Flott sport på Biri

Foto: hesteguiden.com

Biri kjører storløp på rekke og rad søndag. Sjekk våre V5-tips til Biri.

Biri travbane inviterer til strålende travsport denne siste juli-dagen, der det skal kjøres om 300 000 kroner til vinneren av det anerike Prinsesse Märtha Louise. Viking Frecel blir svært stor favoritt i det løpet sammen med Vidar Hop, men vi velger å gardere storfavoritten da det er stor fare for at hesten må trave i dødens underveis.

Det er ikke V65-spill til Biri denne søndagen, men det skal spilles dobbel V5 og vi spiller to forskjellige bankere.

Leder hele veien igjen
I V5A spillet var vi ikke mye i tvil når 6 Kejser K.D skal ut over sprint med kun syv hester i feltet. Han blåser til tet og fra den posisjonen blir det kun et taktikk løp fra Høitomt sin side, all den tid hans verste konkurrent 1 Hitchcock får normalt kun ryggleder uten de store mulighetene til og komme seg ut i andrespor. Dermed ligger svært mye an til at vi får et likt scenario som vi hadde på Jarlsberg for fjorten dager siden, da Kejser K.D blåste til tet. Banker.
Vår rangering V5A-1 :A: 6 B: 1 C: 2-7-4-5-3

En vinner feilfritt?
I V5B-spillet prøver vi oss på en frisk banker i form av 4 Tord Viking som har galoppert fra seg to seire den siste tiden. Sist hadde Tord Viking fått en ny sjekk til løpet som var et hull for slakk. Når de fikk strammet den virket han dunderfin i følge Kai Johansen. Står også perfekt til denne gangen med spor fire bak bilen. Spikeld-sønnen er uøm for posisjoner og når hans tøffeste motstandere har enten dårlige spor (11 Nume Balder) eller urutinerte kusker (3 Rigel Pål) så klemmer vi til med banker på etter vårt syn den beste hesten.
Vår rangering V5B-: A: 4 B: 11-3-5-7 C: 6-2-1-10-9 D: 12-8

Klikk her for å se våre V5A-tips til Biri

V5A-2 - Varmblodshester 2100 meter autostart
7 Peter Plys har blitt milevis forbedret etter at Herman Tvedt/Lene Eikås fikk hesten bort til deres filial på Østlandet, noe hesten beviste på Bjerke den 19 Juli da han spant fra konkurrentene på sterke 16,9/2100 ukjørt. Det er temperamentet som er Peter Plys store minus da han han en tendens til og bli vel hissig noen ganger. Opptrer danskeimporten slik han skal, er vinnersjansene fine som et fjerde-femtevalg.

2 Happilyeverafter gikk det store ord om under Jarlsberg-helgen for fjorten dager siden, men da ble det et vel tøft løp underveis og hoppa galopperte inn i målgangen. Autostart passer trolig hoppa bra, og hun skal regnes i toppen for hun har bra kapasitet denne dama. 3 Winner Way er en type som har gjort nesten alt riktig så langt, men han sliter veldig med aksjonen til tider. Hvis han skal vinne i dag må aksjonen være bedre enn i sine tidligere løp. 1 Prins Trøjborg har undertegnede sett i løp i Danmark og det er en hest med fin kapasitet som sliter med litt mye galopp. Sist så galopperte han som sliten første gang ut i Norge, men har nok godt frem med løp i kroppen. Han kan være litt usikker fra start, men tramper han på riktig fot kan han åpne fint.

4 Ino Lloyd har vært forbedret i regi Mikkelborg og uten galopp er Americanese-sønnen i toppen for han er bra på sitt beste for grunnlaget. En annen hest vi liker godt, og som blir meget bra på sikt er 6 The Dancer. Festet seiersgrepet midt på oppløpet sist, men innvendig for han kom One To One og speedet han ned. Tre-åringen til Kjetil Helgestad gjorde en fin figur og skal regnes i toppen selv om Kai Johansen sier det blir ryggløp denne gang.
Vår rangering V5A-2: A: 7 B: 2-3-1-4-6 C: 12-11-10-9 D: 8

Klikk her for å se våre V5B-tips til Biri

V5A-3 - Prinsesse Märtha Louise, hoppeavdeling. Norskfødte 3-årige hopper. 2100 meter autostart.
Så er det dags for Prinsesse Märtha Louise, hoppeavdeling der løpet er åpent. Vi setter 2 Uptown B.Girl først fra et perfekt spor. Er muligens best på kapasitet, men hun har en tendens til å galoppere vel ofte. I følge treneren er det en fordel med spor i førsterekke da er hun roligere derfra. 8 Moni Strong ser ut som en åring da hun ikke er noe stor hest, men for et hjerte av gull hoppa til Jan Lyng har. Hun har vært heroisk to ganger på rad utvendig for leder i knalltøffe omgivelser. Denne gangen møter hun riktig motstand, men sporet kunne helt klart være bedre. Det lukter nok en gang et tøft løpsopplegg, så klarer du det for tredje gang på rad Moni Strong?

10 Ira Helevi har vært meget bra i sine siste løp, men denne gangen skal hun gå bakfra og det blir et interessant scenario. Tror faktisk selv hun er best med ryggløp for hun bruker ofte å ligge litt på i tet. 5 Scream har gjort fine løp den siste tiden og det gikk store ord om Scream i sitt siste løp, men da galopperte hun fra start. Går hun feilfritt i dag har hun kapasitet og form til seier.

11 Great Sensation feilet i tet sist og virket ikke slått når galoppen kom. Kommer ut etter en liten pause og det skal klaffe fra et dårlig spor. 7 Adonai er en fin treårs hoppe som har trukket et spor litt langt ute på vingen så hun må ha tur for at det skal rekke helt til seier.
Vår rangering V5A-3: A: 2 B: 8-10-5-11-7 C: 1-9-3-4-6-12

V5A-4/V5B-1 Kaldblodshester 2100 meter autostart
Åpent løp der, der seiersmaskinen 8 Bings Smokken står foran sin vanskeligste oppgave noensinne. Han er rask fra start, så han får nok en fin posisjon selv fra dette sporet så han skal regnes som en favoritt, men ingen opplagt vinner denne gangen. 5 Gromgut`N er en type jeg liker godt – da han er sterk og går til mål hver gang. Skulle Cato Antonsen kjøre feilfritt med Mørtvedt Jerkeld-sønnen skal han kjempe om seieren.

3 Valle Arn har stor kapasitet, men han er håpløst usikker. Feilfritt så vinner fort Valle Arn, men galopprisikoen er stor. 2 Rabb Arger skjønner ikke helt hva dette går ut på enda, da han springer i rykk og napp. Lillebroren til Rabb Odin kommer til og bli en bra hest på sikt og skulle det klaffe for ham i dag kan han vinne for det er en riktig fin hest. 9 Hornmo Blessen gikk fint på Kongsvinger sist og klaffer det for Alm Viktor-sønnen står han ikke tilbake for de andre i dette feltet.
Vår rangering V5A-4/V5B-1: A: 8-5 B: 3-2-9-6-10 C: 1-7-11-12 D: 4

Annonse: Øivind Grøstad i storform med fire førstevalg på Bjerke onsdag og 197 000 innspilt

V5A-5/V5B-2 - Prinsesse Märtha Louise pokalløp. Norskfødte 3-åringer. 2100 meter autostart.
Så er det dags for Prinsesse Märtha Louise sin åpne avdeling der 2 Viking Frecel blir stor favoritt. Greit han skal være favoritt, men han blir i overkant stor kan det se ut som. Tom Erik Solberg kommer muligens til å gjøre alt for å forsvare sporet med 1 J.T`S Crown. Nå er det ikke sikker at Solberg kommer til å svare ut den store favoritten, men hvorfor ikke? Hesten hans har vært meget god og skal de kunne slå den store favoritten så er det lettest å gjøre det med, med å fange opp storfavoritten utvendig. Tenker Solberg likt med undertegnede i dag er 2 Viking Frecel sårbar.

3 Express Pepper var ikke langt unna Viking Frecel sist og er nok forbedret med løp i kroppen etter sykdomsfravær. 8 Illuminato Winner L møtte som ventet for gode hester sist, men Wolden traveren vokser nok bare med oppgavene. Står denne gangen iskaldt til så det skal klaffe mye for det skal bli seier.
Vår rangering V5A-5/V5B-2: A: 2 B: 1-3-8 C: 4-5-6-7-9-11 D:12-10

V5B-3 - Kaldblodshester 2100 meter autostart
6 Moe Brage har vært fantastisk god i sine løp og skal ha en topp vinnersjanse også denne gangen, men over full distanse så må han kjøres litt på sjanse. Det betyr at han må gå i rygg i det lengste og da er jeg inne på at det skal ikke mye feil på veien før det ikke blir seier. 7 Feseth Lynet holder litt usikker form, men på sitt beste er han god nok til seier uansett posisjon. En som står spennende til så er det 1 Slettvoll Rambo som har gjort noen meget sterke løp i Sverige den siste tiden. Klaffer det litt så kan faktisk Borg Rigel-sønnen skrelle litt i et løp der Moe Brage blir stor favoritt.
Vår rangering V5B-3: A: 5-7 B: 3-1-6-4 C: 8-2-9

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Biri

V5B-4 - Norgesmesterskapet for varmblodshopper - 2100 meter autostart
10 K.L.M Prelong setter vi som favoritt i et åpent norgesmesterskap for damene. Hoppa er behandlet siden sist og skal ventes forbedret etter pause. Trenger muligens løp i kroppen, men vi vet alle at Svanstedt sine hester er alltid godt forberedt når de kommer til start. 9 Pretty Photo er matchet mot dette løpet og også hun er behandlet (fremknær). Står fint til med tanke på et riktig løpsopplegg og er i toppen med klaff.

7 Sweet Case var positiv sist etter litt sykdom samt hun hadde fått det litt rolig i trening. Litt usikker hva Borg kommer til å gjøre på startsiden, men er inne på at han klemmer til og da kan hun være en mulig tethest. Uansett en fin vinnersjanse. 4 C.C Westside kommer fra stallen til Lutfi Kolgjini med fin form, men hun er avhengig av ryggløp for å komme til sin rett. Klaffer det slik så er hun en het seierskandidat. 3 Royale trener meget bra og står fint til kontra mange sine verste konkurrenter. Glem siste løp for da ble hun sjenert.
Vår rangering V5B-4: A: 10 B: 9-7-4-3 C: 5-6-1-8-2 D: 11