Fra Skien for å vinne

Foto: hesteguiden.com

Jan Rune Gaustad tar med seg Tallas til hovedstaden for å vinne. Sjekk våre Bjerke-tips.

Som vanlig er det Bjerke travbane i Oslo som er vertskap for torsdagens lunsjtrav, der vi aldri var i tvil om bankeren. Det kjøres tre løp for varmblodshester denne torsdagen, og to løp for kaldblodshester.

Klikk her for å se våre V5-tips til Bjerke

Vår banker er en "kalding" og kommer ut i V5-2. 3 Tallas har utviklet seg strålende dette året, etter at han kun sprang inn 19 000 kroner på ni starter. I år det det blitt 131 000 nye kroner på konto, og fem av ti løp er vunnet mot tildels god motstand. Tapte nest sist for en strålende opplagt Megårds Knerten under Grand Prix-uken på Jarlsberg,og til tross for at Tallas noterte sterke 27.5 over 2100 meter var det ikke nok til å vinne. Sist i V75 på Biri, var hesten solid treer, og vinneren av det løpet het Lome Brage. Det er ned to klasser på motstanden torsdag, og slik vi vurderer dette løpet er det kun galopp imot.

4 Bjørnli Ramona er en hyggelig hoppe i regi Bjørn Steinseth og 1 Lille J.'S Ylva har brukbar kapasitet, men dette skal Tallas vinne sammen med sin faste følgesvenn Jan Rune Gaustad.
Rangering V5-2: A: 3 B: 4-1 C: 5-2-7-6

V5-1 - Kaldblodshester 2100 meter autostart
7 Nordby Sleipner løste flott bak bilen sist på Momarken og fikk teten enkelt, og vant vant også veldig lett. Selv om treåringen står litt lenger ute bak bilen torsdag, tror vi det er bra sjanse for at han inntar føringen påny, og da blir han ikke lett å slå. Har helt sikkert mer å gå på tidsmessig, og leverte karrierebeste sist.

Tilbake etter et års pause kommer 6 Tordin. Han vant ett løp i fjor som treåring Alm Viktor-sønnen, og Høitomt som kjørte hesten i prøveløpet for to uker siden, tror Tordin kan utfordre hans hest. 11 Solberg Jerkeld er også en lovende type. Rotet seg vekk på galopp sist, var god fra dødens nest sist og vant enkelt fra tet fjerde sist. Tom Erik Solberg er fornøyd med treningsjobbene på hesten om dagen,

8 Jorkvikk har forbedret seg i regi Kristian Bjørnerød, og med klaff underveis er det ikke helt umulig. 3 Kampen Blessen var langslått av Nordby Sleipner nest sist, men noe forbedret sist. Han er tråkk underveis og Cato Antonsen fikk ikke ristet liv i ham nest sist. 10 Baiasen er en medhenger-type som ikke har villet kjempe foreløpig.
Rangering V5-1: A: 7 B: 6-11 C: 8-3-10-12-9-2-1-4-5

Annonse: Øivind Grøstad holder storformen. Nye 18 000 kroner innspilt på Momarken tirsdag

V5-3 - Varmblodshester
Tidsmessig er jo 2 Zetus en ren utregningsvinner i dette løpet. 15.7 full vei som hesten presterte sist, skal normalt rekke i lange baner. Men det var en såkalt "hengtid" i et treårsløp, selv om hesten holdt farten flott til mål mot svært gode hester. Tapte for svært gode Lightsonlightsoff tredje sist og kom flott tilbake etter galopp nest sist på Jarlsberg, så det er ingen tvil om at Høitomt sitter på en solid vinnersjanse også her.

9 Catch The Heat debuterte på utmerket vis sist på Bjerke og vant egentlig veldig lett på bra tid. Fikk da et fint løp underveis, men vi likte måten hesten avgjorde på. Løp i kroppen har helt sikkert gjort godt, og han utfordrer favoritten her. 10 Oslo Kronos skuffet stort sist, med å gi seg skuffende enkelt fra tet. Vi gir hesten en sjanse til her, da han har vist brukbare takter tidligere. 1 Jules vant overlegent på Klosterskogen i sin debut, i svært billige omgivelser. Må nok være forbedret for å vinne her, men spor en betyr uansett et flott løp underveis. 3 Mahona fikk maks sist som treer, men hadde to bra hester foran seg i mål. Er i fremgang og ikke helt sjanseløs.

7 Princess Salt fikk maks som tredje sist og var sliten i mål. Vinner neppe her.
Rangering V5-3: A: 2 B: 9-10-1 C: 3-7-12-11-4-8-5-6

V5-4- Varmblodshester
Vi setter Eirik Høitomt først for tredje løpet på rad, nå bak 2 Quitero Santana. Hang bra med til fjerde sist på Klosterskogen i betydelig tøffere omgivelser enn han støter på her. Fra spor to bak bilen, er hesten garantert et fint løp og det finnes få kapasitetstravere i dette feltet. Årets andre seier kan være innen rekkevidde.

9 Excellent Way var V75-favoritt i et V75-løp i januar. Etter det løpet har det gått i dur og moll, men sist var det bedring å spore, selv om hun kanskje burde holdt unna fra tet. Vi tror ryggløp passer hoppa bedre og hun skal tidlig på her. Teten er trolig bortbestilt til 4 Melvin Zoot, men 2100 meter er neppe ønskemelodi for denne karen og vi synes han blir for mye spilt her. Var riktignok bra i et pra løp rundt årsskiftet, men har ikke vist særlige tegn til form de siste månedene.

1 Grand Madam Ruth blir overflydd fra sitt innerspor, men er helt klart blant de bedre i dette selskapet. Løser det seg noenlunde underveis, har hoppa vinnerform i kroppen. 11 Brooklyn Bounce var direkte svak i noen av de siste startene før løpspausen, men har tidligere vist fine spurtegenskaper.
Rangering V5-4: A: 2 B: 9-4-1 C: 11-5-3-6-7-8 D: 12-10

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bjerke

V5-5 - Varmblodshester 1609 meter autostart
2 Dunderkarlsson vant overraskende i debuten for Trond Anderssen i sin nest siste start og fulgte opp med et solid løp til fjerde i klart tøffere selskap i sin siste start. Fra spor to blir det garantert et flott løp (muligens tet) og Dunderkarlsson må ha en flott vinnersjanse påny. 1 Dinero står nydelig til på yndlingsdistansen her, og kan trolig om Andre Hennings Stensen ønsker forsvare sitt innerspor. Blir det ikke for tøft tempo underveis, synes vi Dinero skal regnes med en flott vinnersjanse.

Lars Anvar Kolle velger å kjøre 8 I'M Ken. Den lille vallaken er en tøffing til mål og støtt på god motstand i det siste. Løser det seg sånn noenlunde fra spor åtte, er vallaken med i kampen om seieren her. En feilfri 5 princess Peach er også aktuell. Galopperte som svært trolig vinner i tet tredje sist, tapte knepent for Dunderkarlsson nest sist og galopperte direkte sist. 9 Rex Santana har fordel av sprint, men burde vunnet fra tet i skrotlag på Klosterskogen sist.
Rangering V5-5: A: 2 B: 1-8-5 C: 9-11-12-10-4-7-6 D: 3