle V75-løpene er trygt i mål rundt klokka 17.05.

På vei mot formen
- Jeg er glad bare for å få være med. Det er jo start i slike løp vi drømmer om, sa eier Erik Sandbæk til NRK torsdag formiddag. Han mente videre at Jetstile er på vei mot formen, men at det fortsatt er litt å gå på.
- Jeg tror ingen av deltagerne i Olympiatravet har prikket inn den absolutte toppformen allerede nå, men det var veldig gledelig å se i Drammen at Jetstile definitivt er på rett vei. Nå håper jeg på en sterk innsats i Olympiatravet - og deretter en invitasjon til Oslo Grand Prix, sa Erik Sandbæk.

Nytt OL-gull til Svanstedt?
Åke Svanstedt har vært noe av en OL-konge de siste årene. Tre ganger har han vunnet Olympiatravet. Nå kan han seire igjen, for han har utrolig nok tre deltagere til start, Finders Keepers, Torvald Palema og Adams Hall.
- Jeg kjører selv Torvald Palema, mens Johnny Takter igjen skal få kjøre Adams Hall. Disse to er helt jevne, og det er løpsopplegg og posisjoner som vil avgjøre hvem av mine to som er best. Et tenkt opplegg er at jeg tar teten med Torvald Palema og slipper til Adams Hall. Det er siste indre på Åby, så hesten i rygg vil få sjansen, men i slike storløp pleier det å gå så fort unna at det ikke er gitt at hesten i rygg har taktomslag til å avgjøre, sier Åke Svanstedt til Kanal75. Han har ikke særlig tro på norske Jetstile:
- Jetstile er rask fra start og kan kanskje forkludre tanken min om tet med Torvald Palema for så å slippe til Adams Hall, men Jetstile har ikke imponert meg i det siste. Ei heller vinnertiden i Drammen. Jeg frykter i langt større grad Opal Viking og Kito du Vivier, men også Going Kronos må regnes tross leit spor, sier Åke Svanstedt til Kanal75.

Klüft er premieutdeler
Carolina Klüft har delt ut premier til Åke Svanstedt etter OL-seier tidligere. Det skjedde da Gidde Palema vant i 2005. Idolet Clüft er på plass for å dele ut ærespremier og seiersklemmer påny - og til Kanal75 forteller syvkjemperen at hun stortrives på travbanen:
- Jeg har fått være med å kjøre hest. Det var helt utrolig hvilket trykk i beina hesten hadde da den kom opp i toppfart. Travsporten er mektig, mener Carolina Klüft.

Kilde: rikstoto.no