Fra E3-kval til lunsjløp

Foto: Hesteguiden.com

Ira Helevi ble prøvd i Svensk E3, og der kom hun til kort. Denne gangen møter hun mye billigere motstand. Sjekk våre lunsjtips.

3 Ira Helevi ble som ventet for lett i E3-kval på Färjestad der hun møtte de beste 3-åringene i Sverige.

Denne gangen kommer hun ut i helt perfekte omgivelser i et lunsjløp . Sor Des Tibur-datteren står perfekt til bak startbilen og bør ha en toppsjanse til å vinne V5-3. Gangen før E3-kvalen var hun tapper toer bak gode Chickamauga, så vi prøver oss på en banker da vi må ha en del kryss på gardering.

Rangering V5-3: A: 3 B: 9-2-8-1-5 C: 4-12-7-11-10-6

Klikk her for å se våre V5-tips til Bjerke

V5-1:

Spennende er 2 Playful Win, som har fin stamme og kommer ut i regi Frode Hamre (fryktelig fin flyt på stallen over lang tid). Hesten gikk 19.0/2100m i et prøveløp der gode Marcan Photo fra samme stall gikk 18.0. Så når Frode Hamre starter med Playful Win, er det med seiersambisjoner på direkten. Dette virker å være en hest som skal kunne duge høyere enn lunsjløp. 6 K.L.M Buymethemoon er en flott type som var knallhardt ute sist, mens nest sist reparerte Pine Chip-sønnen bra etter galopp. Riktig type som blir bra på sikt..

1 Quilliy`S Wonder holdt farten bra sist og er sikkerheten selv. Fra dette sporet er vinnersjansene fine, da han er startrask. Skulle Ruttenborg klare å beholde sporet, er vinnersjansene fine. 10 Cotopaxi er ei brukbar tre-års hoppe som har blitt herdet mot de beste. Unngår hun galoppen og det klaffer med posisjonene fra bakspor, kan Jo Svenstads hoppe vinne. Bak disse er løpet åpent.

Rangering V5-1: A: 2-6-1 B: 10-8-7-3 C: 5-9-11 D: 4

V5-2:

1 Eld My skuffet litt som storfavoritt sist etter at hun imponerte på Momarken gangen før. Nå er det autostart, og Knut Arne Ødegaard kan fortelle at hesten er redd de andre hestene. Han skal kjøre en startvognprøve med hoppa. Ødegaard har tro på fin vinnersjanse, men stoler ikke 100 prosent på henne. 7 Gromgut`N kommer ut med sterke treningsrapporter i ryggen, og fireåringen til Antonsen ser ut til å bli bedre og bedre.

6 Vinndølen var langt bak Eld My da de møtte hverandre 24. mai, men Vinndølen har utviklet seg siden den gang og er aktuell på gardering. 4 Selda var også ute i det samme løpet som de to nevnte og gjorde da en fin opphenting etter galopp.

2 Gulheim Vinter`N er en startrask herremann som kan lage litt problemer for favoritten på startsiden. Skulle Håkon Gulheim komme seg til tet, slipper han neppe over sprintdistanse. Kan vinne som en liten skrell på en god dag.

Rangering V5-2: A: 1 B: 7-6-4-2 C: 8-5-3

Annonse: Grø har en meget frisk frekkis i V5 innledningen så ta rygg - Sjekk tipsene her.

V5-4:

9 Lyssjø Faxa har gjort det litt vanskelig for seg med å galoppere i sine to siste løp, mens tredje sist tapte hun kun for den gode Bjørnerød-hoppa Asteria. Så klarer H C Holm å kjøre feilfritt, tror jeg han sitter på den beste hesten. 6 Tallas har utviklet seg meget fint den siste tiden, men denne gangen skal han ut bak startbilen for første gang (følg med på startvognprøve). Er usikker hvordan Tallas kan løse bak bilen, for på Volte er han ikke noe all verden lyn ut. Kapasitet for seier, men er usikker på hvordan han havner fra et spor litt langt ute.

5 Vitori Mollyn har trent fint etter løpet i Bergen da han ledet til det gjensto 500m. Hesten har alltid visst stor kapasitet, men astridsmoralen er ikke alltid på topp. Har hesten til Guttene Fra Bergen en god dag, er vinnersjansene til stede.

8 Ylvruna står vanskelig til, og formen er litt usikker, men vi skal huske på at hun har vært knallhardt ute i sine to siste løp (100 og 60 i første premier). Så hun går jo ned en klasse, men fra dette sporet skal det klaffe. En hest jeg liker godt er det 4 Næskvikk, som springer og bremser i løpene og liksom ikke frigjør seg helt. Sist ble distansen litt for lang, og i tidligere løp har han ikke vært heldig med sporene. Nå står hesten helt perfekt til, og med klaff kan Kai Johansen sette inn en liten skrell.

Rangering V5-4: A: 9 B: 6-5-8-4-1 C: 3-7-11-2-10

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bjerke

V5-5:

Åpen V5 -finale der ingen av hestene har seier i raden, men 8 King Cobol er en hest som er herdet fra tøffe selskap. Nå er sporet ikke det beste, men Pine Chip-sønnen som får Høitomt i sulkyen kan løse fint bak bilen. Bare det ikke blir en tøff innleding, så skal King Cobol ha en fin sjanse til å vinne dette løpet. For vi skal huske at han tjente nesten 160.000 i fjor på kun 11 starter. 7 Gigant Dream er en annen kapasitetshest som er bedre enn raden. Nå kommer han ut etter snaue to mnd pause med fine treningsrapporter i ryggen. Regnes tidlig.

3 Mojito Bar er bedre enn raden, kan Gøran Antonsen fortelle. Hesten har trukket et bedre spor enn sine verste konkurrenter på forhånd. Skulle senior Antonsen komme seg tidlig til tet, så slipper han neppe til noen. Fidus. 9 Athena Rod er også bedre enn raden og står spennende til med tanke på hun er klart best med rygg i det lengste. Klaffer det med riktige rygger i siste runde,n kan hun speede inn til seier.

2 Laban C.N kommer ut i regi Arild Eggen og er forbedret, men hesten er treg fra start så det må bli tempo i løpet for at Danske importen skal komme til sin rett.

Rangering V5-5: A: 8 B: 7-3-9-2 C: 5-11-12-6-4 D: 10-1