Les også tirsdag:
Forus: Passerer 200 000 innkjørt i 2010
Oddstips 1: Hockeyfavorittene innfrir i kveld
Oddstips 2: Roma slår Basel

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Frode Hamre har fått et kraftig løft etter at broder Atle er tilbake på stallen, og på lørdag bokførte formstallen en bejublet triumf i Bergens 3-årsfestival med Glideable Volo. Det dukker nå stadig opp nye hester fra den kanten, og med oppløftende treningsrapporter i ryggen tror vi eksilbergenseren seler ut en ny vinner i V5-3 i kveld.

Etter at Nettavisen mått nøye seg med seks rette på lørdag (bankeren sviktet, men vi kom dog med flotte meldinger på Nes Odin og Glideable Volo) tok vi kraftig revansje på Jarlsberg på søndag med Ole Halbak som en banker som innfridde, og etter glimrende vurderinger hele veien (bl.a. utganger på sjettevalget Lykkje Ambjørg og andrevalget Pedrus) var det fullt fortjent at vi fikk fem rette på det store systemet i B-spillet til en utbetaling på småpene 15. 751 kroner!

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Hesten vi banker i kveld er alltså 4 J. Gold i den tredje avdelingen, og når S. J. `s Caviar-sønnen var meldt i Bergens 3-årsfestival (kom dog ikke med) tyder det på at 3-åringen har vist veldig fine takter i trening. Vi hadde en prat med Frode Hamre før helgen i forbindelse med V75-kjøringen på Bergen travpark, og det skinte igjennom at han hadde store ambisjoner med denne hesten i kveld.

Vår banker for dagen gikk veldig fine løp i våres i tøffe omgivelser i Sverige, og mot ikke alt for skarp motstand i kveld bør vinnersjansene være solide i debuten for Frode Hamre. Hesten rapporteres å være over middels fra start, og da tror vi på tet fra start til mål.

Nettavisens V5-forslag til løpene på Momarken kan du få levert her!

Dagens rebus innledes med et litt småskummelt sprintløp i relativt lavt grunnlag for varmblodshester, og bred gardering er å anbefale. Etter vårt skjønn må 3 Mari Marami bli kraftig kuskeforsterket fra Sofia Bæcken (veldig urutinert dame dette) til Cato Antonsen, og på en distanse som trolig er den optimale for den kjappe 4-årshoppa tror vi på en topp vinnersjanse.Presound-datteren innledet sin karriere med å vinne to løp, og selv om innsatsen etter litt pause i den siste starten ikke var som best er trolig 24-prosenteren i spillet klart forbedret med løp i kroppen.

Vant i debuten for Erik Killingmo gjorde 6 Norton Jack på flotte 17.3 full vei, men etter det har ikke 5-åringen vært som best. Nå kommer dog Mastery-sønnen ut etter litt pause med nyladede batterier, og fra et perfekt spor mot passende motstand bør Killingmo-traveren være tidlig aktuell. En litt trøg type er 11 Up Front snakk om, men 5-prosenteren i spillet holder veldig fin form om dagen. Tagliabue-sønnen har avsluttet veldig godt i de to siste sprintløpene han har gått på dagens arena, og Sagholen-traveren nærmer seg nå en ny seier.

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Momarken kan du finne her!

Tre hester får alt spillet i den andre avdelingen, men vi åpner opp for at det kan komme en smell i dette løpet. Tilbake etter litt pause kommer 3 Tekno Prinsen, og dersom Lome Elden-sønnen fungerer i aksjonen (vært veldig variabel helsemessig denne hesten) skal det dreie seg om en solid vinnersjanse. 4-åringen var ute mot Norheim Faksen & Co i Derby i Sverige før pausen uten å kunne gjøre seg gjeldende, men det er tilbake i litt mer normale omgivelser i kveld.

I rivende utvikling er 5 Gomnes Tornado, men en kjapp sprint tror vi ikke er optimale forutsetninger for den litt uryddige Spikeld-sønnen. 5-åringen var en bunnsolid vinner på sterke 28.4 over stayerdistansen i den siste starten, men når det er en runde kortere i kveld tror vi faren for galopp øker betraktelig.

Vi syntes 10 Are Odin presterer klart best i front, og da er således ikke utgangsposisjonen i kveld den beste. Moe Odin-sønnen vant sprettlett fra spiss på 29.5 full vei i den siste starten, men at 4-åringen har en lav 27-tid inne på en sprint, som trolig kreves for å vinne dette løpet er vi ikke sikre på.

Oppsummert hefter det seg noen usikkerhetsmomenter knyttet til alle de tre "store" i løpet, og da tyr vi til bred gardering på våre to største spilleforslag. Tidlig aktulle er da hester som 2 Gosen Tass (gått hyggelig løp nå på slutten, og sprint er en klar fordel), 4 Flis Vinni (positiv i den siste starten til sølv på fine 28.3), 8 Finnskog Sjefen (meget habil sprinter dette, og løp i kroppen etter litt pause har trolig gjort godt) og 9 Flammen Stilig (ikke helt enkel å vinne med, men her står Rigel Jo-sønnen unektelig interessant til).

Vi støter på en storfavoritt i form av 10 Indregaards Lilja i den fjerde avdelingen, og selvsagt skal det dreie seg om en solid vinnersjanse på ny for den formsterke Spikeld-datteren. 8-årshoppa har utviklet seg voldsomt i regi Cato Antonsen, og i kveld jakter hun sin tredje strake triumf. Det ble helt riktig med en 25-åpning i front ved den siste triumfen på sterke 26.9 full vei, men det er ikke sikkert det blir et tilsvarende scenario i kveld.

Det å runde til seier fra 40 meter tillegg er aldri enkelt, og vi syntes 6 Lommeboka (fullstendig bortglemt 3-prosenter dette) var såpass positiv til tredje bak storfavoritten sist (kun slått med tre lengder) at vi krysser tidlig. Sistnevnte virker til å være kraftig på gang med et par løp i kroppen etter lang pause, og dagens kusk Gunnar Austevoll har vunnet med dennne hoppa tidligere.

På vårt store system får også duoen 5 Lille Grete (virker til å være litt på gang i regi Geir Flåten) og 7 Stumne Saga (Spang Best-datteren gikk veldig fine løp i til dels tøffe omgivelser før litt pause) en plass, og da bør vi være igjennom dette løpet.

Det hele avsluttes med et flott løp for varmblodshester, og vinnerkandidatene er mange. Vi setter svært kapable 2 Volnay fremst, når Killingmo-traveren kun er markert på snaue 16 % av de innleverte kupongene. Donerail-sønnen har slått klart bedre hester enn dagens konkurrenter før, og sporet i kveld er helt optimalt for 6-åringen som kommer tilbake etter litt pause.

Teten er innen rekkevidde for 1 Taste Of Cocktail, og på sitt beste leder Victory Party-sønnen rundt om. 5-åringen kan kanskje oppfattes som en ren sprinter, men faktum er at ved livets åtte triumfer har Danielsson-traveren vunnet fem på dagens mellomdistanse.

Uforandret fin form holder duoen 8 Madam Lavec og 11 Yumbo Yob, og når vi også krysser av for 6 Global Knight (herdet i tøffe lag i Sverige) på våre to minste spilleforslag er vi relativt trygge på at vinneren er nevnt.

Spilleforslag
Til V5-løpene på Momarken har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 90, 420 og 1412 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Momarken
V5 kl. 19.05 (løp 3-7)
DD kl. 20.05 (løp 6-7)

Kjøp en bong og se løpene fra Momarken gratis på www.rikstoto.noi kveld!