*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Flammene feier over Vestfold!

Foto: hesteguiden.com

Nei, riktig så ille er det ikke, men når den tradisjonsrike Jarlsberg-uken sparkes i gang på Jarlsberg i kveld, tror vi en formtoppet Flammen Tigris feier konkurrentene av banen! Sjekk våre V65-tips her.

13.07.11 13:37

Klikk her for å se våre V65-forslag.

Fem dager til ende kjøres det løp på Jarlsberg travbane i Vestfold denne uken, og høydepunktet er selvsagt Ulf Thoresens Minneløp på søndag. Noen av Europas beste 3-åringer møtes til dyst i det løpet, og hele 600.000 kroner venter vinneren av den bataljen. I kveld er det også unghestene som er i fokus, og hele seks 3-årsløp for varmblodshester skal avikles denne onsdagskvelden (fire løp utenom V65-rammen). Dagens arrangør skal ha ros for å sette våre unge håpefulle i høysetet, og dette er et tiltak som bør etterfølges av flere.

Det er veldig god kvalitet på V65-løpene ved denne anledningen (og vanskelighetsgraden synes vi er relativt høy), og vi falt til slutt ned på 9 Flammen Tigris i den fjerde avdelingen som vårt holdepunkt for dagen. Vi satser på at 2 Espe Trym går feilfritt ned startsiden (hvis ikke blir det litt sjanseartet), og da kan det i så fall bli dønn riktig for vår banker for dagen.

Strålende innsats ved triumfen på flotte 24.7 over aktuell distanse fra utvendig posisjon hele veien i den nest siste starten, og i den siste starten fullførte andrevalget i spillet etter vårt skjønn helt fantastisk til tredje på sterke 27.7 på en uvant lang distanse (2640 meter). Kun slått av svært gode hester som Gylden Knut og Ovedølen ved den anledningen, og vi synes at det skal kunne dreie seg om en solid vinnersjanse denne gangen.

Favoritten 10 Argr G. kan ikke gjøre noen ting selv underveis (og da må det klaffe maksimalt med fine rygger til ut i oppløpet for at Engevold-traveren skal kunne legge på til sin andre strake triumf), og da synes vi det er klar fordel Spikeld-sønnen til Erland Holm. Det blir normalt tøft tempo på dette sprintløpet, og det vil 7-åringen trekke fordel av til slutt.

Vår rangering: A: 9 B: 10-2 C: 1-6-3-11-7 D: 5-8-12

To hester gjør opp?
Ja, vi satser i hvert fall på at vinneren er å finne blant våre to utvalgte på våre to største spilleforslag i V65-5, og dersom det ikke skulle bli helt feil for 10 Tallas i sjanseartede rygger fra start (veldig usikre både 3 Eike Prinsen og 4 Frons Eldar), synes vi den flotte 4-åringen skal tilmåles solide vinnersjanser. Etter å ha blitt litt herdet mot årgangens beste i to løp var Gaustad-traveren en solid vinner på fine 28.9 i den siste starten, og vi tror at vår banker på de to minste forslagene kan vise frem en 27-tid full vei under fine forhold på Jarlsberg i kveld.

Undertegnede har vært litt skeptisk til 8 Nordlirappen i lengre tid (litt vanskelig gange på denne, og vi tror 4-åringen etter hvert vil få litt problemer med å klatre i grunnlagene), men etter innsatsen til fjerde på 29.1 full vei i et V75-løp mot litt tøffere konkurrenter enn dagens (bortsett i fra vår favoritt) i den siste starten (hang i sporene, og vi synes han var tapper), synes vi at Blekkan-traveren skal regnes tidlig ved denne anledningen. Trolig klar fordel av dagens arena kontra Leangen (og han står jo perfekt inne i dette løpet på pengene), og med ikke alt for startkjappe konkurrenter på innsiden av seg, kan trolig posisjonen utvendig for leder være erobret relativt tidlig (og da kan det gå veien denne gangen).

Svært svak var 5 Gylden Kongen i den siste starten, men løp i kroppen etter litt pause kan ha gjort godt. Vi synes dog at dette virker til å være snakk om en litt begrenset type (klasker ikke til med en lav 28-tid denne), og da står vi over denne gangen. Usikre 6 Sør Bruden tror vi får ”mange bein” på en hyperkjapp arena i kveld, og da tror vi fort 6-årshoppa henger i tårnet (disk). Det må klaffe veldig på veien for at formsterke 12 Nuvre Dokka skal kunne gå helt til topps fra dette sporet, og vi har i grunnen veldig god tro på at vinneren er å finne blant de to favorittene.

Vår rangering: A: 10 B: 8-5-6-12 C: 7-3-1-11 D: 2-4-9

Annonse: Grøstad/Lerum serverer en 20-oddser i V65-1, tipsene finner du her.

V65-1, 2100 meter voltestart
Vi støter på et litt småskummelt løp for kaldblodshester i innledningen på denne rebusen, og bred garderinger da å anbefale. I en feilfri utgave er det neppe noen som klarer å stå i mot 11 Røvaren til slutt, og etter å ha avsluttet den siste runden i 28-fart ved fjerdeplassen (var på vei opp på andre, når han slo på en galopp) mot litt bedre hester enn dagens konkurrenter i den siste starten, tilmåler vi den kapable 4-åringen solide vinnersjanser denne gangen.

Vi synes ikke at 1 Troll Viktor skal være snakk om en storfavoritt med sine 70 %, og etter å ha gitt seg litt den siste biten i de to siste startene (sølv og tredje på 30-tallet full vei på hyperkjappe arenaer), tror vi det blir tøft å holde unna helt hjem også denne gangen. Litt tøffere i mot ved denne anledningen, og vi synes at det er snakk om en storfavoritt i stor fare.

Kapasitet som rekke langt besitter 3 Frøyu Oda, og etter litt pause kan 4-årshoppa fort vise seg frem i en kraftig forbedret utgave. Prøvde seg mot årgangens best i klassen i den siste starten før litt hvile, men det hele endte med galopp den dagen. Overlegen i seiersløpet på 32.8 full vei i februar, og vi synes at 15-prosenteren må krysses på alle bonger. Under utvikling er 4 Hvindjerven (trolig moden for en solid rekordforbedring denne), mens den formsterke duoen 7 Ådalsvinni og 14 Sjurmin også bør vurderes relativt tidlig.

Vår rangering: A: 11 B: 3-1-4-7-14 C: 10-8-6 D: 2-13-12-5-9

V65-2, 2100 meter autostart
Et flott varmblodsløp for 3-årige hopper venter oss i den andre avdelingen, og vi finner tre brennhete vinnerkandidater. Vi tror det blir kraftig kjøring om posisjonene innledningsvis i dette løpet (to kusker som er veldig hissig på teten her), og det vil i så fall favorisere 10 Scream til slutt. Nede som et fjerdevalg og en snau 10-prosenter i spillet, og det forstår undertegnede lite av. Helpigg etter sen åpning ved tredjeplassen på 17.7 full vei i den nest siste starten, og i den siste starten gikk 3-årshoppa en strålende siste 700 fra køplass til sølv på fine 16.1 full vei.

Kunne ikke gå i nærkamp med høykapable Umberto Madrik som vant det løpet (fjerde på 15.5 full vei i den påfølgende starten i et knalltøft 3-årsløp i Sverige), men det var det ingen ting å si på. Full fart i mål ved den anledningen, og ny kusk Geir V. Gundersen er veldig god i denne typen løp. Sitter rolig i det lengste, og da tror vi vår superfriske banker på det minste forslaget, skal ha et bra bud på den gjeveste sjekken pålydende 50.000 kroner til slutt.

Tilbake etter drøye to måneders pause kommer 4 Umbra, og vi forventer at Waaler-traveren viser seg frem i en kraftig forbedret utgave ved denne anledningen. 3-årshoppa har stått litt kultent til i alle løpene i innledningen på karrieren, men denne gangen ser det langt bedre ut for 18-prosenteren i spillet (kusk Vidar Hop er nok sugen på teten ved denne anledningen). Høykapabel frøken dette, og vi tror på en topp vinnersjanse.

Storfavoritten 3 Ira Helevi blir trolig overfalt av 4 Umbra ned startsiden, og da kan det fort bli stive bein til slutt. Overlegen i et grisebillig lunsjløp på fine 15.9 full vei i den siste starten, men med forventet tøft tempo på forestillingen, tror vi ikke at Gundersen-traveren er snakk om noen klink vinner, mot klart skjerpet motstand. Uten for mye press underveis kan det selvsagt gå veien på ny, men vi synes at dette er snakk om en storfavoritt i fare.

Vi fikk ikke plass til 5 See You Soon på våre spilleforslag, men de som garderer ytterligere bør vurdere Suttle-traveren tidlig (klart bedre enn raden, og dagens arena passer nok 3-årshoppa klart bedre enn de to foregående).

Vår rangering: A: 10 B: 4-3-5 C: 1-2-7-6-9-8 D: 11-2

V65-3, 2100 meter autostart
Et nytt flott 3-årsløp venter oss i den tredje avdelingen (og vi synes at løpet ser litt åpent ut, og på vårt store system stryker vi da kun to hester), og i kraft av sporet setter vi 2 Umbriel fremst. Ga et godt inntrykk ve triumfen på 17.5 full vei på Bjerke 14.mai, men etter det har det blitt noen mindre premier i relativt tøffe omgivelser i Sverige. Gikk fine 15.3 full vei ved femteplassen i den siste starten, og som svært sannsynlig tethest i løpet, tilmåler vi Goop-traveren solide vinnersjanser.

Under utvikling er 5 U.S. Marshal, og dersom kusk Tom Horpestad klarer å unngå ”dødens” ved denne anledningen (stått på strålende fra den posisjonen to ganger på rad), bør 3-åringen har et bra bud på den gjeveste sjekken pålydende 50.000 kroner. Matchet i tøffe omgivelser har 4 Keep The Spirit blitt nå på slutten (og gått hyggelige løp), og vi synes at det er litt enklere i mot for Svinsholt-traveren ved denne anledningen.

Storløpskusk Vidar Hop setter seg opp bak 11 Chief Photo, og den kapable 3-åringen bør da vurderes tidlig. Sett sterk ut i to seiersløp fra tet på lave 17-tider full vei, før han hoppet seg vekk i den siste starten. Etter at det har kommet til et par strykninger i løpet, kan det fort bli riktig ved denne anledningen.

Vår rangering: A: 2 B: 5-4-11 C: 3-6-7-12 D: 1-9

V65-6, 1609 meter autostart
Et heftig sprintløp for varmblodshester avslutter denne rebusen, og vi synes at løpet ser vidåpent ut (og på vårt store system stryker vi da kun sjanseløse 4 Star Crown). Fryktelig tung favoritt med sine voldsomme 82 % blir 3 Takeachancewithme, men en hest vi ikke kan noen ting om, kan vi ikke banke.

Treningsrapportene er strålende, men 4-åringen ble disket i sitt siste løp på Billund. Når han trøblet på den arenaen som er 1200 meter lang vil vi gjerne se at Westergård-traveren kommer seg feilfritt rundt på dagens arena før vi skriker for høyt, og en yankee som ikke har tjent mer enn litt i overkant av 300.000 kroner i en alder av fire år er uansett ikke snakk om noen stor stjerne etter undertegnedes skjønn. Meget mulig at han er overlegen i dette løpet, men hester vi ikke har sett, har vi vondt for å banke.

Vi tyr således til veldig bred gardering, og veldig tidlig aktuell synes vi at 9 Becky`s Snowstar skal være ved favorittfall (kun krysset av på snaue 10 % av de innleverte kupongene!). Vist veldig god form på Vestlandet nå på slutten, og 5-åringen blir med respekt å melde kraftig kuskeforsterket med Tom E. Solberg ved denne anledningen (og sporet er perfekt i ryggen på raske hester fra start). Veldig dårlig i regi Kristian Malmin har 1 Kick Hanover vært (får ikke til stort som trener den karen der), men vi tør ikke å slippe 5-åringen riktig enda. Skyhøy kapasitet, og rekorden på 11.9 ble satt i et seiersløp i fjor sommer på aktuell distanse.

Nydelig til står 2 Sno Long Boys, og i en feilfri utgave leder 6-åringen dette løpet veldig lenge, kanskje helt inn (sterk innsats til fjerde på solide 13.0 i den nest siste starten), mens duoen 6 Needlefish (avsluttet som en vind til femte i den siste starten, og løp i kroppen etter litt pause kan ha gjort veldig godt) og 10 Comi Jet (strålende i seiersløpet på 13.6 over en sprint i den siste starten) også skal være snakk om tidlige garderinger.

Vår rangering: A: 3 B: 9-1-2-6-10 C: 5-7-11-12-8 D: 4

Spilleforslag
Til V65-løpene på Jarlsberg har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 144, 432, 864 og 1842 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Jarlsberg
V65 kl. 18.00 (løp 1-6)
V5 kl. 19.00 (løp 4-8)
DD kl. 19.18 (løp 5-6)

Kjøp en bong og se løpene fra Jarlsberg på NRK2 kl. 19.55-20.40 i kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.