Fra Marcus til Bjørn

Bjørn Goop sammen med Red Adair Superb.
Bjørn Goop sammen med Red Adair Superb.

Høykapable Cutting Edge debuterer i regi Sigbjørn Kolnes under V4-løpene på Färjestad og utstyres med Bjørn Goop som kusk.

En ny flott maiuke står for tur og det formelig vrimler av høydepunkter også denne uken. Hele tre V75-spill venter og det første av dem allerede i kveld når Momarken travbane byr på en strålende V75-omgang. Denne omgangen ble av svært gode grunner flyttet fra lørdag 17. mai.

Elitloppet til helgen
Ikke nok med Momarken i kveld, til helgen venter Elitloppet på Solvalla og da er det V75 både lørdag og søndag. Vår egen og helnorske Juliano Rags og Noralf Brækken er invitert og har selvsagt takket ja og med all respekt for både Yarrah Boko og Steinlager, det er litt ekstra stas når hesten er et helnorsk produkt.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.

Lenge før den tid og før kveldens V75 på Momarken er det både V4 og V5 fra Färjestad og som vi har påpekt de siste ukene, den sportslige kvaliteten på lunsjløpene har økt markant nå som våren og sommeren er i anmarsj. 

Färjestad-trener Bjørn Goop er ALLTID sentral når det løp på hjemmebanen, så også i dag. Han blir tungt favorittspilt i både V4-2 og V4-3. I V5-spillet skal han kun kuske i to av løpene og naturligvis er han favorittspilti begge de løpene også.

Blir overspilt
Aller størst V4-favoritt blir Bjørn med høykapable 5 On Track Piraya i V4-2/DD-1, men vallaken fungerte alt annet enn optimalt i sine to siste løp og det er i tillegg en kjapp sprint i ettermiddag. I jakten på de fine kronene, er det ekstrem verdi i å spille vekk denne i dag. En hest som 12 Bling Dynasty og Tom Horpestad er markert på under 1 prosent av innsatsene rundt kl 09.00 mandag morgen. Det sier litt om mulige oppganger. On Track Piraya blir for mye spilt i dag og vi velger heldekk på det største V4-forslaget, vel vitende om at vallaken kan vinne fra dødens.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.

Kolnes kan ha gjort et varp
Hardtsatsende Sigbjørn Kolnes fortsetter å hente flotte hester i utlandet hjem til Norge. Siste skudd på stammen er 5 Cutting Edge som dukker opp i V4-3/DD-2. Den tidligere Stefan Melander-trente vallaken har vist gedigen form i år. Tredje sist gjorde hesten et overdådig løp på Solvalla og seilte i fra mot en overlegen seier tross steinhardt tempo og dødens underveis når galoppen kom. Nest sist lenset hesten unna i tet i meget tøffe omgivelser og klarte ikke stå imot meget gode Ruhuna Tea de siste hundre metrene.

Fra Marcus til Bjørn
Til tross for at dagens løp holder bra klasse for å være et lunsjløp er det naturligvis ingen i nærheten av Ruhuna Teas kaliber med i dag. Og aller viktigst er det at Marcus Melander byttes ut med Bjørn Goop i sulkyen, det er verd noen meter det også. Cutting Edge blir forståelig nok favoritt, men det skal han også være. Vi heiser flagget direkte og gratulerer Sigbjørn Kolnes med en soldi nykommer og bankerspiller i både V4 og DD på Färjestad mandag.