Gå til sidens hovedinnhold

Form slår klasse?

På tross av at det trolig er et par konkurrenter som holder høyere klasse enn vår banker satser vi på at solid form nok en gang viser seg utslagsgivende.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Dunkel form på de antatt tøffeste i mot gjør sitt til at vi lar 11 Golden Glamour stå ugardert i V5-innledningen.
Felix Santana-datteren leverte litt under pari etter litt pause i den nest siste starten, men var desto mer spretten i den påfølgende. Ved den anledningen var 5-årshoppa totalt overlegen på 16.4 fra tet, og selv om sporet tilsynelatende ser litt sjanseartet ut på forhånd tror vi det kan løse seg på en tilfredstillende måte.

Kusk Åsbjørn Tengsareid er såpass pålest at han nok satser offensivt i rygg på startkjappe 5 Lantern (kusken signaliserer ryggløp), og vi er ikke helt fremmed for at vår banker blir vinket til tet ut på den første langsiden. Med et slikt scenario dreier det seg om en solid vinnersjanse på ny for den seiershungrige frøkna, og vi satser på at hun innleder året slik hun avsluttet det forrige.

Tilbake som en vinner?
Vi hadde litt tro på svært kapable 6 Scott K. i et relativt tøft V75-løp på Momarken i den siste starten, men Coktail Jet-sønnen falt ved den anledningen fullstendig sammen. I ettertid viste det seg at 6-åringen slet med en infeksjon i kroppen, og det rapporteres nå om at han skal være fit for fight. Dagens motstand egner seg mildt sagt ikke til å skremme, og er Stensland-traveren noe i nærheten av sitt beste vinner han V5-2 med et gjesp.

Vi lar således den kapable krabaten få stå alene på samlebongene da vi ikke er veldig fristet til å bruke penger på Clever Boszorg & Co. Har den store favoritten en dårlig dag står en formtoppet 7 Melody Of Love nærmest til å overta. Robur-datteren gikk i mål med krefter spart i den siste starten, og 6-årshoppa får en plass på det mellomste forslaget.

Luringer fra optimale spor
I hhv V5-3 og finalen dukker opp noen dype drag som vi syntes det er hvert å bruke noen kroner på. I den tredje avdelingen står 1 Reiteld fryktelig spennende til, og Spikeld-sønnen som ikke har vunnet løp på aldri så lenge har virkelig sjansen til å rette på det her. 9-åringen pleier å stå likt med 9 Barka Elden som nå er belastet med 40 meter tillegg, og da sier det seg selv at bedre løp enn dette får ikke Selliken-traveren som dessuten rapporteres å trene forbedret.

Tøffest i mot tror vi en formtoppet 10 Timor blir. Pål Even-datteren holdt unna for meget gode Bjørøy Tulla i den siste starten på sterke 28.1, og i et lite felt skal det ikke være snakk om posisjonsproblemer for Øksnevad-traveren. 4 Eskeladden skal selvsagt regnes, men Nordli Svarten-sønnen må være bedre enn sist for å kunne gå helt til topps.

I den avsluttende avdelingen ser det unektelig spennende ut for 1 Mack Attack S.E. Mack Lobell-sønnen som hadde en strålende sesong i 2007 i regi Stig I. Fossen med hele syv triumfer og nær 200.000 kroner innkjørt dukker nå opp i ny regi, og normalt er det ingen som henter en lengde på den startkjappe 6-åringen.

Vatland-traveren rapporteres å trene bra, og vi har friskt i minne hvilken tetløper av rang det var når han herjet som verst på Østlandet. Selskapet er ikke verre enn at 6-prosenteren i spillet kan lede dette løpet rundt om, men slipper kusk Frode Espeland føringen til 3 Bon Palema T. blir det straks verre. Sistnevnte står bedre til enn på lenge, og Potato Chip-sønnen som er noe bedre enn raden må krysses tidlig.

Trio skiller seg ut
Det er relativt høy klasse på hestene i V5-4, og vi mener det skal være mulig å komme seg gjennom på få hester. En formtoppet 3 Coralls Boy står på ny til for å få tet, og uten alt for mye trykk underveis kan The Bad Boy-sønnen som har vist seg kraftig forbedret i dyktige Geir Mikkelsens regi åpne året på beste vis.

På et eller annet tidspunkt må Åsbjørn Tengsareid frem å legge trykk på tetløperen med 7 Star Star V., og da kan det være slik at det er 4 Newton Pike som får alt servert på et fat som en foreløpig 18-prosenter i spillet. Førstnevnte jager sin tredje strake, og selv sporet med fordel kunne vært bedre for den seiersvante 6-åringen skal han ikke avskrives av den grunn. Sistnevnte har neppe vært bedre enn han er akkurat nå, og Jobie Tempest-sønnen er en selvskreven gardering.

Ekspertforslag
Vi har satt opp tre spilleforslag på hhv 90, 360 og 960 kroner.

Det minste og største forslaget er samlebonger der vi forsøker å ta V5`n hhv 5 og 20 ganger.

”Tors kiosk: Klikk her for å lære om Lyntoto”.

Kommentarer til denne saken