Formbombe får uttelling?

Foto: hesteguiden.com

Solide avslutninger de to siste gangene har resultert i sølv, men i kveld tror vi det er T.T. Va Bene`s tur til å klatre øverst på pallen. Sjekk våre V5-tips her.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Utgangsposisjonene har heller ikke vært de beste de to siste gangene, og når 2 T.T. Va Bene i finalen av B-spillet står helt glitrende til ved denne anledningen, tror vi sterkt på seier denne gangen. I den nest siste starten ble 5-åringen overflydd ned startsiden fra sitt innerspor (avsluttet dog strålende til sølv etter sen åpning), mens han fra et iskaldt tolvtespor leverte en siste 700 det luktet svidd av til sølv på fine 16.1 full vei i den siste starten.

Det flyter på for trener Kristin B. Rolandsen om dagen (vant Aktaion GP Hoppeavdeling på Jarlsberg på lørdag med Tabu B.R.), og vi tror den relativt nyetablerte treneren kan feire nye fremganger i Skien i kveld. Støter på hester med dunkel form denne gangen, og når Thai Tanic-sønnen foreløpig kun er snakk om et fjerdevalg (25-prosenter) i totoen, ja så ser ikke spillet noe mindre interessant ut.

Vår rangering: A: 2 B: 1-10-9-3-5-7 C: 4-6 D: 12-11-8

V5A-1, 2100 meter voltestart
Et løp for urutinerte kaldblodshester innleder denne rebusen, og vi finner fire relativt hete vinnerkandidater. Etter å ha vunnet på fine 31.8 full vei i den sist starten blir 2 Torianna ganske stor favoritt med sine 72 %, men en hest som kun har startet to ganger (og vist at hun er litt usikker) setter vi ikke hele budsjettet på. Med tilsvarende innsats som i den siste starten er det dog trolig ikke snakk om saken, men vi tyr til noen garderringer på våre to største spilleforslag p.g.a mangel på rutine.

Så veldig mye dårligere på kapasitet enn favoritten tror vi heller ikke 9 Vinning Alfa er, og da snakker vi om en 4-årshoppa under utvikling. Gikk flotte løp mot klart bedre hester enn dagens konkurrenter før litt hvile (stod på godt til femte mot årgangens beste i den nest siste starten), og vi forventer å få se en ytterligere forbedret utgave av 7-prosenteren i spillet (latterlig lite spilt denne) til kveldens dyst.

På vårt største spilleforslag få vi også plass til duoen 3 Jorkvikk (under utvikling, men de antatt beste må gjøre seg bort på galopp for at 6-åringen skal kunne gå helt til topps) og 6 Eminent H. (stod på godt til tredje på 32.7 full vei i den siste starten fra utvendig posisjon, og løp i kroppen etter litt pause kan ha gjort godt), men da tror vi også at vinneren av dette løpet er nevnt.

Vår rangering: A: 2 B: 9-3-6 C: 5-10-11-1-4-8 D: 7-12

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Klosterskogen finner du her.

V5A-2, 1700 meter autostart
Kvaliteten på deltagerne i dette sprintløpet er ikke mye å ropa hurra for, og vi synes at vinnerkandidatene er veldig mange (og da spiller vi syv hester på samtlige spilleforslag). Det er ned en liten klasse for 6 Beijing Silas ved denne anledningen, men noen stor fighter er ikke 3-åringen snakk om. Bør uansett være tidlig aktuell i et løp som dette, men en kjapp sprint er trolig ikke noen fordel (og da må vi gardere favoritten).

Det har løsnet for 10 Mickey`s Goal nå på slutten med to strake triumfer (helt nede på 17.2 full vei i den siste starten), men vi tviler litt på at Skyltebæk-traveren kommer seg rundt de krappe svingene på dagens arena (stor som et hus denne). Nydelig til står 2 Tanksen, og med løp i kroppen etter litt pause er trolig 5-årshoppa ytterligere forbedret til kveldens dyst (femte på fine 16.1 over aktuell distanse i debuten i Norge).

Av de bedre skal 9 Littlepieceoftoy være, mens 3 King Dancer (kan mye på sitt beste, men formen etter lang pause er uviss) og 4 Tag Sensation (løp i kroppen, og sprint er en fordel) heller ikke trenger å være helt bort på sitt beste. 5 Moratelle var positiv til tredje i den siste starten, og med yterligere fremgang kjemper Røken-traveren om en fremskutt plassering også her.

Vår rangering: A: 2 B: 6-10-9-3-4-5 C: 8-7-1

V5A-3, 2100 meter autostart
Vi synes at to hester skiller seg klart ut i dette varmblodsløpet, og fra tet (eventuelt rygg leder) bør 1 Overture F.H. være snakk om en brennhet vinnerkandidat. Pigg i mål som toer på fine 13.6 over en sprint i den neste siste starten, og mot dagens konkurrenter bør 5-årshoppa ha en topp vinnersjanse (det er neppe mulig å finne en finere oppgave enn dagens). Dog litt for variabel til å kunne stoles helt på, og på samtlige spilleforslag krysser vi da også av for 7 Victory Bone.

Sistnevnte holder uforandret fin form, og selv om ikke 6-åringen ser ut til å være helt enkel å vinne med om dagen, tror vi Kruse-traveren fort kan få smake seierens sødme ved denne anledningen. Dagens kusk Cato Antonsen hadde et veldig godt tak på hesten i den tredje siste starten ved andreplassen på fine 14.7 over en sprint på nettopp dagens arena, og vi tror på en topp vinnersjanse i kveld. På vårt største spilleforslag får vi også plass til speedkula 5 Touch Me Felicia, men det må klaffe med fine rygger i det lengste for at 8-årshoppa skal kunne gå helt til topps.

Vår rangering: A: 1 B: 7-5 C: 6-2-9-3-8-10-4

V5A-4/V5B-1, 2100 meter autostart
I dette kaldblodsløpet blir naturlig nok 6 Sodin tung favoritt med sine 75 % til å kamme hjem den gjeveste sjekken pålydende 20.000 kroner, og på sitt beste leder 6-åringen et slikt løp rundt om. Etter tre strake triumfer ble det sølv på superfine 25.6 full vei i et V75-løp i den siste starten, men formen etter litt pause er litt uviss.

Undertegnede var i kontakt med eier Håvard Tofstad på Jarlsberg i helgen, og han kunne fortelle om en hest som var 30 kg tyngre enn i den siste starten. Han trodde således at storfavoritten trengte et løp i kroppen før den helt store formen innfant seg (dog fungert tilfredsstillende i trening nå på slutten), og noen seier kunne han da ikke garantere for.

Vi sikrer oss således med en gardering på samtlige spilleforslag, og vi synes at det er superspennende når Gunnar Austevoll setter seg opp bak 10 Sarpsfoss (kraftig kuskeforsterket denne da) ved denne anledningen. 8-åringen har gått jevne fine løp i lengre tid mot litt tøffere konkurrenter enn dagens, og det er da etter vårt skjønn ned en liten klasse for 15-prosenteren i spillet denne gangen. Femte på solide 26.3 full vei i den siste starten, og med fine rygger i fra start forventer vi at Pål Even-sønnen sitter i en fremskutt posisjon direkte.

Vår rangering: A: 6 B: 10-2-7-8-3-12 C: 5-1-9-4

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

V5A-5/V5B-2, 1700 meter autostart
Et sprintløp for varmblodshester har vi å bryne oss på her, og vi synes at det er jevnt blant flere (og vi tyr da til veldig bred gardering). Variable 5 Buzz Lightyear blir favoritt, og dersom kusk Tom E. Solberg skulle klare å erobre føringen i løpet, ja så bør det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse. Godkjent til sølv på 17.4 over aktuell distanse i den siste starten, men svak forut for den starten (og da stoler vi ikke på 4-åringen).

På vei opp i form er 2 Staro Dream On, og ved denne anledningen står 5-åringen langt bedre til kontra de foregående løpene Halle-traveren har gått. Avsluttet bra to ganger på rad, og i en feilfri utgave (kan være litt usikker) skal vinnersjansene være gode. Kapable 6 Asafa viste fine takter ved tredjeplassen på fine 16.4 full vei i den siste starten, og med ytterligere fremgang er 5-åringen seiersaktuell denne gangen.

Av de bedre skal også 9 Red Basin (uviss form etter litt pause), mens formsterke 10 Cashmaker også bør vurderes relativt tidlig. Cahmpion Eirik Høitomt svinger seg opp i sulkyen bak sistnevnte, og det er neppe noe minus.

Vår rangering: A: 5 B: 2-6-9-10 C: 7-8-1-3-12 D: 11-4

V5B-3, 2100 meter autostart
Det er slett ikke lett å vurdere tolv urutinerte varmblodshester i dette løpet, og for å være på den sikre siden helgarderer vi på vårt største spilleforslag. 4 Hot Chili kommer ut med et fint prøveløp på 18.4 full vei i ryggen, og det kan fort være så enkelt som at 4-åringen er snakk om en vinner direkte, i champion Eirik Høitomt`s hender.

Vi likte 9 Photo Lins ved fjerdeplassen på 18.2 full vei i den siste starten, og i en feilfri utgave dukker ventelig 3-årshoppa opp i fremste rekke også her. Tåler å gå en bit disse S.J.`s Photo-avkommene, men helt stø på beina er foreløpig ikke Gisleberg-traveren. I følge trener og kusk Johan H. Undem skal kapasiteten på 8 Kor Fling være veldig fin, og ved hjelp av startbilen kan kanskje 3-åringen komme seg feilfritt av gårde (vært håpløst usikker på voltestart denne).

Vår rangering: A: 4 B: 9-8-12-11-5-1-7 C: 10-5-3-2

V5B-4, 1700 meter autostart
Et sprintløp for kaldblodshester venter oss i den fjerde avdelingen av B-spillet, og vi synes at løpet ser litt åpent ut (og da krysser vi av for hele syv hester på vårt største spilleforslag). Det er tilbake etter lang pause som gjelder for favoritten 6 Optisk Lyn, men på sitt beste vinner fort 8-åringen et slikt løp. Dog ikke en hest undertegnede har veldig sansen for (sliter med aksjonen, og dette tror jeg ikke er snakk om en hest som når langt), og da garderer vi på samtlige spilleforslag.

Bedre til enn på svært lenge står 1 Myhreng Eldi, og når 5-årshoppa har vist veldig fin form i lengre tid synes vi at nestfavoritten bør være seiersaktuell denne gangen. Fullførte klart godkjent til tredje på fine 28.8 full vei i den siste starten, og det kan fort være snakk om en vinner via siste indre denne gangen (og da settet vi formbomben fremst).

Forbedret med løp i kroppen etter litt pause kan 2 Rokketroll vise seg å være, mens duoen 5 Tiona (står helt riktig til, og hun kan her score på at hun er relativt travsikker) og 11 Tidemand Pål (litt ute av det nå på slutten, men kapasiteten er udiskutabel) også skal være snakk om tidlige garderinger.

Vår rangering: A: 1 B: 6-2-5-11 C: 3-9-4-12 D: 10-8

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Klosterskogen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 140, 392 og 1176 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 150, 400 og 1176 kroner til B-rebusen ligger ute her .

Innleveringsfrister Klosterskogen
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.35 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Klosterskogen gratis på www.rikstoto.no i kveld.