Formbombe legger på til to?

Foto: hesteguiden.com

Det er langt mellom de sikre holdepunktene i kveld, men vi satser på at K.L.M. Prelong fortsetter sin fine trend, og tar sin andre strake triumf.

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

Det ser ut til at sindige Thor Borg har et fantastisk godt tak på 3 K.L.M. Prelong, og i finalen i kveld tror vi Vestfoldingen styrer 5-årshoppa inn til en ny seier. Holm-traveren har holdt stabilt god form en lengre periode nå, og triumfen i den siste starten mot klart tøffere konkurrenter enn dagens var av den imponerende sorten. Etter et tøft løp utvendig satt vel kusken nærmest å finkjørte inn til enkel seier på flotte 14.3 full vei, og med tilsvarende innsats i kveld lar ikke Dahir De Preolng-datteren seg slå.

Nyhet!Vil du motta Håkons eksperttips til V65- og V75-omgangene på e-post? Klikk her !

Vi går tynt
Det er ikke den helt store klassen på hestene i stayerløpet i den tredje avdelingen, men vi syntes våre tre utvalgte hever seg litt over mengden. Tøffest er trolig 4 Creamy Dream, og med feilfri avgang kan Houston Laukko-datteren her legge på til sin andre strake seier.

8 Interruption Vint er ingen stor stjerne, men det må han heller ikke være for å vinne et løp som dette. Formen er sterkt stigende på Hamre-traveren, og årets første triumf kan meget vel komme her. På de to største forslagene får vi også plass til 5 Gelmir Pil, som kusk Kai Johansen vant et tilsvarende løp med på Momarken tidligere i år.

Storfavoritten faller tungt?
Etter sin triumf på Bjerke i den siste starten pådrar 9 Joker Boti seg et relativt tungt favorittstempel i V5-2, men noen sikker vinner er vi så langt i fra sikre på at Deliberate Speed-sønnen er. Vi føler at den siste prestasjonen blir litt overvurdert, all den tid konkurrentene nærmest sto stille til slutt, etter en luftig 10-åpning på løpet...

5-åringen sliter desutten tidvis med aksjonen, og i våre øyne er Sagholen-traveren ikke snakk om noen sprinter. Selv om dagens konkurrenter ikke egner seg til å skremme (det er dog alltid noen som kan flytte litt på beina på en sprint), ja så skal ikke storfavoritten gjør mye feil underveis, før det fort kan bli vel langt frem til de der fremme på dagens distanse.

Tilbake etter pause kommer 5 Ross B.A., og Tamin Sandy-sønnen står i dette løpet helt perfekt inne på pengene. 6-åringen har mye fart i beina, og som en sannsynlig tethest krysser vi tidlig.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Øvrige vurderinger
V5-1: Vidåpent, og det kan fort komme en smell. Det er tiden for 9 Dorr Valentin utover nå, og Rigel Jo-sønnen som alltid har tunge avslutninger å by på ved full form har en klar fordel av dagens arena. 6-åringen står glitrende inne i løpet, og Hansen-traveren blir vår utgang på det store systemet sammen med 5 Ingerøvin. Sistnevnte har slett ikke hatt den rette flyten på løpene nå på slutten, og i en feilfri utgave kjemper Holtung-traveren om seieren her.

V5-4: Et herlig sprintløp for kaldblodshester venter oss her, og vinnerkandidatene er mange. På vei mot full form etter en liten down er 9 Ara Faks, og fra et prefekt smygspor skal Jærvsøfaks-sønnen regnes med solide vinnersjanser. 6-åringen stod for en flott innsats i et V75-løp til tredje i den siste starten, og i etterkant av det melder trener Odd A. Sagholen om en meget opplagt hest i trening. På sitt beste dundrer 1 Valle Verner til tet, og da er det i så fall slett ikke utenkelig at Moe Odin-sønnen leder rundt om. 5-åringen er i likhet med førstnevnte kraftig på gang, og de blir således våre utganger på det store systemet.

Ekspertforslag
Til V5B-rebusen på Momarken har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 100, 375 og 1323 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens vårt DD-forslag på 100 kroner ligger ute her .

Det største forslaget er et abc-system, som vi har fylt ut på fire kuponger her .

Kjøp en bong og se V5B-løpene fra Momarken på nrk.no nett-tvi kveld!