Frank fikser familieseier?

Det kan bli familiejubel på seremoniplass etter DD-2 på Leangen i kveld. Frank Westberg er fast kusk på Vinraua, som eies og trenes av datteren Wenche.

Her finner du Nettavisens DD-tips til Leangen.

Her finner du tipsene til V5B.

Vi tror kveldens DD-løp på Leangen kommer til å bli favorittpregede. I den første avdelingen har vi klart mest tro på Flying Canon, og det kan også fort bli favorittseier til Vinraua i DD-2.

Vinraua er ei 7-års hoppe med fin stamme. Hun vant ett løp i fjor, mens det har blitt seks seire på 14 starter i år. Hoppa trenes av Wenche Westberg, som også er av god travstamme, med den rutinerte hestekaren Frank Westberg som far.
- Jeg er født og oppvokst med hester, og var tidlig med på travkjøring. I feriene var jeg ofte med pappa og besøkte Brede Killingmo, forteller Wenche Westberg.

Trives ikke på sommeren
Vinraua eier hun sammen med sin samboer, men det er Wenche som er matchmaker. Ved siden av å fore og trene Vinraua, har hun også ei jente på tre måneder som skal ha mat og stell.
- Det går fint både med datteren og hesten. Jeg har mye hjelp av både samboeren og pappa. Når det gjelder Vinraua har hun slitt mye på sommeren med brunst og varmen. I fjor var hun borte fra løpsbanen i nesten åtte måneder, mens hun hadde en kortere pause denne sesongen. Etter pausen har hun vært veldig god, og resultatene er i overkant av hva jeg hadde trodd.

Hvordan er hoppas form nå kontra de siste startene?
- Den tror jeg er den samme. Denne gangen er det 2100 meter, men i nåværende form mener jeg at distansen ikke skal ha så mye å si. Hun er noe variabel i dagshumøret, men fin å ha med å gjøre. Det blir lite hurtigkjøring. Vi kjører intervaller i bakker, og så blir det noen rideturer for kosens skyld.

Enda raskere på volte
Har du gitt pappa noen kjøreordre i kveld?
- Nei, den biten er det han som bestemmer. Hun er rask fra start, og pappa mener at hun er enda raskere på volte enn bak bilen. At Nordlirappa er strøket øker også våre sjanser. Jeg regner med at pappa kjører for teten, og så ser han an hvem som eventuelt kommer. Jeg tror Herwig og Torpa Erik blir de hardeste opponentene, vurderer Wenche Westberg.

Kanskje blir det noen ekstra julepenger for familien Westberg etter at DD-2 er i mål på Leangen i kveld.

Ekspertforslag
Etter at forhåndsfavoritten 9 Flying Canon er blitt strøket i DD-1, blir 11 Armbro Dave vårt singelkryss. Kombinert med 6 Vinraua ligger oddsen pr. kl. 17 på rundt 5.30, noe vi synes vi er spillbart.

Vår ferdigutfylte 100-kroners DD-bong kan du kjøpe her.

DD-løpene kan du se på NRK2 kl. 22.45.