*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Frankrike neste

På Jarlsberg lørdag vant Vinnelykka kvalifiseringen til de to kaldblodsløpene på Vincennes, og dermed er hoppa og kretsen rundt klar for Frankriketur.

28.01.08 11:29

I likhet med de siste årene skal det kjøres to kaldblodsløp på Vincennes i slutten av februar. Kvalifiseringen ble kjørt på Jarlsberg lørdag, hvor de tre beste er klare for Frankrike. Den fjerde deltageren tas ut av DNT. Løpet ble vunnet av Vinnelykka med Thor Borg i sulkyen. Hoppa eies av familiene Plassen og Bjerring, og det er Jan Martin Bjerring som er matchmaker for hoppa. Med hesten Vinning Kos har Bjerring feiret seire både i Sverige og Finland, og er velkjent for sine seiersgester og følelsutbrudd. Da Vinnelykka skar målstreken først var han imidlertid unormalt rolig.

- Jeg trodde det vel nesten ikke, og klarte vel ikke å fatte det helt med en gang. Det var en merkelig og nesten uvirkelig følelse, smiler Jan Martin Bjerring.

På forhånd var ikke Vinnelykka levnet særlig store sjanser til å vinne.
- Jeg hadde et lønnlig håp om at hun skulle være blant de tre, men tenkte at det ville bli tøft å gjøre noe med Sjefsbrunen og flere av de andre gode. Mitt håp var at det skulle bli fart i løpet, og slik ble det også.

Klikk på bildet for å forstørre.

Dårlig timing
Det er Jan Martin som trener Vinnelykka i uken, mens hans datter Sara, på snart 17 år, trener hoppa i helgene. Den nest siste uken i februar kan hele familien sette kursen for Vincennes i Frankrike, mens kusk Thor Borg og eierfamilien Plassen ikke kan være med.
- Borg'en har bestilt ferietur for lenge siden, så han kan ihvertfall ikke kjøre i torsdagens løp. Familien Plassen skal på cruise på Barbados den uken. Det blir Sara som reiser nedover sammen med hesten, og så kommer noen av oss andre etterpå, forteller Jan Martin.

Siden Thor Borg ikke kan kjøre, kan vi kanskje få se deg som kusk i et av løpene på Vincennes?

- Det er mange som lurer på det, og det hadde vært gøy å kjøre selv. Å kjøre på Vincennes hadde jo blitt "once in a lifetime".

Le cheval rapide
Blir det et intenst franskkurs nå?

- Jeg tror ikke det. Jeg kan en setning på fransk: le cheval rapide. Det betyr at hesten er rask.

Nå er vel Vinnelykka mer sterk enn rask?

- Ja, da må jeg vel lære meg et ord til, ler Jan Martin, som har mange spennende dager fremover. Lørdag skal Vinning Kos ut i Jacob Meyers pokalløp på Bjerke. Jan Martin er lyrisk når han forteller om hestens siste treningsarbeide, så herved er konkurrentene advart.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag