Klikk her for å se våre V75-forslag.

Det er Leangen i Trondheim som er arena for ukens V75-runde, og som alltid er det da rom for at det kan dukke opp noen overraskende vinnere (det er i hvert fall tre løp det kan smelle godt i).

Dagens største favoritt finner vi i den første avdelingen i form av 8 Norheim Faksen etter fantomløpet til Romtveit-traveren til ny norgesrekord på flotte 20.9 over en sprint i den siste starten, men vi stoler foreløpig ikke helt på den variable krabaten. Vi åpner også opp for at storfavoritten 4 Sanity i finalen kan få mer konkurranse enn spillerne setter pris på av en formtoppet krabat, og da kan det ligge store penger i luften. Vi setter heller vår litt til at en hest som har dokumentert form over en lengre periode trekker det lengste strået, i et for ham billig løp.

Vi snakker da om 6 Super Challenge i den sjette avdelingen, og normalt skal det bli tøft for de andre konkurrentene å holde unna for den ursterke 5-åringen nedover det lange oppløpet på dagens arena til slutt. Etter en råsterk triumf på 18.0 i et langløp over velvoksne 3180 meter i den siste starten (og vi banket da med hell) får Super Arnie-sønnen klart godkjent for fjerdeplassen på 16.1 full vei bak Mccormick/Makarov & Co i den siste starten, og det er klart enklere i mot ved denne anledningen.

Dro opp eget angrep via tredjespor siste 700 den gangen, og når de i front la inn en sisterunde ned mot 13.5 var det ikke noe å si på at det ble noen lengder frem til tethestene til slutt. Dog full spenst i beina i målgangen, og vi har sjeldent sett Hamre-traveren så fin som den gangen. Var tidligere svært usikker, men nå har vår banker for dagen gått feilfritt i syv av de åtte siste startene (og da frykter vi ikke galoppen veldig denne gangen heller). Strålende innsats til sølv bak gode Bullchip på flotte 15.1 full vei sist han gjestet dagens arena, og vi tror årets andre triumf blir bokført på lørdag.

Frode Hamre sender trolig i vei relativt tidlig (sitter kanskje i tet etter 1000 meter?), og da er vi spent på hvordan Kristian Malmin har tenkt å løse oppgaven bak den antatt tøffeste i mot, 7 Delmerica. Stålform der i gården også (etter to strålende innsatser i to sprintløp til seier og sølv satt Glittum-traveren bom fast til slutt etter innvendig reise i den siste starten, og hun så ut som en tønne med krutt i målgangen ved den anledningen), men vi er litt usikre på hva slags opplegg Varenne-datteren vil få på lørdag.

Ikke noe lyn fra start, og det kan vel ligge an til at 6-årshoppa blir bakket ned i køen fra start. Da må hun i så fall dra opp eget angrep via sporene til slutt (men hun skal vel helst gå på rulle i rygger i tøft tempo?), og da kan det i så fall bli tøft nok. Vi tror således at det er klar fordel favoritten i løpet, og vi lar Hamre-traveren stå ugardert. Det er desutten meldt om regn både fredag og lørdag i Trondheim, og eventuelt litt krevende forhold trekker vårt valg i løpet klar fordel av kontra de øvrige konkurrentene (blir jo ”aldri” sliten denne hesten her).

Danske Bo Westergård sender ut en nyervervelse i form av 10 Danley i dette løpet, og selv om Toss Out-sønnen fort kan vise seg frem i en forbedret utgave i ny regi synes vi det ser vel tøft ut å gå helt til topps. Løste seg helt perfekt fra tredje innvendig/ut i annet utvendig inn mot den siste svingen i tøft tempo, og perfekt luke ut i oppløpet ved triumfen på fine 14.6 full vei i den fjerde siste starten, men viste lite av verdi før og etter den seieren.

Vår rangering: A: 6 B: 7-10 C: 1-2-3 D: 4-11-12-9-5-8

Fin klaff
Ja, det ble det på våre spilleforslag på Bjerke på onsdag, når samtlige forslag gikk inn til en utbetaling på 2450 kroner, og ekstra hyggelig var det da for de som spilte for 90 kroner den gangen (veldig mange som følger det minste forslaget). Vi gikk kun for seks rette, og fikk da følgelig dobbelt betalt i en rebus som utbetale 1225 kroner for seks rette. V65 og V75 er to svært vanskelige spilleformer, men etter fin flyt i en lengre periode nå, får vi satse på at vi kanskje også kan knekke V75-koden på lørdag!

Innfrir storfavoritten?
Ja, det kan være slik at konkurrentene kun ser ryggen til champion Høitomt til slutt bak 8 Norheim Faksen i innledningen på denne rebusen, og dersom Romtveit-traveren er like opplagt som ved triumfen på råsterke 20.9 over en sprint i den siste starten er det trolig ikke snakk om saken. Avsluttet 18.5 siste fem hundre ved den anledningen, og undertegnede er rimelig sikker på at det gikk i 15-fart siste 200 (flygende nedover oppløpet).

På lørdag er det dog snakk om helt andre forutsetninger med langløp og 20 meter tillegg, og selv om 5-åringen vant Derby over aktuell distanse i fjor synes vi at vi i år har sett klare tendenser til at kortere distanser er å foretrekke (og dersom han hadde hoppet fra start sist hadde han vel vært femtevalg i dette løpet på lørdag...). Svak i den nest siste starten (dog på en upassende sugen bane), men i Drammen i den fjerde siste starten tok det voldsomt i mot siste biten etter at Järvsöfaks-sønnen speedet fort nedover den siste langsiden.

På langreise til Leangen tidligere i vinter (8. januar) var dessuten storfavoritten ikke all verden til femte på 27.1 etter startgalopp (og det er vel fortsatt slik at galoppfaren fra start er overhengende stor) et hav bak de aller beste, og vi vil gjerne se at 77-prosenteren i spillet presterer stabilt gode resultater over litt tid i den høyeste klassen, i en vanskelig 5-årssesong før vi stoler på ham (og vi garderer på samtlige spilleforslag). Det er desutten meldt regn i Trøndelag både fredag og lørdag, og eventuelt litt krevende forhold vil trekke veldig ned for folkebankeren (det så vi vel tydelig i den nest siste starten...).

Den av 3 Horgen Kinge og 4 Greis Vinn som når føringen i løpet, tror vi har et bra bud på den gjeveste sjekken pålydende 100.000 kroner. Førstnevnte var fryktelig god til sølv på flotte 25.1 full vei bak Odins Kjempe i den siste starten etter en strevsom reise underveis, og den lange distansen takler den sterke Spang Best-sønnen bedre enn de fleste.

Sistnevnte kommer tilbake etter litt pause med strålende treningsrapporter i ryggen etter en lite heldig tur til Frankrike tidligere i vinter (ble disket som en overlegen vinner i det ene løpet der), og før det eventyret trillet Antonsen-traveren ball i hatt med en såpass god hest som Ramstad Loke ved triumfen på 25.5 full vei i den fjerde siste starten. Fryktelig seig til å holde farten oppe over lang tid, og vi tror på en topp vinnersjanse.

På vårt store system åpner vi også opp for at fire hester til kan blande seg inn i striden helt der fremme til slutt, og da snakker vi om 1 Remelden (stigende form), 5 Voje Faks (satt veldig pris på langløp tidligere), 7 Ramstad Eld (går veldig fine løp hele veien) og 10 Slettvoll Rambo (gjort det skarpt i tøffe løp på den andre siden av kjølen nå på slutten).

Vår rangering: 8 B: 3-4 C: 1-5-7-10 D: 6-2

Annonse: GRØ går bananas! 13,9/500m, og lekkert inntrykk! Kanskje ikke på 10 på topp i V75-2 på Leangen lørdag

To hester gjør opp?
Et herlig sprintløp for varmblodshester avslutter denne rebusen, og vi har i hvert fall ståltro på at vinneren er å finne blant våre to utvalgte. Fra Sverige kommer 4 Sanity til start med dokumentert form, og det er da snakk om den naturlige favoritten i løpet. Kjempet ofte mot de beste i årgangen på andre siden av kjølen i en sesong som innbrakte nesten 700.000 kroner som 4-åring, og fartsressursene er det lite å utsette på der i gården (åpnet 08.4 første fem hundre utvendig for leder i den tredje siste starten).

Vant sprettlett fra tet i årets første start på fine 13.9 full vei (svært gode Amour Ami var da sjanseløs på å utfordre til slutt) før han skyldte rundt relativt svake konkurrenter fra køen (fra spor tolv) i den siste starten ved triumfen på enkle 14.0 over en sprint. Full spenst i målgangen ved den anledningen, og selv om Bo Ekløf bak Love You-sønnen kan risikere å måtte bruke mye krutt for å kunne nå føringen i løpet, tror vi på en topp vinnersjanse.

Avsluttet fint til fjerde på 14.4 full vei i Klein-løpet på Leangen i fjor hvor Vitesse D`Inverne var en vinner, og da bekymrer ikke fraværet av pisken oss nevneverdig. Bortsett i fra den siste starten har ikke Løfgren-traveren startet alt for ofte på aktuell distanse, men i et løp på Solvalla i fjor var 5-åringen en overlegen vinner på fine 12.1 fra tet, på en sprint.

Vi har dog blitt så imponert av 3 Beat The Tag i regi Glenn K. Stenberg denne sesongen at vi krysser av for 27-prosenteren på våre to største spilleforslag, og vi er veldig inne på at den formtoppede 5-åringen kan gi storfavoritten en real match(formkurven peker i hvert fall kun en vei, og det er opp). Avsluttet helt strålende via fjerdespor i den siste svingen til sølv på flotte 13.9 full vei bak årets slager Kejser K.D. i den siste starten, og uansett posisjon underveis, mener vi bestemt at Tagliabue-sønnen skal kunne blande seg inn i striden helt der fremme til slutt.

Vår rangering: A: 4 B: 3 C: 2-11-9-5 D: 12-7-1-8-6-10

V75-2, 2140 meter voltestart
Vi støter på et litt småskummelt varmblodsløp i relativt lavt grunnlag i den andre avdelingen, og bred gardering er å anbefale. Undertegnede liker ikke å kritisere andre aktører i markedet (for alle gjør så godt de kan, og mer kan man ikke forlange), men når panelet i TGN samt Frode Hamre kommer med direkte villedende/feil informasjon til spillerne angående 3 D.J.`s Lover må vi få lov til å reagere.

Hesten skulle etter sigende ha gått veldig bra etter tidlig galopp i den siste starten, men kusken snudde da vitterlig opp og kjørte i stallen inn mot den siste svingen 200 meter bak feltet ved den anledningen, og hvordan herrene da kan få det til at hesten gikk veldig bra etter galopp blir for undertegnede uforståelig. Direkte svak etter å ha prøvd å henge på ryggen til vinneren i tredjespor siste 700 i et V75-løp i den nest siste starten, og selv om utstyrsendringer fort kan gjøre susen på lørdag, kan vi ikke strekke oss lenger enn til at det skal være snakk om en naturlig utgang på vårt store system (fin kapasitet, men ingen stjerne).

Argumentene til TGN for å bankerspille holder i hvert fall ikke vann (selv om det skulle være snakk om en vinner), og vi må gardere. Kusken mener desutten at teten skal være innen rekkevidde på et relativt tidlig tidspunkt, men når slapp Atle Solhus (bak 1 Gjølmes Super) til øvrige konkurrenter før han måtte sist? Nei, ikke vet vi, men trønderen må trolig slå opp i ordboka får og finne ut hva begrepet ”overlate til andre” betyr. Dermed kan det bli den tunge veien utvendig for favoritten hele veien, og vi åpner opp for at det kan komme en smell i dette løpet.

Hevet seg flere hakk nå på slutten har 2 C.C. Loco Motive gjort (veldig bra til femte på fine 17.0 full vei bak relativt gode hester i den siste starten), og på lørdag står Kings Sugarboy-datteren unektelig interessant til. Vi forventer å få se en forbedret utgave 4 Arc Cox med et par løp i ”skrotten” etter lang pause (satt fast i den nest siste starten, og i den siste starten var han med i seierskampen helt inn). Uforandret fin form holder 7 Beak`s Super News, mens duoen 8 Creek`s Soiree (tilbake etter lang pause, men 4-årshoppa viste veldig lovende takter i fjor) og 12 C.C. Coktail (vant i enkle omgivelser i den siste starten, men dette er snakk om en veldig kapabel 5-åring) også bør vurderes relativt tidlig.

Vår rangering: A: 3 B: 2-4-7-8-12 C: 10-11-13-1-9-14-15-6 D: 5

V75-3, 2140 meter autostart
Et herlig varmblodsløp venter oss i den tredje avdelingen, og tre hester hever seg klart over mengden. Det vil trolig bli litt kjøring om teten innledningsvis, og det tror vi champion Eirik Høitomt vil profitere på til slutt bak 11 Gangster Advice. Etter en famlende innledning i ny regi er den flotte 5-åringen nå på vei mot full form, og prestasjonen ved triumfen på flotte 16.4 full vei på stramme liner fra ”dødens” i den siste starten takserer vi for å være klart bedre enn prestasjonene til de siste startene til favorittene.

Vi snakker således om en litt underspilt 26-prosenter, og vi banker på vårt minste spilleforslag. På sitt beste i regi Bo Westergård dundret Giant Chill-sønnen fra de øvrige konkurrentene til en overlegen seier på 15.1 full vei etter en sisterunde ned mot 12.5 i et løp på Sørlandet i fjor, og vi tror ikke han er stort dårligere nå (og det er neppe noe minus at championen svinger seg opp i sulkyen ved denne anledningen).

Den av 1 Passphoto B.R. og 4 Paco Halbak som når føringen i løpet uten at det har kostet skjorta skal selvsagt tilmåles solide vinnersjanser, og vi snakker da også her om to hester litt utenom det vanlige. Førstnevnte har kun tapt en gang i sin karriere (vunnet seks av syv starter), og det var når han støtte på litt tøffere motstand i et 3-årsløp på Forus rett før nyttår hvor gode Gary`s Coktail var en vinner (feilet da som slagen). Således fortsatt til gode å overbevevise mot litt skarpere motstand, men innsatsen til seier på 15.4 full vei i den siste starten var fin.

Sistnevnte viste veldig lovende takter i fjor som 3-åring, og dersom den flotte Biesolo-sønnen får holde seg frisk i inneværende sesong kan det bli riktig bra. Det ble en enkel seier fra tet på 15.9 full vei i årsdebuten uten at det var en tiendel spart i målgangen, men løp i kroppen etter lang pause har trolig gjort veldig godt.

Vår rangering: A: 11 B: 1-4 C: 8 D: 3-2-12-5-6-7-9

V75-4, 2140 meter voltestart
Et litt smårugletet kaldblodsløp venter oss i den fjerde avdelingen, og bred gardering kan vise seg lønnsomt. Vi må dog gå tynt i noen løp, men vi har god tro på at vinneren er å finne blant våre fire utvalgte. Veldig spennende etter lang pause er 6 Englevakt (veldig kvikk i vei fra omvendt volte, og vi tror på tet), og på full form ser vi ikke bort i fra at 7-åringen kan lede rundt om (veldig lite spilt 9-prosenter dette). Kapasiteten er det lite å utsette på der i gården (tapte kun for gode Trulson på fine 29.3 full vei i den tredje siste starten), og treningsrapportene forut for årsdebuten er udelt positive.

Det har vært litt stang ut for 3 Bakkeli Grim i det siste, men når fighteren Cato Antonsen setter seg opp bak 6-åringen ved denne anledningen ser vi ikke helt bort i fra at han kan gjenta bedriften fra V75-seieren på nettopp dagens arena 8. januar i år. Ledet i tøft 28-tempo før han galopperte seg vekk i den siste starten, og vi tror således at formen er klart bedre enn raden (ble feil uten sko i den nest siste starten).

Det er ikke noe å utsette på kapasiteten til favoritten 10 Vorset Martin, og som alltid når det gjelder hestene til Lars O. Romtveit forventer vi å få se en vel forberedt utgave av Elding-sønnen til lørdagens dyst, etter litt pause. Hoppet seg vekk i to løp for hvilen, men med feilfri avgang fra et litt sjanseartet andrespor i volten, skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse, mot ikke alt for skarp motstand (Høitomt opp er heller ingen ulempe).

Vi har alltid hatt sansen for 14 Even Oliver, og Sørmo-traveren skal være snakk om en brennhet vinnerkandidat, i et løp som dette. Ikke helt den rette flyten til slutt ved fjerdeplassen på 29.6 full vei i et V75-løp i den siste starten, og i en feilfri utgave har Spikeld-sønnen fryktelig tunge avslutninger å by på ved full form.

Hester som ikke skal avskrives helt er 2 Røste Mo (veldig fin kapasitet, men Olsen er tung å sveive inn i slike sammenhenger), 4 Teigen Vinn (veldig fin form, men vi tror han taper for mye innledningsvis fra et dårlig spor til å kunne hamle opp med de beste til slutt denne gangen), 8 Gjerv Prinsen (blomstret nå på slutten, men det er opp minst en klasse ved denne anledningen), 11 Briskeby Elden (står med to strake triumfer, men for oss er ikke dette en type vi mener er stekhet på full vei fra tillegg) og 15 Borg Emil (fire strake i Harstad, og dette er snakk om en type som legger fryktelig mye mark under seg, men det blir vel for tøft denne gangen?) snakk om.

Vår rangering: A: 6 B: 4-10-14 C: 2-4-8-11-15-7-5-9-1 D: 12-13

V75-5, 1640 meter voltestart
Vi har nok et kaldblodsløp å forholde oss til i den femte avdelingen, og vinnerkandidatene er mange. Blåser til tet gjør ventelig 4 Brauteld, og da snakker vi om en fullstendig bortglemt 5-prosenter i spillet. Holdt unna for en såpass god hest som Run Odd (fjerde i 4-årsstjernen på onsdag) ved triumfen på enkle 35.7 full vei (dog veldig krevende forhold den dagen) før pausen, og når treneren melder om at den lovende 4-åringen er moden for å senke rekorden sin radikalt, tror vi han så gjerne. Ventet inn lørdagens oppgave, og tet fra start til mål kan være et svært sannsynlig scenario.

Flotte innsatser ved flere anledninger i vinter stod 1 Jåra Eld for, og i likhet med vårt dype drag i løpet forventer vi at den fartsfyllte 5-åringen perser kraftig på lørdag. Galopperte seg vekk som tung favoritt i den siste starten etter å ha imponert voldsomt i fire strake triumfer forut for den starten gjorde 5 Nordlirappen, og i en feilfri utgave skal selvsagt den flotte 4-åringen regnes tidlig på ny. Sommerskoning som gjelder ved denne anledningen, og en lav 29-tid har trolig Blekkan-traveren inne på en kjapp sprint. Det er heller ikke noe å utsette på formen til 11 Kile Håp (utviklet seg voldsomt nå på slutten), og springsporet fra 20 meter tillegg vet nok ny kusk Thor Borg å utnytte.

Som C-hester på vårt store system får vi også plass til 3 Dag Jerven (stor tung sak som ikke ligner noen sprinter, og treneren er veldig negativ), 6 Lauvås Prinsen (kapasiteten er fin, og som alltid er Høitomt farlig å utelate), 7 Mai Elena (positiv etter pause sist, og det er litt spennende med skrellkusk Gunnar Austevoll opp ved denne anledningen) og 14 Rofstad Svarten (tilbake etter lang pause, men fartsressursene er enorme).

Vi droppet 8 Møy Linsi (fin form, men et trangt fjerdespor trekker litt ned på en kjapp sprint) og 9 Bottem Faks (veldig kapabel, men dette er langt i fra riktige forutsetninger for den galopplystne 5-åringen), men helt iskaldt er det ikke for noen av dem.

Vår rangering: A: 4 B: 1-5-11 C: 3-6-7-14-8-9-2-10-13 D: 12-15

Spilleforslag
Til V75-løpene på Leangen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 144, 432, 864 og 2376 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Leangen
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Leangen på NRK2 kl. 18.00-18.45 på lørdag.