*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Fra Rogaland til Mysen

Foto: hesteguiden.com

Kristine Kvasnes tar turen fra Rogaland til Mysen torsdag for å vinne med Moon Dreamer. Sjekk våre travtips.

05.04.12 09:52

Sportspills meny skjærtorsdag:
Trav Bergen: En klink vinner i V5-1
Tippetips midtuke: Omtale og vurdering av 10 kamper torsdag

Oddstips: (kommer kl 10)

Skjærtorsdag er det ingen hvile i trav-Norge. I Bergen skal det kjøres åtte løp og spilles enkel V5. Innleveringsfristen i Bergen i V5-spillet er kl 18.30. Litt tidligere på dagen Momarkan avvikle ni løp og på Mysen er det dobbel V5. Innleveringsfrist i A-spillet er kl 14.30, mens V5-bongene må være levert innen kl 15.50.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Momarken

Dyktige Kristine Kvasnes tar den lange turen fra Rogaland til Mysen for å kun ri Moon Dreamer og det mener vi ender i en soleklar seier. 5 Moon Dreamer har vært eventyrlig den siste tiden i monte og han møter samme type motstand som han har slått tidligere. Dream Vacation-sønnen er opp og ned når det gjelder starthurtigheten. Noen ganger løser han ingen ting, mens noen ganger løser han som bare det. Uansett er Wolden–traveren den klart sterkeste ned det lange oppløpet på Momarken. Med dyktige Kristine Kvasnes som solid rytter, mener vi dette er en sikker vinner i V5A-spillet.
Vår rangering V5A-3: A: 5 B: 3-6-7 C: 2-8 D: 1-4-9

Klikk her for å se våre V5B-tips til Momarken

Tid for Macho
I V5B-spillet finner vi vår banker i den fjerde avdelingen. 1 Macho stummet fra dødens sist og det er en posisjon vi alle vet han ikke trives i. Denne gangen har Thorseth-traveren bortimot tetgaranti fra sitt innerspor og vei i tet over en rask sprint må dette være en flott vinnersjanse. Ingen av konkurrentene i dette løpet er lystne på å gjøre noe grovarbeid selv. Det betyr at Gunnar Austevoll kommer til å få dirigere i front, og da bør Macho holde unna i et felt som ikke holder veldig høy klasse.
Vår rangering V5B-4: A: 1 B: 5-2-8 C: 9-4-11-10-6-3-12 D: 7

V5-1A - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Et fryktelig åpent løp innleder V5-spillet denne løpsdagen og vi setter 10 Lady's Legacy. Hoppa gjorde et fint prøveløp på 18,3/2120m og i årsdebuten kjempet hun fint til andre bak stortalentet Support Justice. Fireårshoppa etter From Above virker til og ha litt klasse og har sikkert gått frem med løp i kroppen.

5 Cosmetica gjorde et fint inntrykk sist, og vant veldig greit. Nå er det debut bak startbil, men uansett skal hoppa regnes tidlig her. 3 Menina var klart forbedret sist og går hun feilfritt er hun aktuell helt der fremme. 9 Eternity Noor har gått på det jevne, men avsluttet fint sist og står til for et fint smygløp her. 4 Reef Garbo litt kapasitet, men er fryktelig usikker. Sist så viste hun veldig fin fart mellom galoppene.
Vår rangering V5A-1: A: 10 B: 5-3-9-4 C: 2-6-8-11-12-1-7

V5-2A - Kaldblodshester. 2140 meter autostart.
3 Åser Frøy galopperte i kampens hete sist og hadde nok landet på en 30-tid da. Står perfekt til bak startbilen i ettermiddag og Østre traveren skal regnes med en fin vinnersjanse hvis han går feilfritt. Fireåringen er under fin utvikling nå.

8 Smedheim Lita er i fremgang og løser normalt veldig fint bak startbilen. Selv fra ytterste spor bak bilen, er det tetsjanse sammen med offensive Tom Erik Solberg. Forsvarte seg veldig godt mot gode Norheim Flaks på Bjerke sist, men hadde nok tapt for denne når galoppen kom midt på oppløpet. 7 Bol Knekten er litt halvtråkk, men kommer denne gangen ut med halve skylapper og tar han i for fullt så skal han regnes helt der fremme. Var forbedret sist og vant greit.

1 Hanse Piril har trukket et fint spor, men er første gang bak startbilen. Løser han brukbart så skal han regnes der fremme. 9 Moe Kringsjå har kapasitet for seier, men Romtveit-traveren er usikker og trenger normalt flere løp i kroppen før storformen er der.
Vår rangering V5A-2: A: 3 B: 8-7-1-9 C: 10-2-11-12-4-5-6

Klikk her for å se våre V5A-tips til Momarken

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart. Hoppeløp.
Seiersmaskinen 13 Trineline kommer ut i årsdebut etter drøye fem måneders pause. Den svært flinke hoppa til banemester Roald Winger springer rundt denne gjengen bare hun har lyst. Men hun varierte en del i prestasjonene i fjor, og er ikke noe sikkert stikk.

8 Børke Luna så slagen ut runden fra mål sist i et tøft V75-løp, men samlet seg i sisterunden og hadde fin fart over mål som femte. Her vil garantert Eirik Høitomt satse offensivt fra et flott startspor og trolig sitte i tet på et tidlig tidspunkt. Klart motbud til favoritten. 14 M.G Siri har ingen fin rad, men formen er mye bedre enn raden. Nå er Bokli-Eld datteren fryktelig usikker, men hun viser enorm fart mellom galoppene og hun skal regnes helt der oppe i et feilfritt løp.

10 Ylvruna har neppe noe fordel med de raske sommerbanene som kommer nå for hun mangler litt toppfart. Regnes uansett på gardering sammen med 11 Haugestad Opera som var meget bra etter pause nå sist, men det må klaffe fra lengste tillegg.
Vår rangering V5A-4/V5B-1: A: 13 B: 8-14-10-11 C: 12-3-7-4 D: 1-9-2-6-5

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Vi hadde feeling for at 2 Prada Vang kom til å få trøbbel på Bjerke sist onsdag og fra startspor sju bak bilen reiste Kolnes-hoppa avgårde i dundrende galopp. Bunnsolid i tre strake seiersløp før det. Prada Vang er trolig best på kapasitet, men innsatsenb sist borger for garderinger, i tillegg til at hun møter bra konkurrenter.

3 Miraflores ble tatt helt bort i den siste svingen nest sist, imponerte med en pangløp fra dødens første gang ut for Frode Hamre. Sist torsdag måtte Miraflores atter trave i dødens, men viste moral ved å nedkjempe lederen og ta en kontrollert seier. Fra et lott startspor er Hamre-hoppa aktuelle igjen. 12 Beak`s Princess var knallgod sist, og lurte mange spillere. Til tross for åttendespor bak bilen, dundret hoppa til tet og vant såre enkelt. Med løp i kroppen er neppe hoppa dårligere torsdag, men startsporet er ikke bra.

Fireårshoppa 4 To Dare Is To Do har trent fint i vinter og skal regnes på direkten selv om hun trenger løp i kroppen, grunnkapasiteten er såpass stor at hun må krysses.
Vår rangering V5A-5/V5B-2: A: 2 B: 3-12-4 C: 6-1-8-5-7 D: 11-10-9

V5-3B - Kaldblodshester. 1640 meter autostart.
6 Spikrapp er den beste hesten, men har ingen fordel av sprintdistanse og sist var han i galopp humør som han til tider kan være. Nå er det kun ni hester i feltet, det er en klar fordel. Feilfritt vinner Mikkelborg med Spikeld-sønnen, men vi stoler ikke blindt på han.

8 Spikspretten vant sist til tross for tolvtespor og sprint. Normalt er ikke sprint en fordel, men Antonsen-traveren har et veldig fint løp her og kan legge på til to strake. 3 Irma spinner til tet og hun kommer til å lede, spørsmålet er bare hvor lenge? Viste forbedering nest sist, men sist var Irma helt stingløs. Usikker form der i gården.
Vår rangering V5B-3: A 6 B: 8-3 C: 2-1-9-4-5-7

Klikk her for å se våre V5B-tips til Momarken

V5-5B - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
2 Carpe Emmanova var ikke uventet meget god første gang ut i regi Erik Killingmo. Fikk riktignok et svært fint løp i lederryggen da, men spurtet strålende til seier. Med det løpet i kroppen er neppe hoppa dårligere torsdag og det må dreie seg om en meget god vinnersjanse. Dog er det stor galopprisiko og vi må gardere.

3 Fux Pride er under svært fin utvikling og Per Oleg Midtfjeld kan ha en Derbyhest her. Fireåringen galopperte fra seg en sikker seier i den siste svingen i Drammen nest sist, men revansjerte seg med en vanntett seier på Bjerke for to uker siden. 12 Iron Rouge er en av de beste hestene i feltet, og vant fra en tilnærmet identisk utgangsposisjon på Bjerke nest sist. Motstanden her er tøffere, men Iron Rouge er i knallform.

8 Emiljan burde vunnet sist etter et perfekt løp, men viser fortsatt dårlig stridsmoral. Selv fra åttendespor skaffer nok hesten seg en bra posisjon.
Vår rangering V5B-5: A: 2 B: 3-12-8 C: 9-7-4-11-5-1-6-10

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.