Gå til sidens hovedinnhold

Formsterke Eirik Høitomt kusker vår V75-banker på Bjerke

OGP-helgen står for tur på Bjerke. I kveld varter landets hovedbane opp med "vorspiel" og en strålende V75-omgang.

Til helgen er det klart for Oslo Grand Prix og Bjerke byr på V75 både lørdag og søndag. Selve OGP går som vanlig på søndag og da er det også internasjonal V75-omgang på Bjerke. Det kommer garantert til å bli en topphelg på Bjerke.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Men allerede i kveld, er det "vorspiel" på Bjerke med en strålende V75-omgang som det lukter penger av. Det er jevnt over flotte spilleløp der Eirik Høitomt og Olav Mikkelborg er nøkkelkusker på forhånd. Høitomt blir stor favoritt med både 3 Drivbest i V75-3 og 3 Lille Helge i V75-7, mens Mikkelborg blir tung favoritt med stallhestene 8 Alm Randers i V75-5 og 1 Es Trenc i V75-6. Etter en del grublerier, endte jeg opp med Lille Helge som min V75-banker.

Husk at du ser alle V75-løpene fra Bjerke gratis på Nettavisen. Sendingen starter kl 17.45.

Perfekt oppgave for Lille Helge
Eirik Høitomt rader opp seire om dagen og er kun fem seire bak Dag-Sveinung Dalen i kampen om landschampionatet. I kveld kusker Høitomt tre favoritter i V75-spillet, jeg mener hans aller beste vinnersjanse er med 3 Lille Helge i V75-7/V5-3/DD-2. Vallaken måtte nøye seg med fjerdeplass sist, men det var i steintøft lag og kveldens motstand er klart mer overkommelig. 2 Brenne Røn har ikke imponert i år og fra et flott tredjespor bak bilen, skal det være solid vinnersjanse. 3 Lille Helge blir min V75-banker på Bjerke i kveld og blir også min DD-banker.
Rangering V75-7/V5-3/DD-2: A: 3 B: 2 C: 9-10-8-7-4-1-11-5-6

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-1 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Jeg velger å stå på tre hester på samtlige V75-forslag i V75-1. Marius Høitomt har gjort en strålende trenerjobb med 2 Bles Faxa som har hevet seg voldsomt i hans regi. To seire og en andreplass er det blitt og fireårshoppa imponerte i seiersløpet sist, da hun lett avviste stortalentet Tyri Leo mot mål. Feilfritt må det være snakk om en flott vinnersjanse også i kveld.

8 Cuba Vind Kula står på 20 meter tillegg, men er trolig den tøffeste utfordreren. Tåler å bli brukt underveis og drar fordel av et lite felt. 6 Lesja Diva gjorde en flott debut for Jenny Thygesen på Färjestad forrige mandag. Ledet i det lengste da, men ble tatt ned av gode Maifrøkna oppunder mål. Har en fin oppgave foran seg i kveld og kan vinne dette. 5 Lesja Prima blir en del spilt, men har aldri vunnet og jeg dropper denne på mine V75-forslag i kveld.
Rangering V75-1: A: 2 B: 8-6 C: 5-3-1-7-9-4

V75-2 - Varmblodshester. Ungdomskusker. 2100 meter autostart.
En rekke urutinerte kusker på farten i dette ungdomsløpet som er stengt på maks 800 poeng. Det innebærer også at den sportslige kvaliteten ikke er den beste på hestene. Jeg står på fem hester på samtlige V75-forslag.

Patrick Larsen er nok et ukjent navn for de fleste, men han har to seire på kun ni løp. Her får han sjansen bak 4 Poetic Dream som blir min favoritt. Helgestad-hoppa holdt koken strålende fra dødens sist på Biri til andreplass og er i klart bedre form enn det raden gir inntrykk av. Fra et flott fjerdespor bak bilen, synes jeg det ser ut som en bra vinnersjanse.

8 Strong Vacation ble trøtt sist etter en tøff innledning. Solid toer bak gode Calmass tredje sist på Bjerke, også da med Line Marie Andersen som kusk. 17 år gamle Kristin Mogset får sjansen bak formsterke 10 Amazing Adel. Kristin har kun kjørt fem løp, men vunnet to. Amazing Adel tåler å bli brukt underveis og kan ta årets første seier i kveld. Fra gode startspor tar jeg også med 2 A Safe Glory og 1 Lollipop Laday.
Rangering V75-2: A: 4 B: 8-10-2-1 C: 9-3-11-6-7-12-5

V75-3 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Seiersmaskinen 3 Drivbest blir nok manges V75-banker i kveld. Harald Stikbakkes fireåring har vunnet fem av seks løp i år og står også flott til i tredjespor bak bilen i kveld. Det er autodebut, men hesten har sett veldig travsikker ut, så det skal ikke være noe problem. Motivert favoritt, men møter bedre hester i kveld og jeg garderer.

Høykapable 7 Kringelandnehemja gjør sin første start på drøye to måneder. Fireåringen til Johan Kringeland Eriksen har flott kapasitet og fungerer han, er han en klar seierskandidat. 10 Mjølner Satin avsluttet storveis til andre bak storfavoritten Erga Sjefen sist og vant nest sist. Fra bakspor må det klaffe litt underveis, men vallaken kan vinne dette. 1 Ask Leo er trolig hesten med best fartsressurser i løpet, men Flåten-traveren galopperer stort sett hver gang. Får plass på de to største V75-forslagene.

9 Arverud'n gjør sin første start for året, men trener flott og har kapasitet til å være med denne gjengen. Får plass på det største V75-forslaget som svært lite spilt.
Rangering V75-3: A: 3 B: 7-10-1-9 C: 2-11-5-6-12-4-8

V75-4 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Et fint spilleløp venter i V75-4 og her står jeg på fem hester på samtlige V75-forslag.

5 Sogns Basse blir mitt førstevalg. Mjølnerød-traveren har vist flott utvikling i år og har en passende oppgave foran seg i kveld. Solid tredje fra dødens nest sist på Jarlsberg og flott andreplass bak stallkameraten Rein Flax sist i Årjäng. 12 Lille Link er kanskje feltets mest kapable hest. Etter en flott tetseier i årsdebuten tredje sist på Biri, har fireåringen galoppert seg bort i sine to siste løp. Tolvtespor trekker litt ned i kveld, men skal tidlig på bongen.

2 Tor blir litt overraskende spillefavoritt. Den Anders Lundstrøm Wolden-trente fireåringen har ikke vært som best i sine to siste løp. Jeg setter hesten ned som tredjevalg. 10 Spang Sirius var svak sist, men er ikke så verst og bør kunne være med langt fremme i dette løpet. 1 Magnat vant fra tet sist på Biri, uten å imponere voldsomt. Men har et flott innerspor bak bilen i kveld og løser seg maksimalt, kan han vinne igjen.
Rangering V75-4: A: 5 B: 12-2-10-1 B: 7-11-3-6-4-8-9

V75-5/V5-1 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
To hester skiller seg klart ut i V75-5/V5-1 der Olav Mikkelborgs 8 Alm Randers blir ganske stor favoritt. Etter å ha trøblet en periode, har Alm Randers funnet tilbake til formen og tatt to enkle seire fra tet. Selv fra åttendespor bak bilen, er han den største tetkandidaten i dette løpet.

9 Direktør Ribe galopperte fra seg en trolig V75-seier på Jarlsberg nest sist midt på oppløpet. Fikk endelig vinne sist på Momarken og gjorde det på en imponerende måte. Arild Berås meget formsterke seksåring, er det klare motbudet til Alm Randers i kveld. Jeg spiller to hester på samtlige V75-forslag og bruker 8 Alm Randers og 9 Direktør Ribe som dobbeltbanker i V5-1.
Rangering V75-5/V5-1: A: 8-9 C: 4-6-12-1-7-5-2

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-6/V5-2/DD-1 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Et meget fint sprintløp for varmblodshester venter i V75-6, der jeg markerer for tre og fem hester på de to største V75-forslagene.

Olav Mikkelborg blir klar favoritt med formsterke 1 Es Trenc som står med tre strake seire nå, to av dem over 2100 meter. I kveld er det sprint og det er normalt en fordel for hesten. Møtet dog skjerpet motstand fra seiersløpene og jeg nøyer meg med å sette hesten først.

9 Southern Mazzarati debuterer på norsk jord. Frode Hamres treåring har gjort tre løp i Sverige mot betydelig tøffere motstand enn de han støter på i kveld. Men bakspor på lynraske sommerbaner, er alltid et minus. 10 Amon Wise As har fått fire steintøffe løp i Norge og bar også preg av det hardkjøret sist på Jarlsberg, der han aldri var seiersfarlig. Blir trolig kjørt mer avventende i kveld og med litt hjelp i sisterunden, kan han vinne.

På de to største V75-forslagene betaler jeg for ytterligere to hester. 5 Myamazingdream fikk alt sydd opp i seiersløpet sist og det er skarpere motstand i kveld. 2 Visentini gjør sin første start etter at par måneders pause. Fra et bra startspor og med riktig distanse, får han plass på det største V75-forslaget.
Rangering V75-6/V5-2/DD-1: A: 1 B: 9-10-5 C: 2-4-3-6-8-7