Folkevandring til Solvalla!

Foto: hesteguiden.com

Det ventes rundt 50.000 tilskuere innenfor portene denne helgen på Solvalla i Stockholm, og dagen før det braker løs i Elitloppet har vi dykket ned i V75-materien på lørdag! Sjekk våre V75-tips her.

Klikk her for å se våre V75-forslag.

På slike dager er ATG`s løpsarkiv av uvurderlig betydning å ha tilgang til (og vi på Sportspill har det), og selv om undertegnede kanskje ikke har kommet frem til noen revolusjonerende betraktninger, ja så er det alltid godt å få se hestene før man setter opp sitt oppsett (og noe matnyttig håper vi å kunne bidra med i jakten på storgevinsten!). Dagens artikkel blir ekstremt lang, men når vi har tilgang til alle hjelpemidler, føler vi at vi må gi våre lesere den infoen vi kan, på en dag som denne.

Det nytter ikke kun å sitte å lese kuske/trener-kommentarer (alle hestene ser jo nærmest like gode ut der (+ - på sporene..., og de er da av liten verdi) og løpsreferat, for man må se hestene for å kunne ha noen som helst sjanse til å sette de enkelte hestene opp mot hverandre. I tillegg har vi hatt et telefonmøtet med svært påleste Bo Ekløf i Sverige (pleier å ha god kontroll den karen der), som forhåpentligvis vil bære frukter!

Tidenes pott!
Når det er enorme penger å spille om på lørdag har vi selvsagt lagt oss ekstra i selen for at våre lesere skal stå best mulig rustet til denne enormt spennende V75-omgangen, og en kupong som er levert i Norge som er alene om å ha krysset av for alle syv vinnerne på lørdag kammer hjem svimlende 65 millioner kroner! I tillegg til Joker-potten på 18 millioner kroner som er i sving her hjemme, spyttes nemlig 20 millioner kroner inn i syverpotten fra svensk side, all den tid det var Jackpot sist lørdag, og da har vi tidenes pott å spille om ved denne anledningen!

V75-1, Stoeliten, 1609 meter autostart
Det hele åpnes da med et hoppeløp hvor det er litt dunkel form på favoritten 6 Mathilde Trøjborg, og fra et spor litt vel langt ute bak startbilens vinger er vi langt i fra sikre på at Eathquake-datteren er snakk om en klink vinner. Etter å ha gått en svett siste langside/siste sving buttet det litt i mot den siste biten i den neste siste starten (uplassert på 13.4 full vei), før hun vant et løp på 13.7 full vei i billige omgivelser i Dansk Mesterskap for hopper i Odense i den siste starten.

I følge treneren er dog formen sterkt stigende med noen løp i kroppen etter litt pause (uten å være på topp), og ved denne anledningen er det optimal balanse med skoløs rundt om som gjelder for første gang i år. Imponerte voldsomt ved flere anledninger i fjor, og i to av hele femten seiersløp på atten starter i fjor sprintvant hun på hhv superfine 10.5 og 10.9

Fra Frankrike kommer så 2 Nuit Torride til start med sterke rapporter i ryggen, og fra et optimalt startspor skal det da være snakk om hesten å stå i mot til slutt (ingen kløpper i fra start i følge rapportene). I følge Anders Lindquist har hoppa konkurrert mot de aller beste i "løvens hule", og bitt godt i fra seg der. Det vitner om kvalitet, og på 11 starter i år (uten å vinne løp) har 10-årshoppa tjent nesten 700.000 kroner. Femte på 12.2 over 2450 meter i et løp Elitlopps-deltager Oyonnax var tredje på 12.1 i den siste starten, og forut for den starten sprintet nestfavoritten superfine 10.3 som tredje.

Når ingen av de to store favorittene er noen lyn i fra start (og noe usikkerhet knytter det seg til dem begge) sikrer vi oss med noen garderinger på våre to største spilleforslag, og selv om en kjapp sprint trolig ikke er 4 Cleo Nalan`s beste distanse, tror vi 7-årshoppa dukker opp i fremste rekke til slutt. Ble sendt frem i ”dødens” runden igjen i den siste starten, og gikk siden lett unna til seier på flotte 12.8 full vei til slutt. Treningsrapportene forut for dagens dyst er lysende, og da snakker vi om en litt bortglemt 12-prosenter.

Vunnet sportrekningen har 3 Bobtail gjort, og selv om ikke Julian Star-datteren har sett helt lysende ut nå på slutten synes vi det ser ut som om formen er sterkt stigende (avsluttet bra til tredje på fine 13.2 full vei fra tredje utvendig i den siste starten). Stig H. Johansson prikker alltid storformen på hestene sine til denne helgen, og etter hhv sølv og tredje i de to siste startene, kan det være slik at det er hennes tur til å klatre øverst på pallen ved denne anledningen (sprint skal i hvert fall være en fordel).

Voldsomt fin form er det på 1 Yucca Boko, men vi er litt usikre på om 6-årshoppa er tøff nok til å spore rundt om (form slår dog veldig ofte klasse). Bom fast i ryggen på 3 Bobtail til 50 meter fra mål ved sjetteplassen på 13.2 full vei i den nest siste starten (formelig eksploderte i målgangen ved den anledningen, og hun så lysende fin ut hele veien), før hun hadde full kontroll fra utvendig posisjon ved triumfen på 14.5 full vei med voltestart i den siste starten (12.0 siste tusen). V75 er dog et brutalt spill, og vi måtte velge bort 9-prosenteren denne gangen (får å komme ned på en leverlig innleveringspris på systemet) .

De norske innslagene er 5 Muscles G.T. og 7 Sweet Case snakk om, men vi tror begge får det tøft med tanke på å kjempe om seieren. Førstnevnte vant riktig nok på flotte 11.6 i den siste starten over aktuell distanse, men det var i billig lag. Sistnevnte har ikke utviklet seg en meter siden en strålende 4-årssesong etter undertegnedes skjønn (selv om hun tjente over 700.000 kroner i fjor), og fra et spor litt vel langt ute bak strtbilens vinger, tror vi ikke det går (selv om distansereduksjonen kontra de to siste startene er en fordel).

Fra Finland kommer 10 Elegance Kemp til start med toppform, og det er ikke helt utenkelig at det kan bli litt riktig fra dette sporet. Tredje på 12.8 over en sprint på en etter sigende langsom bane i den siste starten, og de som har råd til å gardere utover våre fire utvalgte bør vurdere Juliano Star-datteren. Fin form på 12 Jill Tilly (toer på 12.8 full vei bak gode Oracle i den siste starten), men sporet på lørdag er jo iskaldt. En hoppe godt over snittet er 8 Pebbly snakk om, men i likhet med Jill Tilly ødelegger sporet det meste ved denne anledningen. Vi kan ikke se at verken 9 Target Hoss eller 11 Tiffany Brodde kan utgjøre noen trussel mot de beste, og en mindre premie må være bra.

Vår rangering: A: 6 B: 2-4-3 C: 1-10-5-7-12-8-9-11

Annonse: Øivind Grøstad bød på fantastiske tips lørdag og spilte inn 447 248 kroner. Søndag er det ny V75 på Solvalla

V75-2, Klass 1, Finale, 2140 meter autostart
Vi har en fantastisk finale å se frem til i dette løpet, og vi fant her vår banker for dagen i form av 2 Jackal Face. 5-åringen trakk her det helt perfekte sporet, og når svært rutinerte (og iskalde) Torbjørn Jansson får sjansen bak 5-åringen ved denne anledningen, ja så er hesten i de beste hender. Lillebroren til mer velkjente Revenue (rek. 09.4, og tjent 16.7 millioner) har vært helt eventyrlig god i tre løp etter en mindre pause, og det virker til at Viking Kronos-sønnen er under voldsom utvikling.

Det finnes en del startkjappe konkurrenter i feltet, men helt utenkelig at det kan bli tet er det ikke (åpnet i 10-fart første fem hundre i den tredje siste starten). Dog ikke avhengig av den posisjonen for å kunne vinne, og vi tror sterkt på at de norske spillerne har valgt rett favoritt i dette løpet (foreløpig snakk om et andrevalg i Sverige). I den tredje siste starten vant han sprettlett på 16.1 over 2640 meter (rygg leder/andre utvendig underveis), før han avsluttet noe helt enormt til slutt via en drøy siste sving til sølv på fine 14.0 full vei i den nest siste starten (tapte mange lengder på en dårlig rygg i tredjespor inn mot den siste svingen ved den anledningen).

Så skulle det nesten ikke være mulig å vinne det siste løpet på superfine 11.6 over en sprint, etter at det nærmest ble et helt umenskelig opplegg underveis, men det gjorde han altså. Ble sendt frem til ”dødens” via tredjespor rundt den første svingen, og fra den posisjonen holdt han de øvrige fra livet helt inn (og det kom hester fra alle hold via open stretch og utvendig etter fine reiser, men fange ham kunne de ikke). Vi har ikke latt oss bli voldsomt blendet av de øvrige konkurrentene i løpet, og da bankerspiller vi med god tro!

Gnistrende god fra start er 5 Gossip`s Winner (og det kan da være snakk om tethesten i løpet), men vi sitter litt med følelsen av at 4-åringen ikke er tøff nok til å taue en finale helt hjem, på full distanse i denne klassen her. Avsluttet flott til fjerde på 11.8 over en sprint (fra posisjonen fjerde innvendig underveis) i det løpet vår banker vant, mens han var tapper til fjerde, etter en reise i ”dødens” i den neste siste starten (pigg etter sen åpning til tredje på 14.0 full vei i den tredje siste starten). Åke Svanstedt trekker dog skoene av Enjoy Lavec-sønnen for første gang i år, og det kan muligens vise seg å være et seiersgivende trekk (for vi føler at han må løfte seg ytterligere et hakk for å kunne lede rundt om).

Høy kapasitet for klassen innehar også 6 Haraldinho, og da snakker vi om en underspilt 13-prosenter i spillet. Sprettlett fra tet på fine 14.6 full vei i den tredje siste starten, før han stod på klart godkjent til sølv på flotte 14.1 full vei med voltestart, etter et tøft løp utvendig hele veien i den siste starten (etter 16.5 første tusen gikk det styggfort til slutt i det løpet der). Kusk Ørjan Kihlstrøm har som vanlig stålkontroll, og vi synes 4-åringen er snakk om en tidlig gardering, for de som har andre løsninger i denne rebusen enn vår banker for dagen.

Vi likte svært godt 10 Pitch Command ved triumfen på fine 15.6 over 2640 meter i den nest siste starten for dagens kusk Per Lennartsson (så nærmest ukjørt ut ved den anledningen), men i den siste starten fungerte ikke 5-åringen som best. Plundret med aksjonen underveis, og galoppen kom som brev på posten, når han var i ferd med å feste seiersgrepet inn mot den siste svingen (dog i billige omgivelser). Det blir garanter tøft tempo på dette løpet, og denne hesten virker til å være utømmelig for krefter. Plukker således mange til slutt, i en feilfri utgave (og dersom han fungerer bedre enn sist), og da snakker vi om en 10-prosenter i spillet.

Tre strake triumfer står 3 Aggas Dyring med, men vi får liksom ikke helt aha-opplevelsen når vi ser Supergill-sønnen. En litt enkel type, og den siste triumfen på 15.2 over 2640 meter kom i relativt enkle omgivelser (og det ble knepent til slutt). Kihlstrøm kontrollerte alt fra tet etter å ha fått kjøre 17.5 første tusen i den nest siste starten ved triumfen på 15.5 full vei, og vi tviler litt på at dette er snakk om en finale-vinner.

En meget kjapp sisterunde fra tet leverte 8 Lord Mirabelle ved triumfen på flotte 13.8 full vei i den siste starten (16.5 første tusen), men fra dette sporet på lørdag ser det unektelig litt vanskeligere ut. Dog snakk om en veldig snerten type, og formen med tre løp i kroppen etter lang pause ser i hvert fall ut til å være sterkt stigende (og ved klaff på løpet med overpace er det ikke helt utenkelig at 4-åringen dukker opp i fremre treffen til slutt).

Veldig bra til seier på 12.3 over en sprint var 11 Evert`s Party Rock i den nest siste starten, mens han satt bom fast i den siste starten. Dette ka nvære snakk om en skrellvariant, men det må klaffe veldig fra dette sporet.

En fin rad står 7 Jolly Rocket med, men vi synes at 6-åringen har fått maks uttelling hver gang nå på slutten (rygg leder i den siste starten), og fra dette sporet kan vi ikke se at det skal ligne en vinner. Perfekt åpning fra rygg leder fikk 9 Sten Li ved triumfen på 15.5 full vei, men på tross av et perfekt smygspor synes vi ikke 6-åringen ligner en het vinnerkandidat. Ved den anledningen måtte 1 Lotus Elan gi tapt for sistnevnte fra tet (og dette løpet så ut til å være det letteste forsøket til denne finalen), og vi har heller ikke ståltro på 5-åringen til legendariske Stig H. Johansson.

En fin siste langside gikk 4 Big Challenger (før det stummet litt siste biten) til tredje i det samme løpet, og vi tror en mindre premie må være maks. 12 Evison har vi ikke funnet noe på som skulle tilsi seier fra disse forutsetningene, og da har vi vært igjennom dette løpet.

Vår rangering: A: 2 B: 5-6-10-3-8-9-11 C: 7-1-4-12

Klikk her for å kjøpe et av våre V75-forslag på hhv 150, 450 og 900 kroner!

V75-3, Finale i Bronsedivisjonen, 2140 meter autostart
Et herlig løp venter oss i den tredje avdelingen, og en relativt tung favoritt med sine 68 % blir norgeskjenningen 10 Orali. Dansken leverte en strålende siste 700 via sporene til sølv på flotte 12.9 full vei i en finale i den nest siste starten, før han vant sprettlett fra tet på en tilsvarende tid i den siste starten.

Det er dog ikke gitt at 5-åringen vinner dette løpet fra f. eks posisjonen fjerde utvendig underveis på en dag som denne (steintøft å komme først via tredjespor nedover den siste langsiden, når de kjører i 11.5-12-fart hele veien på denne dagen), all den tid vi tror nesten samtlige deltagere i dette løpet er kapable til å gå i underkant av 13.0 full vei på sitt beste. Det er posisjoner og dagsform som vil avgjøre løpsutfallet til slutt, og selv om Great Challenger-sønnen til Jeppe Juel så strålende fin ut i den siste starten, kan vi ikke strekke oss lengre enn til å spille ham utgang på vårt store system.

Enormt forbedret for hver start i regi Åke Svanstedt har 2 Helge Palema vært (blitt spenstigere for hver gang), og i den siste starten vant 6-åringen sprettlett fra tet på 14.8 over 2640 meter med voltestart. Vi synes hesten så nærmest ukjørt ut ved den anledningen, og det etter et meget kvikt oppløp (lite spilt 12-prosenter dette). Det er selvsagt opp til bevis ved denne anledningen mot tøffe hester, men vi har blitt såpass imponert, at vi krysser tidlig.

Absolutt toppform holder 4 Yukon Boko, og vi tror denne hesten er en type som vil trekke veldig fordel av steintøft tempo underveis. Veldig god til seier på 15.9 over 2640 meter i den tredje siste starten, og nå på slutten har han fått et par blåsere i kjappe sprintløp. Bo Ekløfs drag i løpet!

En hest som det virkelig er verdt å se opp for er 3 Wizz Rambo (lusen 4-prosenter dette), og i et feilfritt løp snakker vi her kanskje om en superskrell av de helt sjeldne. Avsluttet kvikt til sølv i den tredje siste starten etter veldig sen luke, mens han de to siste gangene har hoppet seg vekk (skal dog ikke være snakk om noen galopphest i følge treneren). Gikk en formidabel opphentning til sølv i den nest siste starten, og i et løp vi sjekket som han vant på Solvalla i fjor på 13.7 full vei med voltestart, fløy han nedover oppløpet fra sjakkplass ut av den siste svingen.

Totalt overlegen fra tet to ganger på rad på hhv 12.7 og 13.0 over en sprint, uten at kusk Erik Adielsson har bedt om noe som helst har 9 Staro Dixieland vært, og det etter en avslutning på begge løpene i 11-fart. Må gå bakfra denne gangen, men et pent utvendig par blir det fra dette sporet. Vant hele seks løp i fjor, og som best gikk han da 13.9 full vei som tredje i en start (og han er mye bedre nå).

Tetløpende 1 Sundviks Saigon bør også vies litt oppmerksomhet, men vi fikk først plass til ham på vårt store system. Gikk et toppløp til sølv på flotte 11.4 over en sprint i den siste starten (svett siste 800 fra posisjonene fjerde utvendig underveis), før han hoppet seg vekk i den siste starten, og på denne dagen i fjor tapte han kun for en smygkjørt Global Limousine på 14.3 full vei, fra tet.

Da har vi så langt nevnt hestene i de fire innerste sporene samt to hester innerst bak, og etter alt å dømme blir det ikke lett for hestene i langt mer sjanseartede spor å legge inn et hett bud på den gjeveste sjekken på lydende 220.000 kroner. Samtlige er dog snakk om veldig god hester, og vi tør ikke å avskrive noen av dem helt.

I rekkefølge: 5 Dunder Nalan (avsluttet flott til sølv bak 2 Helge Palema sist), 6 Marshal Hackstable (svepte feltet fra tredje utvendig til seier på råflotte 11.4 i den nest siste starten, men var svak sist, uvisst av hvilken grunn), 7 Dreamalittledream (to strake triumfer på imponerende vis, men dog litt heldig tet i den siste starten, all den tid halve feltet ble borte i den første svingen på galopp der), 11 Niller (avsluttet strålende til sølv på 13.0 full vei bak favoritten 10 Orali i den nest siste starten) og 12 Growup (stålform, men sporet ødelegger det meste).

Vår rangering: A: 10 B: 2-4-3-9 C: 1-7-6-5-11-12

Klikk her for å kjøpe et av våre DD-forslag på hhv 100, 300 og 600 kroner!

V75-4, Klass 2, Finale, 2140 meter autostart
Dette er nok det løpet man har mest nytte av å se hestene live, og man danner seg fort et inntrykk av hvilke hester som virker til å være i rivende utvikling (og hvilke hester som besitter skyhøy kapasitet). På tross av at disse hestene har relativt få starter på baken har de til sammen vunnet hele 28 løp (og da er det ikke lett å bare lese programmet...), men den som utmerker seg på kapasitet er utvilsomt 10 Freeman T. Porter.

Ikke tapt løp i en feilfri utgave, og ved de to siste triumfene på hhv 14.2 full vei og 15.4 over 2640 meter har 4-åringen virket nærmest ukjørt. Trener Conrad Lugauer tror favoritten kan gå en lav 13-tid full vei (vel å merke feilfri), og etter det vi har sett har vi ingen betenkeligheter med å støtte den påstanden. Dog galoppert i tre av de siste fem startene (og til tider opptrådt litt hissig), og med det ståket som er på Solvalla er vi litt spente på om Korean-sønnen takler akkurat den biten (vi tror fort det kan koke over...).

De tre galoppene har kommet som følger: (1) Galopp fra start fra et innerspor bak startbilen (strålende opphentning til sølv), (2) helt utmotivert 40 meter foran feltet midt på oppløpet som en overlegen vinner, (3) og muligens litt sjenert ned startsiden (og en ny galopp under angrep midt på oppløpet). Det virker til at den kapable krabaten kan trekke fordel av bakspor (litt for pigg i første rekke bak startbilens vinger), og med forventet tøft tempo på forestillingen er det snakk om hesten å stå i mot til slutt, i en feilfri utgave.

Stefan Melander har kjørt veldig snille løp med 4 Inhibited i innledningen på denne sesongen, før Ørjan Kihlstrøm satte seg opp bak 4-åringen i den siste starten, og da var ikke 4-åringen slått med mer enn en lengde av favoritten. Dog sjanseløs på å utfordre til slutt, men det var uansett en svett siste 700 Scarlet Knight-sønnen leverte til sølv på fine 15.4 over 2640 meter fra posisjonen tredje utvendig underveis ved den anledningen. Sist måtte han jage favoritten bakfra, men ved denne anledningen blir det fort motsatt. Da kan således plassene bli byttet om, og vi synes dette er snakk om den klart mest spennende hesten i løpet (og setter ham dermed fremst).

Bom fast som helpigg (fikk åpning siste 50, men da var de andre i mål) i den nest siste starten, mens Melander hadde full kontroll fra utvendig posisjon (siste 700) ved triumfen på 15.7 full vei forut for den starten. Dette er snakk om en tanks av en hest (som virker til å være i rivende utvikling), og de norske spillerne er ikke helt med på notene, all den tid han er snakk om en 11-prosenter (sjettevalg) på den norske ranken, mot et fjerdevalg i Sverige (dobbelt så mye spilt der).

Det er neppe noen som henter en lengde på 2 Muscles Spirit fra start, og det er slett ikke utenkelig at tet fra start til mål kan være et svært sannsynlig scenario. Gled igjennom til tet (11.7 først fem hundre) fra sitt niendespor i den siste starten, og via en 12-avslutning på løpet ble det en enkel seier til slutt på fine 13.2 over en sprint. Bom fast til slutt forut for den starten, og dette må være snakk om en hest i absolutt toppform (teten er gull verdt i løp som dette). Vår svenske Bo Ekløf hadde kanontro på denne.

Tøffere i trynet en de fleste i dette løpet virker 5 Zizou Boko til å være, og etter fire strake triumfer var det ingen skam å tape for svært gode Covington Ås sist. Sistnevnte har vunnet seks av syv starter i regi Åke Svanstedt etter at vi banket hesten som et sjettevalg i en V75-omgang på Jägersro i fjor, og grunnlaget er nå på 700.000 kroner (og da var det lite å si på at ikke favoritten på den norske ranken ikke klarte å svare ut denne til slutt i den siste starten).

Som tredje dukket også velkjente Laughing Stock opp der, og det sier litt om kvaliteten på det siste løpet. Chip Chip Hooray-sønnen virker til å være veldig seig til å holde høy fart over lang tid, og når det begynner å røyne på for de andre den siste biten (med en forventet tøff åpning i beina), ja så dukker garantert 5-åringen opp i fremre treffen til slutt. Vi måtte dog velge bort denne til fordel for tetløperen, men for de som garderer ytterligere er dette en selvskreven strek på kupongene.

Vi likte veldig godt avslutningen på løpet til 9 Northern Spy til seier på 15.5 full vei i den siste starten, og dette virker til å være snakk om en ukomplisert type som vil dra nytte av et flott smygspor.

Åke Svanstedt bak 7 Sven Olof vil nok gjøre et realt forsøk på å utfordre om teten, mne vi tror ikke han får den (og da tror vi det blir tungt med tanke på seier). Pilte til tet fra et spor ytterst bak bilvingen i den siste starten, men det var intet spart i målgangen ved triumfen på 14.7 full vei (og vi syntes det så ut til å være det enkleste forsøket til denne finalen). Dog vunnet to av to i regi Svantedt, og det er ikke godt å si om "svanen" har et nytt gir å sette inn.

Det klaffet maksimalt for 1 Harpos Rockland ved triumfen på 15.6 full vei i den siste starten (tredje innvendig, og perfekte luker ut i oppløpet), og selv om trener Svante Båth trolig har satt 4-åringen i topp skikk til lørdagens dyst, lignet ikke dette en type som drar i vei (og gjør jobben selv), og vinner på 13.5 full vei (en slik tid kreves trolig for å vinne dette løpet).

Avsluttet flott til sølv via vide spor til slutt på 14.8 full vei gjorde 3 Marjon Kiss bak 7 Sven Olof, men vi syntes som sagt at dette lignet det enkleste forsøket. Det er dog ikke riktig at førstnevnte kun skal være krysset av på snaue 6 % av de innleverte kupongene, mot 19 % på sistnevnte.

Vi synes både 6 Light Dale og 8 Cool Caviar er snakk om fine hester, men sporene ødelegger det meste for de to denne gangen (ligner ingen sporklyvere). I følge treneren er 12 Majestic Rode klart best i front (og da er det iskaldt i fra dette sporet), og noe stålinntrykk har vi heller ikke fått av 5-åringen.

Vår rangering: A: 4 B: 10-2-5 C: 1-9-7-3-8-6-12

Annonse: Øivind Grøstad klokket denne hesten til 10.0/800m sist og byr på en 15-oddser i V75-3

V75-5, Diamantstoet, Finale, 2140 meter voltestart
Mye av nøkkelen til suksess i denne V75-rebusen er avhengig om man kommer seg igjennom dette hoppeløpet, og veldig mange støtter seg til 5 Operett Ribb som banker. Ikke så rart det kanskje, all den tid storfavoritten har bokført tre strake triumfer på imponerende vis. Det var ikke så mye spart ved triumfen på flotte 13.9 full vei i den nest siste starten (men det må være lov), mens 5-årshoppa etter en 11-åpning på løpet i den siste starten hadde full kontroll til slutt på fine 14.7 full vei.

Det er dog slik at dette er snakk om en meget storvokst hoppe, og etter undertegnedes skjønn trakk hun det verst tenkelige sporet på lørdag. Femtesporet er veldig trangt å snu opp på, og i fire av ni volteløp så langt i karrieren har dagens redningsplanke for mange galoppert (og selv om hun skulle gå feilfritt fra start, får hun uansett ingen god start, og da må hun gjøre grovjobben selv ved denne anledningen). Vi synes således det er snakk om en storfavoritt i stor fare, og tyr til veldig bred gardering, i et løp vi synes det kryr av vinnerkandidater.

Vi setter dermed 10 Staro Divind fremst, og denne hoppa har det ikke vært vanskelig å bli imponert av. Tapte knepent for 15 M.T. Evita i den nest siste starten, før hun holdt en formidabel oppvisning til seier på flotte 14.3 full vei i den siste starten. Juliano Star-datteren forlot tidlig feltet ved den anledningen, og i mål var det vel rundt 60 meter ned til andrehesten, og det ukjørt (kun krysset av på hver fjerde kupong på lørdag)!

Tok ned vår favoritt i løpet fra utvendig posisjon i den siste starten gjorde altså 15 M.T. Evita ved triumfen på fine 14.0 full vei med voltestart, og på ny må Goop-traveren tilmåles solide vinnersjanser. Det varsles om at 11 Carmen Tooma kommer ut med optimal balanse -skoløs rundt om ved denne anledningen (sparsomt startet i år, men i fjor tjente hun noe nær en halv million kroner, så kapasiteten er udiskutabel), og da krysser vi tidlig. Fra strek vil vi også krysse tidlig av for 4 Donna Sarina (trangt spor, men vi har likt hoppa veldig godt ved de to siste triumfene),

Helt borte er heller ikke 14 Chiara Sisu (avsluttet solid til sølv på superfine 13.5 full vei med voltestart bak storfavoritten i den tredje siste starten, og i de to siste løpene har hoppa gått fint i tøffe lag), og det er skoløs rundt om som gjelder for denne også i dag (C-hest på systemet).

To C-hester til får vi plass til på det store systemet, og da snakker vi om 6 Aega Band (sterkt stigende form med et par løp i kroppen etter lang pause for 7-prosenteren i spillet, og springsporet er perfekt for hoppa som ikke var langt bak 15 M.T. Evita i den siste starten), og 2 Oustanding Night (solid til tredje på 13.3 full vei bak storfavoritten i den siste starten, og da skal hun være tidlig aktuell dersom denne hopper seg vekk).

Bo Ekløf varlset litt for 12 Evina, men vi fant ikke mye positivt der. Ørjan Kihlstrøm opp bak 7 Lyckans De Centa er spennende nok, mens trioen 8 Zezza Hornline, 9 Global Meadow og 13 Belle Hammering er snakk om hopper godt over snittet (men vi fikk ikke plass til de fire siste hestene vi nevnte ved denne anledningen på våre spilleforslag).

Vår rangering: A: 10 B: 5-15-11-4-14-6-2 C: 12-7-8-9-13-3-1

Klikk her for å kjøpe et av våre V75-forslag på hhv 150, 450 og 900 kroner!

V75-6, Finale i Silverdivisjonen, 2140 meter autostart
Hestene for den nest høyeste klassen i Sverige skal ut å kjempe om en førstepremie på 300.000 kroner i den sjette avdelingen, og vi finner der en norsk favoritt i form av 2 K.L.M. Prelong. Åke Svanstedt har forbedret 7-årshoppa noe helt enormt, og med tilsvarende innsats som ved triumfen i den nest siste starten på flotte 13.2 full vei taper ikke Dahir de Prelong-datteren dette løpet, i en feilfri utgave. Avsluttet 11.5 siste tusen fra posisjonen tredje utvendig underveis ved den anledningen, og det på lette bein. Dog dummet seg vekk på galopp i tre av de seks siste startene, og da sikrer vi oss med et par garderinger.

På vei mot full form er 11 Chimall T.T., og det var jo også slik at 7-åringen vant denne finalen i fjor (fra ”dødens”). Stod på strålende til tredje på flotte 13.3 full vei (i det løpet som favoritten vant sist), etter et tøft løp utvendig hele veien, før han stod for en svett opphentning til sjette etter startgalopp i den siste starten. Vinneren fra tet avsluttet rundt 09.5 siste fem hundre ved den anledningen, og da hentet Persson-traveren lengder til slutt, fra køen. Vi snakker her om en litt skjør krabat, men på sitt beste er Victory Abroad-sønnen kapabel til å legge dette feltet på rygg. Treneren setter på helstengt hodelag for første gangen på lenge, og da vil det trolig bli en veldig tagget utgave av 7-åringen vi vil få se på lørdag (og da snakker vi om den naturlige hesten å spille i Dagens Dobbel).

Sporet er ikke det beste for 8 Persos Seaman (har dog virkelig hevet seg et knepp nå på slutten denne), men med litt tempo på løpet (og det blir det jo på disse kjøringene) stiger sjansene for den formtoppede 6-åringen (kun markert på snaue 15 % av de innleverte kupongene). Det klaffet veldig bra fra tredje innvendig ved triumfen på flotte 12.6 full vei i den tredje siste starten (åpning nedover den siste langsiden, og kusk Bjørn Goop kunne siden kjøre rett frem til tet) på nettopp dagens arena, og innsatsene til flotte premier på 11-tallet de to siste gangene bak Elitelopps-deltageren Rakas har vært strålende (veldig gode hester med i de to løpene der). Maks fra tredje innvendig i den siste starten, mens han fullførte eget angrep via tredjespor siste 600 på en flott måte i den neste siste starten (og da krysser vi på vårt store system).

Vi har ikke blitt direkte blendet av noen av de andre deltagernes prestasjoner nå på slutten, og da stopper vi der. Ingen nekter normalt 1 Totti T. Dream føringen i løpet, men vi tviler litt på at 10-åringen tauer en finale rundt om, på full vei (vi tror kanskje Flemmin Jensen vil ha en rygg å gå i på full distanse). Vant greit på 12.9 over en sprint, uten at det var noe spart, og vi har ikke ståltro på gjentagelse av den bedriften. Bo Ekløf trodde dog at denne hesten kunne lede rundt om, og da skal det være snakk om en tidlig gardering, for de som har råd til flere kryss i dette løpet.

Perfekt luke fra rygg leder fikk 7 Mr. New Dawn ved triumfen på 13.6 full vei i den siste starten, uten at hesten sprudlet til slutt (og da tror vi blir det tungt med noen gjentagelse av den bedriften, fra dette sporet). Vi har heller ikke latt oss bli blendet av 6 Bachelores Dream, og da synes vi heller ikke Credit Winner-sønnen er stekhet.

Sjanseløs på å svare ut favoritten til slutt i den neste siste starten var 3 I Saw You etter å ha fått dirigere etter behag der fremme i front (åpnet 15.0 første tusen), og i de øvrige løpene vi har sjekket, synes vi det er snakk om en hest som går litt mest på det jevne (og da ligner det ingen finale-vinner etter undertegnedes skjønn). Dog fint spor, og det betyr mye i løp som dette.

Tetvant på en fin måte gjorde 10 Steel Pepper i den siste starten på 13.7 full vei med full kontroll til slutt, men før den starten har det gått mye i dur og moll. Plundret mye med aksjonen, og 8-åringen fungerer etter sigende klart best i fra posisjonen han hadde sist (og da har vi ikke ståltro i fra dette sporet).

Urdårlig i den siste starten på en tung bane var 5 Dandie Palema, men forut for den starten gikk 7-åringen fine løp. Avsluttet flott til sølv på 13.6 full vei fra sjakkplass underveis i den tredje siste starten, før han avgjorde en tett sluttstrid til seier på 12.6 over en sprint i den nest siste starten. Dog snakk om en litt enkel type dette, og vi føler at han ikke har den klassen som skal til for å kunne ta seg av et løp som dette.

Hester som mest henger med synes vi 4 Don`t Blink Twice, 9 Avanto og 12 Fretarnity Party er snakk om, og vi tror de må sikte seg inn på en premie.

Vår rangering: A: 2 B: 11-8 C: 1-6-7-3-10-5-10-9-4-12

V75-7, Styrkeprøven avslutter, 3140 meter voltestart
Det er ikke det tøffeste Harper Hanover vi har sett, men den hesten som står igjen som vinneren etter å ha tilbakelagt tre runder rundt Solvalla i 13-fart i V75-7, har ærlig fortjent seiersjekken pålydende hele 500.000 kroner.

Vi synes at de norske spillerne er litt mer våkne på ranken i dette løpet kontra våre naboer (som burde ha stålkontroll), all den tid de har gjort 15 Quarcio De Chene til et tredjevalg i spillet mot et femtevalg i Sverige. Den ursterke 7-åringen sprudlet ikke i den nest siste starten ved andreplassen på 14.9 over aktuell distanse (kunne ikke gå i nærkamp med Gidde T.H. til slutt den gangen), men mot klart bedre hester i den påfølgende starten, så vårt drag i løpet enormt mye bedre ut (og fremfor alt mye spenstigere i steget).

Capriccio-sønnen hadde en mur av hester foran seg ut i oppløpet ved den anledningen, men via femtespor ut i oppløpet avsluttet Goop-traveren som en vind til slutt til sølv på 13.7 over 3180 meter (og blåste da forbi en hest som Wellino Boko nedover oppløpet). Kom dog akkurat for sent til å ikke hente igjen velkjente Juggle Face, men det er liten tvil om at milslukeren nå er på vei mot full form, med et par løp i kroppen etter litt pause. Dette kan være snakk om en frisk banker, men all erfaring tilsier at det slett ikke er enkelt å runde til seier fra 40 meter tillegg i dette løpet. Vi tyr således til noen garderinger, men en soleklar utgang på vårt store system er det snakk om.

I rivende utvikling, og sjokkerende god til seier på flotte 12.6 full vei var 7 Caballion i den siste starten, men den ekstremt lange distanse har 5-åringen aldri prøvd. Vant dog på 15.4 over 2640 meter i den tredje siste starten, og en hest med full form takler det meste. Åpnet i 08.5 fart i tet ved den siste triumfen, og vi hadde rundt 10.5 siste tusen på travklokka til slutt. Det er sterke saker, og en såpass god hest som Select Yankee ble kraftig frakjørt ved den anledningen.

Mye utur har 10 Yellow Eden hatt nå på slutten, og fra et perfekt springspor fra 20 meter tillegg forventer vi en flott start på Hultman-traveren. Ble sjenert til galopp av stallkamerat Marshland ut i oppløpet i den siste starten (og han så da lysende ut før den insidenten), i et løp som ble vunnet av Real De Rabut på 13.4 full vei (og det gikk styggfort siste 700 i det løpet). Slo 8 Elliot Hall sprettlett fra rygg leder i den fjerde siste starten på fine 14.0 over 2640 meter, og vi synes at 16-prosenteren må krysses på alle bonger.

En sterk vinnertid på 13.4 over 2875 meter noterte 8 Elliot Hall ved en triumf i Frankrike i våres, og når trener Lutfi Kolgjini melder om at Varenne-sønnen kommer ut skoløs for første gang, ja så må vi være på vakt (han tror dette vil slå veldig positivt ut). Krefter i overflod på 6-åringen, og vi krysser på vårt store system.

Sendt frem i ”dødens” 1500 meter fra mål ble 3 Cash Is Fun Zaz i den siste starten, før han overtok teten inn i den siste svingen, men han var sjanseløs på å stå i mot vår favoritt i løpet til slutt ved den anledningen (og at han da skal være favoritt i begge landene synes vi da ikke er riktig). Hadde tilsvarende forsprang som han har denne gangen, og selv om Insert Gede-sønnen trolig er forbedret med løp i kroppen, tviler vi litt på at han kan holde unna også på lørdag. En hest som går 14.7 over 3140 meter må uansett vies litt oppmerksomhet, men vi krysser først på vårt store system.

Vi fikk ikke plass til 13 Quito De La Creause, men vi tror ikke franskmannen er stekhet. Gjort sine saker meget bra i provinsen i Frankrike (i relativt billige omgivelser) med fem triumfer på seks starter i år, men når Anders Lindqvist tviler på at han holder unna for 15 Quracio de Chene, ja så tror vi han så gjerne. Pleier å ha stålkontroll på de franske hestene den karen der, og desutten står 7-åringen litt kinkig til i andre rekke på 20 meter tillegg.

I langløpet på OGP-dagen gjorde 12 Racerstina og 14 Pedrito Du Vallon opp om seieren, men vi tviler litt på om noen av de er gode nok mot denne gjengen her (helt annen klasse på dette løpet, kontra Bjerke). Førstnevnte trakk det lengste strået ved den anledningen, men det etter å ha fått et maksimalt opplegg underveis av Jorma Kontio (og de klaffer ikke slik to ganger på rad). Sistnevnte avsluttet veldig fint til sølv ved den anledningen, men vi synes han står tøft til i dette løpet. Ny kusk Torbjørn Jansson kan dog trolig være en perfekt match på denne hesten, og de som garderer utover våre fem utvalgte må selvsagt vurdere franskmannen.

Det ble litt feil for 4 Intruder Kronos i en stoppende rygg (fra rygg leder) i den siste starten, men hesten sprudlet ikke etter at det løste seg litt inn på oppløpet (og det lignet ingen Harper Hanover-vinner etter undertegnedes skjønn) Dog klart best i tet, men det begynner å bli lenge siden noen hest har vunnet dette løpet fra tet.

De finske hestene er det umulig å ha kontroll på (1 Redingman og 12 Quick Profit), men etter å dømme ut i fra uttalelsene på hestene fra finsk hold, ser det tungt ut med tanke på noe annet enn en premie. I følge tidligere trener skal heller ikke 5 Lost Without You være god nok, mens det norske håpet 6 Cream Of Arnie etter vårt skjønn må være veldig glad for en premie. Vi synes 2 Horsepower Diamant og 9 Just By Myself ligner programfyll, og da er det bare å si lykke til!

Vår rangering: A: 15 B: 7-10-8-3 C: 13-14-12-4-1-11-5-9-6-2

Spilleforslag
Til denne superspennende V75-omgangen på Solvalla har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 150, 450, 900 og 2808 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre DD-forslag på hhv 100, 300 og 600 kroner ligger ute her .

PS!Naturlig nok høyner vi innsatsen på vårt store system, i en omgang som denne en tanke!

Innleveringsfrister Solvalla lørdag
V4 kl. 12.45 (løp 2-5)
V75 kl. 14.30 (løp 6-8 og 10-13)
V5 kl. 15.15 (løp 8 og 10-13)
DD kl. 16.53 (løp 12-13)

PS!Husk å merke alle dine kuponger med banekode L3!

Innleveringsfrister Solvalla lørdag
V4 kl. 12.45 (løp 2-5)
V75 kl. 14.30 (løp 6-8 og 10-13)
V5 kl. 15.15 (løp 8 og 10-13)
DD kl. 16.53 (løp 12-13)

PS!Husk å merke alle dine kuponger med banekode L3!

Kjøp en bong og se løpene fra Solvalla på NRK2 kl. 18.00-18.45 på lørdag!

Dette bør du vite før du komponerer dine kuponger! (Sakset fra Rikstoto.no).

Solvalla: Det er felles internasjonal pott i de fleste spilleformene på Solvalla til helgen. I denne artikkelen forteller vi hva som er de viktigste forskjellene kontra om løpene hadde gått i Norge.

Den viktigste forskjellen fra et ordinært norsk arrangement og løpene på Solvalla er at de avvikles med svenske spilleregler. Den viktigste forskjellen er at man i Sverige blir automatisk diskvalifisert om hesten feiler i løpet av de siste 100 meterne mot mål. Slik er det ikke i Norge.

- Men alt spill levert i Norge er underlagt norske reservehestregler. Det er i praksis disk for oppløpsgalopp som er den mest visuelle forskjellen på løp i Sverige og Norge, sier vaktleder Øyvind Werner Johannessen i Norsk Rikstoto.

Trippel...
... er det i alle løp både lørdag og søndag, men i løp 1, 5, 11, 13 og 15 lørdag og løp 2, 10 og 14 søndag er det felles internasjonal pott. Spillerne skal merke seg at i Sverige kan man spille noe som heter Flextrio - hvor man kan velge en lavere rekkepris enn to kroner per rekke. Rundt 20 prosent av trippelomsetningen i svenske løp stammer fra Flex, men i Norge er minste rekkepris to kroner uansett. I de løpene hvor det ikke er felles internasjonal pott i Trippel, er det lokal norsk Trippel. Det er også lokal norsk pott når det gjelder Duo.

Jokerpotten...
... er i spill til helgen. Den er nå oppe i 18,4 millioner kroner og betales ut som bonus til den første i landet som blir alene om riktig V75-rekke. Forutsetningen for at den skal komme til utbetaling i helgen er:

a) at en eneste bong i det internasjonale V75-spillet enten lørdag eller søndag inneholder syv riktige

b) denne bongen må være levert i Norge

Jackpot...
... blir det om ingen klarer syv riktige lørdag - eller utbetalingen for seks eller fem underskrider 15 kroner. Da blir det jackpot på Solvalla søndag. Om ingen klarer syv riktige søndag, tas den norske delen av premiepotten ut og sendes rett til syverpotten på Momarken lørdag 4. juni. Om det ikke blir utbetaling for seks eller fem riktige søndag, tas den norske delen av premiepotten ut og legges i Jokerpotten.

Jackpot...
...er det på Solvalla lørdag. 19 269 167 svenske kroner ekstra ligger i syverpotten, siden det ikke ble utbetaling for fem riktige i svensk V75 sist lørdag.

Gevinstandelen...
... i svensk V75 er 65 prosent. Premiepotten fordeles som i Norge, med 40 prosent til syv, 20 prosent til seks og 40 prosent til femmerpotten.

Synkronisering...
... av pottene skjer klokka 08.00 på løpsdagen. Dette betyr at du fram til lørdag vil se kun norsk spill på rangeringer på tekst-tv og Internett, mens du ser svensk spill på ATG.se.

Innleveringsfristen...
... i svensk V75 er tidligere enn i Norge. Lørdag er fristen klokka 14.30, mens den søndag er klokka 14.35. Alt spill til Solvalla må ha banekode L3.

Slutt!