Fra Kolgjini til lunsjtrav

Foto: hesteguiden.com

Orion Kronos skal være sine konkurrenter overlegen. Vi trår til med bankerspill direkte. Sjekk våre Forustips.

Sportspills meny tirsdag:
Dobbel V5 Momarken: Kjeltringen oppfører seg
Oddstips 1: Chelsea lykkes i Lisboa

Det er altså Forus travbane i Stavanger som er vertskap for lunsjtravet denne tirsdagen, mens Momarkn inviterer til dobbel V5 til kvelds. Med andre ord nok å bite fingrene i for norske travspillere tirsdag. Og ikke glem at det er jackpot i V65-spillet på Bjerke onsdag.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Forus

Rune Wiig har hatt flott flyt det siste halvåret og Forusbanens mangeårige champion har flott sving på stallen. Førstkommende lørdag skal stortalentet Above Gold kjempe om 150 000 kroner i finalen av grunndivisjone. Men lenge før den tid skal Wiig'n presentere 1 Orient Kronos som er handlet fra Lutfi Kolgjinis meget kvalitetsfylte stall i Sverige. De som husker godt vil også erindre at Rune Wiig hentet Mastery As fra samme mann.

1 Orient Kronos er en traver som har vist fin kapasitet i løpene i Sverige. Nå kommer hesten ut etter fire måneders pause og trener meget bra i følge Rune Wiig. Viking Kronos- sønnen er startrask og vi ser ikke noen som kan hente en lenge på vår banker. I følge Wiig har ikke Orient Kronos galoppert noe i hurtigarbeid og han virker travsikker. Wiig- traveren taper neppe feilfritt, og da klinker vi til med bankerspill på hesten som neppe ble kjøpt inn for å starte i lunsjtrav.
Vår rangering V5A-2: A: 1 B: 5-2 C: 7-8 D: 4-10-3-6-9-11

V5-1 - Varmblodshester. 1600 meter autostart.
5 Yrneo Boko er behandlet siden sist og virker meget fin i intervallene. Kommer dessuten denne gang ut med draskyklaffer for første gang i karrieren. Gigant Neo-sønnen er uansett avhengig av ryggreise , men med kun åtte hester i feltet bør neppe det bli et problem. Fin vinnersjanse. 1 Grand Canyon har kommet hjem til eieren igjen og skal etter rapportene trene greit, men de er usikre på formen. Normalt forsvarer hesten innersporet og med noenlunde form, er det bra sjanse for tet hele veien da.

3 Shanti`s Lorentz K synes vi var bra fra utvendig leder sist og Buer-traveren er trolig forbedret med løp i kroppen. Sprint er ingen fordel, men han bør krysses. 8 Digital Program ble kjørt i tet sist og det er en posisjon han ikke går fra. Denne gangen er sporet veldig dårlig, men i et så lite felt er han uansett sikret en fin reise. På en speed er han helt klart aktuell for en plass i toppen.
Vår rangering V5A-1: A: 5 B: 1-3-8 C: 2-4 D: 6-7

V5-3 - Varmblodshester. 1600 meter autostart.
4 Harbour L. er den beste hesten, men sprint og at han sannsynligvis må trave utvendig gjør at vi velger å gardere den store favoritten. Harbour L. gjorde en flott sisterunde sist og bekreftet form. 7 Come Pete har veldig fin form i kroppen og han fortjener virkelig en seier snart. Med kun syv hester i feltet, blir det nesten en garantert fin reise. Flott vinnersjanse.

6 Lucky Surprise tapte kun for to gode hester sist (Black Credit og Pastthegate) og det gjorde hun etter å ha gått utvendig leder hele veien. Gudmestad-traveren er forttDenne gangen møter hun billigere selskap og må regnes. 1 Kings Way holder fin form og fra dette sporet er Diamond Way sønnen sikret en fin reise. Med klaff kan faktisk Petter Braadland skrelle fra det fine sporet.

2 Voukefalas gikk bare på det jevne første gang ut for Ove K Karlsen. Denne gangen er sporet helt perfekt og det samme er distansen. Normalt er det tet garanti og ser ikke Mikkelsen slipper til noen.
Vår rangering V5-3: A: 4 B: 7-6 C: 1-2-3 D: 5

V5-4 - Varmblodshester. 2040 meter autostart.
11 Amante Carissima har gjort alt riktig etter hun kom til Geir Mikkelsen og i sin siste start var hun meget imponerende da hun danset unna til en sikker seier til tross for siste 1200m utvendig leder. Sporet er sjanseartet, så hun er litt avhengig av at det klaffer litt med posisjonene. Uansett en fin vinnersjanse.

4 Aqua Impression har gått brukbart den siste tiden og står litt interessant til med tanke på at han er startrask. Fra tet kan Mr Pine Chip-sønnen vinne. 6 Helmax Benny føler undertegnede har større kapasitet enn det resultatene tilsier. Erga-traveren er rask fra start, men de siste gangene Tom Erga har prøvd å kjøre fra start så har det blitt startgalopp. Uten galopp er sjansen tilstede at det blir tet og hvis han har en topp dag, så kan han lede dette løpet fra start til mål.

12 Nikita har overrasket positivt i sine siste løp, og var bedre enn noengang sist. Fra dette sporet blir det vanskelig, men skal vel ikke avskrives helt da hun er under flott utvikling. Åpent bak disse.
Vår rangering V5A-4: A: 11 B: 4-6 C: 12-3-5-2-9-1-10-7 D: 8

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Forus

V5-5 - Kaldblodshester. 2040 meter autostart.
1 Kolnes Viktor har vært forbedret i regi Åsbjørn Tengsareid og hesten er bra fra start. Klarer Alm Viktor-sønnen å forsvare sporet, så tror vi vinneren er nevnt. Nå er sjansen tilstede at han blir overflydd av 2 Omer Borken og da blir det mer sjanseartet. Omer Borken har meget fin form og skulle Petter Braadland klare å hente en lengde på favoritten kommer han til å kjøre foran. Gjør han en lignende innsats som i sin siste start har Bork Rigel-sønnen en fin vinnersjanse.

5 Stumne Sirus er sterk og god, men han mangler litt tempo så han har neppe noen fordel av kjappe sommerbaner slik det er pr dags dato. 11 Baytor var uheldig med posisjonene underveis sist og ble også kraftig forstyrret ut mot oppløpet. Formen er meget bra på, dette kan Baytor vinne. 4 Doktor Jaros har kapasitet for seier, men han står tøft inne i dette løpet. Synes uansett han skal med på gardering da han har bra klasse på sitt beste.
Vår rangering V5A-5: A: 1 B: 2-5-11-4 C: 10-7-12-9 D: 6-8-3