Gå til sidens hovedinnhold

Forus hilser velkommen

Forus travbane i Stavanger er første norske travbane ut i 2013 når de inviterer til dobbel V5 1. nyttårsdag.

Sportspills meny tirsdag:
V64 Eskilstuna: Vi byr på en macho vinner
Tippetips tirsdag: Nytt Wigan-sjokk for United?
Oddstips 1: Helt natta for Birmingham
Oddstips 2: Ingen tror på Hull

Travåret 2013 innledes med V64-spill til Eskilstuna i Sverige i ettermiddag, før Forus overtar på kvelden med dobbel V5, og vi har tips til begge baner.

På Forus synes vi det ligner en topp vinnersjanse for 4 Olfert De Hess i V5A-4/V5B-1, og Rune Wiig setter seg opp bak vår første banker for året. Det er ned minst en klasse for S.J.`s Photo-sønnen til Wiig denne gangen, og med tilnærmet tetgaranti, synes vi det lukter tet fra start til mål i kveld.

Hesten viste stigende form hele veien på slutten av fjoråret, og dagens konkurrenter bør han kunne legge bak seg til slutt. Han var helpigg til slutt etter sen luke til tredje i den tredje siste starten, og i den påfølgende starten ble han femte bak gode Above Gold & co.

I den siste starten fikk han et fint løp i rygg leder, men han kunne ikke helt utfordre sterke Romarino til slutt da (sølv på 17.6 full vei). Veldig mye enklere i mot ved denne anledningen, og når vi tror dagens distanse sprint skal være en klar fordel, lar vi 6-åringen stå ugardert i begge V5-veddemålene.

Vår rangering V5A-4/V5B-1: A: 4 B: 5-6-2-9 C: 1-7-8-10-11-3-12

Innleveringsfrister Eskilstuna
V64 kl 15.10
DD kl. 16.38

Innleveringsfrister Forus
V5A kl. 18.00
V5B kl. 19.10
DD kl. 20.10

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V5A-1, 2550 voltestart
Et stayerløp for varmblodshester i relativt høyt grunnlag innleder denne rebusen, og det er litt vanskelig å lese disse løpene. Disse hestene er variable, men vi tror vinneren er å finne blant våre fire utvalgte. Hestene med dokumentert form står på 20 meter tillegg, og det må vel snart være slik at 8 Shanti`s Lorentz K. får litt klaff.

Det ble disk for sjenering på oppløpet i et V75-løp i den siste starten (tredje i mål på en lav 15-tid full vei), og Buer-traveren bekreftet med den innsatsen sin fine form. 9 Warwick R. leverte en solid avslutning til fjerde på fine 15.4 full vei i et løp Victor Palema var en god vinner i den siste starten på Bergen travpark, og på full form takler 8-åringen den lange distansen.

Det er ikke godt å vite hva 6 Örjan Palema kan (svenske som dukker opp i ny regi etter lang pause), men som regel duger denne typen hest godt i Norge. Tilbake etter lang pause kommer 2 J. Gold med uviss form, men på sitt beste er 5-åringen tidlig aktuell i et løp som dette (tapte kun for gode Pinball Wizard i sitt siste stayerløp).

Vår rangering V5A-1: A: 8 B: 9-6-2 C: 1-5-4-3-7

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V5A-2, 2040 meter voltestart
Et kaldblodsløp i lavt grunnlag med hester fordelt over fire distanser venter oss i den andre avdelingen, og vi synes løpet ser vidåpent ut på forhånd. En fin vinner i den siste starten før litt pause var 3 Grøtte Troll på 32.9 full vei (gikk veldig fort siste 700 i det løpet), og i en feilfri utgave skal 4-åringen tilmåles solide vinnersjanser.

Favoritten er dog foreløpig ikke helt stø på beina, og da må vi gardere. Utvikler seg stadig gjør 2 Kringelandsolina, og innsatsen til seier på fine 32.0 full vei i den siste starten var av den solide sorten. Det er intet å utsette på kapasiteten til 7 Alm Tarita (vant fire løp i fjor), og Erga-traveren får stå som en stor outsider etter lang pause.

En overraskende V75-vinner var 4 Karmøy Eld på 31.9 full vei i den siste starten, og selv om det var relativt billig i mot den gangen, synes vi 5-åringen stod for en sterk innsats. Uforandret fin form holder 11 Ulsrud Rigg, men 7-åringen er nok avhengig av at de antatt beste roter seg vekk på galopp fra sitt lange tillegg, for at det skal kunne bli seier.

Vår rangering V5A-2: A: 3 B: 2-7-4-11 C: 9-8-10-5-1-6

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V5A-3, 2040 meter voltestart
Et kaldblodsløp i grunnlag null støter vi på i den tredje avdelingen, og slike løp hører strengt tatt ikke hjemme i noe V5-spill. Vi skriker dog for lukkede ører, og da får vi prøve å gjøre det beste ut av det. På ren utregning skal 3 Røste Henrik være snakk om en vinner i en feilfri utgave, og vi bankerspiller Tollefsen-traveren på lillebongen.

Røste Bo-sønnen fikk tredje på 35.9 full vei i den siste starten, og med ytterligere fremgang, tror vi ikke favoritten lar seg fange til slutt. Det er dog snakk om en urutinert krabat, og da tyr vi til noen garderinger på våre to største spilleforslag. Smøg med til fjerde på 36.0 full vei gjorde 4 Kapavara i den siste starten, men hun kan være forbedret.

Står dog 20 meter bak vår favoritt som hun stod likt med sist de møttes, og da må denne rote seg vekk på galopp for at hun skal kunne gå helt til topps. Enda verre til står 10 Årsvoll Prinsen på 40 meter tillegg (stod likt med favoritten sist), men Elding-sønnen gikk et godt løp til sølv på 35.9 full vei etter startgalopp i den siste starten.

Av de bedre i en feilfri utgave bør 7 Vestpol Draupner være (fjerde på 35.5 full vei i den nest siste starten, mens det ble galopp i den siste starten), mens duoen 5 Motveit Mai (kan vise seg å være forbedret etter litt pause) og 6 Saltejenta (virker til å være håpløst usikker, men kapasiteten er ikke så verst), også bør vurderes på gardering.

Vår rangering V5A-3: A: 3 B: 4-10-7-5-6 C: 8-9-2-1

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

HTML EMBED

V5A-5/V5B-2, 1600 meter autostart
Et sprintløp for varmblodshester i relativt lavt grunnlag med ikke alt for høy kvalitet på deltagerne har vi å se frem til i dette løpet, og vi tror vi kan få en vinner litt på kanten. Vi garderer således bredt, og vi tror favoritten 1 Puskas Blue kan henge i en tynn tråd. Han kan neppe forsvare sitt innerspor, og da blir det sjanseartet for denne.

Pliktvant i billig lag i den siste starten på 17.5 full vei, og løp i kroppen etter litt pause bør ha gjort godt. Ikke voldsomt mye tøffere i mot i kveld, og med fri bane underveis, skal det selvsagt kunne dreie seg om en topp vinnersjanse. Kusk Pål Buer er dog av den variable sorten i sulkyen, og det er også stallhestene til den karen.

Fullførte hyggelig til sjette på 18.0 full vei gjorde 8 Viva Vici i den siste starten, og den kapable 4-årshoppa står langt bedre til ved denne anledningen (skal være tidlig aktuell ved favorittfall). Det var slik at 4 Queen Of Hill fikk maks om fjerde på 17.9 full vei fra rygg leder i den siste starten, men hun trekker fordel av distansen i kveld.

Løp i kroppen har trolig gjort godt på 3 Cryptonite etter lang pause (fikk maks som toer på 19.7 full vei i den siste starten), og 5-årshoppa er en habil sprinter på sitt beste (gått 15.0 over aktuell distanse tidliger i karrieren). Satt litt fast til slutt som femte på 17.9 full vei gjorde 2 Express Salt i den siste starten, og hun kan være en skrellvariant.

Vår rangering V5A-5/V5B-2: A: 1 B: 9-4-3-2 C: 7-10-8-5-6-11-12

HTML EMBED

V5B-3, 2040 meter voltestart
En poengjakt for varmblodshester venter oss i den tredje avdelingen i B-spillet, og løpet teller ikke mer enn syv deltagere. Vi synes tre hester hever seg klart over de øvrige, og fra tet er 1 Thai Orlando snakk om hesten å fange til slutt. Ingen stor stjerne dette, men det trenger han heller ikke å være for å kunne vinne et løp som dette.

Satt litt fast til slutt i den siste starten uten å få premie på 18.3 full vei uten at det var så mye spart, men løp i kroppen etter litt pause bør ha gjort godt. Vi synes nesten det er litt trist å se at 7 Investor G.T. må ut å slite i denne typen løp etter å ha tjent nesten 1.4 millioner kroner i sin karriere, for veldig løpssugen er han ikke lengre.

Det kan dog være slik at han speeder ned denne gjengen til slutt, og Mikkelsen-traveren må selvsagt krysses på alle bonger. Tilbake etter en mindre pause kommer 4 Voukefalas, og på sitt beste skal Karlsen-traveren så absolutt være av de bedre i dette løpet. Kapasiteten er ikke så verst på Dahir De Prelong-sønnen, og vi krysser på alle bonger.

Vår rangering V5B-3: A: 1 B: 7-4 C: 2-3-6-5

V5B-4, 2040 meter voltestart
Et flott kaldblodsløp i høyt grunnlag støter vi på i dette løpet, og vi finner fem vinnerkandidater. På lengste tillegget står 11 Rinde Kvikken, men på en god dag tror vi 11-åringen kan speede ned denne gjengen til slutt. Matchet i tøffe omgivelser hele veien, og i den tredje siste starten fikk han sølv på fine 25.5 bak gode Norheim Faksen.

Det ble en del galopper for 9 Spydermann Ø.K. på slutten av fjoråret, men 6-åringen er fryktelig god i en feilfri utgave. Trenger dog muligens litt tid på å vokse seg inn i grunnlaget sitt (tjente jo over 600 000 kroner i fjor), men vi tror Åsajerven-sønnen trekker fordel av at det er hjemmebane ved denne anledningen.

På strek står en sterk trio, og 2 Doktor Jaros er den mest stabile av dem. Det ble for tøft mot Gylden Balder & co i den siste starten (slo da også på galoppen), men Gudmestad-traveren har vist stabilt god form i lengre tid. Positiv til fjerde etter lang pause i den siste starten var 4 Pimax, mens kapable 3 Stilfaksen ventes å være forbedret til kveldens dyst.

Vår rangering V5B-4: A: 11 B: 9-2-4-3 C: 6-1-5-10-7-8

V5B-5, 1600 meter autostart
Et heftig sprintløp avslutter denne V5B-rebusen, og vi synes vinnerkandidatene er mange. Det ble galopp for 6 Windignant i debuten for Åsbjørn Tengsareid på Bergen travpark, men vinterbane og pigger i skoene passet etter sigende dårlig. 5-åringen vant tre løp i fjor, og som best gikk han fine 14.3 over aktuell distanse ved en av sine triumfer.

Trolig en topp vinnersjanse i en feilfri utgave i kveld, men når sporet er litt sjanseartet må vi gardere. Et veldig godt løp til tredje på 18.1 full vei i et V75-løp i den siste starten gikk 11 Harbour L. første gangen ut i regi Rune Wiig, og løp i kroppen etter litt pause har trolig gjort veldig godt (plukker ned de aller fleste til slutt).

Positiv i den siste starten etter lang pause var også grunnkabable 2 Nepos Bee til tredje på 17.4 full vei, og forutsetningene er fine for 8-åringen i kveld. En variabel type er 4 Sir John snakk om, men 5-åringen er svært god på sitt beste. En habil sprinter på sitt beste er 10 Magic Me, mens formen er helt på topp på 8 Perfect Globe (står dog ille til).

Vår rangering V5B-5: A: 6 B: 11-2-4-10-8 C: 12-1-9-3-5-7

Kommentarer til denne saken