Foppa og Svennis satser stort

Foppa og Svennis er to av sportsstjernene som er med og kjøper et helt årskull med travhester.

Peter "Foppa" Forsberg, en av Sveriges mest kjente ishockeystjerner, Sven-Göran "Svennis" Eriksson, trener i Manchester City, Hardy Nilsson og Hasse Backe har en forretning sammen. Ishockey- og fotballprofilene har kjøpt et helt årskull travhester sammen.
Idrettsprofilene går inn i dette samarbeidet med ytterligere fem personer.

- Alle har like stor andel, og femten velstammede ettåringer er nå i vår eie, forteller Göran Falk, forretningsmannen som fra før blant annet eier stjernehesten Going Kronos.

Både "Foppa", Hardy Nilsson og Hasse Backe er kjente og fremgangsrike hesteeiere allerede. "Foppa" eier blant annet Hambletoniantoeren Adrian Chip som har løpt inn nærmere åtte millioner svenske kroner.

"Svennis" har også erfaring fra travsporten. Under sin tid som trener i Italia eide han en travhest, som dog var mest skadet.

- Det er en kul gjeng vi har samlet. Samtlige er konkurransemennesker, og målet er å få fram en riktig bra hest, sier Göran Falk.

Hestene kommer til å bli fordelt hos 7 – 8 ulike trenere, men at Lutfi Kolgjini kommer til å trene en eller flere er sikkert, sier Falk, som har sine øvrige hester i "Luddes" trening.

Kullet er kjøpt av Erikssunds Stutteri, og består av ti hopper og fem hingster med fedre som Ganymede, Enjoy Lavec, Cantab Hall, Muscles Yankee, Credit Winner og Coktail Jet.
Hestene kommer til å konkurrere under pseudonymet Stall Elit.