Finspika med storløpsseier

Lars Anvar Kolle styrte den Kjell Teigen-trente 3-åringen inn til overlegen seier i det svenske hoppe-kriteriet på Dannero.

Den toppstammede Spikeld-datteren var seiersløs og hadde bare 19.000 på kontoen, da hun søndag skulle ut i Svensk Hoppe-kriterium med 100.000 svenske riksdaler i førstepremie.

Kolle ga lillesøsteren til Fina og Finans et flott løp i andre utvendig underveis. Favoritten Solfaksa ledet i 33-tempo, men var sjanseløs da Finspika satte på turboen på siste bortre. Datteren til elitehoppa Lygna Fina blåste rundt konkurrentene i siste sving og vant overlegent på 33.1/2.140a.

Persson-hestene tapte
Jan-Olov Persson stilte til start med to hardt betrodde hester i det åpne kriteriet. Storfavoritten og nylig vinner av Biri Oppdretningsløp, Järvsöviking var tidlig fremme i dødens med sjefen sjøl bak tøylene. I andre utvendig fikk dermed Perssons andre hest Hibogubben, med seks strake seire på samvittigheten, et fint løp.

Teten var det norske Hjerteborken som tok, men han slapp direkte til tredjevalget Eld Kevin og Jan Norberg. Etter en rask 27-åpning dempet så lederen til 30/1000. Selvom Persson presset opp tempoet var aldri Järvsöfaks-avkommene i nærheten av å true en meget god Eld Kevin. Elding-sønnen vant med fire lengder på 28.3/2.140a og tjente 250.000. Dog var travet meget svakt på slutten for hingsten som har to rapporteringer i raden.

Jan Norberg vant forøvrig dette løpet med broren Troll Kevin (e Troll Jahn) i 2002.

God Krageboen
Järvsöviking ble andre, mens beste norske ble Krageboen og Kai Johansen som avsluttet bra fra fjerde utvendig til bronsen. Moe Odin-sønnen fikk 62.500 for jobben, dog et godt stykke bak de to beste på 29.2.

Hibogubben skuffet på fjerde, mens norske H.G. Elessar/Lars Anvar Kolle ble femte på 29.5 (3. utvendig) og fikk med seg 25.000 hjem. Hjerteborken ble sliten fra lederrygg, men reddet sjette- og sistepremien på 30.8 (verdt 15.000 svenske kroner).